Zou leren alleen blijven altijd lukken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

We hebben een pup van 10 weken. En het is een dotje.

Voorlopig de eerst komende 5 weken is er nog altijd iemand thuis. Daarna zijn er af en toe dagen dat ze van 9 tot 1 alleen zou zijn. We gaan nu regelmatig even uit de kamer, zodat ze ons niet kan zien en horen en dat gaat best goed. Maar als we echt weggaan, vindt ze het nog echt niet leuk. Zou het bij alle honden lukken om af en toe een halve dag alleen te zijn?

In de bench slaapt ze s'nachts bij ons op de slaapkamer, maar de deurtjes mogen absoluut niet dicht. Zolang ze open zijn gaat ze er regelmatig in liggen. Als ze dichtgaan begin zij te piepen. Ook dat proberen we langzaam op te bouwen, maar ook daarbij merk ik dat ze liever bij ons in de buurt zit.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou leren alleen blijven altijd lukken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel richardrichard 3 doggies

honden foto van richard

het is al een goed iets dat hij in de bench zit. Wat je kan doen is dat je de bench in de gang zet en kijk het 10 minuten aan. Als dat goed gaat verleng je geleidelijk de minuten met alleen laten. Als hij begint te piepen wacht dan tot hij stil is en haal hem er dan uit, maar als je hem eruit haal negeer hem dan totaal, loop niet gelijk naar de bench, rommel nog wat rond en als hij nog stil is open dan de bench, aai hem niet zeg niks doe gewoon je ding. Hij moet het als gewoon beschouwen..zo bouw je het langzaam op je heb nog tijd om dit goed in te leiden...veel sterkte en heel veel geduld ;-)

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Geduld heb ik zeker. Ik wil gewoon heel graag dat dit lukt. Het is namelijk echt een superpup.

De bench in de gang zetten is niet echt handig, dan kan ik er zelf niet meer door. Misschien de bench in de kamer laten staan en kijken of ze dan in de kamer gaat liggen slapen. Dat is ook alweer een stapje verder, maar is ook maar een paar meter bij ons vandaan. Ze kan zo naar onze slaapkamer toelopen.

Wat van de ene kant het voordeel is, dat er altijd iemand thuis is, is ook het nadeel. Er is altijd wel iemand die de hond een aai over der bol wil geven. De kinderen (bijna volwassen) vinden het helemaal geweldig. Ik denk dat ik morgen iedereen maar tijdelijk naar buiten ga sturen of zo.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Natuurlijk gaat het lukken! 10 weken is nog maar zo ieniemienie. Mijn pup is nu 17 weken en kan 3 tot 4 uur alleen zijn. Misschien ook wel langer, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Is ook niet nodig en ik vind het zielig, omdat hij dan vast moet plassen.

De eerste weken dacht ik dat hij nooit alleen zou kunnen blijven, hij gaf hele concerten als ik even ging plassen of douchen. Maar met veel oefenen en wat geduld is het goed gekomen.

Als ik jou was zou ik nu gaan oefenen met het deurtje dicht doen. Ga naast de bench zitten, geef haar wat lekkers en doe het deurtje dicht. Een paar seconden, dan een minuut, steeds langer. Geef haar ook haar eten in de bench en probeer dan eens het deurtje dicht te doen. Pas als ze in jullie slaapkamer kan slapen met het deurtje dicht, zou ik de bench gaan verplaatsen.


Succes!

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Bedankt voor je reactie, dat stelt me gerust. Ze gaat s'nachts zelf de bench in, misschien moet ik dan de bench dicht doen en kijken wat er gebeurd. Die nachten gaan eigenlijk heel erg goed.

Even plassen of douchen dan loopt ze eigenlijk gewoon mee en kijkt wat we doen. En gaat als ze weet dat het goed is in de kamer liggen.

Geduld idd en niet te bang zijn dat het niet lukt :-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Neem er langer de tijd voor alsjeblieft..

10 dagen is veel te kort... :'(

Lees eens na hoe je dit opbouwt..

Laat de hond niet eerder alleen dan dat hij die uren achtereen alleen kan zijn..
Zonder dat de hond mensen ziet en stil is/slaapt.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php

Groet, Ilja

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Het zijn geen 10 dagen, maar we hebben nog minstens 5 of 6 weken. Dus dat is nog wel iets langer. 10 dagen zou ik ook echt niet eerlijk vinden voor de hond. Zelfs die 5 weken vind ik niet echt lang. We hebben altijd nog als tussenoplossing dat mijn man tijdens werktijd zijn pauze opoffert om even naar de hond te gaan. En het gaat om indicenteel een paar uurtjes.

Ik ga in ieder geval de link even goed bekijken. En voor de duidelijkheid, ik wil een hond die zelfvertrouwen heeft. Die accepteert dat wij even weggaan, zonder dat ze er stress van heeft. Zij is leuk, wij moeten voor haar zorgen en het voor haar leuk maken.

honden page profiel Sandra&LuckySandra&Lucky 3 doggies

honden foto van Sandra&Lucky

Mijn Hondje kon eerst ook niet alleen zijn, nachten erg veel janken in het begin, nu gaat het redelijk goed, ze gaat de bench in als wj naar bed gaan en dan jankt ze een paar minuutjes( ongveer 10) en dan is ze stil en kan ze tot half 6 s morgens slapen, Lucky is 12 weken, als ik haar alleen laat dan jankt/blaft ze even en daarna is ze ook gewoon stil, ik moet ook straks weer werken maar mijn schoonvader die laat haar tussen door even uit!
Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Groetjes Sandra

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Oké.. ;-)
Sorry, dacht dat het tien dagen waren.. ;-)

De ene hond is de andere niet..
De ene hond accepteert het makkelijker dan de ander..
Er zijn er ook niet het niet verdragen..
Maar belangrijkste is dat je het goed aanpakt..
Niet het terug komen beloont..
De bench een feestje maakt..
Eten er steeds in geven..
Regelmatig de pup in de bench leert zijn..
Deurtje gaan sluiten; langzaam opbouwen..

Alles langzaam opbouwen..
Onvoorspelbaar zijn in jullie eigen gedrag..
En regelmaat met de pup..
Its wat voor een pup/hond normaal is zal hij accepteren..
Doe je maar een enkle keer de hond in de bench dan is het een uitzondering en dus bijzonder..

Zorg dus voor regelmaat in de bench..
Vier keer per dag te eten in de bench is vier keer per dag slapen na je eten in de bench..
Zo wordt het een 'eigen' normale plek..

Niet de hele dag achter je aan laten keutelen..
Deur sluiten achter je als je van kamer verandert..enz enz..

Succes hoor.. ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

@ Sandra jouw hond is niet stabiel in het alleen zijn..
Dit kan nog moeilijkheden opleveren in de toekomst... :'(

Ik hoop van harte van niet..

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Dus alles samengevat, er is nog een hoop werk te gaan, maar het is niet hopeloos :-)

Vannacht heb ik een deurtje van de bench dichtgedaan, morgen gaan ze allebei dicht. En overdag ga ik eerst lekker met haar spelen, dan eten in de bench en dan er eerst even naast zitten, dan deurtje dicht en een stukje verder zitten.

Zodat ze inderdaad in de bench gaat slapen.

En dan kijk ik aan het eind van de dag hoe het morgen gaat.

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Ik ben slecht in het opvoeden van honden. Honden hebben hondenogen en piepen heel zachtjes, En ondertussen doet ze precies wat ze zelf wilt O-)

Maar... ze ligt nu in de bench met de deurtjes dicht. Ik zit in de kamer en ze kan me niet zien. Ben eerst even bij de bench gaan zitten en heb haar ondanks al haar pogingen om toch ergens anders te gaan slapen tegengehouden. Ze ging heel braaf zitten om dan als ze dacht dat mijn aandacht verslapte alsnog weg te willen lopen. En op een gegeven moment ging ze liggen en slapen, met een half oog open en later helemaal.

Hopelijk lukt me dit straks nog een keer.

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Even nog aanvullend, Ilja, je hebt gelijk, er moet even een structuur ontstaan zodat zij het ook snapt. Dat is opvoeden.

Ik was bij de kinderen al niet heel streng, dat is gelukkig wel helemaal goedgekomen, maar ik merk dat ik dit nog moeilijker vind.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou leren alleen blijven altijd lukken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^