probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

R (Gast)

Hallo ik zou graag jullie advies willen over het volgende probleem.
We hebben een jack hussell van anderhalf jaar. We hebben een tijdje een tweede hond erbij gehad maar dit ging niet goed samen. De andere hond werd veel groter als dat we dachten (was een hond uit Spanje via organisatie) en heeft de JH het leven behoorlijk zuur gemaakt. We hebben de tweede hond daardoor moeten herplaasten. Het probleem is nu dat de JH angstig is voor andere honden. Als een andere hond haar rustig benadert wanneer ze los loopt (en de andere hond ook) dan gaat het wel goed, maar wil de hond met haar gaan spelen gaat ze naar hem happen, grommen en blaffen. Vanmiddag liep ik langs garage's en daar stond een herderachtige hond met z'n rug naar ons toe, toen hij zich omdraaide begon mijn hond hard te gillen. Terwijl die andere hond op ongeveer een halve meter afstand stond en niks deed. Als ze aan de riem loopt en we komen een andere hond aan de riem tegen gaat ze ook happen en grommen. Wat moet ik hiermee aan??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Veel meer afstand nemen voor je hondje.
Ze vindt het te eng ,waardoor ze al piept voordat er iets gebeurt.Schenk verder geen aandacht aan het gepiep.

Ook aan de lijn,loop je met een boog om een andere hond heen,niet er vlak langs of naast.
dat is te veel voor haar.

Als je dit aanhoudt moet je over een tijd verschil in het gedrag zien,dat komt dan doordat ze zich veiliger gaat voelen.

En als ze los is,zorg je datze bij je blijft met een bal/piepbeestje/kaasje/vissnackje/rodiworstje en een vrolijke stem.

Mocht je een hond zien die te groot is voor haar en angst opwekt voor jouw hondje,dan mag je ook tussen haar en de hond gaat staan.
Bescherm haar.

Groetjes Soraya&Mila

R (Gast)

Hoi Soraya,

Bedankt voor je reactie. Ik schenk inderdaad geen aandacht aan het gepiep. Ik zal voortaan op gepaste afstand andere honden passeren en kijken of dat beter gaat.

honden page profiel Anique en de Fila,sAnique en de Fila,s

honden foto van Anique en de Fila,s

Hoi,

Je moet indd wat afstand bewaren tussen jou hondje en andere honden maar ook zeker voor weg gaan lopen.
Laat haar eerst wennen en zien dat de andere honden haar niks doen , ga bijv in een park op een bankje zitten waar regelamtig mensen lopen met honden maar ook weer niet net op het uitlaat uurtje want dan word het te druk voor haar.

Langzaam kan je klein beetje contact gaan maken met andere honden weer stap voor stap.
Heb je misschien een kennis of een vriendin met en hondje waar je mee kan oefenen bijv langs elkaar op lopen en dan stap voor stap steeds wat dichter bij komen niet gelijk de zelfde dag maar wat je hondje aan durft. En indd heel belangrijk negeer haar angst hoe moelijk dat ook misschien is want hetliefst pak je hem op en troosten maar dit is wat je nooit moet doen.
Heel veel succes .

Groetjes Anique en de Fila,s

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

hoe kan het dat je hondje zo bang is...? is er iets naars gebeurd met andere honden ofzo??

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ooh en bedoel je misschien jack russel of is jack hussel ook een ras?? nee toch O-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Mijn eigen ervaring MET succes:

De juiste Afstand is heel belangrijk om te trainen.

Als ik een hond/mens zie aankomen neem ik direct afstand (dit kan in het begin wel 50/75 mtr zijn) , waarbij degene nog wel in zicht is of komt, maar ik Jip z'n aandacht nog wel kan vangen omdat hij nog niet in z'n volledige angst zit.

Ik neem dus direct de afstand waarop hij er niet te gefixeert inzit, en ik dus in staat ben om zijn aandacht te vangen.

Is de afstand te dichtbij zit de hond in de fixatie en staat niet open voor iets anders om hem heen, is de afstand te groot is er geen angst, dus geen gedrag om te resocialiseren.

Op de juiste afstand ga ik zitten met een doosje lekkers (denk aan gekookt vlees, garnaal, kaas).
Ik vraag Jip z'n aandacht (wat dan mogelijk is omdat hij wel iets stress ervaart maar niet volledig in de stres zit) en dit wordt beloond met lekkers. Niet 1 stukje , maar iedere keer als hij naar me kijkt.

Gaat dit goed kun je proberen de afstand de volgende keer wat te verkleinen. Neem kleine stapjes en kijk goed naar je hond. Te gefixeert betekent dat de afstand te klein is.

Op deze manier kun je proberen om de hond relaxter te krijgen, zich meer op jou te laten richten en uiteindelijk ook op kleinere (maar acceptabele)afstanden rustig te passeren.
Blijf nog geruime tijd belonen, pas als je hond stressloos op een aantal meters een andere hond kan passeren kun je beginnen met intervalbeloning.

Houdt er rekening mee dat dit een traject van maanden is, afhankelijk van het tempo van je hond.
Dit zeg ik er nog even bij, omdat veel mensen na een week al resultaat verwachten en gedesillusioneerd weer afhaken.

Zijn er momenten waarin bovenstaande trainingmogelijkheid niet lukt, negeer dan het blaffen van de hond het liefst. Geen sussende woordjes, geen corrigerende woorden, geen getrek aan de lijn.
Zie het als een helaas gemist trainingmomentje. Geen nood volgende keer beter.

Als je trouwens op de grond zit bij je hond en de hond is in redelijk rustige staat en op jou gericht, kun je best op neutrale toon wat dingen zeggen. Het maakt niet uit wat, want de hond verstaat je toch niet. Maar met jou stem laten merken dat er rust en controle is.



R (Gast)

@fleur en fiefie: In de tekst staat wat er gebeurt is. En met Jack Hussell bedoel ik dat het een kruising Jack Russell is, ze is black en tan.

@Anique en de fila's: Ik heb wel een vriendin met een hond maar dat is een rotweiler, dat is misschien nog iets te heftig :-). En mijn schoonmoeder heeft 3 JH maar daar gaat het wel goed mee omdat ze die al goed kent. De tip van het bankje kan ik wel proberen.

@Petra, Lily Jane en Jip: Bedankt voor de tips. Ik zal hiermee aan de slag gaan en worstjes in gaan slaan :-). Belangrijk is dus om afstand te houden van andere honden begrijp ik nu.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Graag gedaan.

Ik kook kip of rundvlees en snijd dit in kleine blokjes, garnaaltjes (dieprvies lidl) doen het ook goed. Hoe lekkerder en meer afwisseling hoe meer succes. :-D Rodiworst heb ik ook wel eens of piepkleine kaasstukjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hoe ver....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^