Een nieuw hondje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AshleyAshley

honden foto van Ashley

Ik heb sinds donderdag een puppy. Een amerikaanse bulldog alleen krijgs ik haar snachts niet stil,
Radio of tv helpt niet, in je slaapkamer leggen helpt niet,uitlaten werkt half want ze moet wel een plasje doen maar ze blijft piepen en blaffen. Ook heb ik gehoort dat je een hond nooit mag negeren maar nu ga ik iedere nacht me bed uit, dan wilt ze naar je toe en valt ze langzaam in slaap en dan is ze weer een poosje stil maar dit schiet niet op om iedere keer te doen en ik denk niet dat dit ga helpen zo dat ze stil is?
mvg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een nieuw hondje." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

In je profiel staat dat je pup 6 weken is. Is ze toen bij je komen wonen? Want dat is geen leeftijd om een nestje te verlaten. Dan komen helaas dit soort problemen naar boven.

Het is zelfs bij wet verboden om pups het nest te laten verlaten met 6 weken.

Ik zou snel een hondenschool gaan zoeken die je gaat begeleiden want je pup mist zijn nestgenootjes en dit vereist een andere aanpak dat gewoon.

Zelf zou ik de pup in een bench doen en zelf ernaast gaan liggen zodat je pup je ziet. Dit zou ik eerst een tijdje volhouden en later het matras van de bench afschuiven.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Lastig zo'n nachtbraker ;-)

Ik liet mijn honden strak naast mijn bed slapen. Als ik mijn hand buiten mijn bed stak, kon ik ze aanraken (door de bench heen). Bij piepen begon ik meestal eerst geruststellend te praten en als het nodig was deed ik mijn hand even in de bench. Dit heb ik gewoon lekker een week gedaan. De volgende stap was de bench een paar dagen iets verder van het bed te zetten, daarna nog verder (bij de slaapkamer deur), daarna op de hal (pup kon me zien), daarna in de hal dat de pup me niet kon zien maar wel horen... steeds iets verder tot de bench op de plek stond waar ik het wilde hebben.

Je pup hoeft 's nachts niet op de 10 minuten te plassen. Je kunt het beste na 20.00 even het drinken weghalen. Om te voorkomen dat je pup je steeds wakker maakt en jij je afvraagt of ze moet plassen, kan je beter een paar keer de wekker zetten. Dus stel dat je om 23.00 naar bed gaat, om 1.00 en om 4.00. Ook dit kan je weer afbouwen.

Sommige pups hebben nu eenmaal moeite om te wennen en moeten vertrouwen in de omgeving krijgen. Doe dit gewoon rustig en stapsgewijs. Maar probeer wel heel consequent te zijn en voor de eerste weken een vast ritme aan te houden.

Het is even doorzetten, maar het komt vanzelf goed!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Och, 6 weken? Te vroeg en het is zelfs verboden! Een pup mag pas met 7 weken weg, beter is 8 weken. Helaas komen bij te vroeg weggehaalde pups dit soort dingen regelmatig voor.

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

zet de bench op de slaapkamer als ze piept even je hand er langs zodat ze weet dat je er bent.
leg eens een gebruikt shirt erbij waar je geur aan zit.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Wij deden het net zoals marscha en haar lapjes! en bij ons waren ze naar drie dagen stil en sliepen beneden!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ze is wel erg jong bij de moeder wegegaan.Het is normaal pas bij 8 weken.Isa kregen we pas met 9 weken.Neem haaar anders mee naar boven misschien voelt ze zich daaar wat veiliger als je in de buurt bent.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

mensen ze vraagt tips en geen commentaar dat de pup te vroeg is weggegaan heeft ze niks aan . zal ze zelf ook wel weten denk. ze vraagt hulp????
mijriam

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Er is ander advies nodig als de hond zo vroeg weg gehaald is..

Want een pup kan dan eigenlijk zijn nestgenootjes en moeder niet missen.

Zeker naast de bench slapen zodat hij je ziet en voelt en ruikt.

Daarnaast hoop ik dat je weet hoeveel werk het is om deze pup alles te leren wat een moederhond haar pups leert. Want dat is nog aardig wat in die laatste 2 weken.

groetjes

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Een verklaring voor gedrag helpt het te begrijpen. Dan is het al veel makkelijker ermee om te gaan MYRIAM..

Ashley, zet je pupje in een bench naast je bed de komende nachten . Zoek zeker een goede hondenschool aangezien jouw pupje wat 'achterstand' en zo mogelijk problemen oploopt doordat hij te vroeg het nest heeft verlaten.

Hier links op de pagina onder 'eencyclopedie' zijn verschillende artikelen te vinden, oa deze;

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

niet iedere pup loopt problemen of achterstand op hoor als ze iets eerder uit nest gaan . de laatste week zit eigenlijk de moeder al niet meer bij de pups vaak omdat moetder het zelf ook niet leuk vind. dus niet zo dramatisch . niet iedere pup krijgt een drana karakter daatdoor hoor mijriam

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ooit van de bijtrem gehoord? Die word bepaald in de laatste paar weken in het nest.

Ook leren ze wat zelfstandiger te zijn en toch kunne vertrouwen op hun nestgenootjes..

Er is eigenlijk heel veel wat ze nog leren van hun moeder in die laatste paar weken..

En het is niet voor niets volgens de wet verboden om honden zovroeg weg te halen.

Ik ken veel probleem honden die door dit soort dingen de fout in gaan en bij onervaren mensen te recht komen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ja kan maar hoeft niet altijd zo te zijn toch.
maar heb liever mijn pup jonger ook niet te jong dan pas met 10 weken hoor. en niet iedere pup is hetzelfde. mijriam

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Onze Myla is ook met zes en halve week al bij ons gekomen. Verboden ... tja misschien wel maar het is beter dan dat ze in het nest ondergesneeuwd werd door haar nestbroertjes en de moeder die totaal niet meer naar haar pups omkeek. En dat al vanaf dat ze vier weken waren. Bij Mechelse herders gebeurt dit overigens ook wel vaker omdat ze zelfs in het nest al heel fel kunnen zijn en echt vechten ... Niet dat het per definitie zo is!

Maar wat bij Myla heel goed hielp was om haar gewoon boven bij je te laten slapen. De bijtrem die Gerdine al noemt die kun je zelf ontwikkelen. En ik ga niet zeggen dat wij ervaren waren toen we Myla kregen maar toch is Myla een ongecompliceerd hondje wat echt niet TE hard bijt met stoeien, ze piept 's nachts niet, ze piept niet als ze met de andere honden thuis moet blijven zonder ons ... dus ondanks haar jonge leeftijd bij het verlaten van het nest is zij een heel leuk hondje. Ze is nu 15 maanden.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Hetty, het verschil bij jou is dat je nog meer honden hebt.

En ja de bijtrem kan je zelf aanleren maar je moet wel weten hoe.

En als puppies in het nest al gaan vechten(echt vechten) dan is er toch echt iets mis met die honden..

honden page profiel AshleyAshley

honden foto van Ashley

ik snap zelf ook wel dat t hondje te vroeg weg is gehaald bij der moeder maar haar moeder was al niet meer bij der en er van de 9 puppy's waren er nog maar 3 over. Morgen is ze 7 weken en alles doet ze heel goed, ze plast eigelijk al niet meer binnen heel soms snachts een ongelukje! Enige wat ze niet wil is de bench in gaan wanneer de bench dicht ga. Zolang dat tie open staat is er verder geen probleem alleen dicht doen wilt ze niet.
En ik denk niet dat omdat ze te vroeg uit t nestje gehaald is dat ze daarom het slecht zal gaan doen want t is nu al een top beestje en wanneer ze je zie gaat ze door t dolle heen omdat ze zo blij is, Ze is alleen bang wanneer de bench dicht gaat, en naast me bed zetten helpt niet, ze wilt alleen maar slapen wanneer tie open staat maar dan naar een half uur tot een uur kruipt ze op bed.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, als ze merkt dat ze op bed kan/mag, dan wil een pupje dat natuurlijk liever. Gezien haar leeftijd zal het moeilijker zijn om alleen te zijn. Ik zou een goede benchtraining gaan doen; eten en drinken in de bench, kluifje in de bench, gevulde Kong in de bench, spelletjes in/rondom de bench (snoepjes/speeltje zoeken) en bij haar gaan zitten als het deurtje dicht is. De tijd langzaam opbouwen overdag. Haar niet aankijken, niets zeggen. Maar wel bij haar blijven. Als ze moe is, heeft gespeeld en gegeten, dan valt ze vanzelf een keer in slaap. Hoe meer aandacht je dit geeft, des te langer blijft ze doorpiepen natuurlijk. Als dichtbij de bench zitten goed gaat, ga je iets verder van haar vandaan. Als ze in slaap is gevallen, kun je wel weg bij de bench. Rustige muziek opzetten kan dan helpen. 's Nachts gewoon in de bench. Met een jonge pup is het moeilijk; de ene gaat vlot slapen, de ander jankt weken door. Het is even zwaar, maar laat de benchdeur gewoon dicht, bench op de slaapkamer, midden in de nacht even laten plassen, sussen als ze piept... Maar verder geen aandacht geven.

honden page profiel AshleyAshley

honden foto van Ashley

Dankjewel voor de tips.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

mijn vorige hond vond een bench prima, maar wel met het deurtje open, hij haatte het ingesloten te worden, vanaf 8weken en 1 dag oud (toen hij bij ons kwam wonen) en dus... geen bench, eerst in een grote doos naast het bed (is open van boven, geen tralies) en binnen een nacht of 10 stond tie in de hal geschoven (telkens een stukje verder weg)

we hebben hem nooit aan een bench kunnen wennen, alle benchtrainingen ten spijt, als het deurtje dicht ging werd hij hysterisch en beet zijn tanden er op kapot, deurtje open........ gedrag weg en een rustige hond. Hij werd knettergek in dat ding (claustrofobisch?)

dus misschien iets heel anders proberen, een doos naast het bed ofzo, en dan langzaam de slaapkamer uit serveren??

en anders is het toch hard doorzetten en de benchtraining opnemen zoals hierboven wordt omschreven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een nieuw hondje." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^