Hond en partime baan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

goedhart (Gast)

Hallo,

Graag willen wij een hond, het liefst een pup. maar nou is mijn vraag of er mensen zijn die ook werken. en hoe gaat dit? ik werk parttime in de zorg, wisselde diensten. En mijn man heeft normale werktijden. waardoor er toch best vaak iemand thuis is. alleen als ik doordeweeks een dagdienst heb. zal hij/zei wat langer alleen zijn.

Groetjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond en partime baan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Wij krijgen vrijdag onze pup en ik werk in het onderwijs dus heb nu bijna 8 weken vrij om er dus de eerste tijd fulltime voor de pup te kunnen zorgen en bezig te gaan met de socialisatie.
Vanaf september werk ik zo een 10 uur per week. In die 8 weken vrij ga ik dus het alleen zijn opbouwen zodat het niet erg is dat ik bijvoorbeeld even 2 á 3 uurtjes weg ben. Als ik te lang weg ben, heb ik ook nog de optie om haar aan mijn vriend mee te geven. Hij heeft namelijk zijn eigen bloemenkwekerij en dus kan ze hier lekker rondlopen.

Succes met een beslissing nemen! :-)

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

zelf werk ik s'avonds dus overdag altijd thuis
toen we onze pup kregen hadden we lekker 3 weken vakantie en ik ben van mening dat het zeker in het begin heel belangrijk is dat er iemand bij de pup is
een paar uurtjes alleen kan best maar zeker niet meer dan 4 uur
is mijn mening maar wellicht zijn er zat mensen die daar anders over denken

honden page profiel carla en cyracarla en cyra

honden foto van carla en cyra

hoi hebben een hond van inmiddels 6 maanden werk ook in de zorg dus onregelmatig gaat goed met onze cyra het voordeel is wel dat mijn man tussen de middag naar huis komt dus zit ze maximaal 4 uurtjes alleen als de kinderen naar school zijn toch vaak wel iemand thuis.toen we ze gingen halen ben ik een week thuis geweest en mijn man een week daarna nog een week halve dagen gewerkt nu werk ik maximaal een hele dag werk 24 uur per week bij ons geen problemen,

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

er zijn honden die zelfstandig zijn en thuis kunnen blijven bijv in afgesloten tuin met hok voer en water
maar hebben wel aandacht nodig in de uren dat je wel aanwezig bent.. bedenk je dus eerst of je na een lange dag werken nog wel belang hebt om een hond zijn beweging en liefde te geven..

een pup is net als een baby en heeft heel veel aandacht nodig.. een pup alleen laten is hetzelfde als je baby/peuter alleen te laten;; die stop je toch ook niet in een box en gaat dan aan het werk?

honden page profiel Maaike&BaileyMaaike&Bailey

honden foto van Maaike&Bailey

Mn vriend werkt fulltime en ik werk 28 uur..
Bailey is max. 4 uurtjes alleen..

Ik vind dat dit makkelijk moet kunnen hoor..:-)
Als je hond maar veel aandacht geeft als je thuis bent.. Een hond slaapt ook 18 uur op een dag he..??

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Hoi,

Wij werken ook beide. Ik werk heel wisselend, tussen de 50 en de 16 uur. Maar meestal rond de 30 uur. Op zich is het best goed te doen. Als ik werk dan gaat het hondje voor mijn werk 15 á 30 minuten uit. Als mijn vriend thuis is laat hij de hond 's middag zo'n half uur. Werkt hij ook, dan gaat het hondje naar mijn vader die hem 's middags ook iets van een half uur uitlaat. Als ik klaar ben met werken dan laat ik hem ook nog zo'n drie kwartier á 1.5 uur uit. Daarnaast gaan we ook nog 2 keer per week naar de hondenschool. In het begin was het best wennen maar nu zit het in mijn systeem.

Voor een pup zal je een oplossing moeten vinden. Ze moeten nog leren alleen te zijn. Ik zal de eerste maand vrij nemen (desnoods ieder 1x twee weken), zodat je je geheel op de socialisatie en de zindelijkheidtraining kan richten. Je moet alleen zijn ook aanleren, dus ik zou in het begin een oppas regelen zodat je het rustig kan opbouwen.

Als jullie weleens beide hele dagen werken dan zou ik ook voor een volwassen hond een oppas/uitlaatservice regelen.

Op zich is het best te doen, en hoeft de hond echt niets te kort te komen (genoeg honden van uitkeringsgerechtigden komen niet verder dan het veldje voor de deur). Maar het is wel wat zwaarder, als je het echt wilt is het de moeite dubbel en dwars waar!

Wat voor hondje wil je?

honden page profiel sandra ( tinus & otto)sandra ( tinus & otto)

honden foto van sandra ( tinus & otto)

hallo,
ik werk ook in de zorg (kraamzorg) wel als oproepkracht. ik werk 1 week en ben daarna 1 week vrij. Sinds we onze pup in huis hebben ( hij is nu 17 wkn) ben ik alleen de weekenden aan het werk (man thuis) en zoek door de week een ritme, wat we nu wel hebben. na de schoolvakantie wil ik weer meer gaan werken
dan is hij ouder en hopelijk zindelijk voor langere tijd. onze oppas zorgde ook voor tinus en wil ook voor otto zorgen alleen is otto enkele maten groter en sterker.oppas is al wat ouder en kan van haar niet verlangen dat ze hem uitlaat.
op een dag hebben we hem in het "gareel"en luistert hij en loopt braaf mee. tot die tijd pas ik me met mijn werk aan, of ik moet iemand vinden die otto uit kan laten.

maar teug naar jou, je hebt wisseldiensten dus het alleen zijn zal voor jouw pup meevallen denk ik. omdat je man en s'morgens en s'avonds is scheelt dat ook. misschien is er iemand die je hondje uit wil laten op de dagen dat hij/zij langer alleen is?

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden

honden foto van Betina van der Zanden

Het lijkt mij helemaal niet zo'n probleem te zijn, zorg ervoor dat je de eerste weken thuis bent voor je pup, zodat deze langzaam kan wennen aan de "normale" situatie. Daarnaast geef je je pup gewoon de aandacht die het beestje verdiend, maar geef 'm op zijn tijd ook verplichte rust.

Succes en veel plezier met je pup.
Groetjes Betina

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Lijkt me ook geen probleem. Als je goed leert om hem alleen te laten moet het beslist voor een paar uurtjes kunnen. Zou het te lang zijn, dan zou ik voor oppas zorgen.
Wij werken beide. Mijn vriend maakt lange dagen, maar is op woensdagmiddag thuis. Zelf werk ik 4 dagen in de week en mijn vrije dag wisselt. Maar als wij hele dagen weg zijn, gaat Balou naar mijn ouders.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

kan je de eerste tijd geen diensten ruilen ? bv wat vaker weekendiensten bv of avonddiensten vaak is dat toch niet zo,n probleem

honden page profiel Jacqueline & AmyJacqueline & Amy

honden foto van Jacqueline & Amy

Amy is op zijn langst 3.5 uur alleen,als ik ga geef ik haar wel een kong met een beetje pasta,een ander speeltje met brokjes erin ..vind ze superleuk en dan een bal met zo'n koeiengeluidje waar ook weer brokjes uitvallen.Dus hier is ze vaak wel een tijdje mee aan het spelen.Maar de laatste tijd likt ze alleen de kong leeg en ik denk dat ze verder gewoon de hele morgen lekker ligt te slapen.Want ze doet geen rare dingen in huis en de buren horen haar niet blaffen.

Goedhart (Gast)

Bedankt voor jullie reactie.

Ik denk wel dat ik wat ga regelen met diensten enzo. Want ik wil niet dat de pup de eerste tijd alleen is.

Ongeveer 10 jaar terug heb ik met mijn ex een duitse herder gehad. Echt een lieve hond. Toen was eer altijd wel iemand thuis omdat mij ex niet werkte. Hij heeft de hond gehouden omdat het beter was voor de hond. ik werkte fulltime. wel veel verdriet van gehad.

Nu zijn we aan het kijken voor een oud duitse herder dit vanwege de rechtere rug (vinden we mooier).

honden page profiel ????????????????????????????

honden foto van ??????????????

Ik werk inmiddels nu minder maar in het begin dat ik danger had werkte ik 12 uur per dag en dat ging makkelijk het is maar net wat je jouw hond aan leert alleen niet alle rassen kunnen er tegen.

Ik heb gewoon mazzel dat mijn hond lui is, tegenwoordig werk ik niet zoveel meer en vaak s'nachts dus ben ik overdags gewoon thuis en anders is mijn vrouw er tegenwoordig ook bij en die werkte partime in het begin.
Tegenwoordig is er bijna altijd iemand thuis tenzij wij bij familie op bezoek gaan ( halve land door)en dan zijn we ook gelijk 10 uur weg tot op heden geen probleem.

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris

honden foto van Ina en Boris

hallo, ik werk ook gem 2 morgens per week, vaak is er wel iemand thuis maar boris is ook wel eens ong 4uurtjes alleen. en dat gaat goed, hij is er nu aan gewend
gr ina.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

werk ook in de zorg,werk door de week geen hele diensten meer(overdag)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Volgens mij kan dit prima, als je in het begin tijd hebt om het alleen leren zijn aan te leren. En als je echt de hele dag weg bent, zou ik een oppas/opvang zoeken.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik werk ook in de zorg (16 u/p/w), maar ik werk vaak 's avonds en in het weekend. Dan zijn manlief en de kinderen thuis. Dit gaat prima. En tuurlijk is Sil wel eens alleen, maar niet langer dan 4 uurtjes!!!
Succ6!!!

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Kan Prima. Ik werk 40 uur van 8 tot 5 en mijn partner wisseldiensten..Alleen met een ochtend dienst is ze lang (max 8 uur) alleen.. Gewoon opbouwen en aanleren.
Wij hebben de buren gevraagd hun oren open te houden voor gejank enz maar ze horen haar niet.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Als je voor de puppytijd (de eerste 5 weken) een oplossing kunt vinden ben je al een heel eind.
Mocht het daarna zo zijn dat je regelmatig een hele dag werkt en je man ook, én je wilt dat je hond niet 8 uur alleen is dan zijn er tegenwoordig een aantal mogelijkheden.
Je hebt dagopvang voor de hond en ook hondenuitlaatservices. MIsschien handig om te informeren of die bij je in de buurt zijn?

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Hoi!

leuk dat je een hond wil O-)

Ik denk dat het makkelijk kan.
Mits je inderdaad de eerste weken vrij bent om te leren alleen zijn en zindelijkheid!

Ik heb ook een pup gekregen met 9 weken, is nu 13 weken en ik heb nog 4,5 week vrij om hem te leren alleen zijn voor een paar uur.
Het kost best wat tijd, dus genoeg vrij in het begin is heel belangrijk!!

Straks werk ik 3 hele dagen en mijn vriend werkt onregelmatig waardoor hij max. 6x per maand 6uur alleen zit!

suc6!

Anoniem (Gast)

Hallo

Ik ben aan het kijken voor een hondenuitlaatservice in mijn woonplaatst. ze willen dat de hond minimaal 10 maanden is als ik het goed begrijp.

Eénmalige wandeling (met de groep) € 11,-

1 individuele wandeling per dag / per 30 min € 12,-

1 individuele wandeling per dag / per uur € 17,50

Ik ga nog even verder kijken.

Goedhart (Gast)

Sorry maar die anoniem was ik.

hallo kimberley.

Wat leuk dat je lekker vrij kon de eerste tijd en zo alle tijd kan besteden aan de pup. hoe gaat het?
Een beagle is jou hondje of niet? Mijn schoonouders hebben ook een beagle sinds een half jaartje ook gekregen als pup.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Pups kunnen vaak nog niet een lange wandeling maken. Het is dus helemaal niet raar dat deze ze pas meeneemt vanaf 10 maanden.
Wel netjes dat ze voor vrijwel niets meer een individuele wandeling van 30 minuten aanbieden, voor een hond van bijv. 4-10 maanden is dat meer dan genoeg achter elkaar.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik werk niet dus mijn pup is nooit alleen thuis (mits ik even naar de stad ga of even boodschapjes doen)

Maar iemand anders die ik ken, die werkt ook in de zorg, ook parttime en die heeft ook sinds 5 weken een pup en dat gaat prima. Er is altijd wel iemand thuis door de afwisselende werktijden.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik denk dat het goed kan, als je het alleen zijn langzaam opbouwt en iets regelt op de momenten dat het te lang gaat worden. Maar daar ben je al voor aan het kijken lees ik.
Ik werk 4 dagen per week in de horeca. Twee keer overdag en twee keer 's avonds.
Toen wij Duuk vorig jaar als pup kregen, zijn we 4 weken vrij geweest. Daarna is mijn moeder op mijn werkdagen in huis geweest tot Duuk bijna een jaar oud was.
Inmiddels is de situatie zo dat op mijn werkdagen de honden naar een uitlaatdienst gaan. Eentje waar ze niet met de honden wandelen, maar waar ze een voetbalveld tot hun beschikking hebben (inclusief zwemvijver) en waar ze gedurende een aantal uren spelen met hun vriendjes daar.
Als ze thuis afgeleverd worden, ben ik nog niet thuis, maar die uurtjes alleen brengen ze vooral slapend door. Ze zijn dan helemaal total loss van het spelen en rennen.
Op mijn werkavonden zijn ze alleen (met z'n tweetjes dus dat scheelt ook) en op de helft van de avond komt mijn schoonzus een tijdje naar ze toe.
Ik heb niet het idee dat dit té is, ze zijn ontzettend tevreden.
Natuurlijk breng ik als ik thuis ben veel tijd met ze door. Spelen, wandelen, speuren en natuurlijk gewoon samen zijn.
Het speuren vinden we zo ontzettend leuk. Met Duuk zit ik op cursus en thuis en onderweg speuren we ook, met Promise speur ik alleen thuis en onderweg.

Jij kunt best een hondje nemen, als je zorgt dat hij/zij een goed leven heeft bij je, met voldoende aandacht en liefde, is een paar uur allen zo nu en dan echt geen probleem.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Hallo Goedhart ;-)

Ja een heerlijke iegenwijze lieve beagle!!!

Het gaat wel goed hoor.
maar door een plotseling operatie is het alleeen zijn weer naar niveau 0 gegaan.
We moesten vorige week helemaal opnieuw beginnen omdat hij 2x geopereerd is!
Dus nu kan hij 20 minuten alleen zijn zonder te piepen.. (ik ben dan boven)
ik ben het langzaam aan het opbouwen! Ik werk in het onderwijs en heb dus nog een paar weken vrij.

Leuk dat je ouders er ook 1 hebben! Hoe gaat het daarmee? O-)

groetjes

honden page profiel MIKAMIKA

honden foto van MIKA

wij hebben een pup gepakt die we in huis kregen rond begin grote vakantie ( 11/07/2010) zodat de kinderen hier al thuis zijn en de mama omdat ze leraar is. als iedereen naar school moet terug of werken zal ze wel eens lang alleen zijn (tussen 4-8 uur) maar als je het aantleert in de eerste weken zal het geen probleem zijn denk ik

veel succes :-D

Goedhart (Gast)

Goedhart (Gast)

Hallo Kimberley.

Ja de beagle van mijn schoonouders is ook behoorlijk eigenwijs. maar goed ze wisten dat een beagle eigenwijs kan zijn. op puppycursus doet hij het wel heel goed.

Maar wat vervelend dat hij geopereerd moest worden. waaraan is hij geopereerd?

Groetjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond en partime baan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: shock!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^