Opvoedingshalsbanden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet 3 doggies

honden foto van Ineke Bertholet

Ook ik hou er niet van,vind het je reinste mishandeling van je hond(en) Met liefde rust en heel veel geduld bereik je veel meer dan met pijn.
Groetjes Ineke en Lotte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvoedingshalsbanden ." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik gebruik het, op training gaat hij standaard om (wordt daarom niet altijd gebruikt, toch niet om te corrigeren).

Ik vind het een erg goed hulpmiddel, zeker in bepaalde situaties.

Om op te voeden vind ik het overbodig, een hond voed je niet op dmv correcties.

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

Ze hebben hier een blafband voor als ze alleen thuis zijn.

Sita kon eerst heel goed alleen thuis blijven maar sinds we zijn verhuisd is ze begonnen met blaffen. We hebben een jaar lang getraind met alleen zijn maar kwamen niet verder als 5 minuten. We hebben zelfs een tweede hond erbij genomen maar ook dit maakte geen verschil.

Toen we echt geen oplossing meer hadden (geld om elke dag een oppas te regelen is er niet) hebben we zown band aangeschaft. Ze heeft 2 keer geblaft en klaar was het.Moet wel zeggen dat ik hem eerst op mezelf getest heb dus gewoon op me keel gezet en hoesten. Het is een band die eerst trillingen geeft en pas na erg lang door blaffen een schokje. Een schokje heeft Sita voor zover wij weten nog niet eens gehad. Ik wel! en eerlijk gezegt valt het allemaal erg mee. Het is meer een schrik effect.


Tegenwoordig zitten er ook geen batterije meer in maar heeft ze hem nog wel om. Regelmatig zetten we de camara aan als we weg gaan en controleren dr gedrag. Zonder de band was ze zeer onrustig, nu loopt ze te spelen en te slapen.

honden page profiel Bert & GemmaBert & Gemma 3 doggies

honden foto van Bert & Gemma

Wij hebben ook zo'n band voor Dolf.
Dolf had last van vreselijk veel plezier in blaffen en alle honden in de buurt te begroeten.
1 jaar alles geprobeerd maar niks hielp een blafband gekocht (fibreren/geluid en schok) 1e keer alle 3 aangezet en daarna alleen nog maar op fibreren en geluid en inmiddels staat hij uit en is hij een stuk rustiger en veel minder gestrest. het kan dus ook goed uitvallen.

Wel moet ik er bij zeggen dat deze band alleen op afstandsbediening werkt dus niet automatisch...

Dus wij bepalen wat fout is en niet dat hij bestraft word uit enthousiasme/bewaking.

PS om altijd mee te trainen werkt niet.
Kennisen hebben dus een afgekeurde diensthond die IPO wouden doen hond wou niet lossen alles geprobeerd en als laatst teletac... nou die hond kreeg op zwaarste stand alleen een opgezette nek van de spiersamentrekking maar liet gewoon niet los en kwispelde er ook nog eens bij...

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Dan gebruik je hem verkeerd.
Je kan hem trouwens perfect elke training gebruiken, als je maar weet hoe hem exact te gebruiken (en zo zijn er maar bitter weinig, ik denk dat deze op één, maximum 2 handen te tellen zijn)

honden page profiel PhilippePhilippe

honden foto van Philippe

Ja mensen er is weer iets nieuws ,de stroommat ,aangezien er een nieuw topic daarover is probeer ik deze topic terug op te rakelen . En je weet het een kort bondige eigen mening ,want de/het moderator-s/team kijkt mee voor als er zijn die er zich te hard in opwinden .

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor 3 doggies

honden foto van  Martine, TG en Exor

er bestaan opvoedingsbanden met citronella, ik vind dit veel hondvriendelijker dan zo'n stroomstoot door het hondelijfje. ken verschillende mensen die deze bnden met succes gebruiken tegen het blaffen. :-D

honden page profiel HappyHappy 3 doggies

honden foto van Happy

Op dat filmpje van dat meisje zie je hoe pijn het bij een mens doet. Een hond kan natuurlijk veeeeel meer hebben als een mens. Als een hond ons bijt uit speelsheid doet het pijn, maar een andere hond zou daar niks van voelen.
Daar wil ik niet mee zeggen dat ik het altijd eens ben met zo'n methode. Heb wel sommige reacties gelezen dat ik het kan begrijpen, en vind ook dat iedereen het zelf moet weten.
Mensen weten zelf wel wat hun hond aan kan. EN soms is er al van alles geprobeerd. Dus ik ben eigenlijk niet voor en niet tegen ;-)

honden page profiel RachelleRachelle 3 doggies

honden foto van Rachelle

Ik heb hier een dwergschnauzer zitten , een pittig venijnig , sinds afgelopen jaar mag hij mee naar de zaak, alleen steeds gaat hij vaker blaffen op klanten die binnen komen...

kan je zeggen dat het geweldig irritant is en dat je met foei of negeren echt niets bereikt, in zo'n geval wens ik wel eens een "tovermiddel" die heb zijn klep laat houden ...

Op dat filmpje van dat meisje zie je hoe pijn het bij een mens doet. Een hond kan natuurlijk veeeeel meer hebben als een mens. Als een hond ons bijt uit speelsheid doet het pijn, maar een andere hond zou daar niks van voelen.
Daar wil ik niet mee zeggen dat ik het altijd eens ben met zo'n methode. Heb wel sommige reacties gelezen dat ik het kan begrijpen, en vind ook dat iedereen het zelf moet weten.
Mensen weten zelf wel wat hun hond aan kan. EN soms is er al van alles geprobeerd. Dus ik ben eigenlijk niet voor en niet tegen


hier ben ik het mee eens..
Heb inderdaad ook de filmpjes gezien en iemand het zien uit proberen, gelukkig gaan veel banden maar tot stand 3 en geven ze eerst een waarschuwings piep .

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

heb je weleens een plantenspuit geprobeerd met een flink scherp straaltje??

bij de airdale van vrienden hielp dat perfect en die is ook heftig....... heel heftig, de plantenspuit staat daar nog steed(al jaren) voor het grijpen, ze hoeven er maar naar te wijzen.......en tis stil

timing is wel alles

ja een veel blaffende hond is heel vermoeiend en zenuwslopend, na het overlijden van ons Boytje-kef-kef, daalde er werkelijk een stilte op ons neer waar we maanden aan hebben moeten wennen :'( .

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Dobber heeft er ook 1, maar gelukkig nu bijna niet meer om. En het is onze eigen schuld geweest dat ze er 1 nodig had. Niet zozeer mijn schuld (ik wilde niet meer reageren op het geblaf) maar wel die van bepaalde familieleden.

Kijk, op het moment dat de hond elke keer een schreeuw krijgt van 'STIL' of zelfs een paar keer door het geblaf uit de kennel gehaald word dan krijg je dat probleem... Het is niet zo dat ze een hekel aan de kennel heeft (ik heb dat bewust getraind dat ze graag in de kennel gaat) of dat ze verlatingsangst heeft (ze is de hele dag alleen buiten. Natuurlijk komen er regelmatig mensen buiten, maar ze is dus niet in huis. Als ze los is, is er niks mis. Dan ligt ze te slapen of zo. Maar als ze in de kennel moet, heeft ze geleerd dat blaffen zin heeft.

Ik heb toen ook een bandje aangeschaft en dat hielp heel goed. Later ben ik het bande uit gaan 'faden' omdat ik vond dat ze het ook zonder bandje moest kunnen. En dat gaat nu gelukkig heel goed. Ze gaat 's nachts zonder bandje in de kennel en gaat direct in het hok om te gaan slapen.

Rico, mechelaar van mijn broer, is een ander verhaal. Door ons eigen stomme gedrag van 'blaffen = reactie van ons' naar Dobber toe, heeft Rico ook geleerd te blaffen. Hij was altijd heel stil, geen blafje. Maar nu dus wel... En als we het proberen zonder bandje gaat het wel even goed. Totdat de blafgrage stabij van de buren 1 blafje doet. Dan gaat Rico ook, dan de stabij weer etc en hebben we een heel concert van geblaf. Of als mijn broer weggaat of zo, dan is ie ook niet te stuiten.

En nu blaft hij tegenwoordig ook al als hij even alleen in de auto moet blijven. Want hoe vaak ik ook gezegd heb 'ga niet naar Rico toe als hij blaft' het maakte niks uit. "Ik was toch al van plan naar hem toe te gaan hoor". En ja, dat die hond dat niet weet en dus het komen als reactie op zijn blaffen ziet... Tsja, sorry...

En daar zijn we bij ons thuis wat huiverig geworden van het blaffen van Dobber of Rico want de buren zijn ook al eens geweest omdat Dobber dan een hele nacht doorgeblaft had... Of ze begon om 3 uur 's ochtends ineens. Ze heeft zelfs een keer de hele dag (!!!) doorgeblaft omdat ze in de kennel moest die dag (water, eten, kong, alles had ze tot haar beschikking). Dus na al die dingen had ik dus een bandje aangeschaft en gelukkig nu niet meer nodig voor haar. Rico nog wel maar dat is ook niet meer mijn verantwoordelijkheid (alsof hij dat ooit is geweest).

Ik ben overigens totaal tegen stroombanden etc. als het bijvoorbeeld gaat om verlatingsangst of verveling (ik noem maar wat). Als dit bij ons het geval zou zijn geweest had ik er niet eens aan gedacht een bandje aan te schaffen. Ik heb mijn eigen bandje ook getest en het viel mij heel erg mee. Bovendien kon ik mijn bandje zwakker en sterker zetten zodat het precies aansloot op Dobber.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Dames en enkele heer,

We hebben nu in korte tijd discussietopics gehad over op de rug leggen, op de rug of zij leggen, over opvoedingsbanden, over stroombanden en nu over stroommatjes.

Het wordt allemaal een beetje té veel. Dit is een forum voor mensen die van honden houden en op een zo leuk mogelijke manier hen wil opvoeden en trainen. Dat wordt ondergraven door steeds dit soort hondonvriendelijke methodes aan de orde te stellen en daarmee bespreekbaar te maken.

Dit topic en soortgelijke topics gaan daarom nu op slot. Tijd voor andere onderwerpen.

Met vriendelijke groet,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvoedingshalsbanden ." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wel of geen stroom?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^