Voedselnijd ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hallo Brenda.

Even een vraagje,warom wil men nou iets van zn bek
afvegen als hij iets te eten krijgt?.Sorry maar ik vind dit een beetje vreemd

mvg Jasmijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voedselnijd ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Fio (Gast)

Beste
Ik heb uit bovenstaande mails al veel geleerd. Toch heb ik nog een bijkomende vraag. De pup van mijn broer is nu bijna 5 maanden oud. Een Golden Retrieverteefje, Zoë. Een speels schatje ... behalve dan met volgend vervelend trekje.
Mijn broer heeft 4 kindjes, van 4,3,2 en 1 jaar oud. ze leren goed omgaan met de pup, niet aan het bakje komen als ze eet, de pup niet storen. Ze leren ermee spelen, en de kindjes reageren haast niet op de pup. Ze zijn een hond gewoon. Ze hadden een Golden, maar die is door een ongelukkig voorval bij de dierenarts overleden op 6-jarige leeftijd. Er zijn met deze hond nooit problemen geweest.
De pup die ze nu hebben heeft voedselnijd. Ze valt uit naar de kinderen, maar ook naar volwassenen als ze aan het eten zijn en er loopt iemand voorbij. Dit komt niet alleen voor bij het voeren, ook bij de beentjes die ze krijgt, of speeltjes valt dit voor. Ze heeft de oudste in de vinger gebeten toen ze voorbij de mand wandelde. In de mand lag wel een beentje, misschien was dat de 'uitlokkende' factor. Het meisje ging dus niet naar de hond, maar liep er voorbij. De pup valt echt uit, met opgetrokken lippen en veel lawaai, vanuit het niets zonder verwittigen.
Nu willen we een correcte manier vinden om deze pup duidelijk te maken dat dit niet kan, en dat de kinderen uiteraard er niet op uit zijn haar eten af te nemen. Toch willen we niet dat, als we iets moeten afnemen, ze uitvalt. Nu is de schade al behoorlijk (vinger is toegetakeld), maar als deze hond groter zal zijn mag ik er niet aan denken wat er gebeurt. Ikzelf heb dit nog nooit gezien. Ook ik ben bijna gebeten. We weten niet goed wat we hiermee moeten. Hebben jullie concrete duidelijke richtlijnen die we kunnen volgen om Zoë te leren niet zo uit te vallen, zowel als ze aan het eten is en we iets trachten af te nemen, of als ze gewoon in haar mand ligt en iemand voorbij wandelt?
Dank u!!!

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Vraag infomatie bij een honden school of gedrag therapeut,maar mijn vermoeden is dat deze pup bij de fokker niet goed ge socialiseerd is.

Mvg Jasmijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voedselnijd ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Jennifer Gielisse
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^