pup mee op de fiets?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YouriYouri

Heej

over 2 weken krijg ik mijn eerste pup! jeej...

ik ben van plan om hem zo veel mogelijk mee te nemen naar uitjes enz maar dan moet ik wel op de fiets. Ik woon dicht in de buurt van de rewijkse plassen, maar dan moet ik daar eerst wel met dat beestje zien te komen. Op de fiets ongeveer 20 minuten.

Nu dacht ik, misschien kan ik zo'n mandje kopen voor op de fiets. het liefst voorop waar ik het beestje in de gaten kan houden. Is dit verantwoord? Er zit ook een soort kooitje op het mandje zodat hij niet zomaar kan ontsnappen.

Het is een golden retreiver pup. Hoe zwaar zijn deze als pup? en hoe snel worden ze echt zwaarder dan 10 kilo? hoe deden jullie dat?

ik dacht aan zoiets: http://www.allesvoorkatenhond.nl/produkt_detail.asp?arintnum=52067&groepb_code=37&groepc=VERVOERSBOX/HONDENLUIK/TOILET&merk=alle%20merken

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup mee op de fiets?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

hallo Youri,

een pup groeit erg snel... en dus na een paar weken past hij denk ik al niet meer in het mandje. van Goldens worden erg grote honden.

misschien kun je beter een fietskar aanschaffen :-)

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Ik denk ook dat hij binnen een paar weken uit het fietsmandje is gegroeid, zo,n dogkarretje achter de fiets is wel even een uitgave maar je hebt er wel veel plezier van..kijk gewoon even op marktplaats...

honden page profiel YouriYouri

phoe, dat kost wel al gelijk wat meer denk ik :P. en een mandje achter op de fiets? daar kun je denk ik toch zwaardere honden in doen.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

een mandje achterop de fiets kan nog steeds niet denk ik... Goldens worden écht heel snel al groot hoor!

ik zou toch voor de fietskar gaan... of je moet een bakfiets hebben.

honden page profiel YouriYouri

maar al is het maar voor de eerste paar weken in de zomer.. die dingen kosten niet intens veel, 20 30 euro voor een goede. want ik heb na al die aankopen voor het beestje weinig geld over voor zon bakfiets... dan kan ik als ik weer geld heb en het beestje wat groter is altijd nog zon ding kopen.

maar is het ook verantwoord? is het niet heel lastig fietsen? zon beest op je stuur?

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Sam is een Labrador met een beetje Golden bloed zat met 12 weken op zo'n 10 kilo :-D

honden page profiel YouriYouri

phoe sam. dat is idd wel snel, labradors zijn dan wel wat zwaarder dan goldens maar dat zal niet veel verschillen. en 10 kilo op je stuur is denk ik niet heel fijn.

Er zal toch wel een ander (goedkopere) manier voor zijn? improvisatie kan ook.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je moet zo'n pupje eerst dagen, misschien wel weken laten wennen voordat je er zo lang mee kunt fietsen. Tegen die tijd is de hond er allang uitgegroeid.

Een pupje meenemen kan, maar doe dit wel bewust. Een pupje overal mee naar toe nemen en hele einden fietsen, is veel te zwaar voor een pup. Een pup moet veel slapen om te kunnen groeien, dus je kunt maar een korte tijd weg. Een klein tijdje is ook genoeg voor een kleine pup, anders raakt hij overprikkeld.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Zie je het al voor je? Zo'n onrustig kalf in een fietsmandje? :-D Lijkt me geen goed idee.

Maar de eerste tijd mag je pup ook niet zo lang achter elkaar lopen, dus heeft hij misschien wel genoeg aan verschillende rondjes in de buurt. In het weekend kun je misschien iemand met een auto lief aankijken?

En dan is hij straks oud genoeg om gezellig met jou naar de plassen te lopen!

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Youri ze zijn groot voor je het in de gaten hebt :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

ja Angela heeft gelijk... je kunt een pupje niet meteen meenemen, dat vind hij vast heel eng, in zo'n mandje...

en een fietskar... daar kun je nog veel langer mee doen! want een hond mag vanaf 1 jaar pas langzaam mee naast de fiets rennen... en met zó'n kar kun je hem ook al eerder meenemen

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi, Ik adviseer je dit niet doen..

Teneerste zal de pup dit niet op prijs stellen..
De wereld us heel eng en dit is te veel prikkels 20 minuten lang in een hobbelen mandje..
De pup zal met een paar weken te groot en te zwaar zijn..

En ten tweede mag je pup nog maar een paar minuutjes lopen..
Wat heeft het voor zin heen en weer te fietsen..??

Als je hond wat ouder is kan je beter een goede stabiele fietskar komen..

Hoop dat je er wat een hebt..

Groet, Ilja

honden page profiel YouriYouri

het zijn geen lange wandelingen hoor. ik was meer van plan lekker aan het strandje te gaan liggen bakken ^^ beestje lekker op een zacht dekentje in de schaduw.

maar het mandje is idd al afgekeurd, veel te eng. de eerste tijd dan ook niet in zon achter bak want die wiebelt en rammelt wss nog wel meer.

honden page profiel

Wat er al gezegd word, als je een pup van 8 weken hebt kom je nog niet veel verder dan de hoek van de straat hoor, tot een week of 10/12 is de buurt verkennen genoeg voor ze.

10 kilo aan je stuur is overgens ook gevaarlijk, wiebelt veel teveel (ja ik heb het geprobeerd met de hond van mijn moeder) ik zou gewoon investeren in een goede fietskar, vanaf een maandje of 4 zou je hem dan wel mee kunnen nemen denk ik, weet eigenlijk niet meer vanaf wanneer ik dat deed.
Kijk gewoon naar je pup merk je dat hij nieuwsgierig is naar meer kan je hem meer laten zien, verder laten lopen.

Ik denk dat je je een beetje verkijkt op een pup, ga even goed lezen wat een pup inhoud want alleen dat je deze vraag steld geeft al aan dat je er niet zo heel veel ervaring mee hebt, is niet erg ,maar dan kan je beter wel wat inlezen ovor de kleine er is ;-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik sluit me ook aan bij Ilja. ;-)

en als je het wel van plan bent (hopelijk toch wel als hij ouder is), dan toch echt zo'n kar aanschaffen (is wel 1x een duure uitgave maar wel lang plezier van) omdat dit veel steviger is en beter is voor je pup. (ook kwa ruimte enz)

Succes en veel plezie rmet je pup :-D

honden page profiel YouriYouri

tommie ;-)

ik ben al WEKEN bezig met dat beestje. soms wel uren achter elkaar ;-). Ik ben misschien heel enthousiast maar dat komt meer omdat de slechte dingen van een hond veel minder zwaar wegen dan de voordelen... daarnaast heb je zeker gelijk, ik heb nog totaal geen ervaring met zon beestje, ik zal waarschijnlijk wel op veel dingen stuiten die ik zelf nog moet ontdekken.

het is dat ik misschien te veel wil voor het beestje ;-) dat hij echt het beste leventje krijgt dat ik hem kan geven.

misschien moet ik eerst maar wachten tot ik het beestje heb voor ik teveel vragen ga stellen... misschien beandwoord het beestje ze vanzelf wel.

toch bedankt mensen !

honden page profiel YouriYouri

de mand is trouwens al compleet afgekeurd. en zo'n achter bak vind ik ook nog te link de eerste maanden denk ik. plus ik heb geen geld daarvoor omdat de aanschaf en de benodigde inentingen/spullen/cursussen al bijna al mijn geld erdoorheen gooien.

honden page profiel

@youri, vraag vooral zou ik zeggen, ik geef alleen aan dat het me verstandig leek dat je je verdiept in pups, en dat doe je dus, alleen maar goed!
Je moet bij alles maar denken dat het een kleine baby is, van alles van jou afhankelijk in het begin, en slaapt voornamelijk, ze zijn vaak ook snel overprikkeld dus je kan niet lang en niet veel met ze doen.

honden page profiel YouriYouri

okee, als je maar niet denkt dat ik mijn ''wil'' forseer op het beestje terwijl hij dat nog helemaal niet aankan. Alles wat ik doe is om het beestje het leuk te laten hebben en ik probeer niet het omgekeerde te veroorzaken doordat ik iets wil ;-).

Ik wacht wel rustig af tot hij hier thuis is en ik kijk wel hoe snel hij meer wil. Dan geef ik het hem met alle liefde van de wereld ;-)

honden page profiel

nee ik lees iemand die heel enthousiast is over zijn eerste hondje en er alles aan wil doen om het beestje een leuke tijd te bezorgen, maar in zijn enthousiastme vergeet dat het een baby is die nog niet alles kan wat een volwassen hond kan :-D
Doet me aan mezelf denken toen ik mijn 1e hond kreeg, alles wat ik deed stond in het teken van de pup, hele boeken verslond ik :-D
Zo'n fietskar is in het begin nog niet zo'n goed idee denk ik inderdaad, maar wel om te wennen, als je hem zou kopen, zet de pup er eens in, leg er een lekker snoepje in, zorg dat ze de kar leuk vind dan heb je er later minder moeite mee ze aan de kar te wennen ;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

zo'n kar is wel heel handig vind ik, ik heb twee aussies, en daar heb ik het ook allebei bij gebruikt toen ze klein waren.

ik heb hem voor 50 euro op marktplaats gekocht, meestal zijn ze duurder, maar als je regelmatig checkt kan je geluk hebben.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Youri, is er geen park/veldje dicht bij jou in de buurt? Daar kun je de pup gerust heen brengen.
Stel je vragen vooral nu, want straks heb je de pup al. Ik heb van tevoren een heel socialisatieplan gemaakt hoor voor mijn pup. Niet dat je je daar letter voor letter aan moet houden, maar het biedt wel houvast aan hoe je met je pup omgaat.

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

Ze groeien snel hoor!!!
Dus dat kan dan maar voor even!
En een fietskar achter je fiets? :-D

honden page profiel YouriYouri

marktplaats gaf mij ook mijn bank ^^ GRATIS! zeker het kijken even waard.

en ik heb idd ook al een heel lijstje gemaakt met allerlei aanvink puntjes hoe hij reageert en wat aandachtspuntjes zijn enzo, ook een kalender met wat en wanneer ik allemaal wilde gaan doen.^^

Ik wilde ook met hem een keer met de trein naar mijn vader in capelle a/d ijsel... ik las dat je hier zo snel mee moest beginnen zodat het beestje niet bang is. Want hij zal wel vaker met mij in de trein mee moeten.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Youri, volgens mij word je echt een enorm lief baasje!

Mee met de trein is heel goed voor de pup om te leren. Ik zou beginnen een halte met de bus en als de pup iets groter is een klein stukje met de trein. Als dat goed gaat weer een langer stuk.

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

ja idd nu kan je het beste veel dingen ondernemen!
Een keer ergens heen waar het druk is....bv over de markt lopen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja zo heb ik het ook gedaan. Elke dag 4 wandelingetjes van max. 10 minuten (afhankelijk van hoe Bodhi er op reageerde). En elke dag even 'iets' doen voor de socialisatie; in de bus, in de trein, in een auto, naar een park, naar een bos, met andere honden spelen, op bezoek bij iemand, iemand op bezoek bij ons, naar een winkel, naar de dierenarts, naar de hondenschool, in de lift, een klein trapje op, over een bruggetje lopen, geluiden laten horen, etc.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Het klink allemaal heel goed.. ;-) :-D
Je bent er super druk mee..
Leuk om te lezen..! O-)

Maarrrrrr vergeet niet dat de pup heel veel moet slapen..
Zeker in het begin..
Je hebt te maken met een BABY dier..

Te veel dingen ondernemen zorgt al snel voor een overprikkelde hond..

Drie / vier keer in de week is genoeg om iets spannends te ondernemen..

De omgeving zelf moet eerst eigen worden..
Zindelijk worden..
Leren komen..
Leren loslopen..
Gebruik alsje blieft GEEN Flexielijn..

Leer je pupje loslopen op een veilige plek..

Lekkere beloningen mee en los die pup..
En leer je hondje dat JIJ het allerleukste baas bent van de wereld ...!!

Komen bij de baas is een feestje..!!

Succes hoor...
Maar vooral ook; kalm aan..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup mee op de fiets?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^