Gebroken staart?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marloesmarloes

Hallo,
Onze hond Femke loopt sinds gister met een knik in haar staart. Als we er aankomen is het wel pijnlijk en vind ze dat dus niet pretig,ze rent en speelt wel nog als normaal en lijkt even vrolijk als altijd, maar heeft wel haar staart naar beneden, terwijl hij normaal altijd vrolijk omhoog staat.
Ook hebben we niets zien gebeuren waardoor het gekomen kan zijn. We hebben wel een pup rond lopen van 11 weken die er misschien iets te enthousiast in gebeten kan hebben.
Lijk dit op een gebroken staart of zal een hond dan meer pijn aangeven?
ik hoor het graag, Marloes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gebroken staart?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CalseyCalsey

honden foto van Calsey

Is het geen koud water staart? Heeft mijn ook gehad en kan haar staart dan een tijd niet meer gebruiken.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Als dit bij mijn honden zou gebeuren, zou ik ermee naar de dierenarts gaan.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 1 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Het kan inderdaad een koud water staart zijn, dan kunnen ze er ook vrij weinig mee,.
De pup kan er ook in gebeten hebben.. die kleintjes hebben de scherpste tanden.
Als je het tog niet hellemaal vertrouwd gewoon even de dierenarts bellen.

honden page profiel marloesmarloes

Hallo,
Heel erg bedankt voor jullie reacties, heb meteen over de koudwaterstaaten gelezen, en dat lijkt er wel op, zou het dus best wel eens kunnen zijn.
Waarom ik het probleem even hier voor leg is, omdat ik morgen met mijn werk voor 4 dagen weg ga, en mijn vriend tot laat werkt, en de hondjes dus naar een opvang gaan, mijn vriend zou dus vrij moeten nemen om naar de dierenarts te gaan, hondjes gaan voor, dus wat moet dat moet, maar als het niet hoeft....
Tot morgen ochtend kijk ik het even aan, anders neemt hij als nog vrij om even langs de da te gaan.
Heel erg bedankt!
Marloes

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Even langs de dierenarts die kan wel beoordelen of de staart gebroken is of gewoon uit de kom. Als hij allen uit de kom is kan hij wel weer op zijn plaats getrokken worden. Heb dit met een reu van mij meegemaakt. Sloeg over de kop met bergaf rennen. Kon staart niet meer bewegen! Is wel pijnlijk!!Niet te lang mee wachten!!! :'( :'( :'(

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Misschien nu naar de DA gaan? Dan weet je het mogelijk het snelst wat er aan de hand is. Ik zou persoonlijk geen hond met onbekend letsel 4 dagen naar een opvang laten gaan.

Marloes (Gast)

Hallo,

Femke kwispelt weer en haar staart draagt ze bijna weer normaal, lijkt dus helemaal goed te komen.

bedankt voor jullie adviezen!

groetjes
Marloes

mirjam (Gast)

onze hond is voor drie weken terug aangereden, en zijn bovenste gedeelte van de staart is gebroken! In het begin was het vooral pijnlijk met het ontlasten..het gaat nu elke dag beter, alhoewel zijn staart nog steeds hangt. Hopelijk komt dat met de tijd weer goed .

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

een gebroken staart is enorm pijnlijk voor een hond en dan gillen ze het uit van de pijn, als je twijfelt altijd naar de da gaan

an (Gast)

Onze hond is vannmid aangereden viel 1auto aan heb niet gezien wat gebeurde ze liep los aan 1 langelijn hoorde haar blaffen toen ik om keek was het al gebeurd.Haar opgetild maar ze wilde gewoon lopen ze trok me naar huis.Thuis bleek tussen achterpootjes geschaafd.DA gebeld temp. is normaal alleen als ik om te temp.aan haar staart kom gild ze.En na de 1ste keer hoorde ik een knak vermoed dat hij uit de kom was.Ze drinkt gewoon aan ligt nu naast me te slapen.vreselijk als je niets kan doen daarom uit ik me zo maar even.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

da gebeld , waarom nou gebeld ? waarom ben je nou niet even gegaan er naar toe, je hond gilt het uit, je hoort een knak, vind je nou zelf niet een beetje onhandig ? stel je hier vragen aan ons, wat wij er van vinden, om dat je je wilt uiten.

je had niet moeten bellen, maar je hond even na moeten laten kijken, misschien morgen ? je hond gilt het uit van de pijn als je aan de staart komt, pootjes geschaafd, een beetje onverantwoord om dan niet even naar je dierenarts te gaan.

an (Gast)

Wij wonen op 1 dorp en de dierenarts was natuurlijk niet thuis hij heeft altijd zijn gsm bij zich vandaar dat ik het zo had gedaan.Maar hij was pas vanmorgen thuis.Heb heel de nacht haar temp in de gaten gehouden en vanmorgen gelijk voor de zekerheid urine opgevangen en meegenomen naar de dierenarts.Ze heeft spierpijn en bij haar staart is het wat gevoelig ze kwispelt wel alleen met 1 hangstaart maar verder heeft ze niets dat is het geluk van 1 kleine hond.Maar willemijn bedankt voor je bezorgdheid maar bij ons is eerst de hond en dan wij in alle opzichten dus als het anders was geweest hadden we de dierenambulance gebeld of 1uur gereden naar de stad.

gerrit (Gast)

Wat een overdreven reacties hier. Je ga toch zelf ook niet voor elk pijntje naar de dokter?? En An, prima dat je de DA eerst beld.ik bener is niets zo vervelend als patienten die eigelijk alleen last hebben van een overbezorgd/aandachtvragend baasje. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gebroken staart?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Morgen 3uur op t hondenstrand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^