bal obsessie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel danielledanielle

honden foto van danielle

Hoi!

Ik ben de trotse bezitter van een boxer van 1,5 jaar oud. Het is een schat van ene hond en KAN goed luisteren. Nu hebben we een groot probleem waardoor we met de handen in het haar zitten. Wanneer hij aan het spelen is tijdens het uitlaten en een andere hond (of baas) heeft een tennisbal zal hij er alles aan doen om deze te pakken te krijgen. Wanneer hij deze heeft laat hij em niet meer los. Hij blijft op 100 meter afstand van je staan met de bal in de bek en komt niet meer in de buurt om de bal af te geven. Geen enkel commando helpt hierbij. We hebben alles al geprobeerd, op de cursus (speciaal voor boxers) met belonen, afleiden etc. etc. Niks lijkt te werken en onze frustratie stijgt. Onze boxer is niet meer in staat om te spelen, op commando te komen en loopt ook niet meer zomaar mee naar huis. Wat kunnen we doen om hem van deze obsessie te verlossen? Wij weten het echt niet meer, HELP!!!

O ja, onze hond heeft van ons nooit een bal gehad om mee te spelen en is er dus in huis niet aan gewend. Hebben in huis wel met hem geoefend om de bal af te staan en dit heeft succes.....alleen buiten.....!!!!!

groetjes van Danielle en Aybo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bal obsessie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi,

Als je hond het in huis wel doet dan is het maar een klein stapje verder en dan kun je het hem buiten ook leren door hem het - eerst - aan de lijn te leren..
Eerst een kort lijn, later een lange lijn...

Bij het aanleren van het loslaten met een kaasje/worstje afruilen...

Probeer de bal NOOIT uit zijn waffeltje te trekken, hij zal dit als spel zien en de bal juist extra stevig vast gaan houden..
En er juist mee weg willen rennen..

Leer je hond de bal te dragen; bal geven en aan de lijn gaan wandelen...

Hij zal ongetwijfeld de bal een keer los laten tijdens de wandeling.
Op dat moment gooi jij een beloning neer op de rond en pak je de bal weg......

Waarschijnlijk heb je het woordje "los" al vaak gezegd en roept dit juist bij je hond een "nog steviger vasthouden" gedrag op..

Ga er dan een andere woordje er aan koppelen...

Zie je in de verte dat er gespeeld wordt met een bal.
Dan roep je je hond bij je en geef jij je hond zijn eigen bal in zijn waffeltje....
En loop je aangelijnd voorbij...

Dus de komende tijd tijdens de wandeling altijd kaasjes in je zak én een bal....

Succes, Ilja

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Danielle

Nou je hebt al een heilig middel om te bereiken wat je wil bereiken met je hond. JUIST DE BAL.
Dat is zijn beloning, daar moet je juist gebruik van maken.

Ik gebruik voor mijn honden een werpbal(bal met touw eraan), dat is mijn bal en zij doen daar alles voor.
Volgen zij een commando op... worden ze beloond met die bal.Er wordt dan even gespeeld maar dan gaat de bal weer terug in mijn zak.Die bal is van mij en blijft van mij...

Binnen doet hij het goed zeg je.... Buiten ga je eerst met de lange lijn oefenen, gebruik desnoods 2 ballen, een tennis bal en een werpbal(dat moet zijn beloning worden)als hij met de tennisbal bij je komt wort hij beloond met de werpbal, in het begin plaag je er alleen maar mee, zodat hij daar knetter gek op wordt.
Dit bouw je stap voor stap uit.Ook kan je er wat kaasjes of worst bij gebruiken. Bijvoorbeeld om het commando los te leren ook dat kun je met 2 ballen doen

De werpbal gebruik je binnen alleen maar om hem gek te maken op de werpbal, het net niet kunnen pakken van die bal maakt dat hij hem juist wil hebben jou reactie moet net wat sneller zij als die van je hond.

Ik hoop dat je er wat mee kan. s6

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel

honden foto van

Met de bal naar buiten en trainen zoals je het in huis hebt gedaan. Maar wel aan de lange lijn!! In het begin de lijn kort houden. Belonen met wat lekkers zodra hij komt en de bal voor je voeten of in je hand loslaat. Als je in het begin de bal uit zijn bek moet halen ga er dan niet aan trekken. Gewoon vast blijven houden en met de beweging van zijn kop meegaan. Blijf rustig 'Los' zeggen. Laat hij los dan belonen!
Als je de lijn hebt laten vieren, hij heeft de bal en komt niet terug naar je, dan rustig de lijn binnen halen. Blijf 'Kom' zeggen tot hij bij je is. Weer belonen.
Waarschijnlijk heeft hij nu z'n periode van opstandig zijn. Heeft iedere jonge hond hoor ;-) Gaat wel weer over. Doet hij ook maar iets goed, ook uit eigen beweging, dan prijzen en belonen.

Succes, Joep

Arienne (Gast)

Heb ook problemen met mijn 16-maanden oude Malamut. Zijn eigeb ballen (geen tennisballen) wil hij wel loslaten, maar een tennisbal van een andere hond, pikt hij af en is dan niet meer te pakken. Als ik hem wel kan pakken en hij laat de bal vallen, valt hij een hond die dan te dichtbij komt, aan. Het maakt dan niet uit of het een grote hond is of klein en zelfs een hond die hij goed kent heeft hij aangevallen vanwege een tennisbal (andere ballen geen probleem). Kan hem ook niet lokken met snoepjes want de meesten vindt hij niet lekker, dus komt er niet voor.
Verder wil ik liever niet dat hij speelt met tennisballen, want aantal maanden geleden had hij er ook 1 afgepikt van een andere hond, en die heeft hij opgegeten. Gevolg dierenarts en braakmiddel

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey Arienne,

Dat is een lastig probleem.. want hij heeft donders goed door dat het inleveren van de bal betekend dat hij hem kwijt is. Hij eet hem dus zelfs nog liever op..

Wat ik zou doen is zorgen dat je altijd tennisballen bij je hebt.
En elke keer als jouw hond er eentje afpakt, vraag je of het goed is dat je er een nieuwe voor in de plaats geeft, ipv de oude terug. Zo hoef je niet meer af te pakken en kun je gaan werken aan het afpakken en meteen weer terug geven.

Wat ik zou doen is dit dan in scene gaan zetten. Dus mensen met honden (die je kent) vragen om te oefenen. Je hond pikt de bal en jij doet helemaal niets. Je negeert je eigen hond compleet, maar gaat met die andere hond met een ander balletje verder spelen.
Jouw hond zal niet weten wat er gebeurd haha, en wil het nieuwe balletje pakken.
Gewoon af laten pakken, jij hebt namelijk nog wel 9 ballen en gaat gewoon met een andere bal verder met die andere hond.

Dit een aantal keer doen en dan kun je je hond gaan vragen om de bal te komen brengen in ruil voor een andere bal of iets heel lekkers.
Vraag het 1 keer, wil hij niet, jammer voor hem. Dan ga je weer spelen met die andere hond.
Niet 6 keer roepen, dat is allemaal wat hij wil, alle aandacht om die bal. En die mag hij lekker houden, die is voor jou niet interessant en voor de andere hond ook niet want die kan met jou en zijn baas uitgebreid spelen met een andere bal.

En anders mag je hem een keer laten proberen de bal van Biko af te pakken :-D

Groeten, Margje

honden page profiel ArienneArienne

honden foto van Arienne

dank Margje,

ik vermoed dat hij onder indruk zal zijn van jouw hond, maar als het om een gepikte tennisbal gaat, valt hij ook hem aan. Ik wil niet dat hij vecht en vooralsnog deed hij dat ook niet.
Maar je tips zijn nuttig dus ga het zeker proberen...
dag Arienne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bal obsessie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: witte herder wandelsite
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^