Help, hij maakt me gek!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annie BosmaAnnie Bosma

Ik wordt knetter gek van mijn hond de laatste dagen. 's avonds begint hij te piepen en te janken, komt bij me, zit tegen me aan te duwen. Hij wil iets lekkers! Ik ben een paar dagen bij een kennis van me op bezoek en die neemt 's avonds bij de tv een paar frikandellen en geeft meneer ook een half ding. Nu zijn die dingen op. Daar is hij dus helemaal gek op en nu wil hij het iedere avond. Rond half tien begint het en hij blijft maar door gaan. Wat kan ik het best doen? Ik duw hem weg, probeer hem te negeren, maar hij gaat door. Ik moet eerlijk zijn, ik vind het erg moeilijk om hem niet iets lekkers te geven, maar zo beloon ik zijn super irritante gedrag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, hij maakt me gek!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ja, zoiets lekkers wil hij natuurlijk wel altijd.....

hoe lang duurt het precies? want een paar dagen is natuurlijk nog niet zo lang, als je daarvoor ook een paar dagen bij je kennis bent geweest waar hij het wel had.

gewoon negeren, houd hij er vanzelf mee op, het duurt alleen even voor hij doorheeft dat hij het echt niet meer krijgt.

en nooit meer frikandel (laten) geven!

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Slechte gewoontes zijn zo makkelijk aangeleerd, ik zeg wel eens, je kan je hond nog zo goed africhten een ander kan hem voor je zo verpesten, is geen moeite.
Niet dat je hond verpest is, maar jij zit nu met de gevolgen van die liefdadigheid.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Hoe rot het ook is, negeren...
Al gaat hij op zn kop staan, gewoon links laten liggen en niet om of opkijken! :-)
geen gefrituurde dingen voeren aan je hond..

honden foto van ••**Monica*budha* en fee**••

Voor dat hij gaat janken hem een lekkere honden kluif geven..
Of vul een kong voor hem met lekkere snacks erin zodat hij het misschien even vergeet
of ga een lekker stuk met hem wandelen even...
of misschien een spelletje met hem doen
het begint rond half 10 dus als je hem voor bent dan beloon je hem niet...

succes ermee!!

honden page profiel Annie BosmaAnnie Bosma

Bedankt, dit duurt nu zo'n 4 dagen. Het is moeilijk om geen aandacht er aan te besteden, vooral als hij op je schoot gaat zitten, tegen je aan gaat duwen, je hoofd helemaal aflebbert, en dan dat gepiep! Constant! Dat gaat echt op je zenuwen werken. Maar ik probeer door te zetten en geen aandacht te geven.

honden page profiel Annie BosmaAnnie Bosma

Monica, dat heb ik ook al geprobeerd, maar zodra we thuis zijn, dan gaat hij toch beginnen, andere lekkere dingen geven, ja lekker bedankt, maar ik wil toch wat anders: pie...ie..iep

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ik zou even op de markt natuurlijke snacks halen zoals pensstaafjes of kippenvoeten of long gedroogd allemaal natuurlijk het is niet erg savonds een snack te geven maar wel verantwoord
frikandell is super slecht!

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

als negeren niet helpt, dan zou ik je hond gewoon even een time out gaan geven in je keuken of gang. Gewoon daar heen zetten, niets zeggen en zelf terug naar de kamer. Na 5 minuten laat je hem weer in de kamer. Gaat hij weer piepen/schooien dan weer een time out. De aanhouder wint altijd ;-) Gaat hij nu piepen in de gang of keuken, dan pas naar de hond toe gaan als hij weer stil is. Anders krijg je straks een hond die met piepen/blaffen dus zijn zin krijgt....

p.s ik heb het aantal jaren geleden ook gehad bij mijn vorige hond. Mijn ouders zijn toen bijna 3 weken bij ons in huis geweest. Wij waren met vakantie. Ze gaven onze honden voor het naar bed gaan een stukje kalfsworst. Toen wij weer thuis waren, ging Buster iedere avond voor de koelkast staan met zijn staartje heen en weer en dol enthousiast! Maar na een paar dagen was die gewoonte wel weer af geleerd. Ik heb zijn gedrag toen destijds genegeerd en wist wel dat mijn ouders hem verwend hadden.Hij moest echt even op dieet ;-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Negeren.
Blijven negeren.
Is heel moeilijk (ik spreek uit ervaring)
maar uiteindelijk zal hij ermee ophouden

honden page profiel Annie BosmaAnnie Bosma

Ik ben zonet toch even boos geworden en nu is het redelijk rustig, hij probeerde het net weer, ik ben even met hem naar buiten geweest, en daarna weer naar binnen. Hij ging nu op bed zitten, een diepe zucht en ging liggen. Die zucht is meestal van frustratie. O-) Hij heeft door dat hij zijn zin niet krijgt. Maar het is een kleine doordrammer hoor. Ik kocht vroeger wel een pens voor hem, of van dat andere spul uit de vriezer. Dat vond hij heerlijk, maar dat was slecht voor mijn nacht rust, hij ging dan gewoon boven op mijn hoofd zitten, ik moest en zou het bed uit. Ik deed dat niet, maar toch steeds proberen. Dat komt mijn huis dus niet meer in.
Zodra hij weer begint en het wordt te erg, dan maar een time out proberen, bedankt.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Laat hem dan laag blijven, is hij nou betoeterd?!
Ik zou het niet eens zo ver laten komen dat hij op mijn schoot kan komen. Als Bram zich vervelend gedraagt negeer ik hem of stuur hem zonder pardon weg.. hupsakee! Kom maar terug als je normaal kunt doen zeg ik dan. Hahaha! Aanpakken!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Wat je ook kunt proberen: Zodra hij begint met zeuren ga je de kamer uit. Of, je zet hem even op de gang. In beide gevallen wacht je tot ie weer stil is en kom je zelf de kamer binnen of laat je de hond weer binnen.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

precies wat Dobber zei...weglopen ervan...hoewel dan denkt hij dat je de frituur aan gaat zetten...wat het probleem is: je weet waar hij om zeurt. Dus voel je je kwaaiig en hem eigenlijk ook zielig...niet doen hoor dan heeft hij je! Als je niet had geweten wat het was...was het in twee dagen gedaan geweest (ik spreek uit ervaring hahaha)Als het hardnekkig is...is zueren de tijd om toch maar even afleiding buiten te zoeken. Dan zijn honden het zo vergeten...pavlov: jij moet ze opnieuw inprogrameren en dat is makkelijker dan je denk...als je maar niet zou denken:-) Want doordat je weet wat het is!!!! Irriteerd het en is het moeilijk...Succes

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor >

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Weglopen en negeren, zorg dat hij geen succes haalt ook niet met die negatieve aandacht vraag! Zorg ook even dat hij weer even zijn plek weet, dus dat jij de baas bent!
Als je dit toepast zal het gedrag eerst verergeren, het moet inzinken dat het gedrag niet meer werkt en daarna zal het minder worden. Je hebt honden die dit sneller doorhebben en andere honden die het lang kunnen volhouden, zo te lezen heb je er een met een lekker pittig karakter! O-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, hij maakt me gek!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Voorstellen : Isha
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^