Oudere hond overzetten op KVV/Barf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Hondenvrienden,

Sinds afgelopen vrijdag hebben we er een maatje bij in de vorm van een 9 jarige rottweiler Bobby genaamd. Bobby kreeg bij de vorige baas de meest goedkope supermarktbrokken. Deze hebben we meteen verbannen, en hem als begin de penscompleet van smuldier gegeven (had ik nog in de vriezer liggen). Dit vindt ie vanzelfsprekend heerlijk. Bo krijgt de mixen van Herby en dat gaan we Bobby ook voorschotelen. Hier heeft al wat van gekregen en vindt hij ook erg lekker. Bo barft ook af en toe een dagje en ik denk dat Bobby dat ook wel lekker gaat vinden. Maar nu vroeg ik mezelf af omdat Bobby wat ouder is en zijn hele leven brokken gekregen heeft of ik dan o.a. vanwege zijn leeftijd rekening moet houden om bepaalde barf producten niet of juist wel te geven?

Ik ga deze week weer een bestelling doen bij Herby (als iemand in omg. veluwe wil meebestellen, laat zsm weten!), dus als er dingen zijn waar ik rekening mee moet houden dan kan ik de bestelling daarop aanpassen.

Groet,

Ralph

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oudere hond overzetten op KVV/Barf" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk niet dat je ergens rekening mee hoeft te houden, behalve met het overstappen zelf. Ik zou voorlopig even KVV geven (2 weken) en daarna langzaam beginnen met ongemalen vlees. Qua bot zou ik het dan eerst houden bij nekjes, omdat die het zachtst zijn. Als dit goed gaat, kun je ander bot proberen (bout, vleugel o.i.d.). Karkas is het hardst, dus die kun je als laatste proberen. Kan ook zijn dat Bobby even moet wennen aan het eten van orgaanvlees. In kleine stukjes snijden en/of eventjes aanbakken kan helpen. Spiervlees of pens kun je ook geven. In het begin misschien even in kleine stukjes snijden.

Het kan wel zijn dat de hond tandsteen o.i.d. heeft waardoor hij minder goed kan kauwen... Is een kwestie van uitproberen denk ik. Als je merkt dat hij niet op karkas kan kauwen, houd je het gewoon bij de nekjes.

Wat zal Bobby lekker smullen op z'n oude dagje :-D

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Het moet geen probleem zijn.
Beginnen met zachte dingen en dan uitbouwen.
Het kan zijn dat hij door zijn leeftijd bepaalde dingen niet wil gaan eten, bv bepaalde diersoorten of orgaan. De diersoorten kan je dan gewoon achterwege laten als je gewoon genoeg afwisseling hebt, orgaan kan je proberen aan te braden, of anders een kvv variant in de plaats geven met veel orgaan.

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

ik heb er niet zo veel verstand van maar dat moet toch niet zo'n heel groot probleem zijn?? ;-)

honden page profiel 3 doggies

Ik zou het aanpakken net als bij een pup, langzaam opbouwen tot het moment dat ie een halve koe weg werkt zonder problemen (ok das overdreven maar je snapt wel wat ik bedoel ;-) )

Lief dat je nog zo'n ouwetje opneemt!

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Dank voor de reacties, ga ik vanavond lekkere dingen voor ze bestellen ;-)

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Hallo,
Ja ik ga ook woensdag beginnen met rauw, en mijn engelse setter is 13 jaar! Hij heeft 12 jaar Royal Canin gegeten totdat hij dit opeens niet meer wilde. Na veel geexperimenteer geef ik nu al een tijdje Duck en de laatste paar dagen HB en vanaf woensdag/donderdag wordt het rauw. Ik ben ook benieuwd.

Karin

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

ik heb hier met onze laatst gekomen herplaatser wel een heftige ontgiftingsperiode meegemaakt ,heb haar eerst rustig laten wennen aan kvv (carnibest ,haaksbarf) en haar gebit eerst laten onderzoeken door onze d.a om na te gaan of ze barf nog aan zou kunnen ,ze had een behoorlijk verwaarloost gebit , gelukkig waren er geen al te grote problemen tav haar gebit (wat inmiddels weer veel gezonder en schoner is geworden ) inmiddels barft ze 100 % met soms wat aanpassingen ,, grotere karkassen zaag ik door de midden bv ,,,ook voor milo die bijna 13 is doe ik het zo de beide jonge dames vinden het een feest om lekker tekeer te gaan op vleesbot ,, de oudjes ook maar het moet niet te lang meer duren O-)

honden page profiel thijs en gerriethijs en gerrie 3 doggies

honden foto van thijs en gerrie

hallo
Onze border collie van toen 12 jaar hebben wij,nadat ie ernstige problemen had, overgezet op Kivo en daar knapte hij zienderogen van op
Inmiddels is ie ruim 13 jaar oud en zeer levendig voor zn leeftijd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oudere hond overzetten op KVV/Barf" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat proeven honden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^