Het blaffen wordt steeds erger!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S.A. VermeulenS.A. Vermeulen

honden foto van S.A. Vermeulen

Hallo, Mijn dochter past nog wel eens op m'n hondje. Het probleem is alleen dat hij daar steeds erger gaat blaffen. Zij hebben een vrijstaand huis met een flinke tuin, achter grenzend aan een bos. Wanneer er mensen voor het huis langs lopen blaft hij als een gek. Vanmiddag stond zij voor het huis met een bekende te praten en hij heeft voortdurend geblaft, zo erg dat zij elkaar niet meer konden verstaan. Dat is toch niet normaal? Ik heb nu de boodschap gekregen dat ik m'n hond maar eens op moet voeden, omdat zij er gek van wordt en hij anders niet meer welkom is. En dat betekent dat ik met een groot probleem zit.
Weet iemand wat ik hier aan kan doen? Hoe kan ik hem laten stoppen met blaffen naar langslopende mensen?
Het is natuurlijk zelfbelonend gedrag, want de mensen tegen wie hij blaft lopen door en hij heeft dat dan toch maar weer mooi voor elkaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het blaffen wordt steeds erger!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AmberAmber 1 doggies

honden foto van Amber

Ik ken het. O-) Er wordt vaak gezegd dat je het blaffen op jonge leeftijd niet moet toestaan, anders wordt het idd steeds erger. Punt is dat Binky als jonge pup echt nooit geblaft heeft! Nu continu..
Sorry, kan je niet verder helpen, ben zelf ook wel benieuwd naar de antwoorden. ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Zet het in scene.

Vraag iemand voor het huis te lopen, op het moment dat je hondje blaft, moet die persoon blijven staan.

Ondertussen spreek jij op kalme, neutrale toon je hond in een zinnetje toe . Als je hondje stil én rustig is, mag die persoon verder lopen.

Doet je hondje dit alleen bij je dochter thuis, of ook bij jou?

honden page profiel rottier yolanderottier yolande 1 doggies

honden foto van rottier yolande

bij mij is er zo een die als ik bezoek krijg het hele huis op stelten zet met haar geblaf en ook als de telefoon gaat versta ik de mensen niet die mij bellen dan moet ik mij in een andere kamer gaan zetten ik weet me er ook geen raad mee wat ik er aan kan doen maar is wel zoals je schrijft om gek van te worden
yolande

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 1 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik heb dit ook ik doe nu als ze beginnen te blaffen bv de bel voor bij lopen heel even in de bench en zeg dan niet blaffen ik ben hier net mee begonnen ik weet ook niet if het de oplossing is maar ik probeer het maar

honden page profiel AmberAmber 2 doggies

honden foto van Amber

Het is denk ik, als het er eenmaal in zit, erg moeilijk om af te leren. Ik had gelezen dat je, zodra de hond blaft (om wat voor reden dan ook..) de kamer moet verlaten. Dat vindt hij niet leuk en hij zal dan steeds minder blaffen. Nou, heb het bij Binky geprobeerd en het helpt niks! Hij blijft gewoon doorblaffen. Wanneer ik hem in de gang zet gaat ie ook gewoon door.. :'(

honden page profiel S.A. VermeulenS.A. Vermeulen

honden foto van S.A. Vermeulen

Bedankt voor jullie reacties.
In antwoord op de vraag van Marit:
Hij vertoont dit gedrag inderdaad alleen bij m'n dochter. Hier bij mij doet hij het niet, blaft ook niet wanneer de bel of telefoon gaat. Ligt gewoon in de hal naast de voordeur naar buiten te kijken en ziet allerlei mensen voorbij lopen - niets aan de hand. De postbode gooit de post bijna op z'n koppie, hij geeft geen kik. Maar owee als hij bij m'n dochter is......ik weet het niet meer hoor........

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Juist uitbundig belonen als ze stil is in scene zetten kan je dat goed oefenen net wat Marit zegt. Het blaffen negeren en zodra ze stil is belonen. Maar dan ook zeeeeeeeeeer uitbundig zodat de hond leert blaffen levert niets op stil zijn wel.

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van The tibbies on tour

Hier slaat de pup van 6 mnd ook wel eens aan wat ik erg vervelend vind.
Wat ik als eerste gedaan heb is, ik heb hem op het moment dat hij gewoon stil is in huis het woord stil aangeleerd. Dat wil zeggen als hij op welk moment ook stil is zei ik het woord stil en beloonde hem zodat hij weet wat stil betekend.
Daarna pas zeg ik het commando stil als hij begint te blaffen en als hij dan stil is uitgebreid belonen.
Tot nu toe werkt het redelijk hier het is nog niet helemaal er uit het blaffen maar de aanhouder wint
Het valt misschien te proberen.

succes ermee
Sandra

honden page profiel S.A. VermeulenS.A. Vermeulen

honden foto van S.A. Vermeulen

Sandra, Dat werkt in mijn geval niet. Bij mij in huis blaft hij praktisch niet en luistert inderdaad heel goed naar het comando "stil".
Maar oweeee wanneer hij bij m'n dochter is, dan is het foute boel.
De afgelopen dagen wilde ik met hem oefenen bij m'n dochter maar wanneer ik erbij ben, is hij gewoon rustig. Het lijkt wel of hij zijn grenzen opzoekt zodra ik uit de buurt ben.
Heel raar, maar ook heeeeeeel lastig!

honden page profiel kimkim 1 doggies

honden foto van kim

wij zitten hier een beetje met hetzelfde probleem.
Zolang we thuis zijn valt het blaffen heel goed mee, hij slaat soms aan maar stopt ook meteen (meestal toch :-) ) als we het vragen.
ook in de bench binnen of in de kennel buiten gaat alles goed tot we de deur uit zijn, dan blaft hij volgens de buren constant.

het probleem is dus dat ik het nooit kan vaststellen, als ik hem buiten zet in de kennel en ik blijf nog thuis om te kijken wat hij doet, is hij tot 1,5u volledig stil. Zou hij het ruiken wanneer we echt uit huis zijn en zou dat een verschil maken? of zien de buren spoken....

ik begin stilaan een blafband te overwegen, maar dat zit dat beestje heel de dag in stress natuurlijk, en vind ik echt wel de allerlaatste noodoplossing.

alle tips welkom...

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

Ini heb je nu een blafband gekocht voor je pup?
Lees eens de vorige tips,die het alsjblieft ,je gaat er echt geen blije hond van krijgen.

Wanneer blaft hij?Als hij alleen is?Dan is hij aan het waken en zoekt eigenlijk een veilige plek.Neem een bench met een doek er half over zodat hij weinig prikkels krijgt.Zorg dat hij wat heeft gedaan om moe te worden,leg hem overdag ook geregeld in de bench om te slapen ,juist als je thuis bent,want dan wordt het de normaalste zaak van de wereld en gebeurt het niet alleen als jij de deur uitgaat.OOk moet je het alleen thuis zijn langzaam opbouwen,eerst de kamer uit,dan de gang uit ,dan de kamer deur dicht.Tot je bij de voordeur staat,bij stilte weet binnen komen en belonen.Als hij blaft of piept niet terug komen.Op deze manier leert hij dat je terug komt als hij stil is.Maar houdt er wel rekening mee dat je een kleintje in huis hebt,het is maar een baby en hij moet wel de kans krijgen om iets te leren,dat leert hij niet vanzelf,dat moet jij hem met geduld en beleid aanleren.

Een blafband omdoen betekend voor je hondje PIJN en veel STRESS.


Dit verhaal geldt ook voor Kim.

Meiden doe er alsjeblieft iets mee,want je hondje een blafband hoeft niet nodig te zijn als je zelf je best ervoor wil doen,en vraag "zeurende"buren om wat geduld,dan hebben ze al meer begrip.

Groetjes Soraya&Mila

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het blaffen wordt steeds erger!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^