Sterilisatie van Chica nu definitief eindelijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi iedereen!

Chica haar loopsheid is grotendeels voorbij. Ik heb een afspraak gemaakt met de DA en heb gelukkig mijn eigen DA weer aan de lijn gehad. Ze wilde zoiezo nog een week wachten zodat de baarmoeder ook weer ingeslonken zou zijn. En nu word ze Maandag 19 Januari geholpen. Vind het wel spannend maar ook eng.

Eerst wilde hij de morning afterpil geven maar ik heb gezegd dat ik dat liever niet heb en dat ik niet weer die loopsheid ellende zag zitten. We hebben het nog over de eventuele dekking gehad. En ik heb geen kwaad woord over deze DA hij is de beste hier in de buurt! Neemt altijd overal de tijd voor en heeft begrip voor jou en je huisdier altijd. Ik zei dat ik wel dacht dat de kans erg klein was omdat ze nog geen 20 minuten aan elkaar hebben gezeten. De DA vertelde mij heel duidelijk dat een zaadlozing bij een hond zo heeft plaats gevonden. En dat er wel degelijk een kans bestaat dat ze zwanger is. Vandaar dat ze zo snel geopereerd word.

Lieve groetjes Denise en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sterilisatie van Chica nu definitief eindelijk! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

NIET ZOVROEG NA DE LOOPSHEID LATEN HELPEN!!
De kans op een bloeding is zoveel malen groter!!
Je kunt haar het beste laten helpen als ze op de helft zit om haar volgende loopsheids te krijgen, dus over ong 3 maand!
Please wees verstandig!

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ja maar ik wil geen pups! :-) Daarom doen we het zo, en De DA zei dat het wel kon als het maar niet tijdens de loopsheid is. En als ik 3 maanden moet wachten en ze is zwanger dan zijn de eventuele mini Schnauzer er al :-)

honden page profiel treestrees 1 doggies

honden foto van trees

Hallo Denise,
poeh moeilijke beslissing hoor,ik begrijp dat je gelukkig de pups niet geboren laat worden,als ze zwanger zou zijn.
Maar steriliceren zo kort op een loopsheid,daar zitten ook weer risico,s aan vast,maar neem aan dat de dierenarts wel weet wat hij doet.
Weet je wat je ook nog kan doen,voor je eigen gemoedrust,bel nog eens 3 dierenartsen,en vertel je verhaal,kijken wat die ervan zeggen,over het steriliceren.

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 1 doggies

honden foto van Haike & Acha

Hey Denise,

mijn da raade mij toch aan om minimum 100dagen na de loopstijd pas te steriliseren!
Hopeijk is Chica niet zwanger!!
Veel succes!

groetjes Haike en een pootje van Acha

honden page profiel 2 doggies

Oke ik snap het idd, een morning afterpil is ook niet alles, ik zou idd ff meerdere dierenartsen bellen.
Ik snap dat je geen zin hebt in evt pups, maar je hondje door een bloeding evt kwijtraken is ook niet alles.

honden page profiel BeauBeau 3 doggies

honden foto van Beau

En dan nog wat...

Je weet dat een teef, loops kan worden,
en dan "per ongeluk" laten dekken...
Ok, dat je geen pups wilt, prima.
Maar dat je had eerder moeten bedenken...

Abortus??

Tering, ben blij met mijn 8 pups hiero,
en ik KIES er voor!!

- excuses taalgebruik -

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Denise,

Ik zou eerst eens laten onderzoeken of chica drachtig is. Als dat zo is, zijn er toch meer wegen die naar Rome leiden? Zolang je niet zeker bent dat ze zwanger is, zou ik nog geen afspraak maken voor de sterralisatie. Gewoon even wachten tot je duidelijkheid hebt. Succes met Chica ;-)

Groetjes Monique

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Goeiemorgen wat een taalgebruik hier! Beau je hoeft mij niet zo aan te vallen hoor! Je doet nou net alsof ik een dierenbeul ben. Mijn DA weet heel goed wat hij doet en als het fataal zou kunnen worden had hij het echt wel gezegd. Maar goed ik bel maandag ook de andere DA die daar werkt en dan vraag ik het daar wel aan. "en dan "per ongeluk" laten dekken..." , Alsof ik het bewust heb gedaan! Denk je niet dat ik er alles aan heb gedaan om die &*^@! Schnauzer van mijn hond af te halen! Hij zat gewoon vast geplakt! Uit eindelijk kreeg ik hem los! En ik wil geen pups! Wees jij maar blij met je pups en dat kan ik me voorstellen maar ik weet niet hoe ik het zou moeten doen. En hoe zou ik ze dan weer kwijt raken! En Chica mag geen eens pups krijgen want dat staat in het contract van de stichting waarvan we haar hebben geadopteerd! Jemig Mina, ik heb er spijt van als haren op mijn hoofd dat ik dit topic heb geopend. Had nooit verwacht dat ik zo aangevallen zou worden.

Oudoe.

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Denise,

Maak je niet druk om al die negatieve reacties. Als jij jouw DA vertrouwt ga dan met een gerust hart door met het geen jullie samen besloten hebben.
Een paar jaar geleden was Bora ook loops en ik wilde beslist geen pups van haar. Tijdens haar loopsheid was de poort van het terrein opengewaait en mevrouw was weg. Nog geen tien min later kwam zij terug. En jawel na een tijdje ontdekte ik dat zij zwanger moest zijn. Direct laten scannen en gezien dat er 7 pups in zaten. Da heeft een vruchtafdrijvend middel toegediend wat dus te laat bleek te zijn. Pups zouden toch geboren moeten worden maar waarschijnlijk dood. Precies op de uitgerekende dag wierp zij 7 levende pups. Ik heb de pups afgemaakt. Niet echt een leuke bezigheid. Na een maand heb ik haar laten steriliseren.
Enig advies wat ik je mee wil geven is dat je de DA vraagt om de operatie zo secuur mogelijk uit te voeren ivm eventueel urineverlies later.
Je kan op het forum 1 vraag stellen en 100 verschillende antwoorden krijgen. Dat is bij 100 verschillende dierenartsen ook zo. Hoewel de kans vele male groter is dat hun antwoorden overeen komen. Laat je niet gek maken. Als jouw ervaring met je Da tot nu toe goed is vertrouw dan op haar besluit.
Oudoe, Joep

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Meid, t is jouw hond. En als jij en je DA een besluit hebben genomen, dan is dat jouw besluit.

Saartje is helemaal vanuit een onmogelijke situatie gecastreerd, vlak na een miskraam. Halmaal goed gegaan, na 5 dagen liep ze weer te springen.

Bovendien: er bestaat geen leven zonder risico nemen. Als je de straat over steekt, kan je wel onder de tram komen. Als je hond rent, kan hij een poot breken, als je schaatst, kan je door t ijs zakken.

Dames: advies geven vind ik prima. Iemand veroordelen nadat hij of zij een weloverwogen beslissing genomen heeft vind ik stom.
Je kunt t prima oneens zijn met Denise, maar ze doet niet zomaar wat, ze denkt er wel degelijk over na.

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Bovendien,
als zon jong teefje nu pups zou krijgen is dat ook een risico. Daar komt dan ook weer commentaar op?

honden page profiel treestrees 3 doggies

honden foto van trees

Hallo Denise,
Ik vind dat je het geweldig doet hoor,die beslissing zal je echt niet alleen genomen hebben,kijk het risico is gewoon wat hoger,nu bij een sterilicatie,maar ze zal ook niet de eerste zijn waarbij het gebeurd,dus een goede dierenarts weet waar hij aan begint,als je het van meerdere da,s heb gehoord,ben je zelf ook gerusgesteld,jammer dat ze het niet via een test kunnen zien,of ze zwanger is,dat zou het allemaal wat makkelijker maken.

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

hey Joep....

was dat niet heel drastisch?!!?

groetjes

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Aadje..

Ik neem aan dat Joep wel weet wat hij deed.
En dat hij een zéér goede reden had deze pups niet in leven te laten..
Dat deed hij niet voor z'n lol...
Ergo, hij zal er beroerd van zijn geweest...

Ik denk - dat ik wel kan verzinnen - waarom deze honden zo beter af waren...
Jij ook vast wel... ;-) Toch?? O-)

@ Denise, We weten dat je al doodziek bent van het feit dat Chica geholpen moet worden...
Het valt ook niet mee...

Menig een weet hoe het voelt als je je teefje moet laten helpen...
Iedereen heeft daar een giga steen van op zijn maag...
Als het zover is gaan we met z'n alle heel positief denken aan Chica...
En haar veel liefde en kracht sturen!!

Heb vertrouwen in je DA...!

Lieve groet, Ilja

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Hoi Aadje,

Van Bora heb ik nooit pups willen hebben omdat zij geen 'goede' Dober is. Haar vacht is te zacht en te dun. Haar vel/huid is ook te dun. Door ondervoeding bij haar eerste eigenaar was zij ook niet goed gegroeid. Hoewel nu gezond, op gewicht en sterk ziet zij er nog altijd knokig uit. Haar rug heeft een lichte knik die bij andere rassen normaal is maar niet hoort bij een Dober.
Zij is toen gedekt door een van de vele zwerfhonden uit de buurt en dat zijn in vele gevallen nu niet bepaald de mooiste en gezondste exemplaren. Hier zijn de omstandigheden voor honden een tikkeltje anders dan in landen zoals Nederland en Belgie, dus daar moet je ook rekening mee houden. Ik zou de pups
niet aan iemand willen geven die het niet kan schelen wat voor mengsel het was. Omdat ik weet dat dit soort honden de rest van hun leven aan de ketting als levende deurbel wordt gehouden. zgn. Rashonden krijgen hier vaker een beter leven.
Snap je nu waarom ik het gedaan heb?

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Ja Ilja,
het was zeker klote om dat te doen en ik ben zeker een paar dagen beroerd van geweest, maar het was de minst verschrikkelijke keuze van de twee. Als je eens wist hoe vaak ik overreden pups zie, gedumpt door figuren die zgn. de natuur zn gang willen laten gaan. Hier bestaat ook nog steeds de fabel dat je een teef toch minstens een maal een nest moet laten krijgen omdat dat goed voor haar is. Grrrr

Groetjes Joep

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

hoi joep in kan me wegens omstandigheden me indenken dat je de pups niet heb laten leven.
het zal voor jouw wel heel erg moeilijk geweest zijn.
en dat je er ziek van ben geweest ja is toch levend wezen wat je moet doden.gaat niet in je koude kleren zitten.blijft altyd wel bij je zoiets.
je zegt al zelf dat daar in turkey hoe honden leven is in griekenland enzo ook hoor.al die landen.
en dat ze denken dat een teef eerst een nestje moet hebben dat het goed is zijn idiaanenverhalen.
maar ja zo kan je wel zien hoe elk cultuur met dingen omgaan.wij leven met honden en andere landen eten ze.
als wij op vakantie naar azie gaan weten we ook niet wat bijvoorbeeld we te eten krijgen enzo.
en een hond laten sterilliceren een dierenarts weet wel wat die doet.gelukkig geniet je van je mooien beestjes en dat jij daar genoeg ziet geloof ik heel graag.en soms zie je dingen die niet in de koude kleren gaan zitten.maar je heb toch een wijze keuze gemaakt met je teefje haar pups.moeilijke keuze.


denise.
voor iedere eigenaar met een teefje is het altyd moeilijk om haar te laten helpen.maar je bent wel van een hoop problemen af.
en nu kan ze elke dag heerlijk los zonder dat ze zwanger ooit kan raken.
en voor dierenartsen is het een routine.
dus meid maak je niet al te druk.
je heb goede afspraken met de da.

lieve groetjes jo en haar 4 kanjers

honden page profiel blackyblacky 3 doggies

honden foto van blacky

:-D Hallo Denise,

tjee wat balen zo en inderdaad dan let je er zo goed op en dan krijg je zo'n lading over je heen. Maar goed ik heb Blacky ook laten steriliseren - voor haar eerste loops zijn al waar ook niet iedereen het mee eens is. Ze is echt de eerst e dag superzielig geweest maar daarna knapte ze al snel weer op en ik heb er geen een moment spijt van gehad.
Ik wens je alvast heel veel succes voor 19 januari
en zal aan jou en chica denken.

gr Astrid en een pootje van Blacky

honden page profiel aadjeaadje 1 doggies

honden foto van aadje

hey Joep

was ook geen aanval hoor!
maar ik was gewoon ff benieuwd! O-)

honden page profiel Joey-DancerJoey-Dancer 3 doggies

honden foto van Joey-Dancer

Denise,

Ik vindt dat als je je DA duidelijk heeft uitgelegd hoe de zaken ervoor staan, en de DA heeft jouw uitvoerig over het e.e.a uitgelegd dan ben je prima bezig. Tuurlijk kun je een 2e en 3e DA het e.e.a vragen, geen probleem. Maar laat je niet gek maken.

Ik wens je heel veel succes zowel met je eigen en de beslissing van de DA als met de ingreep zelf, en we horen het wel.


Maar tegen @ Beau zou ik willen vragen om een ander in zijn/haar waarde te laten. Beau jij hebt overduidelijk wél gekozen voor pups en je vindt dit ook fantastisch maar niet iedereen is hetzelfde.


Groetjes,

Cella.

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy 3 doggies

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi Denise,

Als jouw dierenarts die sterlisatie aanraad dan zal het gevaar voor je hond wel minimaal zijn.

Wij hebben ook eens een teefje gehad die ongewenst gedekt was, en aangezien haar leeftijd niet verantwoordelijk was om de pups op de wereld te laten zetten, hebben wij onze teef ook een 3 a 4 weken na de dekking laten sterliseren, en dit is zonder enige bijwerkingen verlopen.
En mijn hond is 17 jaar geworden, heb haar op 12 december 2008 moeten laten inslapen omdat ze volledig opgeleefd was.

Dus doe hetgene waar je u het beste bij voeld.
Bij elke beslissing die je neemt hangen risico's aan.
Voor de eene zal de beslissing om de pups te laten komen de beste beslissing zijn, en voor de andere zal de sterlisatie de beste beslissing zijn.
Niemand kan in uw plaats beslissen dat moet je zelf doen.
Ik zou in ieder geval voor die sterlisatie opteren.

Groetjes
Kelly

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Aadje,

Ik zag het ook niet als aanval hoor. Ik begrijp best dat je het 'waarom' van mijn actie wilde weten.

Groetjes, Joep

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Beau,

Ik heb je een PBtje gestuurd...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi iedereen :-)

Ik vind het erg fijn om jullie steunende berichtjes zo te lezen. Dit doet me goed. Geeft me toch het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Ook al heb ik Sander ;-) Ik verwacht natuurlijk ook niet van iedereen dat ze het er mee eens zijn en dat ze me steunen want ik respecteer ieder zijn mening. Ik heb ook nog een aantal hele lieve PB's gehad. Dus nu komen zowel Chica als ik de operatie wel door ;-)

Het zal erg spannend zijn allemaal en ik zie er ook best wel beetje tegen op. Nu ga ik haar heerlijk extra vertoetelen als ze thuiskomt. Ik geef haar ook haar lievelingsknuffeltje mee en haar mandje als ze naar de DA toegaat. Komt helemaal goed.

Lieve groetjes Denise en Chica

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Denise,

Ik moet even heel eerlijk zeggen dat ik wat moeite heb met hoeveel moeite jij had met Chica's loopsheid. Ik heb dat nu zelf met mijn teefje meerdere keren meegemaakt, zelfs twee keer met een ongecastreerde reu in huis die ervan over de kook raakte, en het was moeilijk en lastig en onhandig en ja het is dan fijn dat het over is. Maar voor de rest... ik heb nooit overwogen om Durga daarvoor te steriliseren. Dat is een ingrijpende operatie met best wel wat gevolgen, en zo'n operatie laat ik haar alleen ondergaan als dat voor haar beter is, niet voor mijn eigen gemak. En dat komt nu wel zo bij mij en ik denk ook bij Beau over.

OK, niet iedereen is hetzelfde, zeker qua incasseringsvermogen. Maar straks komen de loopsheden niet meer terug, maar zijn er misschien weer andere periodes dat je met Chica met de handen in het haar zit. Als ze complicaties krijgt van de sterilisatie, bijvoorbeeld, en misschien een tijdje haar plas niet op kan houden. En zo zijn er nog wel andere voorbeelden te bedenken. Of als ze oud is en een beetje dement aan het worden... En wat voor Chica opgaat, geldt driedubbel als je ooit aan kinderen begint. Waarmee ik wil zeggen dat je vaker getest zult worden op je grenzen van wat je aan kunt, en dat je dan ook wel eens je eigen grenzen zult moeten gaan verleggen, simpelweg omdat een levend wezen dat van jou afhankelijk is behoeftes heeft waaraan jij op de één of andere manier aan zult moeten voldoen.

Even een preek, maar het moest me van het hart. Het kwam gewoon een beetje naar over, eerst het klagen over de loopsheid, dan het vieren dat er gesteriliseerd kan worden. Hopelijk heb ik nu een beetje uitgelegd waarom.

groetjes,

Linda.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi Linda,

Zoals jij het intrepreteert wilt niet zeggen dat het zo is. Ja ik ben blij dat de loopsheid over is. Maar mocht ze dement worden straks dan wil ik zeker haar nog laten genieten van haar leventje samen met ons. Tot de laatste snik. En JIJ hebt al ervaring met honden. Chica is mijn eerste hond, mag ik af en toe?! Ik heb wel altijd met honden gewerkt maar dat is toch even anders als dat je er zelf een hebt. En we zouden niet meer zonder Chica kunnen. En als ze plast in huis maak ik daar een probleem van NEE! Dat ruim ik met alle liefde op. Van de week had ze in iedere kamer in huis geplast. Nou ik had wat in mezelf gemopperd maar heb het allemaal opgeruimd. Als ze straks in huis wat plasjes gaat doen dan ruim ik het allemaal op. Ik heb ook weleens in mijn broek geplast en gepoept toen ik klein was. Wij allemaal! En nee ik wil voorlopig nog geen kinderen absoluut niet. Ooit wel. Maar nu kan ik dat nog niet aan. En Linda, ik ben niet het zelfde als jou. Ik ben ik, en jij bent jij.
En ik laat Chica echt niet steriliseren voor mijn gemak hoor. Oh nee! Ten eerste kan ik haar dan op het gemak lekker los laten lopen zonder dat ze bang hoeft te zijn dat er een reu op haar af komt, nooit geen krampjes meer, nooit geen kans meer op onverwachtte dekkingen, nooit geen vervelende honderbroekjes meer. Ik denk echt wel na over het gene wat ik doe. Ik kan soms behoorlijk impulsief zijn maar als het over levende wezens ga weet ik echt wel wat ik doe. En ik vraag niet voor niets hier om advies. En dat jij er moeite mee had dat ik moeite had met de loopsheid van Chica daar kan ik niks aan doen. Chica is onze hond en ik weet heus wel wat ik doe. Ik leef voor mijn dieren. Oudoe.

Denise

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Oja, en het is verplicht haar te steriliseren want dat staat in het contract van haar adoptie. En ik heb de situaties in elkaar overwogen en ik heb gewoon geen andere keus voor mezelf. Ik ga hier de punten niet opnoemen want ik heb geen zin in nog meer gezeur. Zoals ik al zei ik weet wat ik doe en ik verander mijn meing echt niet.

Groetjes Denise

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Chica is Chica. Een apart wezentje met haar eigen behoeftes, haar instincten, haar eigen leven. Ik denk dat je dat wel eens vergeet, en teveel van jezelf en je eigen behoeftes op haar projecteert. Wat niet fair is tegenover Chica.

En of Chica al die reutjes die op haar af komen nu zo erg vindt ;-) Durgaatje is maanden voor haar loopsheid al druk bezig haar aanstaanden te selecteren. Ze is daar ook niet het enige teefje in. Hoe vaak die reuen van mij wel niet sjans hebben :-D Dat de eigenaar van zo'n teefje dan zegt, kijk, daar gaan de naaldhakjes weer aan, en de lippestift op. En dan zijn die teefjes niet eens loops :-)

Ik denk idd dat je nog niet aan kinderen toebent, je bent ook nog jong. Maar ik denk wel dat je met Chica nu al met jezelf geconfronteerd wordt op punten waar je aan zult moeten werken straks als je moeder bent, wil je ooit een goede moeder zijn. En ik hoop dat je daar je voordeel mee doet.

Maar goed, daar laten we het voor nu even bij. Ik zeg alleen, ik begrijp de reactie van Beau wel, al is ze wat feller in hoe ze het uitdrukt. Ik kan me ook meer in haar vinden in hoe zij met haar honden omgaat.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Overigens verplicht het contract je niet om risico's te nemen qua steriliseren. Of om abortus te plegen op ongeboren puppies. Zoals Monique zegt, je kunt ook even aanzien of Chica idd zwanger is, en zoniet, wachten tot het de beste tijd is om haar te steriliseren.

Maar goed. Ik ga lekker met mijn hondjes naar het strand. Oudoe dan maar ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sterilisatie van Chica nu definitief eindelijk! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^