Wie helpt ? We hebben echt raad nodig.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Het gaat om Reno de ruwhaar teckel, wij hebben hem een huisje aangeboden in september 2009 omdat hij bij zijn andere baasjes niet meer welkom was. Het is echt een schat van een hond, je krijgt er zoveel liefde van. Maar al van in het begin was er een probleem, dit moesten we horen van de geburen dat Reno blafte als we weg gingen, dit probleem is nu opgelost door hem gewoon laten loslopen in het huis. Het is nu erger vinden we allebei, Reno blaft wanneer hij maar een klein dingetje hoort, blaft wanneer ik naar bv de keuken ga, blaft wanneer er een deur van een auto toe gaat bv bij de geburen, blaft wanneer ik zijn eten maakt, blaft wanneer hij bv in een andere plaats is en niet bij me kan,enz... Maar het allerergste vinden we allebei, zodra hij in de wagen zit begint hij te blaffen totdat we hem eruit halen, of dit nu 5min of 15min of 1 uur is blijft gewoon blaffen, vind ik persoonlijk SUPER gevaarlijk, want heb mij al enkele enorm hard verschoten, en mijn ventje die word er knettergek van in de auto + je krijgt er echt hoofdpijn van. Wie helpt????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie helpt ? We hebben echt raad nodig." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ben nu eigenlijk aan het lachen met mijn eigen tekst, waarom? omdat ik alleen maar hoor BLAF BLAF BLAF BLAF BLAF BLAF BLAF BLAF BLAF... :-)

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Zo baasje, zo hond.... :-D :-D :-D Ik heb zo snel geen raad voor je, sorry. Het is mij gelukt om mijn honden veel geblaf af te leren, maar elke hond is weer anders. En teckels staan best wel bekend om hun geblaf.

honden page profiel chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmochantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo 3 doggies

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

wij hebben er ook zo 1 thuis lopen is de hond van mijn broertje om gek van te worden uit nood een blafband geprobeerd ben ik geen voorstander van maarja moet toch wat maar zelfs dat helpt niet en ze jut mijn andere honden er ook mee op pfffffff dus ik blijf m even volgen :-D

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Eerst;
Ik ben GEEN GT!

Maar...

Ik denk dat hij nu 'zijn' territorium bewaakt.. O-)

Over het blaffen als jullie er niet zijn mag ik niets zeggen.. Daan is ook een ramp ...

Opnieuw bijna alles trainen lijkt mij de oplossing..

Als je eten geeft bijv en hij gaat blaffen als je het neer wilt zetten (doe alles in normaal tempo) ga je weer recht op staan, stopt hij met blaffen dan buk je weer om het eten te plaatsen, begint hij dan weer ga je weer recht op staan enz.

Heeft hij altijd al moeite gehad met auto rijden?


Hij speelt een beetje baasje over jou met zn geblaf, Daan stalkt mij tenminste nog.. O-) O-) O-) O-) O-) , totaal negeren! Echt waar, hij is niet zielig, geen gemompel of aankijken.. Totaal negeren! :-D

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ben dus niet alleen :-)
Ik zit er niet mee in dat ze zo is blaffen, maar bijna altijd en voor niets pfff dat is wel echt vermoeiend maar zie hem echt heel graag O-)

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Isabelle : ivm met het eten hij blaft als ik het eten klaarmaak in de eetpot en zodra ik ermee af kom stopt hij ermee. In de auto deed hij het niet van in het begin, is er iets later mee gestart om het zo te zeggen. Ik negeer het hoor, eigenlijk ben ik het een beetje gewoon aan het worden, maar het zou best mogen stoppen. ;-)

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Daan mag ook bij mij op de bank dus begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd maar daar kan je het beste mee beginnen, de hond terug plaatsen op zijn plek in de hierachie denk ik.. en dat is niet op jouw 'level' maar op zn kleed/in zn mand..

Daan mag alleen bij mij op de bank als ik hem daarvoor uitnodig terwijl hij dat altijd heeft gemogen behalve als we daar aten.

Dat bouw ik nu langzaam af naar alleen als ik op de bank zit en wanneer hij niet de 'behoefte' heeft om erbij te liggen, nu 'vraagt' hij mij netjes of hij op de bank naast mij mag en accepteert het als dat niet mag. Mijn vriend doet hier niet aan mee, en ervaart de gevolgen :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Dat 'vragen' doet hij door middel van in beeld van de tv te gaan staan en mij met een schuin hoofd, opgeheven flappie's zo doordringend, zielig en onderdanig mogelijk aan te staren. ;-) :-D :-D

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

en dan heb ik een beeldscherm van 110cm doorsnede... O-) O-) O-) O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Teveel prikkels/teveel aandacht?

Helemaal snap ik het niet: toen hij net bij jullie was hebben de buren geklaagd dat hij blaft als jullie weg zijn, en dat is nu opgelost doordat hij vrij rond kan lopen.

Nu blaft hij alleen maar als jullie erbij zijn dan? En niet meer als hij alleen is dus.

Denk dat Isabella gelijk heeft en je hem misschien meer moet negeren. Hem ook niet de hele dag achter je aan laten lopen.

In de auto zou ik proberen om hem in de bench te zetten waaroverheen een deken ligt zodat hij geen prikkels meer krijgt.

Verder consequent duidelijk zijn en rustig blijven en hopelijk komen er nog meer tips.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ik begrijp je heel goed! ;-)
Toen Reno bij ons de eerste keer binnen kwam gelopen sprong hij direct in de zetel, ik zei noch, amai die voelt hem hier al echt wel goed.
Stel nu we overwegen deze mogelijkheid, om hem niet meer op de bank te laten, mogen de andere er dan ook niet meer in of wel, zou het zo oneerlijk vinden.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

dat gewenning komt idd als het bloed al onder je nagels is weggetrokken O-) O-) O-) O-) O-) , maar nu ook.. ik zie dat Daan de hierachie strijd met hem is aangegaan en benoem het naar mn vriend, maar die ziet dat niet zo.. O-) O-) O-) is gezellig als de hond steeds stijver tegen hem aan gaat liggen, wat gebeurd als hij opstaat, ff naar de keuken en terug komt waar Daan op zn plaats is gaan liggen, dat alles in een seconde of 10 O-) , en steeds moeilijker aan de kant te duwen en slepen is voor hem :-D ik vindt het ook wel grappig :-D ik schraap mn keel of trek een wenkbrauw omhoog en Daan schuift al op. :-D

Wie is de baas?

:-D

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Dobry: je hebt het helemaal juist begrepen. Ik laat hem echt niet heel de dag achter me aanlopen, wil ook zo is effe mijn rust ;-). In de auto hebben we een bench al geprobeerd, zelfs overtrokken, helpt niet. Ik ben er vrij zeker van dat wanneer ik hem bv bij mij vooraan zou zetten het helemaal gedaan zal zijn, maar dit is echter de bedoeling niet.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Nee, niet voor altijd niet meer!!!

Beestjes zijn om te knuffelen, vooral lekker op de bank!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

honden page profiel chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmochantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo 3 doggies

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

bij ons ligt ze al op haar eigen plek. mag niet op de bank. en blijft blaffen overal en nergens om, erg lastig maar verder is het een lieverd hoor miss zit het er ook wel een beetje in moeder kruising rotweiler herder vader stafford. ik weet dat ze te vroeg bij haar moeder is weggehaald en ze heeft niet echt een super opvoeding gehad (doordat mijn moeder ernstig ziek werd) ze heeft toen 4 weken bij ons in huis gezeten en was toen goed te doen hadden we ook 4 honden in huis(bij mijn moeder deed ze het altijd al) en nu wonen wij in het huis waar mijn moeder woonde en doet ze het ook

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Isabelle: wel eerlijk bij de 2 andere woefs is het juist hetzelfde als wat je nu verteld, zo van WEL, en hop die luisteren direct, maar Reno die bekijkt je echt zo van, wat moet ik iets????

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Volgens mij had Haike ooit een opvoedkundig filmpje geplaatst hier op het forum over een hondje dat steeds blafte naar haar bazinnetje.
Misschien kan je haar even een pb sturen, misschien lijkt het op jullie situatie.

Over het blaffen in de auto: had ik ooit een tip in een boek van Martin Gaus gelezen, maar geen idee of dat pedagogisch verantwoord is: zodra de hond begint te blaffen, doe je 1 seconde de autoradio op volle sterkte aan zodat de hond van schrik stopt. Begint hij weer dan herhalen, zodat hij hij doorkrijgt dat zijn blaffen die akelige herrie veroorzaakt. Geen idee of het helpt ook.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Ik weet niet hoe jullie hierachie eruit ziet en hoe de andere honden zich gedragen ten opzichte van jullie en de andere honden
dus ff in het algemeen de situatie/potentiele plan van aanpak;

Eerst ff allemaal terug in de rang, qua honden dan he.. ;-) , dus in de mand (ff 1 a 2 dagen aankijken hoe ze reageren), das echt een moeilijk moment, ik weet.. :'( maar noodzakelijk!! O-) :-) Daarnaast eerst de dominante, de baas van het stel, of degene die zich echt voorbeeldig gedraagt want dat is wat je wilt bereiken :-D , ik denk beter rang van honden aan te houden..ivm onderlinge conflicten, O-) zolang hij dom blijft blaffen als jij even wat gaat doen mag hij niet op de bank :'( , uiteindelijk op uitnodiging..

met eten; als jij het gaat bereiden en hij begint met blaffen doe je hem in een andere ruimte (huiskamer bijv) als hij klaar is (behalve als dat dus nog niet is gelukt dan telkens een minuut laten gaan in de huiskamer O-) ;-) ) laat je hem weer binnen enz, enz, ik denk los van het blaffen dat het kwartje wel valt als hij telkens als hij blaft bij de bereiden wordt verwijderd, dit mag je rustig 15 minuten volhouden per bereiding volhouden, weet die hond veel dat je allang klaar bent. :-D :-D :-D ;-)

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Dobry: het eerste waar ik dan aan denk, aan de tip van Martin Gaus is, ocharme hun oortjes, kan dit geen schade brengen? We hebben we al geprobeerd om verschillende luidere lawaaien te maken bv hard in de handen klappen, en dan is er reactie, maar wel van de 2 andere woefs, en Reno die gaat lekker door. Zal het is vragen aan Haike ;-)

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Ik woon in een klein huis en als ik alle deuren open en dicht ga doen ivm stalking Daan wordt het een hele wandeling O-) O-) O-) :-D :-D ;-) , ik doe het bij mn ouders wel, daar is het een onderbreking van een wandeling :-D :-D :-D

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Isabelle: bedankt voor de tips, zal het is uittesten, weet dat het niet gemakkelijk gaat zijn, maar het moet, hij moet echt weten dat hij de baas niet is. ;-)

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Is het Haike en Escha?

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Oeps moest zijn, Haike en Acha O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Haike en Acha :-)

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Ooit wel ns zo'n megafoon sirene in je oor gehad, onverwachts?

Did you enjoy it? O-) O-) O-) O-)

Je schrikt je een hart verzakking!

Niet verantwoord dus.. :-D en er zijn ook genoeg andere methoden waarbij je hond niet denkt dat de wereld vergaat.. O-) O-)

Die andere 2 lekker op de bank laten dan!

Als je kleine grote onrust stoker luistert stop je er een snoepje in! Net als bij pups! 3 x commando herhalen, luistert niet? totaal negeren weer voor 5 min, ook niet van de bank tillen eraf lokken met wat lekkers in zn mand want anders 'wint' hij nog, het is een psychologisch spelletje O-) O-) en jij gaat winnen.. :-D :-D

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

@ Chantal

Nog een x, ik ben geen gt maar bij jouw hondje ligt het denk ik ook bij de basis..opvoeding.. ook helemaal overnieuw

sorry, heb snel gelezen, maar heeft die hond een bench/eigenste eigen mandje op een vaste plek?

Begin anders daar ns mee, kan haar de juiste rust geven misschien :-D

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

@chantal
te vroeg bij de moeder weg
voorbeeld van andere blaffende hond, dit wordt een aardig kluifje.. O-) , maar ook jij kan het :-D

Echt weer naar de basis, zit, lig, sta enz :-D

suc6

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Dobry: was effe mis :-)

Isabelle: In totaal zijn er maar 2 die op de bank komen, Mortec de rottweiler, die komt bijna nooit meer vragen om in onze zetel te komen, dit van wanneer ze hun eigen zetel hebben gekregen. Hoop het ook dat IK ga winnen ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb op cursus by Martin Gaus een filmpje gezien van een echtpaar dat twee terror teckels had. Blaften de hele boel bij elkaar. Die moesten iedere keer opstaan als de honden blaften, en bijvoorbeeld naar de keuken of gang lopen. Dat zijn de honden namelijk meer als 'negeren'. Jij loopt weg, dus dat is geen beloning voor het blaffen. Weg is namelijk niet cool. En iedere keer doen. Blaffen, opstaan en weg. Blaffen, opstaan en weg.

Ik geloof dat ze dan in de keuken, als ze daar stil waren wat lekkers kregen, maar dan moet je hond lekkers wel leuk vinden.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Wilma: kunnen we ook is proberen, bedankt.

Ga nu met hun wandelen, en dan mijn bedje in.
Tot morgen iedereen, en bedankt voor de tips tot nu al. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie helpt ? We hebben echt raad nodig." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: castratie waarom wel of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^