Hond draait door als er visite is, wat te doen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Daan (Gast)

Hallo allemaal,

Er is vast al een topic over, maar kan hem niet vinden.
Op dit moment is mijn vriendin op visite, maar telkens als er visite is wordt de hond (5 maanden oud) helemaal dol. Happen en springen !!!
Wil hem dit graag afleren maar weet niet goed hoe.
Nu doen we hem telkens in de bench en als hij rustig is mag hij er weer uit.... maar hij begint dan weer opnieuw !!
Iemand tips ?

Kunnen we gelijk oefenen, ze is nu proefkonijn !!!

Alvast bedankt,
Groetjes Daan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond draait door als er visite is, wat te doen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Hallo,

Negeer je hond compleet wanneer hij hapt en opspringt. Maak ook vooral geen oogcontact (dit geld ook voor de visite): hij bestaat simpelweg niet. (doe desnoods oude kleren aan en stop je handen in je zakken) Pas wanneer hij rustig is mag hij geroepen worden en krijgt hij iets lekkers. Zorg er voor dat hij geen succes heeft met zijn opdringerige gedrag.

Als je hond het écht te bont maakt/ hard bijt/ kleding kapot maakt kan je hem (opnieuw zonder het maken van oogcontact) bij de halsband pakken en in de bench zetten/op de gang of in ieder geval op een plek waar hij tot rust kan komen.

Een andere optie is om een hem een riem om te doen en hier op gaan staan. (hiermee begin je dan op een moment waarop er geen visite is en op een rustige plek zonder prikkels. Je negeert de hond volkomen. Elke keer wanneer hij rusig gaat liggen (en echt, de aanhouder wint) laat je wat lekkers voor zijn neus vallen. (niets geven wanneer hij aan het schooien is of je aandacht probeert te vragen) Ik weet niet wat voor ras je hbt, maar veel honden leren dit wel snel. Dit is een ontspanningsoefening: het uiteindelijke doel is dat je hond ontspannen gaat liggen wanneer je met je voet op de riem staat. Wanneer hij ontspannen gaat liggen zodra je je voet op de riem zet kan je deze oefening langzaam naar een omgeving met wat meer prikkels verplaatsen. Dit is een goede oefening voor een drukke hond en het kan zeker helpen voor het rustig blijven wanneer er visite in huis is.

Heel veel succes gewenst!

Anoniem (Gast)

@Femke

Gaan het eerste wat je uitlegt gelijk proberen. Dat met de riem ga ik oefenen !!

Hartstikke bedankt !!
Groetjes Daan

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker

honden foto van The tibbies on tour

Zoals hier boven door Femke al beschreven is moet je hem volledig negeren en de rug toe keren zodra hij tegen je opspringt of hapt.
En die optie met de riem lijkt mij ook een oplossing zelf heb ik daar geen ervaring mee.
Iedereen maar op visite vragen en gaan uit proberen wat er werkt.

Succes sandra

Daan (Gast)

Ze staat nu al 10 minuten met handen in de zakken, het springen is opgehouden, en in broek hangen al minder, gaat nu voluit zitten blaffen !!!

Daan (Gast)

Daan (Gast)

hij is nu stil !!!
Hij gaat nu met flos voor haar voeten spelen.
Mag hij nu beloont worden ?

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Inderdaad iedereen op visite vragen, maar probeer eerst die ontspanningsoefening aan te leren en waarschuw mensen van te voren en licht ze in over wat je wel en niet wil. Met mijn hond valt het in principe wel mee, maar hij wil nog wel eens opspringen. Aangezien ik dit niet wil vraag ik iedereen die hier binnen komt om Sproet te negeren tot hij met zijn vier pootjes op de grond staat, dan heeft hij in ieder geval geen succes. Wanneer een hond geen succes heeft, zal het gedrag minderen of stoppen. (het kan wel zijn dat het gedrag in eerste instantie erger wordt; want het heeft misschien een aantal keer wel gewerkt, dus misschien als hij nog beter zijn best doet?) ;-) Echt hoor, de aanhouder wint :-D

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Ik lees je reactie nu net. Wanneer hij niet om aandacht vraagt mag hij beloond worden, nadatje vriendin hem geroepen heeft ;-) probeer hem aan te leren dat hij pas aandacht krijgt nadat hij geroepen heeft

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

heeft = is

Daan (Gast)

We houden vol hier !!
Oordopjes waren wel fijn geweest.
Gaan nu proberen als hij stil is en weg loopt (kans is klein..) hem te roepen....
Het is een volhoudertje.

Bedankt voor de hulp !!

groetjes Daan.

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Hier zitten we ook regelmatig 's avonds heel hardnekkig te doen alsof we compleet doof zijn. We krijgen geloof ik heel wat naar ons hoofd geslingerd in hondentaal; een helel hoop geblaf, gebrom en gejank. Af en toe zou je ze het liefst achter het behang plakken, maar gelukkig maken ze het weer goed op veel andere momenten ;-) Ik weet uit ervaring dat ze heel lang kunnen volhouden, maar als ze continue geen succes hebben stoppen ze echt wel een keer. Je moet maar zo denken: alle geduld en tijd die je er nu in stopt, krijg je over een jaar dubbel en dwars terug: dan heb je (hopelijk) een goed luisterend en rustig hondje in huis.

Wat voor ras heb je en hoe heet hij? - ik ben even niewsgierig ;-)

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

ik heb hier het zelfde probleem mijn hondje is 9 maanden en ik heb een chihuahua zodra er iemand binnen komt gaat hij door het lint maar het is een beetje moeilijk hem te negeren want hij springt op de bank en anders op de rug leuning van de bank echt een kleine rotzak hij hapt likt en krast je helemaal onder alleen bij mij doet hij het niet kan hem ook dan niet anders hebben dan n de kooi als er mensen zijn O-).
iemand ook tips voor mij !!!

wendy

Daan (Gast)

Blaffen is opgehouden, happen naar broek blijft en iets nieuws is ontstaan : tegen been aan rijden....
Oeps blaffen is ook weer begonnen...

Is het de bedoeling dat ze heel de avond zo blijft staan...
Of mogen we het afbreken en hem een time out geven in de bench ?

Gr. Daan

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

hetzelfde als hierboven: ontspanningsoefening en voor de rest zo goed mogelijk negeren. Ik weet dat veel chihuahuas niet snel uit zichzelf gaan liggen, in dat geval kan je genoegen nemen met ontspannen zitten. Verder liever niet op de bank laten: je hondje is waarschijnlijk aan het puberen en probeert zijn plaats te bepalen. Laat hem niet op de bank als hij zich niet weet te gedragen ;-)

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Staat ze nog steeds bij de deur :'(

Ach...........
laat dr maar lekker zitten hoor, jullie gaan gewoon lekker kletsen, eten en drinken en ondertussen net doen of de hond er niet is

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Als je het niet langer vol kan houden inderdaad maar even in de bench tot hij zich daarin koest houd. hem er in dit geval niet uitlaten tot hij hier rustig is.

wat misschien nog beter is, is om de kamer uit te lopen, zonder hem aan te kijken en hem hier achter te laten. Dit gaat toch echt te ver. Zo voorkom je dat je zelf door het lint gaat of dat hij echt dingen gaat bedenken die je niet kan hebben...

het is inderdaad een volhouder, maar moed houden!

Daan (Gast)

@Erika
Op de bank is het echt niet veilig, hij springt best hoog op...

@Femke
Vriendin houdt het best goed vol, en we kunnen er nog wel omlachen. Hij hapt wel al steeds minder. Blaffen blijft maar soms is ie stil en loopt hij weg. Ze roept hem dan zelf terug en lat hem zitten met een brokje, maar dan begint hij toch weer. We houden vol !!!
O ja, het is geen chihuahua, maar een mini Bull Terrier..... ach... bijna het zelfde O-)

Gr. Daan

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Die chihuahua reactie was over de vraag van Lady, die zit met hetzelfde probleem ;-) Ik bedenk niet zomaar wat voor ras je hebt hoor ;-)

Misschien een idee om wanneer hij wegloopt en hij geroepen wordt even actief met hem bezig te gaan. Dan is hij braaf geweest en mag hij beloond worden. Even lekker spelen of een paar opdrachten uitvoeren, totdat je aangeeft dat het genoeg geweest is. Het gaat erom dat hij leert dat het het meest voor hem oplevert als hij zich niet opdringt (want dan hoort en ziet niemand hem immers) en op zijn eigen plekje gaat liggen

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Als die van ons door blijft gaan met bijten en blaffen of graven en uit dagen op de bank.Na 2 keer nee te hebben gezgt pak ik hem rustig op en zet het 2 min op de gang.Als hij rustig is en ik laat hem binnen gaat hij gelijk netjes zitten of liggen .Dus ze weten het wel.

Daan (Gast)

Wauw !!
Ze kan nu op de bank gaan zitten en hem laten zitten en aaien !!!
Als het weer begint, beginnen we van voor af aan !!

Bedankt voor de geweldige tips !!!!

Groetjes Daan

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Hartstikke goed zeg! :-D De eerste overwinning behaald ;-) Nu is het de kunst om vol te blijven houden en zeker ook te beginnen met die ontspanningsoefening. Je kan immers niet verwachten van je visite dat ze net zoveel geduld op kunnen brengen als je vriendin (ik vind het écht supergoed van haar, vertel haar dat maar!). Hier zal je dus zelf aan moeten werken. Als hij straks deze oefening goed onder de knie heeft kan je vreemden binnen vragen. Wanneer hij zich ook dan leert te ontspannen (de eerste paar keer zelf op de riem gaan staan en de hond compleet negeren, hetzelfde geld voor de visite, alleen belonen wanneer hij ontspannen ligt. De eerste paar keer kan het wel aardig ongemakkelijk zijn om zo visite te ontvangen, maar je zal er later echt profijt van hebben) kan je de riem op een gegeven moment waarschijnlijk weg laten. De leeftijd speelt ook wel een rol hoor. ;-)

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Wat Fijn :-D

Kunnen jullie toch nog een gezellige avond hebben

de aanhouder wint! :-D :-D

Daan (Gast)

In een woord geweldig, zitten nu heerlijk rustig op de bank !!!!!

Nu weten we wat we moeten doen, volgende oefen persoon wordt mijn moeder. Zal haar van te voren vertellen wat de bedoeling is en dat het wel volhouden is !!!

Heel erg bedankt voor de hulp en allemaal net zo een rustige avond toe gewenst !!!

Groetejs Daan

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond draait door als er visite is, wat te doen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Overmatig drinken..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^