Goede middel voor ontwormen/parasieten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ozgur (Gast)

Kennen jullie een goede middel tegen wormen ed, op natuurlijke basis? Hij is nog steeds aan de diarree, de arts denkt dat het een dikke darmontsteking is maar het heeft niet veel nut om nu nog een antibiotica aan te gaan want we zijn net klaar met het kuurtje die ook niet heeft aangeslagen. Het kan ook zijn dat de tumor tegen zijn darmen aangegroeid is en hij daardoor continue diarree heeft. Kortom, het heeft geen zin om nu nog langs de arts te gaan.
Nu wil ik toch nog een keer een middel (natuurlijke basis) proberen voor eventuele worm of parasieten. Of het helpt weet ik niet, want de antibiotica heeft ook niet geholpen. Maar als dit ook niet helpt laat ik het ook hierbij, ik wil hem niet nog langer volstoppen met allerlei troep. Hij is gelukkig nog vrolijk en zo. Ik hoor het graag..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede middel voor ontwormen/parasieten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sharon & BinkSharon & Bink

honden foto van Sharon & Bink

Hier hetzelfde, wij ontwormen iedere maand (echt strikt met milbamax ofzoiets?) daarnaast vers vlees zodat de darmen in goede conditie blijven en schapenvetblokjes met knoflook voeren

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi, IK ben mijn hond vorig jar niet ontwormd en dit jaar eerst een monster laten onderzoeken OF er eigenlijk wel wormen waren, voor ik zou ontwormen..

Mijn hond bleek schoon!!

Ik geef versvlees, dan is de zuurgraad véél sterker dus eitjes die via de mond komen worden geëlimineerd..

Daarbij geef ik 2 keer in de week verse knoflook een klein beetje..
Dit blijkt dus voldoende om mijn hond wormvrij te houden..

Ik ben zo wie zo tegen alle chemische troep..
Ook anti vaccineren..

Groet, Ilja

Ozgur (Gast)

Bedankt allebei.
Helaas kan hij niet tegen vers vlees, na 10 min ligt alles eruit dus we moeten de brokken behouden.

Is knoflook en schapenvet goed voor diarree of voor de ontworming?

En de Milbamax, ben een beetje aan het kijken op internet maar die zijn dus te bestellen in de vorm van 1, 5 of 10 tabletten? Is dit een medicatie die je alleen 1 keer in de zoveel tijd moet toedienen of gewoon een week lang elke dag een pil?

Bedankt!

honden page profiel Sharon & BinkSharon & Bink

honden foto van Sharon & Bink

Milbamax geven wij 1 keer in de maand 2 tabletten (hond is tegen de 40kg) op advies van de DA

Maar goed, het blijft toch een soort 'vergif'

knoflook en vers vlees helpen goed. Is er geen ander merk vers vlees dat hij wel verdraagt? Wellicht mengen met brokken o.i.d.?

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Milbamax (milbamaux?) is een vrij licht (en goedkoop ;-) ) middel. Het voldoet niet voor de stevigere wormen ;-)
Ik kreeg het altijd van mijn vorige DA. Totdat ze zelf een keer er uit floepte dat het een beetje een 'half half' middeltje is.. Maar ja, beter dat dan dat mensen hun dier niet ontwormen omdat het te duur is.. ;-)

Vervolgens ben ik gaan zoeken en nu geef ik andere ontwormingsmiddel. (vorige maand No exil, maar ik ga over naar Panacur)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil geen betweter zijn hoor, maar als je hond zo ziek is, dan moet je geen chemische middelen geven om te ontwormen . heeft je hond wormen ? zo niet.

kijk dan eens bij de biofoodbonbons, dat is er voor vlooien teken en wormen, de hoeveelheid die je kan geven staat op de verpakking, en is natuurlijk. is dat misschien niet beter ?
ook zijn er knoflookbonbons van biofood, ga eens kijken, misschien is dat beter een natuurproduct nu je hond zo ziek is.

kijk als je hond wormen heeft, is het dan niet beter om daar even advies voor te vragen bij je dierenarts ?

Ozgur (Gast)

Ik heb meerdere merken vers vlees geprobeerd maar dat kan hij gewoon niet hebben. Hij vindt het heerlijk maar na 10 min ligt het eruit.

Als ik het goed heb begrepen is het dus per pil verkrijgbaar, en dan over 2 tot 3 weken weer een pil.
Panacur lijkt me ook een goede maar die is dan meteen 250 gram, dat vind ik toch wel veel. Hij krijgt namelijk ook Previcox als pijnstiller.
Ik denk dat ik zo dan de Flubenol ga bestellen als de Milbemax een half half middeltje is. 3 dagen toedienen en dan 2 weken later nog een keer 3 dagen.

Morgen nog even de dierenarts bellen om te vragen of ik die pillen in combinatie met Previcox mag toedienen.

Ik hoop echt dat dit gaat helpen, anders weet ik het ook niet meer..

Bedankt Sharon!

Ozgur (Gast)

Dat is het dus juist Willemijn, de dierenarts zegt dat het geen nut heeft om nu nog een onderzoek aan te gaan etc. Er valt gewoon niks te doen voor hem. Zijn buik wordt met de dag dikker. Die tumor staat gewoon op barsten. Ik word snachts wel 10 keer wakker om even te kijken of hij nog ademt. Maar naast het verwennerij in zijn laatste tijd wil ik toch dat hij op zijn minst 1 kwaaltje minder heeft, dat is die diarree die maar niet wilt ophouden.
Als die Biofoodbonbons een goede werking hebben tegen de wormen dan ga ik daar natuurlijk eerder voor dan die medische troep omdat hij nu de laatste weken al zo veel verschillende medicatie heeft gehad.
Ook heb ik het over die bonbons met de dierenarts gehad. Die zegt weer, ja die dingen zijn meer voor de vacht dus invloed op de diarree of de wormen zal het niet hebben.
Snap je wat ik bedoel? Je hebt gelijk, ik ga ook zeker voor iets wat natuurlijk is maar ik kom er gewoon niet meer uit.
Als jullie ervaringen hebben met de Biofood bonbons hoor ik dat ook graag.

Bedankt voor je reactie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

begrijp het heel goed, het is naar wat je mee maakt, maar een wormenkuur ? waarom ? heeft tie dan wormen ? dat is ook niet bevoordelijk om de diaree dan te stoppen toch ?

en de biofoodbonbons is een natuurlijk middel tegen wormen, ze zijn dan niet zo bevattelijk als je deze geeft voor wormen.

en ik begrijp dat je hond ernstig ziek is ? dat als de tumor springt er geen redden meer aan is, verdrietig.
daaromm geef natuurmiddelen, en geen wormenkuur als het niet nodig is, kan nog steeds niet uit je berichtjes opmaken of je hond wormen heeft ?

geen wormen , dan geen kuurtje geven, nergens voor nodig. dan de bonbons gaan geven, kleine stukjes door zijn eten doen.

en probeer in te loggen, dat zou fijn zijn, kunnen er vele je een berichtje sturen.

honden page profiel ÖzgürÖzgür

honden foto van Özgür

Dank je Willemijn.
Het staat niet vast dat hij wormen heeft maar de arts vindt het nutteloos om hem daar te brengen en na te kijken omdat hij zo bang is en 3 dagen na de bezoek nog ziek is. Ontlasting opsturen naar een lab heeft ook niet veel nut volgens de arts. Hij zegt dat hij 20 jaar ervaring heeft maar nog nooit een hond heeft meegemaakt die zo bang is van de dierenarts. Het lijkt wel alsof hij een hartaanval krijgt daar. Zodra we de auto in stappen begint hij al te trillen en hijgen en poept hij in de auto uit angst. Daarom is zijn advies dus gewoon verwennen nu hij nog vrolijk is ipv hem stress te geven. Daar zit wel wat in ja want hij is buitengewoon erg bang inderdaad maar aan de andere kant wil ik dus dat hij toch 1 kwaaltje minder heeft.
Heb de biofood bonbons vandaag in huis gehaald, ben benieuwd. Nogmaals bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je hondje zo bang is, dat hij al in de auto zijn ontlasting laat lopen ? weet je hondje dan al dat er naar de dierenarts wordt gereden ?

als je hondje echt een dierenarts spoedig nodig heeft, en niet er naar toe kan. thuis laten komen, de meeste dierenartsen doen dat, vraag daar om.
en als je hondje geen wormen heeft, niets geven voor wormen, wat de dierenarts zegt, zolang je je hondje nog hebt, geniet er van, en wees alert, zodat je hondje geen pijn behoeft te hebben.

zie dat je een heel klein hondje hebt, op de verpakking staat hoeveel je kan geven, aan je maatje, en desnoods snij je de bonbons doormidden. die voor wormen en vlooien en teken. zijn niet groot, maar omdat jouw hondje maar een ukkie is, kan je ze door midden snijden, of verpulveren. kijk goed op de verpakking, en geeft hiervan ook niet te veel.

voor straks, toch beterschap, en hoop dat je nog lang van je hondje kan genieten. fijn dat je ingelogd hebt.

willemijn. groetjes.

honden page profiel ÖzgürÖzgür

honden foto van Özgür

Ja, we zijn inmiddels zo vaak bij de dierenarts geweest dat hij het nu doorheeft. Verder reist hij ook niet met de auto, vandaar dat hij het weet.
Hij weegt 11,6 dus mag er dagelijks 1 hebben. Hoop dat dit wat werking zal hebben.
Nogmaals bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ozgur.

de dierenarts thuis laten komen, heus dat doen ze voor jouw hond. zeker als tie zo bang is.

geniet van je hond zolang hij nog bij je is. en verwen hem maar. en als er geen toekomst meer is , dan laat je de dierenarts gewoon thuiskomen.

honden page profiel ÖzgürÖzgür

honden foto van Özgür

De dierenarts is bereid om thuis te komen maar geeft dan ook aan dat ze hem niet zodanig kunnen behandelen als bij de praktijk. Vandaag ook weer een zware dag. Nog wel vrolijk, heeft nog eetlust maar toch merk je dat het wat minder gaat. Ben ook geschrokken vanochtend toen ik zag dat hij alleen maar bloed had gepoept. Hij had eerst gepoept en een minuutje later kwam er alleen maar bloed uit. Wat zou dit kunnen zijn weet je dat?

Genieten zolang hij er nog is doe ik zeker, maar het is zo moeilijk om te zien dat je met de dag steeds verder van huis bent.
Maar goed, bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de tumor ? die op knappen staat ?

houd het telefoon nr. van je dierenarts bij de hand, en vraag aan je arts voor een standby telefoonnr. zodat je direct of kan komen of dat hij komt. en nee natuurlijk is het niet goed als tie veel bloed poept. hou je hondje maar goed in de gaten. en geniet van hem.

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider

honden foto van bets-bean&raider

hallo zou de dieren arts bellen als ik jou was kan ook de maag zijn nu he. bah vervelend zeg.
sterkte
bets

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede middel voor ontwormen/parasieten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^