Mijn eerste hondje, iemand tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Janneke (Gast)

Hallo hondenliefhebbers!

Vrijdag is het dan zover. Ik krijg mijn allereerste hondje.
Helaas konden wij mijn moeder vroeger niet overhalen, maar nu ik al een aantal jaren op mijzelf woon en deze zomer ga samenwonen hebben
we besloten om een hondje te nemen!
Ben helemaal blij en zit de halve dag op internet om maar zoveel mogelijk te weten over verzorging, medicatie enz enz.

Bella is een mopshondje die in juni 2 jaar wordt. Haar baasje kon helaas niet meer goed voor haar zorgen omdat ze fulltime werken.
Ik heb nog helemaal geen ervaring met een eigen hond en wilde graag vragen of iemand nog tips heeft over hoe we het beste aan elkaar kunnen wennen. Bella krijgt haar mand en kussen mee en de voerbakjes. Ik heb voor haar wel een nieuwe mand gekocht en wat speeltjes.

Hopelijk hebben jullie nog wat nuttige tips voor me!
Alvast heel erg bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn eerste hondje, iemand tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

Hallo Janneke,

Wat leuk voor je,lang moeten wachten maar uiteindelijk zal het het waard zijn!

Ik zelf heb 2 herplaatsertjes met een moeilijk verleden en ben als volgt te werk gegaan.

Waarschijnlijk heb je volgende dingen al geinformeerd voordat je besloot het hondje uiteindelijk te nemen; kan het hondje alleen thuis zijn; is ze ergens bang voor; speciale voeding en al dit soort vragen.

Als je haar op gaat halen of als ze word gebracht doe dan zo gek en vrolijk mogelijk neem ook wat lekkers voor dr mee!

Eenmaal thuis aangekomen zal ze erg moeten wennen aan de omgeving, aan jou en alle geluiden e.d. Het is dus logisch dat ze waarschijnlijk een beetje schuw is en heel vaak kan blaffen. Je kan haar beste in het begin lekker met rust laten zeker niet op haar aflopen maar lekker kroelen en belonen als ze bij jou komt. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van bach remedie.Dit zijn druppeltjes welke je door het water of eten, brokje kan doennwaardoor ze wat minder stress zal hebben.

Je zal vanzelf gaan merken dat het blaffen miner word en dat ze steeds vaker contact met je zal gaan zoeken. Mocht je nou snachts wakker gaan liggen van gepiep e.d. neem dr dan mee naar de slaapkamer zodat ze weet dat ze niet alleen is. Dit kan je daarna weer af gaan bouwen als je wiilt (meerdere forum items over) Pas op het moment dat een beetje aan je gehecht begint te raken zal ik pas traningen e.d. met haar gaan doen. tot die tijd krijgt ze anders te veel prikkels waardoor ze onrustiger word. Trainen verstekrt je band met de hond erg goed als je het op de juiste manier doet. Dus veel met beloningen werken.

Ik wens je veel succes en plezier met je honde en als je nog vragen hebt hoor ik het wel:-)

Liefs Liz, Sita en Chica











honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Hallo,
Wij hebben zelf ook een herplaatser, een mopshond van 1 jaar en 3 maanden. We hebben hem nu 2 maanden. Het is een schat van een hond, heb er ook lang aan getwijfeld want je weet eigenlijk niet wat je in huis haalt (met een pup eigenlijk ook niet), maar alles is hier vrij vlot verlopen! Het contact met de kids is geweldig en ook met onze 3 poezen gaat het goed (die was hij wel gewend).
Veel succes met je nieuwe hondje maar ben er eigenlijk zeker van dat je er veel plezier aan zal beleven want mopshondjes zijn ongelooflijk grappig en zeer aanhankelijk!
Groetjes

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

gefeliciteerd! Ik denk dat het allemaal wel los loopt. Eigenlijk kan je van te voren van alles bedenken. Je proberen overal op voor te bereiden. Maar je zult zien het gaat allemaal vanzelf. Al was het maar dat je bij elke wandeling met andere hondeneigenaren in gesprek gaat komen,grijns...
Fijn dat je er zo goed over nadenkt! En ik kan me voorstellen dat je het helemaal niet meer uit kan zetten:-) Maar je zult zien, het meeste gaat allemaal op gevoel! Veel plezier hoor

honden page profiel RobertRobert

honden foto van Robert

Ik kan je alleen maar adviseren een cursus te volgen en veel tijd vrij te maken om een band op te bouwen met je nieuwe vriend. Lekker wandelen en spelen samen! :-) En je leert zelf ook heel veel op een cursus.
Ik heb zelf een mechelse herder, ex-zwerver, ex-asielhond en ex-hond van een instabiel baasje. Hij is nu 2 maanden bij mij en ik zie hem iedere dag vooruitgaan. Het is een eigenwijze dondersteen maar het gaat best goed.

Veel succes en hondenplezier!

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

enige tip die ik heb is geniet ervan :-) heb ook net sinds twee weken me eerste hondje. dus meer dan dat kan ik niet echt meegeven :-) heel veel plezier ermee

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

@ Liz: Bedankt voor je nuttige tips! Ik zal inderdaad wat lekkers voor haar meenemen. Wel zal ik tegen mijn gevoel in haar contact afwachten. Het liefst ga ik direct de hele dag met haar spelen en ravotten. Maar zij moet natuurlijk ook aan haar nieuwe omgeving wennen. EN waar kan ik die bach remedie druppels halen? Gewoon bij een dierenzaak?

@Annemie en Bo; Is dat jullie mops op de foto? Wat een dotje!! Echt heel leuk, zo krijg ik alleen maar meer zin in vrijdag!

@Robert; Goed om te horen dat je hond steeds vooruit gaat. Zeker met zo'n verleden moet je nu apetrots op hem zijn!

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Dat is inderdaad Bo, onze mops. Een schatje hé :-D

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Haha Bo en Bella, toepasselijke namen
(=allebei mooi in het Frans :-D)

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

Hoi Janneke,

Is inderdaad eigenlijk wat je het liefste zou willen. Maar levert alleen maar meer stress op bij haar aangezien ze nog geen idee heeft wie jij bent en wat je met haar voor plan bent haha.

Druppeltjes zou je even moeten kijken. Wij hebben hier 4 dierenwinkels in de buurt maar er is er maar 1 die bach remedi verkoopt. Maar zal zeer waarschijnlijk ook wel op internet aangeboden worden :-)

Succes! :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hallo Janneke,

Ik heb je een Persoonlijk berichtje gestuurd over Bach remedies. Ik raad af de Rescue remedie zomaar te geven, er zijn andere remedies die in dit geval veel beter kunnen helpen. Maar of het nodig is is nog helemaal niet zeker.
Kijk maar even bij je berichtjes.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ik las nergens dat het aanstaande hondje van Janneke probleem gedrag of iets had toch? Waarom de informatie over Bach vraag ik me af...

honden page profiel JannekeJanneke

honden foto van Janneke

Nee hoor, geen gedragsproblemen. Niet dat ik weer in ieder geval! Maar zoek dingen liever van tevoren uit dan dat ik straks voor een raadsel kom te staan, dus alle tips zijn welkom :-D

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

Hoi Hoi,

Bach Remedie is niet alleen voor probleem gedrag. Het zijn druppeltjes op basis van plantaardige producten. Indien je de juiste remedie toepast en de juiste hoeveelheid is het niet schadelijk voor je hondje. Positieve ervan is dat ze er niet suf van worden maar alleen maar iets minder gestressed.

Ik heb het hier bij allebei de honden toegepast en je merkt duidelijk verschil! (ook bij vuurwerk en onweer).

Hiervoor had ik een mechels herder teefje (werkt nu voor de duane belgië) totaal geen stress of wat dan ook maar zodra ze naar buiten moest raakte ze helemaal van streek naar autos. Voordat ze naar buiten ging ook druppeltjes en hier werd ze een stuk rustiger van.Het uitvallen naar auto's was hierdoor ook snel afgeleerd daar je eerst totaal geen aandacht van haar kreeg omdat ze te veel aandacht bestad aan autoes.

Mja... ieder zo zijn eigen mening... ik vind het in iedergeval een aanrader.

Succes!
Liefs liz. Sita en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn eerste hondje, iemand tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^