Slachtoffer van broodfokker.. mopshondje gezocht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SawadikaSawadika

honden foto van Sawadika

Hallo allemaal,

Nadat ik een paar maanden geleden hier een uiteenzetting gedaan heb over wat je kan doen als je het slachtoffer werd van een broodkweker, is mijn nichtje zelf het slachtoffer geworden van een broodfokker in Wortel, Belgie.
Het is een heel triest verhaal.
Het hondje van mijn nicht was zeer oud en ze hebben het moeten laten inslapen.Omdat haar kinderen ontroostbaar waren hebben mijn nicht en haar man dan maar besloten om het hondje van hun dromen te gaan kopen (veel te snel na de dood van hun vorige dier,naar mijn mening, maar dat is een ander verhaal)
Ze zijn heel goed voor hun dieren en ieder verwerkt de dood van zijn huisdier op een andere manier.
MAAR...........in hun goedbedoelde overhaaste zoektocht naar hun mopshondje kwamen ze bij een broodfokker terecht. Resultaat, het lieve diertje was al dood na 4 dagen!! Verdriet van de kinderen is nu nog groter natuurlijk.
Maar wat ik jullie eigenlijk wilde vragen: het dochtertje van mijn nicht doet haar communie op 2 mei en een mooie cadeau dan haar gedroomde hondje kan ik me niet voorstellen.
Weten jullie een betrouwbare kweker voor mopshondjes of is er iemand van julie die een betaalbaar mops pupje heeft ? Het mag best een kruising zijn hoor. Het gaat niet om de schoonheid, maar om de liefde...
Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slachtoffer van broodfokker.. mopshondje gezocht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind dat ouders een hond moeten nemen, het moet geen cadeautje zijn voor de kinderen. Zeker niet nadat 2 honden net zijn overleden. Maar als je een betrouwbare hond wil, dan moet je bij de rasvereniging zijn. Op de site (is niet helemaal bijgewerkt) staat dat er ergens nog een pup beschikbaar is, maar die is al weg zie ik op de website. Later dit jaar hebben ze wel weer een nestje gepland. Dit geeft deze familie ook de kans om te rouwen.

http://www.commedia-mopshond.nl/

Kijk anders even in het asiel of daar een mopshond zit, of kruising mopshond.

honden page profiel Elize, Nikki, Wodka en Tommy Elize, Nikki, Wodka en Tommy

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Idd. kom je bij veel broodfokkers mopshondjes tegen. Nikki van mij komt er ook vandaan. :'( Wat je moet doen is heel goed selecteren. Bij een fokker kost een pup al snel 1200 euro en dat is nou eenmaal veel geld!
Wat je ook kunt proberen is een oproepje op marktplaats zetten. Je verhaal er neer zetten en ook zeggen wat je je hondje kunt en wilt bieden Ik heb het ook gedaan en dezelfde dag werd ik gebeld en zo zijn wij aan Wodka gekomen. Geen pup maar wel nog jong. Hij was toen 7 maanden. Vraag wel goed door waarom hij wegmoet en kijk goed uit.

Succes ermee!!!

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Wat erg dat ze 2 hondjes op zo'n korte tijd hebben moeten afgeven ...
Maar misschien kan je ook eens op Kapaza kijken ...
Staan ook redelijk wat nestjes bij particulieren op ...
Grtz,

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De pup is al weg zie ik op de website van de fokker bedoel ik...

Een herplaatser is idd ook een idee...

honden page profiel SawadikaSawadika

honden foto van Sawadika

Je hebt gelijk dat een hondje geen cadeau moet zijn. Als ik niet 300 procent zeker was dat ze goed voor hun dieren zorgen en dat het diertje welkom is, zou ik het niet doen.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Op "Puppy's", aan de linkerkant staan nog 3 puppy's onder mopshond, succes :-)

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider

honden foto van bets-bean&raider

vreselijk wat een trauma voor die kinderen zeg
sorry ik ik weet niks .
maar ik wens jullie wel sterkte.
bets en bean

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

sneu...

Overleg met de ouders, vinden die het oke, dan is het nog steeds een verrassing voor de kids :-D

honden page profiel sorayasoraya

:-D er stond van de week nog een mops op dierenasiels.com deze was pas 1 jr, moest weg door een scheiding!! Dus op die site regelmatig kijken, p.s... er staan trouwens heeel veel leuke hondjes op, en zo red je er nog een!!! Succes

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Weinig budget? Ga dan voor een herplaatser. Veel hondjes zitten in het asiel vanwege een scheiding of allergie en het hoeven dus niet moeilijke hondjes te zijn.

honden page profiel

Nooit een dier kado doen zonder overleg met de ouders. Je weet niet hoe die er tegenover staan mss willen die voorlopig wel niet, je weet het niet, dus eerst overleggen!
Als je dat gedaan hebt, kijk ook eens in een asiel, vraag bij fokkers/rasverenigingen om herplaatsers.

Maar eigenlijk vind ik dat ze er zelf 1 moeten zoeken, als je aan een hond begint met je een bepaalde klik hebben met de hond, en wat dat is kan jij niet voor hun bepalen...
Kan je ze niet gewoon beloven (na overleg met ouders) dat jullie samen gaan zoeken naar een hondje, daar zou ik persoonlijk al blij mee zijn...
Ik snap dat je het goed bedoeld maar het is een levend iets, en daar kan je niet luchtig mee omspringen, als hun niet de klik met het beestje hebben is het voor iedereen een grote teleurstelling, kan je beter voorkokmen lijkt me...

honden page profiel SawadikaSawadika

honden foto van Sawadika

Allemaal bedankt voor jullie reacties!!
Ik begrijp het wel hoor. En inderdaad is het iets wat de ouders moeten doen. Was ik ook van plan, een betrouwbare fokker zoeken en geld geven voor de communie, zodat ze zelf een diertje konden kiezen. Want inderdaad, de klik moet er zijn. Budgetair gezien was ik niet van plan om 500 tot 1000 euro uit te geven voor een pupje, maar ze wilden wel een 300 euro uitgeven. Als ik daar dan nog een paar honderd als cadeautje bijlegde, dan konden ze misschien net een mopsje nemen.
Maar zoals jullie zelf al aanhaalden: er zijn zoveel sukkeltjes. En daar is mijn nichtje intussen ook achter, want ze hebben er eentje uit het asiel genomen. Weliswaar geen mops, maar een wijmeraner (schrijf ik dat goed?) en het was liefde op het eerste zicht. 6 maanden oud, nog geen opvoeding gehad, dus werk aan de winkel!

Heel erg bedankt allemaal!!

honden page profiel SawadikaSawadika

honden foto van Sawadika

Enne, ja. Ik ben het volledig eens met het feit dat je geen hond koopt zonder overleg met de ouders of als cadeautje.
Ik ben zelf afgevaardigde van dierenbescherming en ik zou niet liever gehad hebben dan dat ze eerst met mij hadden overlegd voor ze naar een broodfokker trokken, maar probeer het maar eens uit iemands hoofd te praten als ze hun zinnen hebben gezet op een bepaald ras. Dus ter voorkoming van eenzelfde probleem (want ze waren alweer bijna terecht gekomen bij een andere broodfokker) heb ik deze oproep geplaatst.
Maar gelukkig is het allemaal in orde nu.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Eind goed, al goed... ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Shana, je berichten zijn verwijderd. Je mag geen hond aanbieden op Hondenpage en ook geen telefoonnummer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slachtoffer van broodfokker.. mopshondje gezocht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^