Hoeveel mag je een puppy voeren (altijd honger)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel andreandre

Hoi bijna 3 weken geleden heb ik een pup (kruising boomer / tibetaanse terrrier )gekocht die nu inmiddels sinds deze week 5 maanden oud is. Ik heb contact gehad met de fokker en mocht van 200 naar 250-275 gram opbouwen aangezien hij altijd honger blijkt te hebben. Nu heb ik dit een weekje aangekeken, maar nog steeds blijft hij honger houden. Hij heeft geperste brokken een mix van die fokker zelf. Na het weekend ga ik haar wel weer bellen, maar ik weet niet of het verstandig is om dit weer te gaan verhogen. Qua beweging aan uitlaten zit ik toch wel op 1,5 a 2 uur per dag net waar hij zelf een beetje zin in heeft. Als hij een stuk verder wil gaan lopen dan laat ik dat toe want hij zal het wel nodig hebben. Qua snacks krijgt hij 50 gram vlees per dag 1 kauwstaafje en ik denk gewoon 2 droge honde koekjes dus het zou genoeg moeten zijn maar ik twijfel of ik hem niet tekort doe. Daarnaast heb ik voor het buiten poepen en plassen van die minisnacks maar dat is geen voeding in mijn ogen gewoon een kleine beloning.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Gross van de honden heeft altijd honger, of lekkere trek yell Beetje opletten hoe hij het doet aan gewicht, je moet zeg maar de voorste drie ribben kunnen voelen als je er zachtjes over strijkt. Mag best een keertje uitdijen hoor, niets mis mee doen wij ook in de winter vet aanleggen wink

 

Aan snacks kun je ook groentjes proberen of laag vet gehalte eiwit, vinden ze ook lekker. Gekookte kipfilet, appel, komkommer. gekookte doperwten, rauwe wortel aan kauwstaaf. Lever, hart maar dan wel het vet wegsnijden ect.

 

EN pups horen een beetje vatsig te zijn by the way maar niet dat ze door de poten zakken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoeveel weegt de hond en wat is het mogelijke gewicht waar de hond op uit gaat komen?

 

Kan je de ribben van de hond voelen, heel erg goed voelen of niet voelen?

Kijk uit met overgewicht.

 

Heb je de ontlasting al laten controleren op wormen? Dit kan bij de dierenarts, of je besteld een kit bij 'het woud' en stuurt de ontlasting op, zij controleren het en je krijgt een mail met de uitslag.

 

Wat voor een brok is het? Zitten er voldoende voedingsstoffen in?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Gross van de honden heeft altijd honger, of lekkere trek Beetje opletten hoe hij het doet aan gewicht, je moet zeg maar de voorste drie ribben kunnen voelen als je er zachtjes over strijkt. Mag best een keertje uitdijen hoor, niets mis mee doen wij ook in de winter vet aanleggen
 
Aan snacks kun je ook groentjes proberen of laag vet gehalte eiwit, vinden ze ook lekker. Gekookte kipfilet, appel, komkommer. gekookte doperwten, rauwe wortel aan kauwstaaf. Lever, hart maar dan wel het vet wegsnijden ect.
 
EN pups horen een beetje vatsig te zijn by the way maar niet dat ze door de poten zakken. "

Anouk, ook pups horen niet een beetje vatsig te zijn.

Die horen ook op gewoon gezond gewicht te zitten. Niet te licht en niet te zwaar en ook niet een beetje te zwaar.

honden page profiel DagmarDagmar

Dat hangt af van de hoeveelheid calorieën die het voet bevat.

Pups horen gewoon op een correct gewicht te zijn, nu leg je al een basis om gevoelig te zijn voor dik zijn later immers (vetcellen worden aangemaakt en die verdwijnen nooit meer)

dus nee, een dikke pup is niet schattig.

te veel voeren betekent te veel voedingsstoffen, oa ook calcium. Wat dan weer negatieve gevolgen heeft.

Alles wat je er in stopt, telt overigens mee. Dus ook die kleine kak snoepjes. 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Andre,

 

Waar ik aan zat te denken: hoe verdeel je het voer/aantal grammen over de dag.

Want dat is op deze leeftijd meestal nog 3x daags  (dus het aantal grammen over 3 porties verdelen)

Stel dat je nog contact hebt met de fokker, zou ik eerst hondje even wegen.

Aan de hand van dat kan fokker inschatten, wat hondje aan hoeveelheid voer moet krijgen.

Een zelf samengestelde voer mix, tja dat kan van alles zijn.

 

(Ook zijn er richtlijnen over het uitlaten, hoelang je mag wandelen,

want dit bouw je ook langzaam op)

Veel plezier met je hondje.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Omdat je een kruising hebt weet je niet wat zijn grote en gewicht zal worden. 

Dus kan je alleen op gevoel voeren. 

Zo te lezen krijgt hij veel beweging dus verbrand hij ook veel calorieën. 

Zijn haren zullen een volle hond laten zien maar je moet niet vergeten te voelen. 

Zijn ribben zijn als het goed is niet te erg voelbaar en zeker zijn ruggengraad niet. 

De heupbotten mogen niet uitsteken. 

Twijfel je, ga langs een honden trimsalon of dierenarts. 

Is gelijk een goede training voor hem.

 

Succes

 

 

honden page profiel andreandre

ja ik denk dat ik de fokker morgen nog een keer ga bellen, want in het paspoortje staat het gewicht niet en zij dacht rond de 8-10 kg maar of het echt daadwerkelijk zo is dat weet ik niet. Wat dat betreft zit ik te denken aan het kopen van een weegschaal, want hier in de buurt zit geen dierenarts en hij hoeft pas aan het einde van het jaar weer voor een prikje weg en tot die tijd wil ik het eigenlijk wel bij kunnen. Ik heb geen probleem met schrokken maar ik merk dat hij in de avond regelmatig in zijn lege bakje gaat snuffelen. Hij krijgt nu i.p.v. 200 al 250-275 gram en dat verdeel ik over 3 porties. Toevallig komt het zo uit met de maatbeker dat het bijna altijd 2 en een halve hand is. Ik voer hem om 9 uur 75-100 gram om 13 uur 75-100 gram en tussen 16:00 en 17:00 krijgt hij wat er over is ik denk dat dit meestal zon 75 gram is of net ietsjes minder. Ik kan zijn ribbetjes ook gewoon voelen dus het is niet dat hij te dik is. Ik vind hem zwaar om op te tillen, maar dat ligt aan mij persoonlijk. Echter is hij nu ook een beetje gewend hier en wil hij het liefste lekker wat meer wandelen en dat vraagt natuurlijk ook energie. De eerste en laatste ronde doet hij zijn behoefte snel en draait hij om dan wil die terug naar huis dus ik denk dat hij rond 7 en rond 23 uur 5-10 wandelt. Dan heeft hij rond 11:00 a 11:30 een rondje van 15 min en 5 min spelen in de tuin met een balletje en lekker laten rollen. Vervolgens rond 14:00 gaan we meestal een halfuurtje wandelen en om 17:00 gaan we 15 minuten wandelen en dan nog 5 minuten spelen. Om 19:30 gaat zijn bioligische wekker dat hij wakker wordt om zijn behoefte te doen dat kan ooit wat eerder of juist later zijn maar dat is een van de weinige tijden dat hij echt stipt moet. Ik denk dat we dan ook ongeveer 15 min wandelen. Dan om 22:00-23:00 wandelen we ongeveer 5-10 minuten. In de ochtend na de wandeling is hij altijd heel wild denk dat hij dan 30-45 minuten staat te rennen en spelen, want ik merk echt wel dat het een actieve hond is. Qua slapen doet hij van 23:00 tot 07:00 a 8:00 en smiddags 13:00-14:00 en dan van 15:00 tot 17:00 en dan van 17:30 tot 19:30. Dus voor een hond zijnde is hij redelijk actief en mijn logische gedachte is dat hij dan ook meer verbrand. Wellicht dat ik dit naast de fokker ook kan overleggen met de dierenarts, want mijn andere boomer die ik voorheen hand was een stukje kleiner en zeker ook niet zo wild. Hij is 5 maanden maar ik vind hem ook al best groot ongeveer 40 cm van de poten tot de staart.

honden page profiel andreandre

Ik krijg net na het typen je berichtje binnen zijn rug voel ik niet echt en inderdaad hij heeft lange haren waardoor hij voller lijkt. Maar bij zijn buik voel ik wel iets van ribben of iets dergelijks, vandaar dat ik ook bijna zeker weet dat hij niet te zwaar is.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Weeg jezelf.

Dan til je je hond op en weeg je samen.

Trek dan je gewicht eraf.

Dan weet je hoe zwaar je hond weegt

40 cm is best groot. 

honden page profiel andreandre

Ja ik vind het ook al groot. Als hij nu 1 of 1,5 jaar was dan kan ik dat begrijpen, maar hij moet nu nog groeien tot die leeftijd lijkt mij

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Ja ik vind het ook al groot. Als hij nu 1 of 1,5 jaar was dan kan ik dat begrijpen, maar hij moet nu nog groeien tot die leeftijd lijkt mij "

Je kan zijn schofthoogte meten. 

Dat is voorpoten, van de grond tot bovenkant schouderbladen. 

Dan weet je de hoogte.

Lengte zegt niks, je hebt vierkante en lange honden. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vraag anders aan je dierenarts, ga je gewoon ff langs om te wegen. Zeker dat de assitente het ook kan uitleggen hoe je dat moet voelen.

 

Zo ie zo moeilijk een richtgewicht vast te stellen, gezien je een boomer hebt. Als ik zo lees is het dan tussen 4kg en 9kg, nattevinger werk dus wink Heb zelf ook een kruising die meegegeven is als mops/teckel, snel al achter gekomen dat die hele teckel er niet in zit, gewicht klopte dus ook niet. Samen met de dierenarts uiteindelijk op een goed streef gewicht gekomen.

 

Er trouwens wel een soort van kaart hoe dat eruit moet zien en gezien je toch moet gaan oefenen met wassen tongue-outhttps://www.dierendokters.com/honden/verzorging/gewicht

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" . Maar bij zijn buik voel ik wel iets van ribben of iets dergelijks, vandaar dat ik ook bijna zeker weet dat hij niet te zwaar is. "

Nou, ik hoop dat dat inderdaad ribben zijn en niets anders....wink

honden page profiel andreandre

Qua hoogte is hij 40 cm en de fokker zegt het is een pup dus gewoon wat meer voeren niet dat ik daar zwaar bang van ben maar van 200 naar 350 gram is toch een flinke verhoging, maar zij zal het wel weten aangezien ze al 30 jaar in t vak zit. Ik kijk het nog effe een weekje aan en anders ga ik naar de dierenarts om te checken of ik wel echt zn ribben voel hij is zeker niet te dik dat kan ik wel inschatten maar er moet ergens wel een grens zijn dat hij ook niet te dik wordt echter zie je dat het voedingsadvies bij de ene geperste brok anders is als bij de andere dus dat is allemaal een dubio.

honden page profiel RJRJ

honden hebben altijd honger,

 

geef ze een zak brokken van 5kg en ze zullen zich helemaal misselijk eten,

 

jij als baasje bepaald, genoeg is genoeg en idd vaak is het gewoon lekkere trek....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Valt niet te zien, je moet het gewoon ff aanvoelen. 3 voorste ribben moeten met weinig druk erop te voelen zijn, daarbij moet je hond een soort van bullet vorm hebben betreft kruising en das soms lastig te zien met het blote oog. Te dun of te dik merk je in activiteit wat een dier plezierig vind, ineens gaat dat wat moeizamer.

 

Moeilijk uit te leggen maar voeren doe je op het oog zeg maar gerust, hou rekening ermee dat jonge wezens bouwstoffen nodig hebben, dus een beetje vet kan geen kwaad.

 

Modelkaart geldt niet voor iedere hond maar je kunt wellicht iets aan aflezen aan vorm.

honden page profiel andreandre

ja ik denk dat het gewoon iedere maand of 2 maanden naar de dierenarts word zodat ik hem ook kan wegen. Mijn partner werkt onregelmatig en ik ben zelf iets te zwaar voor de eigen weegschaal dus hij moet dat doen of een dierenarts en dan pas kan ik oordelen want idd het lijkt of ik ribben voel, maar ik heb er niet voor geleerd dus 100% weten doe ik dat niet. Wel ben ik er achter gekomen dat een maatbeker liegt omdat ik een keukenweegschaal heb gekocht want dat heb ik veel gelezen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ja ik denk dat het gewoon iedere maand of 2 maanden naar de dierenarts word zodat ik hem ook kan wegen. Mijn partner werkt onregelmatig en ik ben zelf iets te zwaar voor de eigen weegschaal dus hij moet dat doen of een dierenarts en dan pas kan ik oordelen want idd het lijkt of ik ribben voel, maar ik heb er niet voor geleerd dus 100% weten doe ik dat niet. Wel ben ik er achter gekomen dat een maatbeker liegt omdat ik een keukenweegschaal heb gekocht want dat heb ik veel gelezen. "

Mooi lopen naar de da, win win. Als je dat kunt tenminste.

 

Ik ging met pups vaak even wegen bij de da, dan krijgen ze ook positieve ervaringen bij de dierenarts.

 

Een andere optie is kijken of er een dierenzaak bij je in de buurt is met een weegschaal. Veel Jumpers hebben er 1.

 

Beter is je pup iets te mager dan te dik.

honden page profiel andreandre

Ja ik ben halverwege gegaan met het verhogen en dat aan gekeken omdat hij natuurlijk ook veel lichaamsbeweging is dus van 200 is hij naar 300 gram gegaan i.p.v. 350 gram. Dit is ook de goede middenweg want hij schooit een stuk minder om eten en hij laat nu ook af en toe wat staan wat ie een uurtje later pas op gaat eten, dus ik denk dat ik nu precies goed zit. En inderdaad een bezoekje aan de dierenarts kan geen kwaad, maar ik wou hem eerst 3-4 weken hier laten wennen voordat hij spannende dingen gaat doen, dus dat komt eraan net als de kapper, want dat is ook echt nodig, maar alles in stapjes.

Volgende forumvraag: Welke brokken raden jullie aan?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^