Hooikoorts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

Mijn hond heeft hooikoorts. Vorig jaar ging het nog maar nu heeft ze erg veel jeuk en krabt ze veel. Ik heb een afspraak bij de dierenarts gemaakt en ik bereid me graag alvast een beetje voor. Heeft er iemand goede (of slechte) ervaringen met bepaalde medicatie?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een hond met dermatitus atopie, hooikoorts…..een lange weg, het is levenslang en niet te genezen maar met goede middelen kom je een heel eind…voor iedere hond zal de behandeling anders zijn…..hier wordt de cytopoint maandelijks gegeven…tegen jeuk….geen chemie verder daar kan deze hond niet tegen, wel supplementen, maar nogmaals dat is voor iedere hond anders.  En ik zou naar een dermatoloog gaan.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hond met immuun problemen gehad, hoofdzakelijk in voedsel. Wat Willemijn zegt is een lange weg,  zoek een dermatoloog op anders een gedegen DA maar ga ook zeker zelf bijhouden wat reactie uitlokt. Voor mij hoofdzakelijk voedsel maar ook andere bende kwam om de hoek kijken. Niet zoveel als met atopie maarja als je ze hebt? Ben je jeuk, hotspot vrij.

 

Kom nog maar eens terug als je meer vragen hebt.

honden page profiel KimKim

Bedankt voor de reacties. De oorzaak is hooikoorts, dat is overduidelijk. Dus dat hoef ik alvast niet meer uit te zoeken.
Cytopoint klinkt goed, ga ik met de DA bespreken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de reacties. De oorzaak is hooikoorts, dat is overduidelijk. Dus dat hoef ik alvast niet meer uit te zoeken.
Cytopoint klinkt goed, ga ik met de DA bespreken. "

Kim is je hond al getest, en weet je dan welke allergenen je hond allergisch voor is ?   Cytopoint is alleen tegen de jeuk, verder doet het niets, jeuk is erg, de injectie zorgt er voor dat je hond zich niet kapot bijt van de jeuk….  Mag ik vragen hoe oud je hond is ?   En wat voor ras het is ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kim je kan ook met je arts overleggen voor…….Desensibilisatie hond……tijdens desensibilisatie krijgt je hond injecties die zijn immuunsysteem toleranter maken voor de allergenen waar hij overgevoelig voor is. Zo kunnen zijn klachten afnemen of verdwijnen. Desensibilisatie wordt ook immuuntherapie genoemd. De behandeling werkt niet voor voedselallergieën.

honden page profiel KimKim

Willemijn,
Het is een 2 jaar oude Shiba inu. Ze is (nog) niet getest, dus welke pollen/grassen/bomen het veroorzaken weet ik (nog) niet. Maar ik weet wel dat de oorzaak niet bij voeding ligt. Zo ver ik weet (bij mensen) is er bij hooikoorts ook niet echt een behandeling van de oorzaak alleen symptoombestrijding of onderdrukking van het immuunsysteem.
Desensibilisatie ga ik ook bespreken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kim dan miet er eerst getest worden welke allergenen je hond allergisch voor is, dat is geen belasting voor je hond, er wordt bloed afgenomen en opgestuurd naar een laboratorium in lelystad….  Daar wordt een serum dan gemaakt voor de desensibilisatie.    Eerst bespreken met je arts…

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ik ben erg tevreden over Cytopoint. Mijn hond is allergisch voor grassen en krijgt Cytopoint 4 keer per jaar als het ergste seizoen begint. De rest van het jaar heeft hij het niet nodig. Hij heeft wel - als ik het zo mag noemen - een vrij milde vorm van hooikoorts. Zijn huid en vacht blijven in perfecte conditie, ook geen huidirritatie te zien op zijn buik of liezen. Maar zijn poten, daar heeft hij veel last van... Blaren en wondjes tussen zijn tenen omdat hij er constant aan likt en bijt.

Cytopoint werkt inderdaad alleen op de symptomen, de jeuk is dan weg maar de allergie is niet genezen. Toch heeft dit middel hier een groot voordeel. Als mijn hond zijn tenen/poten niet meer aanraakt, geneest de irritatie ook vanzelf verder. Hij heeft dit jaar zijn eerste injectie gehad en ik controleer zijn poten regelmatig, alles ziet er echt schoon uit.

Eigenlijk spijtig dat er zoiets (nog) niet voor mensen bestaat. Zelf heb ik enorm veel last van hooikoorts, noch chemie noch homeopathie hebben mij kunnen helpen. Ik zou dus de eerste zijn om ook zo'n injectie te krijgen, hè! 

NB: deze reactie is mijn persoonlijke ervaring met Cytopoint bij mijn hond. Ik wil absoluut niet zeggen dat iedereen het onmiddellijk moet toepassen zonder te testen, zonder verder overleg met een dermatoloog, zonder de reden van de jeuk te kennen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lara, immuumtherapie is er ook voor de mens….    Wij gebruiken al jaren de cytopints, als eerste toen het op de markt kwam…geen jeuk dus tevreden erover en geen bijwerkingen, ….   Lara wanneer je thuis komt, poten in een emmer water afspoelen scheelt enorm.  Cytopoints is niet voor genezing van de hooikoorts.    Wat doet Cytopoint® voor mijn allergische hond? Cytopoint® is een jeukremmer. Het geneest de allergie dus niet maar onderdrukt één van de meest vervelende symptomen van de allergie: jeuk. Op andere uitingen van allergische dermatitis zoals huidontsteking heeft het minder effect.   

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Lara, immuumtherapie is er ook voor de mens….   
 

Willemijn, ik denk dat je desensibilisatie bedoelt ? Ik weet dat het ook bij mensen van toepassing is maar echter heb ik veel te veel ervaringen van anderen gehoord, waar het jammer genoeg ook niks heeft uitgehaald. Ik verwacht ook al lang geen genezing meer, wil gewoon dat symptomen weg zijn. Om helemaal off topic te gaan, er bestond een doodsimpel middeltje dat mij enorm hielp, namelijk een poederspray voor de neus. Zo kwamen geen pollen in mijn luchtwegen, maar helaas pinda kaas, productie van die spray is gestopt.. 

Poten grondig afwegen doen wij ook. Het hele jaar door eigenlijk. En het hele jaar door is het een kleine drama, haha! Meneer houdt daar niet van laughing

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Willemijn, ik denk dat je desensibilisatie bedoelt ? Ik weet dat het ook bij mensen van toepassing is maar echter heb ik veel te veel ervaringen van anderen gehoord, waar het jammer genoeg ook niks heeft uitgehaald. Ik verwacht ook al lang geen genezing meer, wil gewoon dat symptomen weg zijn. Om helemaal off topic te gaan, er bestond een doodsimpel middeltje dat mij enorm hielp, namelijk een poederspray voor de neus. Zo kwamen geen pollen in mijn luchtwegen, maar helaas pinda kaas, productie van die spray is gestopt.. 
Poten grondig afwegen doen wij ook. Het hele jaar door eigenlijk. En het hele jaar door is het een kleine drama, haha! Meneer houdt daar niet van  "

Bij honden net zo min. Ik heb 3 van onze vorige bullen de desensibilisatietherapie van Artuvetrin gegeven. Geen enkel resultaat. Nu bull 4 met atopie, ik weet waar hij allergisch/gevoelig voor is, ik heb hem laten testen, maar we gaan niet meer desensibiliseren. Ik moet de eerste hond nog tegenkomen bij wie het wel heeft gewerkt. 

 

@ Hier geven we ook wanneer nodig de cytopoint

honden page profiel SamanthaSamantha

Ik heb ook een hondje van 10 jaar met hele hevige hooikoorts. 

cytopoint krijgt ze ook elke vier weken en dit is nog voor de jeuk. Echter helpt dat niet tegen het niezen, traanogen,etc 

Daarvoor zit ze nu aan de prednison omdat het echt nodig is. 

goed dat je vraagt want ik snap ontzettend dat het heel fijn is om ervaringen te horen! Hoop dat er wat uitkomt. Het is zo zielig als ze zoveel last hebben 

honden page profiel KimKim

Update:
Gister bij DA geweest. Heb gevraagd naar de cytopoint maar ze wilde eerst tabletjes proberen (apoquel). Nou niet durven hopen maar al een paar uur na het eerste tabletje krabde ze al een stuk minder en had ze weer zin om met het balletje te spelen. Nu een dag later lijkt ze amper jeuk meer te hebben! Ben super opgelucht. Het zijn wel hele dure tabletjes, maar voor (hopelijk) 1 maand per jaar is dat wel te doen.
Bedankt voor het meedenken!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kim geen jeuk meer, mooi zo, de drie maanden die er aan komen zijn voor honden met hooikoorts nu lastig, jeuk is er een van, als die onder controle is is al fijn voor je hond, pootjes af doen als je bent wezen wandelen, kijk eens naar de maxani rescue, klein beetje in een emmer met water, de pootjes er mee afspoelen , even intrekken en dan een schone emmer water en nogmaals afspoelen dat scheelt zoveel dat je hond geen last van Poten heeft nu de grassen in bloei staan.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Mooi zo, dat ze geen jeuk meer heeft. 

Was je hond ook regelmatig tijdens de hooikoorts periode, want pollen blijven in de vacht zitten.

Volgende forumvraag: CM en nu galblaas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^