Prednison/allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Goedenavond,

Ik zit met mijn hondje in een traject voor haar allergieën.

Voor haar huid krijgt ze nu maandelijks een injectie, alleen voor de neus/ slijmvliezen zijn de dierenarts/dermatoloog en ik nog zoekende en afwachtende vanuit uitslagen. ( vrijdag bloed geprikt )

Echter was zij afgelopen dagen zo aan het niezen, en helemaal gisteren en vandaag zo benauwd dat ze met de bek open ademende. 

Dierenarts gebeld en wel komen, kijken wat we voor haar nu konden doen. Conclusie haar hele neus zit vol met slijm en klonk inderdaad wat benauwder. 

Ik wilde het absoluut niet maar nood breekt wet, toch prednison moeten inzetten voor een periode. 

Ik weet dat prednison echt een paardenmiddel is, hopelijk snel werkt maar eindelijk troep ik, dus dat hoef/ wil ik liever niet horen.

Reden dat ik toch akkoord ben gegaan hiermee is omdat zij nog geen paar meter kan wandelen omdat ze zoveel last heeft.

Zijn er meer mensen bekend met dat de hond zoveel last heeft ? Ik weet ik moet de uitslagen even afwachten en dan het behandelplan afwachten maar ik maar me toch wel enorm veel zorgen om haar en ben voor mezelf opzoek naar positieve ervaringen / herkenning die via Google helaas niet te vinden zijn. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Pred is ook een wondermiddel. Mijn hond heeft van zijn 7e tot zijn 13e het gekregen. Uiteindelijk een heel lage dosis voor een auto immuun ziekte. Zonder kon hij niet, maar hij heeft zes goede jaren gehad en was een hele blije en fijne hond.ik dacht toen, zonder dan is er geen leven voor hem, met pred kan hij langer leven. Allergie is ook autoimmuun. En ja pred helpt daar vaak voor. Benauwd is ook vreselijk.

honden page profiel SamanthaSamantha

Dankje voor je reactie! Hier krijgt ze nu ook de laatste dosis. 
Dit klinkt heel stom maar ik moest echt moeite doen om niet te huilen, zo naar om haar zo te zien. 

bij jouw hondje heeft het dus ook echt wel geholpen begrijp ik?ook met de lage dosis ?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het was een hond van 15 kg. Mijn vorige hond. Hij kreeg veel! Weken 30 mg per dag. Dat of dood, zo hard was het. Hij brak zijn eigen rode bloedcellen af. Maar dus dubbele dosis wat normaal niet langer mag dan een hooguit dagen tot een paar weken, zo was het destijds. Uiteindelijk afgebouwd tot om de dag 2,5 mg. Maar daar is ruim een jaar overheen gegaan, dat hij op die dosis zat. Volgens de da een niet meer werkzame dosis. Maar zonder dan gingen zijn rode bloedcellen meteen weer naar beneden en moest hij opnieuw op een hele hoge dosis starten en weer afbouwen. Zo werkte pred. Bij hem, Hoog starten en afbouwen zo snel mogelijk, maar niet te snel.  Pred onderdrukt het eigen immuunsysteem en is ontstekingsremmend. Daardoor krijgt de auto immuun reactie vh lijf, de allergie dus, geen of minder kans. Bijwerkingen meer drinken en honger. En dat is naar. Maar je hond zo benauwd zien, ik snap dat je daarom kan huilen. Hopelijk is snel de oorzaak van de allergie gevonden zodat je dat kan vermijden. 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Het was een hond van 15 kg. Mijn vorige hond. Hij kreeg veel! Weken 30 mg per dag. Dat of dood, zo hard was het. Hij brak zijn eigen rode bloedcellen af. Maar dus dubbele dosis wat normaal niet langer mag dan een hooguit dagen tot een paar weken, zo was het destijds. Uiteindelijk afgebouwd tot om de dag 2,5 mg. Maar daar is ruim een jaar overheen gegaan, dat hij op die dosis zat. Volgens de da een niet meer werkzame dosis. Maar zonder dan gingen zijn rode bloedcellen meteen weer naar beneden en moest hij opnieuw op een hele hoge dosis starten en weer afbouwen. Zo werkte pred. Bij hem, Hoog starten en afbouwen zo snel mogelijk, maar niet te snel.  Pred onderdrukt het eigen immuunsysteem en is ontstekingsremmend. Daardoor krijgt de auto immuun reactie vh lijf, de allergie dus, geen of minder kans. Bijwerkingen meer drinken en honger. En dat is naar. Maar je hond zo benauwd zien, ik snap dat je daarom kan huilen. Hopelijk is snel de oorzaak van de allergie gevonden zodat je dat kan vermijden.  "

Oh zo dat is inderdaad enorm veel, maar dat is ook echt wel enorm schrikken geweest gok ik dat hij dat moest ! Wel fijn dat hij nog heel veel jaren met behulp van prednison heeft kunnen leven. Maar wel een hele puzzel geweest denk ik, lijkt me echt ontzettend naar ook

ja dat is echt ontzettend naar maar het is nu even kiezen tussen twee ‘kwade’ en wat voor haar nu het beste is. Hoop ik ook! Dankjewel voor je berichtje ! 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Mijn Dobber was ook allergisch en het was een hele zoektocht. Dat kwam omdat ze zowel een voedselintolerantie had als een omgevingsallergie, met tussendoor ook nog mallasezia. Homeopathisch konden we maar zover komen, dus uiteindelijk toch een tijdje Apoquel gegeven. Maar hier schijnen toch echt haken en ogen aan te zitten qua bijwerkingen op de lange termijn, dus hebben we een tijdlang prednison geprobeerd. In eerste instantie in hele kleine doseringen, vanuit de gedachte dat de symptomen mogelijk door een tekort aan cortisol zouden kunnen komen. Op zich werkte het goed tegen de jeuk, dus dat was een groot, positief punt. Ik kon het ook zelf doseren met de pilletjes en haar in de pollentijd meer geven dan in de winter e.d.

 

Uiteindelijk ben ik er na 1,5 jaar mee gestopt vanwege de bijwerkingen. Dobber kreeg hele vreemde korsten op haar poten. Dikke korsten die bestonden uit flinterdunne laagjes huid en onder die lagen korsten zat dan een wonde. Ik kon ook letterlijk plukken haar uit haar vacht trekken met van die huidlagen eraan en ze kreeg steeds meer van deze korsten. Ook had ze altijd erge honger en verhaarde ze heel erg met heel veel huidschilfers. Ik wilde niet wachten op nog meer bijwerkingen, dus ben ermee gestopt. 

 

We zijn toen overgegaan op regelmatige injecties Cytopoint. Daar heeft ze het tot haar inslapen goed op gedaan, maar als je schrijft over de maandelijkse injectie bij jouw hondje, heb ik het idee dat je al Cytopoint geeft?

 

Enfin, van mijn kant dus positief en negatief nieuws. Het middel an sich werkt, maar als je het lang genoeg gebruikt, krijgt je hondje gegarandeerd uiteindelijk bijwerkingen. Persoonlijk vond ik het daarnaast ontzettend sneu dat ze al-tijd zoveel honger had ... Als het niet anders kan, dan doe je wat, maar leuk is het niet. Ik was blij dat de Cytopoint uiteindelijk goed werkte, al weet ik ook daarvan niet hoeveel bijwerkingen het op de lange termijn zou hebben. Dobber heeft dat een paar jaar gebruikt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je vraagt ervaringen voor de prednison, ja dat wordt gegeven als je hond zo benauwd is door allergieen, en vaak is het middel een goede oplossing, hier werkte het averechts met de prednison, dood ziek er van geweest en de conclusie geen prednison meer, staat aangegeven in haar dieren paspoort…het is zeLdzaam maar het kan wel degelijk dat men allergisch is voor de prednison .   

honden page profiel SamanthaSamantha

" Mijn Dobber was ook allergisch en het was een hele zoektocht. Dat kwam omdat ze zowel een voedselintolerantie had als een omgevingsallergie, met tussendoor ook nog mallasezia. Homeopathisch konden we maar zover komen, dus uiteindelijk toch een tijdje Apoquel gegeven. Maar hier schijnen toch echt haken en ogen aan te zitten qua bijwerkingen op de lange termijn, dus hebben we een tijdlang prednison geprobeerd. In eerste instantie in hele kleine doseringen, vanuit de gedachte dat de symptomen mogelijk door een tekort aan cortisol zouden kunnen komen. Op zich werkte het goed tegen de jeuk, dus dat was een groot, positief punt. Ik kon het ook zelf doseren met de pilletjes en haar in de pollentijd meer geven dan in de winter e.d.
 
Uiteindelijk ben ik er na 1,5 jaar mee gestopt vanwege de bijwerkingen. Dobber kreeg hele vreemde korsten op haar poten. Dikke korsten die bestonden uit flinterdunne laagjes huid en onder die lagen korsten zat dan een wonde. Ik kon ook letterlijk plukken haar uit haar vacht trekken met van die huidlagen eraan en ze kreeg steeds meer van deze korsten. Ook had ze altijd erge honger en verhaarde ze heel erg met heel veel huidschilfers. Ik wilde niet wachten op nog meer bijwerkingen, dus ben ermee gestopt. 
 
We zijn toen overgegaan op regelmatige injecties Cytopoint. Daar heeft ze het tot haar inslapen goed op gedaan, maar als je schrijft over de maandelijkse injectie bij jouw hondje, heb ik het idee dat je al Cytopoint geeft?
 
Enfin, van mijn kant dus positief en negatief nieuws. Het middel an sich werkt, maar als je het lang genoeg gebruikt, krijgt je hondje gegarandeerd uiteindelijk bijwerkingen. Persoonlijk vond ik het daarnaast ontzettend sneu dat ze al-tijd zoveel honger had ... Als het niet anders kan, dan doe je wat, maar leuk is het niet. Ik was blij dat de Cytopoint uiteindelijk goed werkte, al weet ik ook daarvan niet hoeveel bijwerkingen het op de lange termijn zou hebben. Dobber heeft dat een paar jaar gebruikt.  "

Oh wat super zielig, ook bekend met dubbelop dus.. zo sneu als ze dit hebben. Je hebt het over bijwerkingen , mij is alleen bekend meer eten drinken en meer plassen. ( korte termijn) heb je er nog meer waar ik alert op kan zijn? 

super intens wat je qua bijwerkingen beschrijft wat je op langer termijn zag, dat wil je al helemaal niet. Ik ben sowieso niet echt een voorstander ervan, maar het is nu even nodig

Klopt die injectie krijgt ze elke maand, echter doet dat schijnbaar niets voor hooikoorts / benauwdheid/ allergieën wat op de neus/ keel etc werkt 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Je vraagt ervaringen voor de prednison, ja dat wordt gegeven als je hond zo benauwd is door allergieen, en vaak is het middel een goede oplossing, hier werkte het averechts met de prednison, dood ziek er van geweest en de conclusie geen prednison meer, staat aangegeven in haar dieren paspoort…het is zeLdzaam maar het kan wel degelijk dat men allergisch is voor de prednison .    "

Oh wat super heftig zeg, mag ik je vragen wat je zag/ symptomen waren waaruit bleek dat er een allergische reactie op was? Gelukkig hoef ik zondagmiddag pas een paar uurtjes te werken, dus ik ben de komende dagen eerst nog bij haar, dus kan haar goed in de gaten houden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Oh wat super heftig zeg, mag ik je vragen wat je zag/ symptomen waren waaruit bleek dat er een allergische reactie op was? Gelukkig hoef ik zondagmiddag pas een paar uurtjes te werken, dus ik ben de komende dagen eerst nog bij haar, dus kan haar goed in de gaten houden "

Braken ….extra dik tandvlees, diaree, en lamlendig….

honden page profiel SamanthaSamantha

" Braken ….extra dik tandvlees, diaree, en lamlendig…. "

Dankje! Als ze dit krijgt wat ik niet hoop trek ik direct aan de bel

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dankje! Als ze dit krijgt wat ik niet hoop trek ik direct aan de bel "

onderdrukt ten slotte het immuunsysteem, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor infecties……dat gebeurde bij Ozjin….ze kreeg juist infecties, maar nogmaals het is zeldzaam, wat het antwoord was van twee artsen..Samantha goed overleggen met je dierenarts, zoveel honden die het wel goed doen op prednison en cortisonen.   

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Rusrig blijven. Pred of cortisone, heeft al heel wat mensen en dieren een beter leven gegeven en levens gered, merk je al verschil? . 

honden page profiel SamanthaSamantha

" onderdrukt ten slotte het immuunsysteem, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor infecties……dat gebeurde bij Ozjin….ze kreeg juist infecties, maar nogmaals het is zeldzaam, wat het antwoord was van twee artsen..Samantha goed overleggen met je dierenarts, zoveel honden die het wel goed doen op prednison en cortisonen.    "

Ja dat is natuurlijk ook zo, hoe jij het hier neerzet zo had ik het nog niet bekeken. De dierenarts stelde zelf voor om sowieso vrijdag even te bellen, en ze heeft de laagste dosis dus dat is sowieso fijn

honden page profiel SamanthaSamantha

" Rusrig blijven. Pred of cortisone, heeft al heel wat mensen en dieren een beter leven gegeven en levens gered, merk je al verschil? .  "

Ja dat is wel zo! Het is natuurlijk niet voor niets op de medicijn markt. Ze heeft het anderhalf uur geleden gehad. Ze is iets hangerig ( sowieso een luie hond) maar tot nu toe sinds de inname niet meer geniest en lijkt minder benauwd 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het hondje van mijn vriendin heeft de laatste 5 jaar van zijn leven elke dag een kwart pilletje prednison gehad.

Wel voor een andere aandoening, maar het gaat om het middel prednison.

Het hondje is 17 geworden, heeft door de prednison nog een goede oude dag gehad, en heeft verder ook geen last van eventuele bijwerkingen gehad.

Dus zelfs al is het een paardenmiddel, het werkt wel en als het meezit zonder te veel klachten door de bijwerkingen.

Maar als dat toch gebeurt kun je altijd ermee afbouwen en iom dierenarts iets anders zoeken waar je hondje mee geholpen is.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Het hondje van mijn vriendin heeft de laatste 5 jaar van zijn leven elke dag een kwart pilletje prednison gehad.
Wel voor een andere aandoening, maar het gaat om het middel prednison.
Het hondje is 17 geworden, heeft door de prednison nog een goede oude dag gehad, en heeft verder ook geen last van eventuele bijwerkingen gehad.
Dus zelfs al is het een paardenmiddel, het werkt wel en als het meezit zonder te veel klachten door de bijwerkingen.
Maar als dat toch gebeurt kun je altijd ermee afbouwen en iom dierenarts iets anders zoeken waar je hondje mee geholpen is. "

Klinkt ook heel positief! Wat een leeftijd 17, denk als je hondje zo oud mag worden dat het wel echt een cadeautje is, super fijn

 

Hier krijgt ze ook een kwart tabletje elke dag( van een 5mg , maar ze is ook 3 kg). 

het werkt natuurlijk voor ontzettend veel, maar ik wil het liever niet heel lang geven… ook omdat de bijwerkingen dan volgens mij vervelender kunnen worden.. 

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Oh wat super zielig, ook bekend met dubbelop dus.. zo sneu als ze dit hebben. Je hebt het over bijwerkingen , mij is alleen bekend meer eten drinken en meer plassen. ( korte termijn) heb je er nog meer waar ik alert op kan zijn? 
super intens wat je qua bijwerkingen beschrijft wat je op langer termijn zag, dat wil je al helemaal niet. Ik ben sowieso niet echt een voorstander ervan, maar het is nu even nodig
Klopt die injectie krijgt ze elke maand, echter doet dat schijnbaar niets voor hooikoorts / benauwdheid/ allergieën wat op de neus/ keel etc werkt  "

Meer drinken kan ik me zo niet herinneren, het is al lang geleden, maar kan natuurlijk best zo zijn geweest. Het meer eten heb ik dus wel heel erg gezien, maar dat komt dus omdat ze zoveel honger krijgen. Dat is natuurlijk eigenlijk heel erg sneu, vind ik tenminste.

 

Anders dan het erge verharen, plukken vacht die ik eruit kon trekken en de grote korsten, bedenk ik me nu ook dat ze heel vaak erg moest hijgen en ik denk dat ze dan erg last had van maagzuur. 

 

Dobber was toen plusminus 19 kg en ze kreeg dan in de winter 2,5-5 mg en in de pollentijd uiteindelijk zo'n 15-20 mg, als ik het me goed herinner. Dat is dus ongeveer dezelfde dosering die jouw hondje nu krijgt (2,5 mg op 3 kg, toch?).

 

Het vervelende is dat het nu mogelijk goed werkt, maar dat je dus waarschijnlijk binnen korte of langere tijd te maken krijgt met bijwerkingen (welke dat ook maar gaan zijn). Dus ik hoop toch dat je nog iets gaat vinden dat ook werkt op de slijmvliezen. Ik weet niet hoe vaak ze al Cytopoint heeft gehad, maar misschien dat dit ook nog optimaal effect moet krijgen? 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Meer drinken kan ik me zo niet herinneren, het is al lang geleden, maar kan natuurlijk best zo zijn geweest. Het meer eten heb ik dus wel heel erg gezien, maar dat komt dus omdat ze zoveel honger krijgen. Dat is natuurlijk eigenlijk heel erg sneu, vind ik tenminste.
 
Anders dan het erge verharen, plukken vacht die ik eruit kon trekken en de grote korsten, bedenk ik me nu ook dat ze heel vaak erg moest hijgen en ik denk dat ze dan erg last had van maagzuur. 
 
Dobber was toen plusminus 19 kg en ze kreeg dan in de winter 2,5-5 mg en in de pollentijd uiteindelijk zo'n 15-20 mg, als ik het me goed herinner. Dat is dus ongeveer dezelfde dosering die jouw hondje nu krijgt (2,5 mg op 3 kg, toch?).
 
Het vervelende is dat het nu mogelijk goed werkt, maar dat je dus waarschijnlijk binnen korte of langere tijd te maken krijgt met bijwerkingen (welke dat ook maar gaan zijn). Dus ik hoop toch dat je nog iets gaat vinden dat ook werkt op de slijmvliezen. Ik weet niet hoe vaak ze al Cytopoint heeft gehad, maar misschien dat dit ook nog optimaal effect moet krijgen?  "

De honger is ook super zielig!! Je wilt niet dat ze honger hebben. Tot nu toe valt het hier nog mee met de honger maar ik denk niet dat het nog lang zal duren.

Heb je toen iets gekregen voor het maagzuur of zelf iets gegeven om het te minderen? Of was het alleen een vermoeden. Wel heel zielig dat ze heel vaak zo moest hijgen ook…

ze krijgt nog iets minder, de dierenarts zette liever laag in en ging liever omhoog als het nodig was. Ze krijgt nu 1,25 mg volgens mij, dus dat is volgens mij best weinig ( al zal het voor haar lijfje veel zijn) mocht het niet voldoende helpen gaat ze naar 2,5 mg per dag, dat is dan de max. Ze heeft nu, zo uit mijn hoofd 3 of 4 injecties gehad ! 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Fijn dat je hondje goed lijkt te reageren op de prednison. 

Ik zou het geen paardenmiddel noemen, ik noem het eerder een levensreddend middel in veel gevallen.

 

Je moet je niet te druk maken om de prednison. Een allergische reactie heb ik persoonlijk nog nooit gehoord. Mijn honden hebben het regelmatig gebruikt. En zelf gebruik ik het al 25 jaar van 5 tot 50 mg per dag. De 5 mg is de onderhoudsdosering. En met mij, vele medepatiënten.

 

Ook onder onze honden hebben wij het vaak moeten gebruiken. Net zoals vele van hun rasgenootjes omdat allergie/atopie nu eenmaal best veel in het ras voorkomt. 

Onze 2e bull heeft 8 jaar lang verschillende doseringen prednison gebruikt, zij is 14 jaar geworden, haar overlijden had niets van doen met de prednison.

Onze 3e bull heeft het sporadisch gebruikt, zij reageerde ietsje onrustig, was ook een hele hoge dosering, was ook voor iets anders.

Onze 4e bull heeft het een jaar of 4 gebruikt tot hij over ging op apoquel, die laatste zou ik niet aanraden bij huidproblemen/jeuk.

En onze huidige bull krijgt ook zo nu en dan een cytopoint, maar dat werkt niet effectief tegen uitslag etc. Dus ook hij heeft een paar maanden terug eerst antibiotica gehad en daarna wekenlang prednison, beginnende bij 30 mg afbouwend naar 5 mg. 

En ja hij had wat meer dorst, wat meer plassen ook uiteraard. En meer eetlust, dus gaven we hem regelmatig wat komkommer, wortel, courgette. Bij zijn eten wat boontjes extra. Het valt echt allemaal wel mee, wees vooral blij dat dit middel bestaat.   

 

Hoop dat je erachter komt waar jouw hondje gevoelig voor is en dat je de oorzaak aan kan pakken. Beterschap!   

 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Fijn dat je hondje goed lijkt te reageren op de prednison. 
Ik zou het geen paardenmiddel noemen, ik noem het eerder een levensreddend middel in veel gevallen.
 
Je moet je niet te druk maken om de prednison. Een allergische reactie heb ik persoonlijk nog nooit gehoord. Mijn honden hebben het regelmatig gebruikt. En zelf gebruik ik het al 25 jaar van 5 tot 50 mg per dag. De 5 mg is de onderhoudsdosering. En met mij, vele medepatiënten.
 
Ook onder onze honden hebben wij het vaak moeten gebruiken. Net zoals vele van hun rasgenootjes omdat allergie/atopie nu eenmaal best veel in het ras voorkomt. 
Onze 2e bull heeft 8 jaar lang verschillende doseringen prednison gebruikt, zij is 14 jaar geworden, haar overlijden had niets van doen met de prednison.
Onze 3e bull heeft het sporadisch gebruikt, zij reageerde ietsje onrustig, was ook een hele hoge dosering, was ook voor iets anders.
Onze 4e bull heeft het een jaar of 4 gebruikt tot hij over ging op apoquel, die laatste zou ik niet aanraden bij huidproblemen/jeuk.
En onze huidige bull krijgt ook zo nu en dan een cytopoint, maar dat werkt niet effectief tegen uitslag etc. Dus ook hij heeft een paar maanden terug eerst antibiotica gehad en daarna wekenlang prednison, beginnende bij 30 mg afbouwend naar 5 mg. 
En ja hij had wat meer dorst, wat meer plassen ook uiteraard. En meer eetlust, dus gaven we hem regelmatig wat komkommer, wortel, courgette. Bij zijn eten wat boontjes extra. Het valt echt allemaal wel mee, wees vooral blij dat dit middel bestaat.   
 
Hoop dat je erachter komt waar jouw hondje gevoelig voor is en dat je de oorzaak aan kan pakken. Beterschap!   
  "

Dankje voor je reactie! Bedoel paardenmiddel niet als negatief hoor!!

Ook wel heel veel ervaring dus wat je hebt! Klinkt wel positief inderdaad. Ik ben ook absoluut blij dat het bestaat hoor en dat ze nu baat erbij mag hebben ( hoop ik), merkte je met het afbouwen veel verschil?.

Hier heeft ze inderdaad ook apoquel gehad voor de cytopoint , maar ik was niet heel erg blij met apoquel op langer termijn.

dankjewel voor je fijne reactie ! Ik ga haar ook wat extra geven na behoeftes , groentes dan inderdaad , zou kip ook mogen?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dankje voor je reactie! Bedoel paardenmiddel niet als negatief hoor!!
Ook wel heel veel ervaring dus wat je hebt! Klinkt wel positief inderdaad. Ik ben ook absoluut blij dat het bestaat hoor en dat ze nu baat erbij mag hebben ( hoop ik), merkte je met het afbouwen veel verschil?.
Hier heeft ze inderdaad ook apoquel gehad voor de cytopoint , maar ik was niet heel erg blij met apoquel op langer termijn.
dankjewel voor je fijne reactie ! Ik ga haar ook wat extra geven na behoeftes , groentes dan inderdaad , zou kip ook mogen? "

De honden hebben niet zichtbaar last gehad van het afbouwen. Uiteraard moet dit stapje voor stapje gaan. En niet met grote sprongen tegelijk.

 

Met kip is op zich helemaal niets mis, maar dat zet wel meer aan dan groenten natuurlijk. Dus dat zou ik zelf niet als extraatje geven. Wat fruit, watermeloen ofzo kan je ook nog geven. Niet teveel, want dat kan weer laxeren en dat wil je ook niet. 

honden page profiel SamanthaSamantha

" De honden hebben niet zichtbaar last gehad van het afbouwen. Uiteraard moet dit stapje voor stapje gaan. En niet met grote sprongen tegelijk.
 
Met kip is op zich helemaal niets mis, maar dat zet wel meer aan dan groenten natuurlijk. Dus dat zou ik zelf niet als extraatje geven. Wat fruit, watermeloen ofzo kan je ook nog geven. Niet teveel, want dat kan weer laxeren en dat wil je ook niet.  "

Oh gelukkig goed teken! Hier had de dierenarts het ook erover dat zomaar stoppen ineens niet mag, dus dat we dat nog moeten bespreken, maar wel fijn om te horen dat ze daar niet veel last van hadden. 

Nee dat is wel waar ! Ook nog een goed idee watermeloen inderdaad! Bedankt !!

Volgende forumvraag: 10 meter lijn
^