Extreem kwijlen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Hallo,

 

Onze labrador begon namiddag opeens heel erg te kwijlen. De druppels liepen zo uit haar bek, haar hele hals en borst waren nat en overal waar ze zat lagen plassen kwijl. Het heeft zo'n 3 uur geduurd met soms een pauze. Ondertussen is het gedaan en slaapt ze gewoon rustig.

 

Ze zat in de bench toen het begon en ze heeft naar mijn weten niks verkeerd opgegeten. Ik weet dat kwijlen vaak door misselijkheid komt, maar ze wou wel snoepjes en was voor de rest helemaal zichzelf. Normaal als ze misselijk is slikt ze ook veel en wil ze gras eten. 

 

Iemand hier misschien enig idee wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn? Ik ben namelijk wel een beetje ongerust. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Begrijp ik, opeens overmatig kwijlen zou je zeggen er is wat verkeerds opgegeten, dat kan ook later beginnen, na iets opgegeten te hebben...misschien toch met uitlaten gebeurd ?   Drie uur overmatig kwijlen is niet zomaar...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Zie hetgeen de specialistische dierenkliniek in Amsterdam hierover schrijft

 

https://mcvoordieren.nl/kennisbank/kwijlende-hond/

 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Begrijp ik, opeens overmatig kwijlen zou je zeggen er is wat verkeerds opgegeten, dat kan ook later beginnen, na iets opgegeten te hebben...misschien toch met uitlaten gebeurd ?   Drie uur overmatig kwijlen is niet zomaar... "

Ze heeft vanmorgen wel een halve walnoot opgegeten in de tuin, maar dit doet ze bijna dagelijks en ze heeft er nog nooit last van gehad... 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ze heeft vanmorgen wel een halve walnoot opgegeten in de tuin, maar dit doet ze bijna dagelijks en ze heeft er nog nooit last van gehad...  "

Zeker weten dat het niet meer dan een halve walnoot is geweest? Vooral de walnoten in de natuur die al verschimmeld en nat zijn, zijn gevaarlijk.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Zeker weten dat het niet meer dan een halve walnoot is geweest? Vooral de walnoten in de natuur die al verschimmeld en nat zijn, zijn gevaarlijk. "

We hebben een walnotenboom in de tuin en ze weet er bijna elke dag nog wel eentje te vinden. Ik had het direct gezien  , heb de helft nog afgenomen en haar toen mee naar binnen genomen. Veel kan ze dus niet opgegeten hebben. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ze heeft vanmorgen wel een halve walnoot opgegeten in de tuin, maar dit doet ze bijna dagelijks en ze heeft er nog nooit last van gehad...  "

Citaat

Let op met noten

Bij een herfstwandeling in het bos is de kans groot dat je beukennootjes op je pad vindt. Die zijn giftig omdat ze blauwzuur bevatten. Zorg er dus voor dat je hond ze niet opeet en zeker niet in grote hoeveelheden. Anders krijgt hij last van spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid en braken. Ook walnoten en de meeste andere noten zijn geen geschikte voeding voor je hond. 

 

Bron 

https://avevewinkels.be/Advies/Detail/dier/hond/de-verzorging-van-mijn-hond/wat-je-hond-zeker-niet-mag-eten-tijdens-een-herfstwandeling/c9ae9#:~:text=Let%20op%20met%20noten&text=Die%20zijn%20giftig%20omdat%20ze,geschikte%20voeding%20voor%20je%20hond.

 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

2 weken geleden waren we toevallig bij de dierenarts en die vond toen wel dat haar rechteroor wat stonk. Heb toen een product meegekregen om het te reinigen.

Zou het hier misschien ook mee te maken kunnen hebben? Het kwijlen was namelijk ook vooral aan 1 kant en toevallig ook rechts...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Misschien een pad tegen gekomen. Heeft hij daaraan gelikt of in gehapt, dat geeft enorm kwijlen.

honden page profiel DagmarDagmar

Walnoten bevatten vaak een schimmel, dus ik zou haar er zeker geen meer laten opeten, al helemaal niet dagelijks. Dit komt de gezondheid van je hond zeker niet ten goede. Noten zijn een uitstekende aanvulling op het menu van een hond maar dan wel de juiste.

Volgende forumvraag: Staar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^