Hoelang doorgaan met nieuw voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Hi iedereen,

Vraagje over de voeding van onze hond! Wij hebben onze pup (Cocker spaniel, 6 maanden oud nu) brokken van Edgard&Cooper gevoerd maar zijn ontlasting was wisselend. Enkel brok deed hij het  overigens wel prima, maar kwam er wat bij ging het al snel mis. Ik ben mij toen meer gaan inlezen in voeding en kwam erachter dat er veel positieve ervaringen zijn rondom kvv en dat willen we deels gaan voeren. Echter wilde ik  toch nog graag ook een goede brok vinden voor hem, zodat we het soms kunnen combineren met kvv en gebruiken ter beloning. E&C bleek na wat meer onderzoek niet het allerbeste te zijn qua ingrediënten.

 

We zijn dus nu overgestapt naar Essential Foods de puppy brok omdat dit heel gezond leek. Er zit 85% vers en gedroogd vlees, vis en ei in en verder geen granen.

We zijn in ongeveer 6 dagen overgestapt en geven hem nu al bijna 2 weken de nieuwe brokjes. Hij vindt ze lekker, kauwt ook eindelijk op de brokken en lijkt ook wat rustiger te zijn rondom het eten.

 

Alleen…. Zijn ontlasting. Het heeft een hele rare kleur (wij waren gewoon donkerbruin gewend en met deze brokken lijkt het wel grijs??) en stinkt ook. En het is niet stevig, vooral het laatste beetje niet.

Ik weet dat je het tijd moet geven om de hond te laten wennen aan nieuwe voeding, zo’n 6 weken, maar ik zie tot nu toe geen verbetering en al bijna 2 weken zachte ontlasting hebben lijkt mij ook niet heel gezond…

Ik twijfel dus nu om toch terug te gaan naar edgard & cooper en die brokken dan te gebruiken in combinatie met kvv. 

Wat raden jullie aan? Nog even doorzetten of zijn dit toch signalen dat het geen goede brok is voor Yoshi?

P.S. We hebben ook een overgevoeligheidstest besteld om te kijken of hij wellicht intolerant voor bepaalde dingen is.

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dierenarts, grijs bij brokken komt echt 0 tot 1% voor. Ik zou het echt niet weten. Grijs herken ik wel in ervaring van teveel bot in vers. De kak wisselende kakka moet je beetje laten maar puur de dunne langer dan 2 dagen, gekke kleuren, bloed? Visite bij de dokter is op zijn plaats.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Grijze ontlasting kan duiden op problemen met de vet vertering. Ik zou de da raadplegen.

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Het is wel precies de dag begonnen dat we volledig zijn overgegaan op deze brok, vandaar dat ik dacht dat het daar mee te maken had. Het is heel donker, niet lichtgrijs ofzo hoor. Maar ook niet echt bruin dus. Ontlasting is het laatste beetje niet stevig, eerste wel trouwens. En als ik hem ondersteun met wat Tree Bark powder voor de vertering blijft het wel stevig. 

Verder is hij gewoon zoals altijd, levendig, zin in eten etc. Vandaar dat ik dacht dat het met de brok te maken had. 

Ohja en mijn ouders hebben ook een pup en zijn ook aan deze brokken begonnen en bij hun is de ontlasting een beetje hetzelfde.

Ik zal de dierenarts wel bellen straks.. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Twee weken is nog kort voor een echt oordeel over hoe je hond het doet op de brok. 

 

Heb je nog oude brokjes over , geef die weer eens een of twee dagen,Kijk even hoe de kleur dan is.

 

Mijn ervaring is met brokjes dat de ontlasting vaak min of meer de kleur van de brokjes is, en dan heb ik nooit brok met toegevoegde kleurstoffen, wat overigens niet veel zegt, want in de grondstoffen die de fabrikant gebruikt kunnen die al,wel zitten. Deze hoeft de fabrikant vd brok dan niet te vermelden.

 

Bekijk ook het eiwit percentage van je nieiwe brok... hoger dan 30% grote kans dat je hondje daar problemen mee heeft een hond heeft maar rond de 23 procent nodig.

 

Als je hond niet ziek is, kan je eerst een andere brok proberen of de kleur weer beter wordt. Maar vertrouw je het niet, dan naar de dierenarts. Ook belangrijk, is de ontlasting bagger of vast, kan je het makkelijk oppakken of smeer je dan alles over de grond,

 

Donker grijzig herken ik overigens, mijn hondje heeft dat als ik blik met geit voer. Doe ik daarna een ander smaakje kleurt de ontlasting weer anders.  Ze is levendig, speels en gezond. Dus ik maak me er geen zorgen om.

 

Het is vaak een hele uitzoekwerk voor je de juiste voeding hebt gevonden. Op papier kan iets er in onze ogen perfect uitzien, maar dat hoeft nog niet te betekenen dst de vertering van jouw hond dat ook vindt. Bij mij lukten brokjes ook niet, nu krijgt ze goede gestoomde voeding en gaat het perfect. Rauw voeren doe ik niet,

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jouw reactie kwam binnen, toen ik op,verzenden klikte, wat je zegt klinkt niet verkeerd.

. Je zegt ouders van je hond dezelfde ervaring,  dezelfde brok,

donkere ontlasting. 

Het eerste wat de dierenarts je vraagt is, bent u overgestapt op andere voeding.laughing

Ik zou me niet te veel zorgen maken. 

 

 

 

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Dankjewel voor je reactie (en geruststelling).

De oude brokjes zijn ook wat bruiner en deze nieuwe donkerder. 
Het eiwit percentage ligt erg hoog, 34% op de nieuwe brok. Oude was 28%. Ik ga zijn oude brokjes weer even voeren kijken hoe dat gaat.

Wat voor gestoomde voeding voer jij? Wij willen graag uiteindelijk vers voeren, en brokjes meer voor af en toe, in de snuffelmat of als hij eens naar de oppas gaat. Ik ga kvv proberen maar ben heel benieuwd hoe hij daar op gaat reageren, want ik heb het idee dat hij erg gevoelig reageert op voeding. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vet concept, geit, vetconcept kalkoen, en renske kalkoen. De kleine pakjes van 185 gram, een pakje is net genoeg voor 1 dag. De eerste keer dat hij renske kreeg was dunnre ontlasting, vanaf het tweede pakje, 1 x per dag en vaste ontlasting en donkerder dan op de vetconcept. 

Kijk ook naar de koolhydraatbron. Mijn hondje kan bv. niet tegen aardappel en zoete aardappel. Maar zoals  gezegd het is uitzoekwerk. Honden zijn volgens mij gevoeliger aan het worden voor voeding. Vroeger had je twee soorten, merken brokjes en dat was je van het. Doko en pittah, het is er niet meer, maar de hele hondenpopulatie at dit. 

Rauw wil ik niet voeren. De salmonella,s en de coli,s blijven pang in de bek van de hond heb ik wel eens gelezen. Ach er zullen overal voor en tegenstanders van zijn,  Het zal wel goed zijn hoor. Maar als ik dan eens bij iemand kwam en dan stond daar een bak rauw vlees in de keuken, ik vond het zo vies en de hond keek er niet naar om en kon er dus ook niet tegen. 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Heb je de hoeveelheid voeding ook aangepast?

Essentials bevat meer calorieën als ik het zo snel even uitreken dan Edgard en Cooper dus je zou er minder van moeten geven. 

Sowieso is geen enkele voeding compleet en moet je eigenlijk altijd extra's voorzien.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Heb je de hoeveelheid voeding ook aangepast?
Essentials bevat meer calorieën als ik het zo snel even uitreken dan Edgard en Cooper dus je zou er minder van moeten geven. 
Sowieso is geen enkele voeding compleet en moet je eigenlijk altijd extra's voorzien. "

Hoe  bedoel je dat? Geen enkele voeding is compleet?  Geef jij extra vitamines dan? Je kan daar ook te veel van geven....

honden page profiel DagmarDagmar

" Hoe  bedoel je dat? Geen enkele voeding is compleet?  Geef jij extra vitamines dan? Je kan daar ook te veel van geven.... "

Ik geef wat ze nodig hebben, dat is vaak omega 3, zink, mangesium, anti oxidanten...  Geen enkele voeding kan alles bevatten wat ze nodig hebben.

Volgende forumvraag: Hoe laat eet jouw hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^