koudgeperste brok of toch krokante brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JenteJente

Hey iedereen!

Ik heb het forum al even uitgekamd, maar ik blijf toch met twijfels zitten.

Sinds oktober 2021 ben ik de trotse eigenaar van een Grieks rescuehondje.
Sinds haar aankomst is ze al een moeilijke eter. We hebben al verschillende soorten brokken geprobeerd. Bij het gastgezin waar ze een maand in heeft gezeten kreeg ze koudgeperste brokken van Farmfood. Dit at ze goed, maar haar vacht werd er dof van en ze had ook last van boeren en winderigheid. Ook ging haar vacht en adem enorm stinken.

We zijn dus overgestapt op een andere, krokante brok (real nature junior). Dit at ze de eerste dagen goed, maar al snel wou ze het niet meer. Ook kreeg ze hier enorme jeuk van.
Via een proefpakket Edgard & Cooper geprobeerd, maar daar wou ze niets van weten.
Uiteindelijk zijn we bij Grandorf terecht gekomen, door aanraden van de dierenwinkel. Dit heeft ze 3 maanden redelijk goed gegeten (wel steeds lang laten staan, soms wel 2 dagen niet eten en precies met lange tanden haar brokken opeten). Hier doet ze het goed op qua vacht (blinkt mooi, ze heeft geen jeuk en ze ruikt lekker).
Het jammere is dat Oona deze brok niet van harte lijkt te eten. We hebben al van alles geprobeerd: zalmolie, warm water, cottage cheese, mengen met wat natvoer (dan vist ze het natvoer er gewoon uit), ...

Daarom ben ik op zoek naar een brok die ze wel heel graag eet, waar ik ook trainingen mee kan doen eventueel (want nu wil ze de brok niet als beloning aannemen).

Doordat ze Farmfood zo graag at, ben ik weer in de richting van koudgeperste brokken aan het zoeken. Maar doordat ze op Farmfood zo slecht reageerde heb ik toch wat schrik om weer over te stappen.
Een voordeel van de koudgeperste brok is dat ze wat zachter zijn, wat Oona lijkt te prefereren. Ook wil ik graag gaan combineren met vers vlees en hier lijkt de koudgeperste brok ook een voordeel te hebben.

Ik wou hier dus eens vragen wat de ervaringen waren met koudgeperste brokken.
En welk merk jullie dan zouden aanraden (en waarom).

Alvast bedankt voor de reacties!

Vele groetjes,
Jente & Oona

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "koudgeperste brok of toch krokante brok?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ervaring kennel te Nieuweroord
^