Ik weet het niet zker, maar wil zo graag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marijn (Gast)

Hallo Allemaal,

Ik ben thuis altijd opgegroeid met honden. Eerst een golden en toen ze helaas overleed kregen we later een labrador. Deze Kanjer was echt mijn maatje, mij steun en toeverlaat en ik denk dat ik een van de weinige pubers was die het niet erg vond om een lange wandeling door de regen te maken na school. In mijn studententijd miste ik hem al echt en helaas is hij nu alweer drie jaar geleden overleden.

Nu woon ik alweer enige tijd samen met mijn vriend, en we (vooral ik) wil toch zo graag weer een hond! Mijn enige probleem is dat ik wel vier dagen werk van 9-5. Ik heb al gekeken en mochten we een harige huisgenoot krjgen kan deze opgenomen worden in de uitlaatservice die dan die vier dagen een uur met hem/haar gaat wandelen. Maar toch weet ik het daardoor niet zeker.

Ik kan zelf voor werk (woon vlakbij) na werk en s'avond genoeg lopen en mijn vriend buiten werktijden (die werkt fulltime) natuurlijk ook. Ik heb veel ervaring met honden en absoluut genoeg liefde om te geven. Dit is niet een of andere opwelling of een leuk cadeautje. Ik kan er echt over dromen om weer lekker naar het strand of het bos te gaan, weekendjes weg met de hond en lekker wandelen.

Mijn ouders hebben ook al aangeboden dat ze graag voor hem/haar zorgen op het moment dat wij bijvoorbeeld echt een dag wegmoeten of op vakantie willen.

Ik ben na het lezen van de omschrijvingen verliefd op de beagle, maar die uren alleen kan ik dat beestje echt niet aandoen. Nou kon onze lab er wel prima tegen om een paar uur alleen te zijn, maar dat kan natuurlijk ook gewoon zijn persoonlijkheid zijn geweest. Ik vind de persoonlijkheid van de lab fantastisch en zou er dan ook wel graag een willen. Maar een leuke kruising is eigenlijk ook wel aan mij besteed.

Jullie lezen het al, ik ben er nog niet uit. Ik ben mij ervan bewust dat een hond nemen tijd kost en ik wil niet een van die baasjes worden die niet genoeg aan het geluk van de hond denkt.

Wat denken jullie, kan het? zijn er nog andere opties/tips waar ik niet over nagedacht heb? Of is het gewoon niet aan mij besteed...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet het niet zker, maar wil zo graag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik neem aan dat je ook weet dat je vrij moet nemen om je pup alles te leren in het begin. En een oppas is beter in het begin dan een uitlaatservice want alleen zijn moeten ze leren. Verder moet je goed nadenken of je dit je hondje echt wilt aandoen..
Het is beter als je minder gaat werken voor je een hond neemt.

Qua ras moet je kijken wat jij vind passen en wat jij leuk vind..

Groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tuurlijk is raad aan jou besteed , je denkt erover na. je werkt van 9 tot vijf, dat is wel heel lang, zelfs als je een uitlaat sirvice neemt, kijk, je werkt de hele week, je bent het weekend vrij, dan nog zijn er andere dingen die op het programma staan, waar de hond vaak in de weg staat,boodschappen doen, je huis schoon houden, sociale contacten, je bedoelt het goed, maar de tijd dan die je voor je hond overhoud ?

je denkt er goed over na, vind ik. dat is het niet. maar toch je bent er eerder niet dan wel. en het weekend is dan voor je hond, ja maar er komen altijd andere dingen om de hoek kijken. goed nadenken wat je wilt en hoe je je tijd dan in gaat delen, en een hond kan ook niet de hele dag alleen zitten, met een uurtje naar de oppas, wel zou je een dag verblijf kunnen zoeken waar de hond de dag vertoeft, en dat je dan voor je hem daar brengt uitlaat, en gelijk uit je werk je hond ophaalt. en het weekend voor jou en je hond is.

honden page profiel M@rijkeM@rijke

honden foto van M@rijke

Om eerlijk te zeggen vind ik niet dat je een hond dit aan kunt doen ;-) vooral geen pup misschien een herplaatser maar dan nog dat vind ik ook zielig dat die zolang alleen thuis moet zijn.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi, als je een ras kiest wat echt bij jullie past en je ouder zouden erop willen passen.
Je neemt wel in het begin de tijd voor zindelijkheid enz. Dan moet het kunnen, ja toch?
Een Beagle is wel een pittig ding, daar zou ik goed over nadenken.

Enne, ik begrijp helemaal je verlangen naar een hond. Heerlijk wandelen in bos/aan zee. Ik kan het ook echt niet missen!

Ik zou zeggen: zoek veel info over rassen, verdiep je er in enz. Welke hond veel of juist weinig beweging enz nodig heeft.
En als ie overdag lekker bij je ouders is, is er toch geen probleem?
Ik ga strakljes uit huis, en dan breng ik Mila ook gewoon naar mn ouders.

Marijn (Gast)

Ohw ik hoef niet persee een pup, we zijn aan het kijken naar wellicht een herplaatser. Mocht er een pup komen dan is dat vand e zomer ipv op vakantie gaan en dan horen daar vanzelfsprekend alle cursussen bij. (het zomer en tijd plan btw voor een asiel/herplaatser ok natuurlijk, die heeft ook niet van de een op de andere dag een ritme)

Een Doggy Daycare heb ik inderdaad naar gekeken, maar nog niet kunnen vinden hier in de buurt. Ik zou eventueel kunnen vragen of hij overdag een paar dagen ook bij mijn ouders zou kunnen zitten. Maar is dat heen en weer gependel dan wel weer het beste? En mijn moeder zit in een roelstoel dus hij heeft dan wel het gezelschap maar niet de lange wandeling...

Een oppas is wel een idee, maar waar vind ik zo iemand?

Wij zijn wel thuismensen, ik zou hem gewoon waar het kan mee naartoe nemen. Goed boodschappen doen is dan onhandig maar dat kunnen mn vriend en ik ook alleen. Vrienden van ons hebben zelf ook een hond en het lijkt ons leuk als het maatjes zouden kunnen worden.

Ik vreesde al dat het gewoon niet gaat voor mij :'( , maar had gehoopt dat iemand nog een briljant idee had waardoor het wel ging werken. Uiteindelijk zal voor mij alles om de hond draaien natuurlijk, ook de keuze of bij mij wonen het beste is...

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

JE kunt voor een oppas een oproep op marktplaats zetten. staan er velen, ook mensen die een oppashond zoeken trouwens!

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

jep op mp zou je best iemand kunnen vinden. Ik heb nou een oppashondje voor 7 euro per dag. Ik kijk ook altijd op mp of iemand nog oppas nodig heeft. Ik heb zelf ook een keer een advertentie geplaast maar dat werkte niet echt. mensen die het nog niet zeker wisten enzo. dus Ik kijk gewoon wie er oppas nodig heeft en of de hond bij mij en mijn hond past.

honden page profiel

Ik heb het jaren onnodig uitgesteld omdat ik mijzelf niet goed genoeg vindt.
Het is zoals met tekenen: als het goed genoeg is voor hem of haar, dan moet het goed genoeg zijn voor jou.

Let goed op je voorbereiding, neem ruim de tijd , bezuinig niet op je spullen, want een pup is niet niks en sloopt veel. Neem het liefst een wat oudere hond.
Daarnaast, een beagle, overleg met je buren:
hij kan wat geluid maken..

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Volg je hart. Ik heb een ontzettend gelukkige hond, (en ja dat weet ik zeker! Natuurlijk mijn/ons gevoel en daarnaast zeggen alle hondenkenners uit mn buurt dat ze nog nooit zo'n vrolijk hondje hebben gezien) terwijl ik voltijd student ben en daarnaast ook nog 3 banen heb. Het is gewoon ontzettend belangrijk dat je de hond liefde, aandacht en rust geeft. Waarom zou jij niet goed genoeg zijn voor een hond? Natuurlijk moet je wel kijken naar honden die wat langer alleen thuis kunnen blijven, dan moet het zeker lukken. Je denkt er goed over na en ik twijfel dus niet aan jouw capaciteiten om een goed baasje te zijn.
En natuurlijk moet je voor een pup de eerste tijd vrijnemen, dat hoort eenmaal bij een pup. Daar ben ik het ook mee eens, maar verder vind ik niet dat mensen met een fulltime baan geen hond kunnen houdenn. Dus doe gewoon waar je je goed bij voelt ;-)

Marijn (Gast)

Ja de Beagle gaat hem niet worden, zoals ik al zeg in mijn post dat kan ik het beestje (en misschien mijn buren idd) niet aandoen.

Maar volgens mij zijn de honden die langer alleen kunnen blijven vaak de echt kleine honden of heb ik het mis?

Ik wil het liefst een labrador, of misschien een leuke kruising. Niet te groot (zo groot wonen we nog niet) maar niet te klein. En ik houd niet zo van boksers en bulldogs e.d.

Tsja het moment dat het gaat gebeuren weten we wel dat ik er helemaal klaar voor ben. Het wordt zowiezo in de zomer want dan kan ik een aantal weken achter elkaar vrij nemen...

bedankt voor de tips in ieder geval!

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

@ marijn!
waarom geen beagle??

Ik werk 5 dagen per week, en mellow is dan gewoon thuis!
Tussen de middag wordt hij uitgelaten door mijn moeder/schoon moeder en 1 dag per week gaat hij naar de beagle oppas..!!
Het gaat prima hoor.. in het weekend zijn we altijd samen.. hij gaat dan overal mee naar toe...!!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een herplaatser zou kunnen, mits je opvang voor je hond kan vinden. Dit kan ofwel een oppas zijn, of een echte hondenopvang. Bij een herpaatser moet je dan wel uitkijken dat het geen probleemhond is, want een probleemhond heeft juist weer heel veel aandacht nodig. Maar ook een gewone herplaatser kan even een terugslag krijgen, omdat hij moet wennen aan een nieuw thuis. Ik zou er dus ruim de tijd voor nemen, een paar weken vrijnemen. Of dat in de zomer zal zijn, is moeilijk te zeggen. Er moet dan maar net een leuke hond zijn.
Daarnaast zul je dus voor het werk, na het werk en 's avonds en in het weekend de nodige tijd aan de hond moeten besteden (opvoeding en training). Heb je daar puf voor, dan kun je prima een hond nemen.

Ik geloof dat als je echt wilt, je je aanpast aan wat een hond nodig heeft en zo de hond kan bieden waar hij recht op heeft. Maar 4 dagen alleen vind ik teveel, dus daar moet wel een oplossing voor komen.

Waar woon je?

Marijn (Gast)

@ Marloes

Echt? het lijkt me namelijk echt een heerlijk beestje. En juist dat koppige trekt me wel aan. Ik ben met mijn lab (ja weet dat die wat makkelijker dingen van je aanleren) ook naar alle cursussen geweest en dat lijkt me heerlijk om weer te gaan doen.

Waarom ik had bedacht dat het niet kon is dat ik overal lees dat Beagles het moeilijk vinden alleen te zijn, lees verhalen over dat het alle uren alleen maar aan het blaffen en huilen is (en dat gaat helaas niet samen met de buren hier, oud Haags huis ;-))

Maar ligt het dan toch aan de hond? en aan de opvoeding? En stel dat er een pup komt op wat voor eigenschappen moet ik dan letten? en bij de ouders?

ach, getting my hopes up here ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

marijn, wil je een beagle ? of weet je nog niet precies wat je wilt ? ook een labrador is een lieve hond, kijk daar eens bij de vereniging of daar geen herplaatsers zijn, van een jaar of twee, de ongemakken voor en pup zijn er dan niet. kijk in je buurt of er iemand is die je hond anderhalf uur wilt uitlaten tussen de middag, jij hebt de hond smorgens zijn nodige beweging gegeven, en dan smiddags de oppas, kom je thuis ja dan zal je de rest van de dag aan je hond moeten besteden, als je er maar bent, en in het weekend ook, dan is het zeker te doen, lees uit je berichten dat je een moeder hebt die in een rolstoel zit. heeft tie in ieder geval gezelschap, ook fijn, en als jij dan de nodige beweging geeft, kan je zeker een hond nemen.

Marijn (Gast)

Ik woon nu tijdelijk op Curacao maar kom binnenkort weer terug naar Den Haag,

Hier breekt mn hart van al het dierenleed, en het liefst had ik ze allemaal van straat meegenomen naar huis maar het gaat gewoon echt niet helaas.

Ik heb al gekeken op MP en er zijn wel wat mensen die zich aanbieden als hondenoppas... Zou het wel fijn vinden als hij/zij ook veel contact heeft met andere honden.

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Pfff veel vragen zeg ;-)

Ja wij hebben mellow van af het begin af aan alleen gelaten, rustig aan opbouwen en dan gaat het prima!
denk wel idd dat het per hond verschilt!
Mellow jankt wel als hij bijv. weet dat er nog iemand thuis is.. zo laatst was mijn vriend ziek en lag ziek in bed, ik ging heen werken.. Hij weet gewoon dat mijn vriend dan nog nie beneden is geweest dus nog boven MOET zijn, en dan wil hij nog welis proberen te janken/blaffen, maar das ook maar even en dan heeftie wel in de gaten dat het geen nut heeft!!
Mellow zit geen hele dag in zijn bench, hij zit in de bijkeuken waar hij speeltjes eten/drinken kussen enz. heeft dus hij kan wel bewegen!

Ik heb puppy cursus gedaan met mellow, ga nu verder met beginnerscursus en daarna wil ik ook nog verder met gevorderden, en als het zo goed gaat wil ik ook graag behendigheid gaan doen, omdat hij dit super leuk vind!!

Uhm, ja zoals mensen zeggen beagle's zijn koppig, nee beagle's zijn gewoon heel zelfstandig!!
waar woon je ergens?
Wij hebben het geluk bij ons in het dorp een oppas zit die specifiek op beagle's past.. vandaag is mellow er ook, en zijn ze met een roedel van 6 bij elkaar.. hij vind het super!!!

Nog meer vragen? kom maar op!

laat je droom niet varen door mensen met meningen.. WAAR EEN WIL IS, IS EEN WEG!

Marijn (Gast)

Ik wil het liefst een Beagle, maar als het niet gaat wil ik graag een labrador (of zou er ergens een kruising rondlopen?)

Aandacht zal hij in mijn vrije uren zeker genoeg krijgen, lekker nog een stuk lopen uit mijn werk. S'ochtends lekker wakker worden met een frisse wandeling. (ga in een buurt wonen met genoeg groen dus dat moet lukken)

Ik moet het puzzeltje gewoon compleet maken voordat ik een echte beslissing neem. Zoals eerder al gezegd wil geen egoistische baas zijn.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Ik denk dat het ras niet altijd te maken heeft met of een hond alleen kan zijn of niet. Het is puur de aanleg en het karakter van die hond. Je zou voor hetzelfde geld ook een labrador kunnen treffen die niet alleen kan zijn.

Ik geef je een voorbeeld: ik wilde een engelse cocker spaniel pup. Het is alweer in april, ongeveer 1 geleden dat ik mijn lieve Hummer gekocht had bij particulieren. Het was zo'n lieve aanhankelijke hond. Luisterde zo goed. Alleen hij had een probleem: hij kon niet alleen zijn, nog geen seconde. Dit heeft me veel problemen opgeleverd om mijn appartementencomplex. Ik heb er veel verdriet van gehad. Burenruzie, woningbouw problemen etc. Mensen die zeggen dat een cocker nooit alleen kan zijn. Dit is werkelijk allemaal onzin. Het zit in een hond of het zit er niet in. Sommige dingen kun je een hond leren, maar andere dingen niet. Ik heb Hummer ook moeten herplaatsen uiteindelijk, met veel pijn in mijn hart. Ik wilde hem helemaal niet kwijt. Nu zit hij samen met een cocker vriendinnetje en gaat het super met hem. Ik ben zo blij voor hem dat hij nu zijn geluk gevonden heeft.
En ik ben nu begonnen met een nieuw cockertje, want het is helemaal niet waar dat een cocker niet alleen kan zijn of dat niet kan leren. Deze kan hele nachten alleen zijn en overdag al minstens 3 uur alleen zijn incl. het ophouden van zijn plasje.

Nogmaals, of je nou een Beagle neemt of een Labrador, je kunt het bij allebei slecht treffen. Mocht je een herplaatser nemen, vraag dan een proeftijd bij bijvoorbeeld het asiel of bij particulieren. Alleen dan kom je er achter of het bij jullie allemaal gaat of niet.

Dan nog iets, een pup kun je natuurlijk wel helemaal maken zoals je zelf graag wilt dat hij het doet. Je volgt zijn hele opvoeding, is natuurlijk wel wat werk op het begin, maar ja, je maakt zijn hele groei mee en al zijn fases: puppy, puberteit, alles. Je zou dan inderdaad een maand thuis kunnen blijven (en thuiswerk doen bijvoorbeeld) en dan eerst zoveel tijd in je puppie steken met zindelijkheid en alleen blijven leren. Dan ga je bijvoorbeeld daarna een maand part time werken en uiteindelijk kun je dan wellicht 8 uur van hem/haar af, bijvoorbeeld wel nog met hulp van de uitlaatservice of iemand die je aanstelt om de pup uit te laten.

En als jullie een tuin hebben, kun je in je deur van de tuin een luik maken zodat hij zelf van binnen naar buiten kan gaan en omgekeerd. Dat is ook een optie.
Dan kan hij zichzelf vermaken, maar ook besluiten om binnen te gaan slapen in zijn hok.
Je zou dan een bench in de opening van de achterdeur kunnen zetten (om hem nog niet helemaal zijn vrijheid te geven)

Succes ermee!

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

oh ja, en in de tuin bijvoorbeeld een hondentoiletje maken, zodat hij dan niet jullie tuin bevuild met plas en poep.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

hoi. Je moet doen waar jij en je hond zich het best bij voelen. Ik heb zelf een husky pup van nu 7maanden. Een full time baan en een paard. Nou denkt iedereen arme hond. Valt best mee. Je moet plannen. Smorgens gaat ze uit en als ik ga werken gaat ze mee. Werken in een dsz. Tijdens het werk laat ik haar 2x uit. Soms vaker. Maar nooit minder. Na werk gaat ze altijd mee maar me paard waar ze lekker kan spelen. En daarna gaan we altijd nog iets leuks doen met de hond alleen. Wandelen. Oefeningen doen enz. Ik heb met haar wel puppy cursus gedaan en zijn nu met de basis bezig. Moet zeggen een uitvinding. Haha. Ik ben blij dat t bestaat. Daar kan ze zich helemaal uitleven. En zal ook niet de laatste cursus zijn die we doen. Maar mijn doel van nijn verhaal is dat plannen hoe je t wilt gaan doen t belangrijkste is.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

gewoon doen hoor. Zeker als je een uitlaatservice o.i.d. neemt is het geen probleem.

honden page profiel kirsten&Bambikirsten&Bambi

honden foto van kirsten&Bambi

Ik zou het doen!
Maar Inplaats van de uitlaatsurves kan zij/hem misschien mee naar het werk van jou of je vriend??

Xx O-)

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Ik zou het gewoon doen,, zo te horen denk je er heel goed over na. En met een uitlaatservice gaat het zeker lukken. :-D Suc6 ermee

xx O-)

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Ik zou het gewoon doen,, zo te horen denk je er heel goed over na. En met een uitlaatservice gaat het zeker lukken. :-D Suc6 ermee

xx O-)

honden page profiel Jill & BoJill & Bo

honden foto van Jill & Bo

schaf je hondje aan in de zomer vakantie zorg voor veel tijd in die periode en dan geef je dat hondje een super leven!
werken moet je toch en genoeg mensen werken en hebben een hond die erg gelukkig zijn.

ik zie geen reden om geen hond aan te schaffen!

:-D

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik zou niet weten waarom je geen hond zou kunnen nemen hoor.

Natuurlijk is het niet een ideale situatie dat de hond dan zo alleen moet zitten. Persoonlijk zou ik daar ook heel veel moeite mee hebben, dus ik begrijp je twijfel absoluut wel.

Maar als ik zie hoe je erover na denkt en ermee bezig bent geloof ik dat je de hond echt wel een goed leven kan bieden ondanks de uren alleen.

Mijn broer en schoonzus hebben een teckel en werken ook allebei de hele week. De hond zit bij hun dus ook heel veel alleen, maar de hond komt niks te kort hoor. Die hond is hun kindje en zodra ze niet hoeven te werken ondernemen ze van alles met hun hond.

Niet iedereen heeft nu eenmaal de luxe om thuis te zijn.

Als je voor goede opvang/uitlaat zorgt dan moet het vast en zeker goed komen.

Of een beagle een goede hond voor je is kan ik je niet bij helpen. Ik heb zelf geen beagle en ken er ook geen verder dus...

Hou er wel rekening mee dat als je een herplaatser neemt deze ook de tijd nodig heeft en dat je goed naar de achtergrondinfo kijkt, laat je heel goed informeren hierover.

Heel veel succes met je zoektocht naar een hondje

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hou er alleen even rekening mee dat, als je een pup neemt, je niet zomaar een hondenuitlaatdienst kan inschakelen. Pups mogen nog geen uur aan 1 stuk wandelen. Wordt opgebouwd van 10, 20 tot 30 minuten en als ze dan ongeveer een jaar zijn kunnen ze een uur wandelen. Het probleem is dat de meeste hondenuitlaatdiensten een groep honden meenemen en er geen rekening wordt gehouden met een pup. Ze 'moeten' dus een uur kunnen wandelen... Wij hebben ons hier in vergist :( Overtuigd dat het geen probleem zou zijn. Nu hebben we gelukkig onze schoonouders die ons in de nood helpen ;-) Maar kijk dus even ook goed in je buurt of de hondenuitlaatdienst ook pupjes meeneemt. (Even een kleine tip dus ;-) )

En dan zie ik trouwens echt geen problemen hoor. Je moet er inderdaad goed over nadenken. Hebben wij ook gedaan en pas na 2 jaar beslist om toch een hond te nemen, ook al werken we beide. Alle vrije tijd gaat verder op naar de hond. :-) Ik ga er mee op puppycursus en hij wordt zo'n 4x uitgelaten per dag.

O ja en vooral in het begin inderdaad even vrij nemen zodat ie kan wennen aan alles. En dan denk ik dat het verder helemaal goed gaat komen :-)
Veel succes met informatie verzamelen en het (misschien) uitzoeken van een hondje :-D

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

bij problemen met opvang onder werktijd: bij mij in de buurt is een manege waar de moeder van de eigenaar honden opvoedt voor mensen die werken. Brengen op heenweg, halen op terugweg. Misschien is er ook iemand bij jou in de buurt die op deze manier met honden werkt? succes met beslissen!

Chris (Gast)

Hoi, af en toe lees ik deze topics eens door en zo ook deze.

Mijn ouders hebben 2 beagles, en ik heb het geluk gehad dat ik 4 jaar met ze op mocht groeien (toen ging ik uit huis)
Een beagle is een koppig beestje, maar wat voor een beestje! Als gezinshond en gezelschapsdier kun je je niets beters wensen! (ja ik ben dus echt een beaglefan!)

Mijn broer heeft ook een beagle! Deze is uiteraard net zo lief, maar deze heeft wat "opvoedings" problemen.
Ze zijn in het begin niet zo consequent geweest in bepaalde dingen (lees, blaffen als er een andere hond langskwam, eten pikken van tafel etc)

En ik moet wel zeggen, je moet ook een beetje geluk hebben hoor, sommigen hebben hun probleempjes, en anderen weer niet! Maar is dit niet in de meeste gevallen zo ?
1 ding is zeker, ze houden idd niet zo van lang alleen zijn. Alhoewel ze het in hun bench prima 4 uur uithouden hoor.

Maak een goeie keuze, een hond neem je voor een lifetime!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet het niet zker, maar wil zo graag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: rijen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^