Scheve tand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anoniemanoniem

Hoi!

We hebben een labrador van bijna een jaar. Waar we tegenaan lopen is dat 1 van de tandjes onderin achter de rij staat, dit ziet er dus gek uit. ik denk dat de melktand hierbij in de weg heeft gestaan. Hij heeft er zelf geen last van en de dierenarts heeft er ook nooit wat over gezegd. Heeft hier iemand anders hier ook ervaring mee? Oftwel, gebeurt dit vaker? Kan dit eventueel nog hersteld worden? 


honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je kunt het wellicht aangeven je volgende bezoek, dat er zit. Dan houd je dierenarts daar rekening mee om dat stukje in de gaten te houden. De DA doet eigenlijk alles op gebied van zorg anders dan bij ons. Ze kunnen onmogelijk met alles rekening houden. Gebitscheck is vrij normaal als je ervoor komt tegenwoordig. Dat kan vervelend uitpakken in factuur of gewoon de consult kosten. Maar er op wijzen kan nooit geen kwaad.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Mijn leonberger heeft in de onderkaak ook een van de snijtanden verder naar achteren staan. Ze heeft er geen last van dus al zouden ze er iets aan kunnen doen zou ik t nog niet doen. Een van mijn staffords had een snijtand teveel in de bovenkaak waardoor alles schever is gaan staan. Deze heb ik wel laten verwijderen vanwege de tandsteen vorming. Op die plek kreeg ik het niet voldoende schoon gehouden en trok het tandvlees zich terug. Toen dus besloten dat het beter was deze tand eruit te laten halen. 

Het zou inderdaad kunnen dat de melktand in de weg heeft gestaan maar deze is nu weg denk ik? 

Het komt heel vaak voor dat elementen niet juist staan maar in veel gevallen heeft de hond er geen last van. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hou je dierenarts even in de gaten, vaak is er gratis in februari een gebitscontrole, dan bekijkt een dierenarts gratis het gebit....door het hele land gebeurd dat..

honden page profiel anoniemanoniem

Bedankt! We zullen dan in ieder geval in de gaten houden of er geen tandsteen komt en we kunnen de dierenarts even vragen als we er weer zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heeft tijdens de wissel van melkgebit naar definitief gebit zowel de melktand als de definitieve tand naast elkaar gestaan? Dan kan door te weinig ruimte de tand in een afwijkende stand groeien.. Of is de melktand blijven staan?  Is dit laatste het geval dan op korte termijn een afspraak met de dierenarts maken om alsnog de melktand te trekken.

 

Als er in de kaak niet genoeg ruimte is voor alle tanden, wordt er een element getrokken.

https://www.dierengebit.nl/hond/hond-afwijkend-gebit/hond-afwijkend-gebit-standafwijkingen

 

 

 

 

honden page profiel toto

honden foto van to

Breng bij twijfel een bezoek aan de dierentandarts..   die bestaan echt hoor!!

En hebben er meer verstand van de de normale dierenartsen.

Volgende forumvraag: Badjas die buik goed bedekt
^