Hondenschoentjes die blijven zitten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoi, Kim sleept helaas af en toe met haar pootjes (ouderdom he). Meestal levert dit geen problemen op, maar laatst logeerde ze een dagje bij familie en daar heeft ze op de tegels rondom hun huis helaas op elk achtervoetje een knokkeltje kapotgesleept. Geneest snel genoeg zou je zeggen - behalve dat ze het nu heel gemakkelijk weer opentrekt, zodra ze iets geks doet of even over tegels loopt.

 

Nu hebben we in een ver verleden bij een pootverwonding al eens eerder verschillende schoentjes geprobeerd, maar die blijven allemaal niet zitten. Vandaar hier mijn vraag: weet iemand wellicht een merk/type hondenschoentje dat wél goed blijft zitten?

Juist ook omdat ze wat sleept; ze kan het schoentje er af trekken.

 

Het gaat om buitenshuis en juist de bovenkant van haar voetjes moet beschermd worden, niet de onderkant. Dus als het evt. snel slijt is niet erg; met twee weken is het hopelijk helemaal genezen. 'Gewone schoentjes' glijden dus sowieso al van haar poten af, en nu met het slepenn nog gemakkelijker.

 

Ik hoor het graag als iemand de tip heeft! (Mijn idee is ondertussen 'jarretels' hp-angel)

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

(Mijn idee is ondertussen 'jarretels' ) "

Ik heb deze voor (kleine) honden gezien bij een Canadese hondeneigenaar. Al weet ik niet of ze echt verstevigt zijn? Het zijn een 4 soort sokken, die over de schouders en heupen, én over de rug volgens mij, aan elkaar vastzitten een daardoor niet afzakken. Ik kan me het merk niet herinneren, geen idee of het hier te koop is en ook voor grotere honden, maar het is dus wel ergens te koop tongue-out XD

Zonder gekheid, zou een sokje met daaromheen tape kunnen werken? Of zakt dat ook af?

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik was heel tevreden van Protex Pawz voor Charlie. Rubberen schoentjes.

https://fretten.nl/nl/1129-hondenschoenen

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als Floris een wondje op zijn poot heeft doe ik altijd zo een sledehonden bootie aan met klittenband aan de bovenkant. Die blijft dus ook gewoon zitten als hij ermee rondsprint. Hij had wel al snel door hoe hij het klittenbandje moest lostrekken, dus dat is even opletten, maar gezien het alleen voor buiten is lijkt dat me geen probleem.

Deze beschermd helemaal rondom: https://www.rundog.nl/non-stop-protector-booties.html#picture-1 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Je kan ook klittenband los krijgen, die er extra op zou kunnen naaien om het op de plaats te houden. Maat van het voetje is wel belangrijk, als dat te groot is dan gaat het idd uit.

honden page profiel KoekjeKoekje 3 doggies

honden foto van Koekje

Totaal off topic maar ik kreeg altijd de slappe lach als onze hond  de schoentjes aankreeg voordat we gingen wandelen in de bergen. Totaal niet pedagogisch, de echtgenoot deed ieder jaar weer het wenproces want je kunt mij opvegen. Hoe ze dan lopen, met die pootjes hoog en een verbaasde kop, oh man. Ik heb t niet meer dan hoor! 

Die schoentjes, dat was wel klittenband en bleef goed zitten. 

Volgende forumvraag: Allergische Shiba Inu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^