Waterdichte (wandel)schoenen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nina Nina

Hoi hoi, 

Ik ben al een tijdje opzoek naar waterdichte schoenen voor als ik met de honden ga wandelen. En ik had eindelijke de perfecte schoenen gevonden, maar dat bedrijf bezorgd helaas niet naar Nederland. 

Zeker nu er weer natter weer aankomt, zou ik graag droge voeten willen hebben ;) 

Hebben jullie misschien tips voor goede waterdichte schoenen?

Alvast bedankt voor het lezen hp-thumbsup

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Zeker, alle wandelschoenen(Type A, zowel laag als mid) met een gore-tex membraan in. Bij as adventure in België of bij Bever Zwerfsport in Nederland

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik draag graag wandelschoenen van lidl webshop! Wel even kijken bij de beschrijving, ze zijn allemaal winddicht maar niet allemaal waterdicht :) vriend is ook overgestapt van dure merken naar lidl! 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Naar een goeie buitensportzaak/wandelzaak gaan en meerdere schoenen passen. Zelf ooit eens de fout gemaakt wandelschoenen online te bestellen maar die pasten helemaal niet zo goed bij mijn voet. Ik ben zelf heel blij met wandelschoenen van Meindl. Lowa heeft ook fijne schoenen! Maar 't is net wat voor paden je wandelt en hoe je voet is. Op de website van Bever.nl kun je aanvinken wat je precies zoekt en de website maakt een selectie van schoenen die daaraan voldoen. Maar ik zou altijd aanraden om ze eerst te passen voordat je ze koopt, het kaartje eraf trekt en ermee gaat wandelen (ik spreek uit ervaring cool)

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik koop gewoon legerkisten maar ben dan ook opgegroeid in de jaren '90. Het was best wel een ding toen ;) Ik loop er dagelijks op en zitten super. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik draag lowa of meindl. Koop deze dan bij een goede buitensport zaak zodat ik het juiste advies krijg.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb er van Crispy.  Ze doen nu toch al een jaar of 2 dienst, maar écht het van het is m.i. ook niet. Ze zijn waterdicht dus dat is wel goed.

honden page profiel Nina Nina

Heel erg bedankt voor alle reacties, ik ben bij een buitensport zaak wezen passen en heb daar schoenen van lowa gekocht en ben er totnutoe erg blij mee. hp-thumbsup

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Hier recentelijk Panama Jacks gekocht.

 

Het leer moet je wel onderhouden met wat vet, maar daardoor zijn ze heel goed waterdicht en ze lopen heerlijk.

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Ik heb altijd gelopen op waterdichte schoenen van Decathlon. Hoewel ik hier graag spullen koop, zijn de eigen-merk schoenen niet duurzaam genoeg en ik versleet minimaal 2 paar per jaar. 

Recent heb ik een paar lage Meindl GoreTex schoenen gekocht en dat is veel comfortabeler, nog beter waterdicht, maar ook een stuk prijziger. Als het echt zeiknat weer is dan pak ik toch een paar rubber laarzen, omdat de Meindl's natuurlijk goed waterdicht zijn, maar het water dat er van boven inloopt er netjes inloopt. 

 

honden page profiel  Gero  † & Lara Gero † & Lara

honden foto van  Gero  † & Lara

" Ik koop gewoon legerkisten maar ben dan ook opgegroeid in de jaren '90. Het was best wel een ding toen ;-) Ik loop er dagelijks op en zitten super.  "

Legerkisten , doet mij denken aan je diensttijd, goed insmeren met ledervet en niet uitwrijven, dan blijven ze enigzins waterdicht.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

ik heb sinds kort lowa wandelschoenen gekocht.
ben er dik tevreden mee, ik hoop hier langer mee te doen dan een jaar.

Hiervoor had ik travelin aarhus laag model, dat waren ook leren schoenen maar zonder cortex.
Met 3 maanden al niet meer waterdicht, en de neuzen begonnen los te laten.

En daarvoor had ik anwb wandelschoenen maar die zijn zeer slecht met kwaliteit

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Naar een goeie buitensportzaak/wandelzaak gaan en meerdere schoenen passen. Zelf ooit eens de fout gemaakt wandelschoenen online te bestellen maar die pasten helemaal niet zo goed bij mijn voet. Ik ben zelf heel blij met wandelschoenen van Meindl. Lowa heeft ook fijne schoenen! Maar 't is net wat voor paden je wandelt en hoe je voet is. Op de website van Bever.nl kun je aanvinken wat je precies zoekt en de website maakt een selectie van schoenen die daaraan voldoen. Maar ik zou altijd aanraden om ze eerst te passen voordat je ze koopt, het kaartje eraf trekt en ermee gaat wandelen (ik spreek uit ervaring -) "

Dat dus...kan dat als podotherapeut alleen maar beamen om je goed te laten informeren bij een buitensport of wandelzaak. 

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Heb jarenlang gelopen met Lowa schoenen, die ik nu wel echt kapot heb gelopen. Super merk voor goede, stevige, ondersteunende wandelschoenen - alleen verloren die van mij de waterdichtheid tegen het einde aan (niet heel gek na 3 jaar intensief gebruik). Ik heb nu Jack Wolfskin schoenen en die lopen echt als gegoten, kan deze zeker aanraden. Beide merken zijn aan de prijzige kant maar als je veel loopt heb je er echt wat aan - ik vind het in ieder geval meer dan waard.

Maar het ligt natuurlijk heel erg aan je voeten en hoe de schoen past, ik kan alleen deze merken aanbevelen op basis van kwaliteit. En zoals eerder genoemd zou ik altijd eerst passen voordat je koopt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^