Toevallige ontmoeting, en een nieuwe richting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik liep vanochtend met Dobby in het park, hij had een tak van 2,5 meter om mee te slepen. Kwamen we iemand tegen die vlakbij woont, en die vroeg of ik hem nooit losliet. Nee dus, want hij jaagt en loopt dan "weg" (te ver en buiten bereik), luistert dan niet en steekt over.

Ze gaf me de tip van een vrouw die hetzelfde probleem met haar hond had opgelost. Ik heb het telefoonnummer gekregen. Ik wacht even tot de Vervolg 1 cursus voorbij is (18 januari) en dan ga ik daar achter aan. Twee dingen tegelijk doen is niet handig. Bovendien wil ik zelf ook een rust moment om mijn hoofd op een rij te krijgen.

Het lijkt me zoveel logischer om het echte probleem aan te pakken in plaats van gehoorzaamheid op een cursus locatie.

Deze dame heeft een opleiding gedaan bij O&O maar is volgens mij geen volleerd gedragstherapeut, maar wel instructrice op een hondenschool geweest en heeft een uitlaat service. Zit wel in de honden, zogezegd. Maar, ook belangrijk, mond op mond reclame heb ik goeie ervaringen mee. Zomaar een ontmoeting met een andere hondeneigenaar heeft me jaren geleden de naam opgeleverd van een acupuncturist die Chico járen extra heeft gegeven. Ik ben dus vanwege die ervaring eerder geneigd om mond op mond reclame te volgen dan een keurmerk.
De vrouw in kwestie heeft een hond in precies dezelfde situatie op de rit gekregen. En werkt het niet, dan gaan we verder naar een erkende gedragstherapeut.

Ik ga er voorlopig maar even van uit dat het per telefoon een goed gevoel geeft, en een intake dus ook. Zo niet, dan denk ik dat een gedragstherapeut met aanpak van het jagen toch handiger is dan maar eeuwig te lopen volgen op een cursuslocatie.

Het plan om het probleem aan te gaan pakken in plaats van gehoorzaamheid te doen die het probleem niet verhelpt heeft me gelijk een positieve boost gegeven. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Toevallige ontmoeting, en een nieuwe richting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou dat lijkt me ook een slim plan. Ik denk dat 1-op-1 begeleiding sowieso beter werkt dan de afleiding tijdens zo'n cursus en het vele wachten. Je kunt beter gericht het probleem aanpakken. Hopelijk gaat het resultaat opleveren!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helemaal leuk, zou het zeker aanpakken, en eens kijken wat het jouw en dobby oplevert.

je kan ook gewoon de cursus blijven volgen en een keer in de week met deze vrouw eens gaan kijken hoe het gaat met het loslopen, een op een, goeie kans toch ?

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

verstandig idd!

Mocht je uiteindelijk wel een oplossing vinden, zou je die dan willen delen, want hier in Groningen dito situatie. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Toevallige ontmoeting, en een nieuwe richting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^