Australian shepherd pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo , ik ben Boris. Wij zijn aan het overwegen om een australian shepherd pup te nemen. Nu heb ik het een en ander opgezocht over deze rassoort, maar nou heb ik bepaalde info niet kunnen vinden. Ik weet dat deze hond actief is en een bepaalde hoeveelheid per dag beweging nodig heeft. Alleen in hoeverre? Is een uurtje per dag spelen genoeg? verhaart deze hond veel? en past hij/zij in een gezin met vader, moeder, zoon (15 jaar) en dochter (11 jaar) ?

Zou iemand deze vragen voor mij kunnen beantwoorden?
Alvast bedankt,
Boris

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australian shepherd pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Dag Boris,

Het ras waar u van spreekt is een ras dat men kan indelen bij "werkhonden"
Dus deze vragen wel wat uitdaging en beweging. Het zijn heel energieke honden. Hieronder vind u wat meer uitleg over de hond.
neemt dit goed door en overleg goed.

Historie
Als land van herkomst is de Verenigde Staten aangewezen, hoewel zijn naam Australisch aandoet. Maar het is niet echt meer te achterhalen.
De algemene veronderstelling is dat het een afstamming is van de herdershond die door de Baskische herders werden gebruikt om hun kudden schapen te hoeden en te drijven. Tegen het einde van de 19e eeuw emigreerden redelijk veel Basken naar Australië i.v.m.de onbegrensde mogelijkheden daar en die namen natuurlijk hun honden mee. Het is aannemelijk, dat de honden zich daar in meer of mindere mate vermengden met de daar aanwezige rassen, zoals de voorouders van de Kelpie.
Ook zullen andere honden zoals de Collie en de Bernersennenhond waarschijnlijk hun steentje hebben bijgedragen aan de vorming van de tegenwoordige Australian Shepherd.
In het laatst van de 19e eeuw en begin 20e eeuw werden er grote hoeveelheden schapen van Australië naar Amerika geëxporteerd. Met de schapen kwamen ook de Baskische herders met hun honden mee en in dat land kwam dan ook de Aussie uiteindelijk tot volle wasdom. Kenmerkend was hun aanpassingsvermogen en kwaliteiten op het gebied van het hoeden van kudden en het beschermen tegen roofdieren. Hierdoor werd het ook een bekende verschijning als veedrijverspartner van de cowboys. Vanuit het westen verspreidde de Aussie zich gestaag over het gehele continent.
Door hun opmerkelijke verschijning met hun vaak ongewone blauwe of verschillende kleur ogen werd er verteld dat indianen een heilig respect hadden voor de honden met de “spookogen”.
Tot aan de Tweede Wereldoorlog bleven het veedrijvers, daarna werden ze ook gebruikt bij westernriding en andere shows. Toen Disney dan ook een film uitbracht met de Aussie als beste herder ter wereld was zijn populatie een feit.
Kynologen begonnen zich voor dit ras te interesseren en zo werd in 1957 de Australian Shepherd Club of America opgericht, maar de officiële rasstandaard werd pas in 1977 van kracht en in 1991 nog een keer aangepast.
De laatste twintig jaar komen er ook mondjesmaat honden naar Europa en in 1996 werd het ras erkend door de FCI.

Gezondheid en verzorging.
Over het algemeen zijn het gezonde sterke honden, die de leeftijd van 12 tot 14 jaar kunnen bereiken.
Helaas komen in dit ras ook erfelijke afwijkingen voor, zoals heupdysplasie, erfelijke oogziekten, epilepsie. Ook mag men geen twee merle-honden “kruisen”, want de kans bestaat dat een kwart van die pups onvruchtbaar, doof of niet levensvatbaar zullen zijn!!!
De verzorging is vrij eenvoudig, enkele keren per week doorborstelen met een borstel met stompe, rechte pennen. Is de Australian Shepherd in de rui, dan goed de ondervacht uitborstelen. Doer men dat niet = veel dood haar in de woning.

Uiterlijk.
Het is een middelgrote goed gebouwde hond.
De schouderhoogte bij teven varieert van 45 tot 53 cm en bij reuen van 50 tot 58 cm hoogte.
De kleuren van de Aussie verschillen van effen kleur rood of zwart tot de merle kleuren bleu en red.
M.n. de ogen zijn zeer opmerkelijk, deze variëren van ijsblauw, tot twee verschillende kleuren een bruin en een blauw oog.
De vacht is middelmatig lang recht en golvend, de staart kan variëren van geen staart tot een lange staart en alle variaties die daartussen zitten.

Gedrag.
De Aussie is een intelligente, actieve hond, leert snel (maar ook snel de verkeerde dingen), enig inzicht in hondengedrag is dan ook vereist. Een harde training is overbodig, maar moet wel consequent zijn.
De energie lijkt onuitputtelijk en hij heeft dan ook een grote behoefte aan actie.
Dus dit ras is niet voor bank-hangers en tv-zappers, maar voor mensen die lange wandelingen maken, fietsen zwemmen en trainen met hun hond. Gebeurt dit niet, dan zal het een nerveuze en onrustige zenuwpees worden, die uit frustratie overgaat tot luidruchtig en destructief gedrag. Met een juist gedoceerde afwisseling is de Aussie in huis een rustige hond.
Als waakhond voldoet hij prima, hij is zeer territoriaal ingesteld. Tegen vreemden kan de Aussie zich gereserveerd, terughoudend opstellen. Met kinderen gaat hij meestal goed om, maar het is wel aan te raden, om hem er van jongs af aan, aan te laten wennen, net zoals met andere huisdieren.
In Amerika worden ze naast allerlei sport activiteiten ingezet als “horende” hond voor doven en als blindengeleidehond en als hulphond voor lichamelijk gehandicapten. Maar ook als speurhond, reddingshond en narcoticahond voldoen ze uitstekend. Ook in ons land zijn de mogelijkheden legio, zoals flyball, frisbee, behendigheid en breitensport en natuurlijk het schapendrijven.

Rasstandaard.
Oren: driehoekig, en zijn hoog aangezet.
Ogen: amandelvormig, mogen niet uitpuilen of diep liggen, de kleur kan in iedere variant voorkomen.
Neus: de kleur kan zwart of leverkleurig zijn. Bij de merle honden zijn roze stippen toegestaan mits niet meer dan 25 % van het oppervlak.
Hoofd: strak belijnd, krachtig, de grootte moet in verhouding tot het lichaam zijn. De bovenkant van de schedel is vlak tot licht gewelfd, met eventueel een lichte achterhoofdsknobbel. De stop is middelmatig.
Mond en gebit: voorsnuit licht wigvormig met afgeronde neus. Gebit is schaar- of tanggebit.
Hals: krachtig en van gemiddelde lengte, vanaf de kruin licht gebogen en goed passend in de schouders.
Benen: De schouderbladen zijn lang en vlak en liggen bij de schouderbladen dicht bij elkaar. De voorbenen zijn recht en sterk. De achterbenen hebben goed aangeduide knieën, een middelmatige hoeking en lopen van achteren in een loodrechte lijn naar de grond en parallel aan elkaar.
Lichaam: de rug is recht en sterk, horizontaal en in een vaste lijn verlopend van schoft tot aan de heupgewrichten. Het kruis loopt licht af. De borst is niet breed maar wel diep. De ribben zijn goed gebogen en de onderbelijning is licht opgetrokken.
Voeten: ovaal met dicht aangesloten en gewelfde tenen.
Staart: varieert van kort naar lang.
Vacht: op het hoofd is het haar kort en glad, de kraag is middelmatig, de rest is van gemiddelde lengte recht tot golvend, met een variërende ondervacht (in dikte).
Gangwerk: is vloeiend, onbelemmerd en soepel.

Groetjes Toshi :-)

honden page profiel Sonja KolijnSonja Kolijn

Een uurtje per dag spelen vind ik echt te weinig voor een werkhondenras als de Aussie.
Zo'n hond heeft naast de nodige beweging (minimaal 2u los per dag) ook de nodige geestelijke training nodig. Trainen dus. Met een uurtje achter ballen aan rennen doe je een Aussie echt te kort.

Boris (Gast)

Bedankt voor de vele informatie over de aussie. Ik ben iniedergeval een stukje wijzer geworden. Buiten dat, aangezien in een australian shepherd vrij veel aandacht en tijd wordt gestoken, bestaat er een alternatief voor een aussie? Wij zijn namelijk ontzettend verzot van zijn mooie uiterlijk en sterke karakter.

Bestaat er een soort dat veel weg heeft van een aussie maar die meer tegen alleen zijn kan?
En wat wordt gezien als de geestelijke training tijd naast de nodige beweging van 2 uur per dag?

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Beste Boris,

Misschien eventjes kijken onder hondenrassen om te zien of u daar uw keuze vind. U kan misschien ook eens de hondenwijzer uittesten en zien wat deze u vertelt.
Wat de geestelijke training betreft, deze komt bovenop de dagelijks beweging, deze honden vragen om uitdaging qua inteligentie ( geestelijke training )
Wanneer u in hetzelfde genre wilt blijven zal u toch rekening moeten houden met veel beweging.
Want of wel zijn het werkhonden of jachthonden.

Hopelijk vind u snel wat u zoekt
groetjes
Toshi ;-)

honden page profiel neophyteneophyte

honden foto van neophyte

hallo boris,
ik heb pas een stuk gelezen over een australian shepherd.
deze honden hebben verschikkelijk veel aandacht nodig zoals toshi al zij kwa ligaamelijketraining en geestelijketraining. als deze honden dit niet krijgen dan kunnen het verschrikkelijke vervelende honden worden(ik heb het maar gelezen hoor)
kan jij en je gezin dit bieden?
een mooi uiterlijk is ook niet alles natuurlijk.

ik zou toch nog even zorgen dat je genoeg info hebt over dit ras.
sommige honden kunnen heel verveelend worden zonder goed opvoeding.

groetjes mandy

Boris (Gast)

Bedankt voor de vele informatie en advies. Ik ben eruit, ik ga de dingen nog eens nader bekijken en bepalen hoeveel tijd ik per dag in een hond kan steken. Ik wil zo'n beest natuurlijk niet verwaarlozen.
Iniedergeval bedankt voor alle hulp.

Groetjes,
Boris




honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

heb je al informatie bij de rasvereniging gevraagd? Die kunnen je alles vertellen.
je kan ook hier kijken.
http://www.wizardsplace.nl/

bovendien heeft iedere hond wel de nodige beweging nodig en geestelijke trainen.
geen hond vind het fijn en is gelukkig als het de hele dag alleen maar binnen ligt en alleen is veel.

Patries (Gast)

Beste,

Ik heb een aussie, een reutje. Ik kan je vertellen het zijn geen honden die je even met een kort rondje kan afschepen (vind ik overigens met niet 1 hond hoor)

Onze reu is erg dominant en bij te weinig beweging wordt het een lastige hond om in huis te houden. Het zijn slimme honden en vergeten weinig tot niets, dus wees er op voorbereid dat ze het bloed onder je nagels kunnen halen.
Gelukkig woon ik met aardig wat grond en kan hij hele dagen los, maarja het komt wel eens voor dat ie de hele dag binnen moet zitten, nou dan wil soms niet weten wat je aantref.

Denk heel goed na over het rassoort, iedere hond heeft zijn beweging nodig...en vooral ook aandacht anders kunnen het onhandelbare wezens worden....

Groetjes

inger (Gast)

Elke hond heeft voldoende beweging nodig, een aussie doe je vooral veel plezier met werken..dus loop je een keer wat korter wat altijd een keer kan gebeuren, laat em dan werken, door em allerlei gehoorzaamheids oefeningen te laten doen, de gekste dingen kun je verzinnen zolang ze je maar mogen plezieren en echt wat voor je kunnen betekenen.
Patries wat jij zei over het niet willen weten wat je dan aantreft, ik vind niet dat dat iets is wat bij een aussie hoort, slopen in huis.dat is gewoon algemeen als een hond zich verveelt gaat ie iets zoeken waardoor hij zich niet meer verveeld.en meestal zijn dat dingen die WIJ mensen liever niet zien hahah

flo (Gast)

ook wij hebben een aussie. Eentje met een ongelofelijk eigen karakter, ongelofelijk leergierig en ongelofelijk intelligent maar dat maakt ze eerder moeilijk dan gemakkelijk van karakter. Wij wandelen elke dag minstens 45 min, daarbij elke dag nog wat trainen op de zwakkere punten van de voorbije les en dan 2 uur les per week (gehoorzaamheid en agility). Hij zit regelmatig een uur of 8 alleen en dat gaat goed zolang je er maar mee gaat wandelen als je thuiskomt. We zouden hem niet meer kunnen missen. Maar je haalt niet de gemakkelijkste hond in huis. Maar ja, welk ras is dat wel?

Sandra (Gast)

Sinds 3 weken hebben wij een aussiepup, het is onze 3e honden. En al binnen een week zeiden wij het is absoluut geen hond voor beginners. Gelukkig heb ik al meerdere jaren ervaring met lesgeven bij een hondenvereniging.Maar denk goed na voordat je een hond neemt. Wellicht is een sheltie een leuke hond. Ook een werkhond, kleiner maar een stuk makkelijker in de omgang en een hond die zich wat makkelijker aanpast als je eens een dag minder tijd hebt.

Monique (Gast)

Hoi een aussie heeft meer nodig dan een uurtje per dag. Wij hebben er zelf een van 8 maanden die tomeloze energie heeft. Na 1,5 in het bos te hebben rondgerend is hij nog niet moe.Pas als in de avond het licht uitgaat valt hem in dat hij moet gaanb slapen. Verder zijn het intelligente honden verdraagzaam waakzaam en heel baasgericht.
Hoop dat je hier iets mee kunt.
Monique

anja (Gast)

Hallo ik ben zelf ook op zoek en ik heb toevallig een collega die er een heeft,Ze zijn super lief en hebben inderdaad veel beweging nodig je moet iets met ze doen bv een cursus 1 uurtje per dag intensiev bezig zin is een must en dan nog de gewone wandeling .Wat het haren betreft iedere dag even borstelen tijd 15 min anders heb je een dekbed in je huis dat je maar niemand iets anders wijsmaakt,wil je voor een leuke prijs eentje hebben dan kan ik je meschien helpen. gr Anja

Marjo (Gast)

Hallo Anja,
Kun je mij wat meer info geven over die pup met dat leuke prijsje?
Ik ben op zoek naar een Aussie maar vind het zo duur.
Groeten

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

als je een rashond wilt en dan ook een goede hond, dan hangt daar een prijskaartje aan. Je moet absoluut niet voor de goedkoopste gaan, maar juist voor een goede hond.
Als het je teveel kost, neem dan vooral helemaal geen hond.

annelies (Gast)

hallo!

Ik zou graag ook een aussie in huis halen. Maar nu was de vraag hoeveel ongeveer zo'n hond koste.

Groetjes

marco (Gast)

HALLO,

Wij hebben sinds 2 maanden ook een aussie(reu)okee ze zijn niet goedkoop maar hebt naar mijn mening wel een te gekkke hond.Je moet wel weten waar je aan begint dit betekent niet negatiefs maar... we hebben ook een bearded collie maar dit is wel iets anders.De aussie heeft wel afwisseling nodig.dus niet hetzelfde rondje lopen je moet de hond blijven uitdagen.en je moet hem inderdaad geestelijk uitdagen .

gr

Elke (Gast)

Hallo

Ik ben ook van plan en Aussi te kopen, maar ik wil heel graag een red merle of blue merle, kan iemand me aan zo eentje helpen. Het hoeft niet per se een rashond te zijn, het mag altijd. Wat is zo de gemiddelde prijs van een Aussi?

gebby (Gast)

hallo wij hebben ook een ausie(blue merle) en een berner sennen.
die drukte van haar valt best mee hangt een beetje af hoe je haar opvoed ga je als pup al heel veel met haar in de weer zal ze dat altijd willen.
de intelegentie is anderdaad zeer hoog en heeft ook zijn voordelen ze begrijpt veel van wat je van haar verlangt.ik maak altijd foto's voor een kennel in duitsland en heb al veel met de ausies te maken gehad tijdens shows e.d. in 1 woord fantastische honden.
de berner is eigenwijs en een stuk moeilijker te hanteren dan onze ausie dus hangt ook van de hond af en niet altijd het ras.
prijs ligt toch wel op een 1000eurie niet goedkoop maar wel waard.

André (Gast)

Hoi Boris,

Ook ik ben bezig met een zoektocht naar een nieuwe hond. Er zijn er nu nog 2 over t.w. de Australian Shepherd en de Duitse Pinscher. De Aussie voldoet helemaal aan onze eisen, alleen zijn we ook bang dat 2x per week naar de hondenschool en tussendoor "normaal" uitlaten icm wat hersengymnastiek niet voldoende zal zijn. En we willen het de Aussie absoluut niet aandoen om bij ons niet op zijn plek te zijn.
Daarom zijn we ook naar een alternatief op zoek gegaan, en zijn uitgekomen bij de Duitse Pinscher! Ook een geweldige hond met een dito karakter. Ook dit is een hond waar je vanalles mee kunt gaan doen, maar tussendoor met wat minder beweging ook een tevreden hond is.

Succes met je keuze!

annemiek (Gast)

dit is even voor elke, of ieder ander die een aussie pup wil.
je moet wel echt een rashond nemen. ik weet niet of je hebt uitgezocht wat voor ziektes de aussies gevoelig voor zijn, heupdysplasie, en diverse oogziektes, en ook een aandoening waarbij ze niet tegen narcoses kunnen. rashonden van verantwoorde fokkers worden hierop getest, dus als je daar een pup van koopt, weet je zeker wat de kans is of die het krijgt. als je geen rashond neemt, weet je niet of de hond het krijgt, of heeft, en je weet ook niet of je wel echt een hond hebt met aussie karakter of iets heel anders. en zodra je hond een van die, of andere aandoeningen heeft, ben je met de dierenarts een stuk duurder uit, dan als je gewoon een echte gezonde pup had gekocht.......

Marielle (Gast)

Hallo allemaal,

wat leuk om dit allemaal te lezen! Wij hebben 2 aussies, van iets meer dan 5 maanden oud. En wat zijn we blij dat we er 2 hebben! Ze halen bij elkaar de energie eruit, en je hoeft er neit zelf constant mee bezig te zijn. Wij gaan 1x per week naar cursus, 1 of 2x per week naar het strand of het bos, en verder laten we ze in de buurt op een klein veldje uit. We hebben helaas geen tuin, maar wel een redelijk groot huis waar ze heerlijk achter elkaar aan kunnen rennen.

onze puppen hebben we gekocht bij een fokker in Den Helder, en met haar hebben we nog steeds contact. Heel fijn, met vragen kunnen we altijd bij haar terecht. Ook weten we inderdaad zeker dat het karakter als een echte aussie is, actief, leergierig en heel lief. De australian shepherd club geeft als adviesprijs 700euro geloof ik. En ik kan natuurlijk niet in iemands portemonee kijken, maar als je het kunt betalen zou ik altijd kiezen voor een rashond!

Oh ja, onze honden zitten 2x per week de hele dag in de bench, en toch gaan ze nog steeds uit zichzelf in die bench als ze willen slapen ofzo, dus heel vreselijk vinden ze dat niet... Uiteraard daarna wel lekker een eind lopen!

succes ermee!

honden page profiel hannahanna

hoi marielle,wil eigenlijk vooral weten hoe het bevalt om 2 pups te gelijk te hebben. of het 'de opvoeding"veel moeilijker maakt of valt het je mee? wij twijfelen nl of we er een 2-de pup bij zullen nemen.(géén aussies overigens)
groet,hanna

josje (Gast)

Als je 2 pups tegelijk koopt moet je je wel heel goed realiseren dat de pups meer hond- dan mensgericht kunnen worden. En om nu een aussie in een huis zonder tuin te houden vind ik persoonlijk geen goed plan. En 2 reuen tegelijk kopen is helemaal niet aan te raden. Meestal mond dit uit in dominantie-problemen rond de 2 jaar als ze volwassen worden. Dus laten we hopen dat dit niet het geval is.
De meeste fokkers verkopen om deze reden dan ook geen 2 pups tegelijk.
groet josje

Dorien (Gast)

Hoi,
Ik heb sinds vorig jaar zomer ook een aussie. ik wa sheel erg blij dat wij met z'n tweeen waren, want zo'n pupje vraag heel veel aandacht. Nu is ze 10 maanden.
Ik train 1 a 2 keer per week. 1 is drijven met de schepen, wat ze helemaal het einde vind en daarnaast ook soms ringtraining. Verder train ik tijdens het wandelen. Hierkomen, naast lopen, wegsturen. Ze heeft dit echt nodig. Ik ga straks ook fietsen als ze wat ouder is.
Het is een hond die dagelijks veel moet wandelen als ze volwassen zijn. het is niet erg als ze een dag wat minder doen, maar dit kan niet dagelijks.
Als ze niet genoeg aandacht krijgen delen ze zichzelf taken toe. Die niet altijd even leuk zijn.
http://scooterandfriends.homestead.com/ dit is een hele uitgebreide site over aussies.
Op mijn eigen site staan ook veel info, maar niet zo veel als op die andere.
http://bizzyblizzardofclanmiphydes.come2me.nl/
Verder zou ik met de club contact op nemen of met een fokker. www.ascn.nl is de site van de club.
Hier staan ook fokkers op vermeld.
Als je vragen hebt mag het altijd via m'n site.
Dorien

Dorien (Gast)

De prijs van een aussie licht rond de 750 euro. Dit is de richtlijn volgens de club.
Daarnaast komt voer er bij. Een zak kwaliteit brokken van 4 kg kost zo'n 35 euro. Met zo'n zak doe je gemiddeld 2 weken. Daarnaast moet je spullen kopen. Trainen wat vaak 10 euro per les kost en ook nog dierenarts kosten.
Als je dit te duur vind kan je beter een kleine hond nemen. Eet minder, heeft kleinere spullen nodig (die goedkoper zijn). En als je geen werkhond neemt hoef je ook niet wekelijks 15 jaar lang op training.

Erik (Gast)

We denken er aan een aussie te nemen om onze duitse herder op te volgen. We hebben echter ook paarden die in dezelfde afgesloten tuin lopen als de hond en we zijn bang dat een aussie deze instinctief bij elkaar gaat drijven. Heeft er iemand ervaring met aussies die samen met paarden, koeien, schapen... lopen ?
Alvast bedankt.

honden page profiel TEXELLENTEXELLEN

Hallo,
Dat hoeft niet persé, dat kan je gewoon verbieden. En bovendien heeft niet iedere aussie werklust om te drijven. Wij hebben schapen en paarden. Als je hond nog pup is moet je wel er om denken dat de paarden de pup niet schoppen. Dat kan nl. ook met de voorbenen.
Daaraan ben ik bijna een pup kwijtgeraakt.
Kennismaken en in ieder geval de pup onder toezicht!!

Succes, het is een prachtig ras!!

Dominique (Gast)

Hallo, ik heb zelf ook een aussie van bijna 2 jaar en zo te lezen bestaan er onder het ras aussie ook veel verschillen qua karakter. Ik heb een blue merle teefje van bijna 2 jaar en ze is super lief in huis, heel rustig en kan ook goed zonder problemen alleen blijven. Wandelen hoeft echt geen uren, belangrijker is dat je ze mentaal wat te doen geeft. Ik heb cursussen gevolgd met haar van puppy tot G&G en daarna met behendigheid begonnen. Zoals ik al zei is ze thuis heel makkelijk en zodra het tijd is voor actie doet ze het met veel plezier en enthousiasme. Nu iets over het algemeen.Het is inderdaad een heel intelligente hond met vaak een eigen willetje. Soms is dat intelligente niet zo geweldig, ze leren snel, maar leren dus ook snel verkeerde dingen. Consequent en rechtvaardig opvoeden is belangrijk. Geef ze een mentale uitdaging, bijv spelletjes of speuren, behendigheid. Het is geen hond die de hele dag thuis in de mand moet liggen. Maar anderzijds is het een geweldige familiehond die erg van zijn gezin houdt, heel vrolijk en speels is, ook waakzaam. Voor mij is mijn aussie een ideale begeleider in je alledaagse leven. Je moet ze wel bij je gezinsleven betrekken uiteraard, maar dat geldt voor alle honden. Wat een aussie kost is teveel om op te noemen, is niet alleen aanschaf en voer wat je moet betalen, denk ook aan entingen, ontwormingen, borstels, manden, voerbakken, riemen, speelgoed, maar denk er ook aan dat een pup (iedere pup) wel eens wat stuk bijt en daarbij houdt ie geen rekening of een oude slof is of je peperdure salontafel/bank/noem maar op! Voor iedere hond betaal je een hondenleven lang! Koop wel bij een erkende fokker inderdaad, omdat zij hun ouderdieren laten testen op gezondheid en de pups worden ook getest op gezondheid! Dan is ie in aanschaf maar wat duurder, maar dan heb je wel een gezonde pup die afstamt van gezonde ouders en die niet uit de handel komt! Bovendien zit er veel verschil in de aussie karakters, je hebt er heel rustige bij en heel drukke. Dat verschilt gewoon per hond. Belangrijk vind ik ook dat ze uit een showlijn gefokt zijn en niet uit een werklijn. Dit spreekt al voor zich denk ik. Veel succes met je keuze!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australian shepherd pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Volwassen teef vs reu van 9maand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^