Seizoenentopic.....een gezellig topic met al de belevenissen van wat onze vriendjes/vriendinnetjes in het lente seizoen......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Ik heb Puck hier 'laat dat' aangeleerd. Ik gebruik dat nu als ze ergens in wil rollen of iets op pakt wat ze niet mag hebben.
Met het oppakken van 'etenswaar' wat ze niet mag hebben heb ik het 'laat dat' aangeleerd. Later heb ik het uitgebreid en aangeleerd bij bijvoorbeeld het rollen in de geuren die zij lekker vinden en wij van walgen.
 
Met wegtrekken behaal je het uiteindelijke doel niet. Je hond ligt dan namelijk al op de grond en heeft z'n succes. Je moet het net voor wezen.
Puck hier gaat bijvoorbeeld heel diep met haar snufferd in het geurende gras en snuift lang en diep, vervolgens gaat haar kop iets schuin richting de grond. Dan is het bij mij; 'laat dat', loopt ze mee 'goed zo!'.
Soms als ik weet dat er geen poep ligt, dan mag ze van mij best even lekker rollebollen door het gras. Maar bij de 'laat dat' weet ze dat ze het niet mag doen. "

Bekend verhaal! Hier is het 'nee!'

Niet bij rollen, hoewel ze daar ook wel mee stopt als ik het zeg. Maar ze rolt niet zo snel in iets smerigs. Of misschien vind ik minder dingen smerig dan de meeste mensen.

Maar soms eet ze poep... meestal kattenpoep en soms hondenpoep. Eerst ruikt ze, dat mag. Meestal loopt ze daarna verder, soms gaat dan heel langzaam dat bekkie open en dan moet ik snel 'nee!' zeggen. Of 'denk eraan!', dat werkt tegenwoordig ook. 

Heeft ze het in haar bek dan kan ik los zeggen wat ik wil, als ze weet dat ze het snel op kan eten voor ik het uit haar bek pak, eet ze het snel op. Anders laat ze met tegenzin los.

 

Drieka, de truc is iets te bedenken wat hij zooooo super leuk of lekker vindt, dat hij vergeet dat hij wou gaan rollen. En dat koppel je aan het woord dat je wil roepen als hij dreigt te gaan rollen. Dan de timing goed krijgen en voilá! Je hoeft hem niet meer weg te trekken!

Tot die tijd kan ik me voorstellen dat een tuigje erg fijn is maar daar kan ik je niet mee helpen. Heb nooit een tuigje gebruikt, ik overweeg ooit een perfect fit te kopen maar die zijn behoorlijk duur.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Onderste foto van Puck  wat een lief bekkie! "

Pas maar op, schijn bedriegt tongue-out.

Als je hier aan de deur staat en ik doe open, hangt dat lieve bekkie in je broekspijp hp-angel.

 

Maar je hebt gelijk, ze ziet er wel lief uit.

500770.jpg

(uit de oude doos). 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Zijn net kinderen, Lucia. "

Van de week hadden een paar van mijn collega's het tijdens de lunch over hun kinderen. Ik heb geen kinderen maar had zó mee kunnen praten!

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Begint het bij jullie ook zo te kriebelen als je in het bos loopt? Ik zag vandaag een teek zich door Java's vacht heen worstelen tijdens de wandeling. Die heb ik gelanceerd. Gelukkig draagt zij de seresto. 

Maar bij mij begint het ook spontaan te kriebelen. Gebruiken jullie zelf iets tegen de teken?

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Dat is afwegen dan.....kan je het beapreken met je man wat hij er van vind, weet wel dat jij het werk moet doen, maar wie weet ziet hij voor een funtie meer ....of met iemand die je nader staat. "

Met mijn man. Die haat mijn werkgever. Maar ik zal hier er in dit topic verder  over zwijgen.  Want zoals aangehaald, het is een luxeprobleem. En niet aangehaald het is off topic heeft niets met het seizoen te maken en ook niet met de hond. Mijn excuses. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

510178.jpg     Goedemorgen, weer een mooie dag vandaag voor iedereen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pierke...je weet toch nu wel dat dat hier kan he....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Drieka....je hebt een tuig nodig voor een zware hond.....waar die niet uit kan , die heb ik voor Ogin een goed en mooi tuig, waar die niet uit kan...veilig en niet al te duur en verstelbaar voor later....te bestellen bij dierenoppas amersfoort...je kan het tuig op twee manieren gebruiken, aanklikken op de rug en aanklikken op de voorborst.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

498484.jpg    Een y-tuig, zonder drukPunten op de schouders...zoals bij de U-lead....dit is een geweldig en sterk mooi tuigje, geen last van de oksels daar loopt het tuig ook niet, kijk op hun site of klik de link aan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voor Hummer zou ik deze nemen.....ik heb een andere van hun, maar geen ontsnappingshond....die ik voor ogin heb, is ook een super tuig.         

Het anti-ontsnappingstuig voor de echte houdini's
Speciaal voor de angstige honden, de buitenlandse honden en de echte houdini's ontworpen. Omdat het anti-ontsnap tuig een extra band heeft om de taille, kunnen honden er vrijwel niet uitstappen, ook niet als de hond naar achteren loopt. Het tuig is zevenvoudig verstelbaar en heeft zes beveiligde sluitingen. De anti-ontsnap tuigjes zijn bestelbaar in het zwart. Met een goed passend tuig en een normale lange lijn van 3 meter of langer, wandelen honden van nature rustiger, omdat ze meer vrijheid ervaren en het prettig loopt. Het wandelen wordt aangenamer voor zowel hond als baas.
Bekijk hier het normale Multifunctionele Y

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Drieka, als je de onderste link aanklikt, die heb ik voor Ogin, een uitstekend tuig....lees maar..die is ook goedkoper.....het ontsnappingstuigje staat er ook bij beschreven via de rode link die er bij staat, zo kan je even nadenken wat je doet, ik zelf heb de allergrootste maat, en je kan het goed verstellen hoor, even een mail sturen naar daar en vragen stellen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

WeerberichtNederlandWolkenvelden en zon, weekend warmer

18 mei 2018, 2:00 uur - Er zijn veel wolkenvelden, maar geleidelijk zijn er ook zonnige perioden. Het wordt 13 tot 18 graden. In het weekend wordt het geleidelijk warmer en zondag en maandag is het stralend weer. De temperatuur stijgt zondag naar 17-23 graden en maandag wordt het nog iets warmer. Vanaf dinsdag is het minder zonnig met kans op een enkele bui.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kees.....een kilo...woh, hahahahaha...prachtig gedaan....ogin gaat 5 juni, ze wordt dan ontwold en ik hoop dat het lukt, ze gaat de rui niet in, ze wordt dan gewassen en gelijk geblazen...het wassen moet er voor zorgen dat het los laat.....kan het hier wel doen maar hun bhebben een heerlijk bad waar je naast kan staan, heb ik niet.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Kees.....een kilo...woh, hahahahaha...prachtig gedaan....ogin gaat 5 juni, ze wordt dan ontwold en ik hoop dat het lukt, ze gaat de rui niet in, ze wordt dan gewassen en gelijk geblazen...het wassen moet er voor zorgen dat het los laat.....kan het hier wel doen maar hun bhebben een heerlijk bad waar je naast kan staan, heb ik niet. "

Ik deed t meestal zelf, maar in t huis waar ik nu woon is de druk vh warme water erg laag. Dan duurt t zo lang voordat Paddy's vacht helemaal nat is.

 

Is Ogin al vaker geweest?

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Goedemorgen, straks even de honden uitlaten en frisbeeen met Lizzy. 

Daarna even de woonkamer schoonmaken. Dab weer even de honden uitlaten en dan moet ik weer van 12 tot 9 uur werken.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

" Voor Hummer zou ik deze nemen.....ik heb een andere van hun, maar geen ontsnappingshond....die ik voor ogin heb, is ook een super tuig.         
Het anti-ontsnappingstuig voor de echte houdini'sSpeciaal voor de angstige honden, de buitenlandse honden en de echte houdini's ontworpen. Omdat het anti-ontsnap tuig een extra band heeft om de taille, kunnen honden er vrijwel niet uitstappen, ook niet als de hond naar achteren loopt. Het tuig is zevenvoudig verstelbaar en heeft zes beveiligde sluitingen. De anti-ontsnap tuigjes zijn bestelbaar in het zwart. Met een goed passend tuig en een normale lange lijn van 3 meter of langer, wandelen honden van nature rustiger, omdat ze meer vrijheid ervaren en het prettig loopt. Het wandelen wordt aangenamer voor zowel hond als baas.Bekijk hier het normale Multifunctionele Y "

Die ziet er goed uit, ga die dan bestellen want een goed tuig is toch prettiger lopen dan gewoon een halsband bij een sterke hond vind ik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik deed t meestal zelf, maar in t huis waar ik nu woon is de druk vh warme water erg laag. Dan duurt t zo lang voordat Paddy's vacht helemaal nat is.
 
Is Ogin al vaker geweest? "

In friesland, twee uurtjes rijden vanaf hier, toendertijd met mijn verbrijzelde bekken, wat nog heel kwetsbaar was, maar nu....tien minuten bij mij vandaan...ben al wezen kijken, geeft me een goed gevoel......goed bad en een kundig iemand wat mijn vragen betreft, en ik blijf erbij, Ogin is heel makkelijk maar neem geen risico dat er een tondeuze aan te pas komt, hahahahaha......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Die ziet er goed uit, ga die dan bestellen want een goed tuig is toch prettiger lopen dan gewoon een halsband bij een sterke hond vind ik. "

Je kan in contact komen met haar, en de maat opgeven....ze zijn te verstellen, ik heb gelijk een goede maat genomen wat mee groeit.....stevig en licht.....kijk maar op hun site...daar staat alles wat je graag wilt weten over de tuigjes....ik heb de normale multifuntionele Y...ben er heel tevreden mee...heb er zelfs twee, dacht ook voor Bams, maar die heeft geen tuig nodig, hahaha....

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" In friesland, twee uurtjes rijden vanaf hier, toendertijd met mijn verbrijzelde bekken, wat nog heel kwetsbaar was, maar nu....tien minuten bij mij vandaan...ben al wezen kijken, geeft me een goed gevoel......goed bad en een kundig iemand wat mijn vragen betreft, en ik blijf erbij, Ogin is heel makkelijk maar neem geen risico dat er een tondeuze aan te pas komt, hahahahaha...... "

Oh fijn dat t dichtbij is!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Newfoundlanders is een werk, vier uur aan een stuk is niets......deze doet het...en ik help dan wel mee....ze stelde het zelf voor, maar als ik er niet bij kan blijven gaat het over.....en mijn honden zijn verzorging gewend, blijven rustig, wil ook niet dat ze vastgebonden worden, niet nodig bij geen van beiden.....het is ook prettig als er na het wassen een conditioner wordt gebruikt, dan wordt het haar wat handelbaarder......en hun hebben een speciaal bad, waar ze lekker in kan staan en zo gewassen kan worden...je kan er omheen lopen.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Goeiemorgen !

Puck heeft al geplast en gepoept rond 7 uur, ik ben nog lekker weer in bed gaan liggen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Goeiemorgen !
Puck heeft al geplast en gepoept rond 7 uur, ik ben nog lekker weer in bed gaan liggen.  "

Lucia, jij ook vroeg op, er al op uit geweest, straks nog een keer voor je gaat werken.....Ruby, is alles weer goed met de kleine Puck, ? En moet jij vandaag ook werken ? Vrij met pinksteren ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik deed t meestal zelf, maar in t huis waar ik nu woon is de druk vh warme water erg laag. Dan duurt t zo lang voordat Paddy's vacht helemaal nat is.
 
Is Ogin al vaker geweest? "

Heb tuurlijk een badkamer, maar.........alles echt alles zit onder, plafond, muren hahaha, de haren plakken dan overal aan vast, ben daarna na het wassen en blazen uren bezig om de badkamer weer schoon te krijgen, hun zijn er op ingesteld.....en wassen ben ik niet voor, maar als een hond niet de rui in gaat, moet je dr even wassen, hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

468482.jpg    Ogin in friesland, was ze nog een grote pup....en ook toen kwam er niet veel uit, wel voor een leek een boel maar niet voor een rui....zit ze ook los op een bank, doen ze geen van beiden moeilijk over...Bams viel bijna in slaap daar, hahaha, ben wel heel benieuwd nu hoe ze er straks uit zal zien....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Lucia, jij ook vroeg op, er al op uit geweest, straks nog een keer voor je gaat werken.....Ruby, is alles weer goed met de kleine Puck, ? En moet jij vandaag ook werken ? Vrij met pinksteren ? "

Alles gaat weer goed met Puck. Vanochtend wederom vaste ontlasting. 

 

Heb alleen morgen, woensdag en volgende week zondag vrij. Pinksteren moet ik werken en aansluitend de vakantieweek voor de cliënten. Er gaan er wat weg en er blijven er een paar thuis. 

Dinsdag lunchen in de stad, we gaan dan met openbaar vervoer.

Woensdag naar de dierentuin, dat doen een collega, haar man en een broer en schoonzus van een bewoner, donderdag huifkartocht, dat is na mijn dienst dus mooi aansluitend. Vrijdag heb ik gewoon dienst en doen we niet veel bijzonders, s avonds krijgen ze Chinees eten. Zaterdag ga ik zelf op pad met twee cliënten, er is dan paardensport bij jumping schroder. Die twee gaan dat prachtig vinden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Alles gaat weer goed met Puck. Vanochtend wederom vaste ontlasting. 
 
Heb alleen morgen, woensdag en volgende week zondag vrij. Pinksteren moet ik werken en aansluitend de vakantieweek voor de cliënten. Er gaan er wat weg en er blijven er een paar thuis. 
Dinsdag lunchen in de stad, we gaan dan met openbaar vervoer.
Woensdag naar de dierentuin, dat doen een collega, haar man en een broer en schoonzus van een bewoner, donderdag huifkartocht, dat is na mijn dienst dus mooi aansluitend. Vrijdag heb ik gewoon dienst en doen we niet veel bijzonders, s avonds krijgen ze Chinees eten. Zaterdag ga ik zelf op pad met twee cliënten, er is dan paardensport bij jumping schroder. Die twee gaan dat prachtig vinden.  "

Ruby, ik weet dat het niet altijd leuk is jouw werk, maar wat een leuke dingen doen jullie met de bewoners.....en wat fijn dat het met Puck goed gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams heeft vanochtend weer zelf gegeten, hap slik weg, Ogin had weer de ..hond in de pot, maar heeft wel geholpen met schoonmaken, Bams is echt een vieze vreterd....overal liggen restjes, en dan helpt ..rupsje nooit genoeg..even met opruimen.embarassed

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

"     Ogin in friesland, was ze nog een grote pup....en ook toen kwam er niet veel uit, wel voor een leek een boel maar niet voor een rui....zit ze ook los op een bank, doen ze geen van beiden moeilijk over...Bams viel bijna in slaap daar, hahaha, ben wel heel benieuwd nu hoe ze er straks uit zal zien.... "

wat een heerlijke honden heb je tochhp-heart

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lucia, makkelijk en zo fijn.....aanhankelijk...Ogin gaat settelen, wordt nu langzaam volwassen, heb nimmer echte pupstreken met haar meegemaakt, een rustige stabiele hond....de eerste maanden heb ik haar helaas niet meegemaakt, maar heel erg, nee hoor....het is een heerlijk hondje ..met Bams gaat ze om alsof Bams nog een jonge hond is, en dat wil Bams niet altijd, maar dan ben ik er om dat weer in goede banen te leiden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

510179.jpg    Loopsheid is voorbij, aan de ene kant jammer en aan de andere kant toch weer fijn dat ze beiden weer kunnen zwemmen en loslopen....Ogin moet nog een klein weekje...aan de lijn, maar dr kapriolen zijn voorbij....geen telefoontjes meer van...is Ogin beschikbaar ? Hahahaha.....

pagina 29 van 46 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 2930 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Volgende forumvraag: 1ste teek bij puppy
^