Opdringerig, loslopende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AeducanAeducan

Hallo allen,

Ik heb even een vraagje ivm het gedrag. 

Ik heb mijn hond (kleine kruising, 10 jaar) altijd aangelijnd op plekken waar dat moet, in dit geval Mijn woonwijk. 

Hij houdt niet van drukke opdringerige honden, dit weet ik en hier houd ik ook rekening mee. 

Nu is het zo dat er in Mijn woonwijk meerdere honden loslopen. Zo ook eentje die opdringerig is. 

Nu een sirusitu schets. Ik was mijn hondje aan het uitlaten en op een grasveld iets verder op zag ik een hond die los was, een Stafford mix denk ik. Ikzelf kende deze hond nog niet, en die van mij was aangelijnd, dus ik wilde naar de overkant, maar nog voor ik daar was aangekomen, stond de hond al bij de mijne te snuffelen. Het baasje kwam er al aan, riep de hond, maar deze luisterde niet. Hierna trok ze de hond een klein stukje mee, en ik liep verder. En alweer stond de hond bij mijn hond, deze keer neus aan neus. Staart hoog etc. Hierop trok mijn hond zijn lip op, hond reageerde er niet op. baasje stond nog ietsje verder. Op dit met wilde ik die van mij uit deze situatie halen. Nog voor ik de kans had om dat te doen, gaf de mijne nog een waarschuwing, een snauw, waarna hij de hond zijn rug toekeerde. En toen sprong de hond op die van mij. Pas toen kwam het baasje in actie. En werden mijn hond en ik uitgescholden. 

Bij haar vorige hond is ook al meermaals gezegd, dat ze die moet aanlijnen hoorde ik later. 

 

Maar wat moet ik doen als die hond volgende keer weer op die van mij afstormd? En hebben jullie nog meer tips? En hoop dat het een beetje duidelijk is.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Wat een vervelende situatie. Heb je geen wijkagent waar je dit kunt melden? Als het in de wijk was, is er waarschijnlijk toch aanlijnplicht dus is het baasje van die hond in fout omdat haar hond los was. Verder zou ik ook voorlopig proberen die plaats te vermijden. Het is natuurlijk niet jouw fout, dus eigenlijk zou jij daar niet moeten wegblijven, maar zo lang de kans groot is dat je daar weer vervelende baasjes en honden tegenkomt, zou ik even ergens anders gaan wandelen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Melden, en als ze er niets aandoen, neem een plantenspuit mee, een kleine, en spuit het in de bek van de hond, de meeste druipen af...en waarom wordt jij uitgescholden als haar hond op de jpuwe zit.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Melden bij de wijkagent en ook melden dat deze hond verre van aardig is.

Als het kan, je eigen hond optillen. Dan zou ik toch ook zelf die baas even tot de orde roepen dat ze haar hond bij zich hoort te houden. Binnen de bebouwde kom is er verplichte aanlijnplicht tenzij anders staat aangegeven. Dat soort mensen zoals die vrouw zijn degenen die zorgen voor die verschrikkelijke krantenberichten als; hond doodgebeten door.... Kind verwond door .... en ga zo maar verder.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Maar wat moet ik doen als die hond volgende keer weer op die van mij afstormd?  "

die hond een goeie trap verkopen.

 

... en het baasje ook hp-angel

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Een schop geven zou ik niet doen, de hond kan jouw ook aanvallen en ik denk niet dat het werkt. Ik heb een stafford achtige een keer een schop gegeven omdat hij Penny probeerde aan te vallen. Hij was gemuilkorfd (maar ze is al een keer door een gemuilkorfde stafford aangevallen en dat was echt niet leuk) en ik had Penny opgetild. Die hond bleef grommend tegen mij opspringen tot ik mijn balans begon te verliezen. Toen heb ik hem zo hard mogelijk een schop gegeven, hij voelde het wel en piepte maar werd daarna nog feller. Hij probeerde zelfs in mijn armen te bijten. Als hij geen muilkorf om had had ik het trouwens ook nooit gedaan.

 

Ik denk dat je een melding moet maken, maar ik weet niet of dat werkt. Als je hond niet te groot is kan je je hond optillen en weg lopen, maar daar moet je wel mee oppassen.

Als het mis gaat en de andere eigenaar doet niets kan je proberen zo hard mogelijk te schreeuwen naar die hond en met een riem richting die hond te slaan. Het schijnt geen goede aanpak te zijn, maar ik heb op die manier wel een best wel heftig gevecht tussen een stafford mix en een andere hond gestopt.

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Zelf de hond proberen te blokken, dus jezelf steeds tussen de andere hond en jouw hond zetten. 


Als je dat moeilijk vindt (je moet wel een beetje kunnen zien hoe de hond zich beweegt en welke kant hij op wil), zou ik je hondje optillen. En dan niet pas als ze al contact hebben gehad, maar meteen als het blokken niet goed lukt. 

honden page profiel AeducanAeducan

Dank jullie wel voor de antwoorden.

Er is een wijkagent die ik kan contacteren. Dus dat zal ik zeker gaan doen. Ik durfde de hond zelf niet te pakken, zometeen hangt hij in mijn arm. Gelukkig heeft mijne niets lichamelijk. Geestelijk kan ik nog niet beoordelen. 

En dank jullie wel voor de tips. Die zal ik zeker gaan gebruiken! Hij is gelukkig ook klein genoeg dat ik hem kan optillen. 

En waarom ik werd uitgevoeterd, ik zou het niet weten. Ik werd oa beschuldigd van het expres wachten op het / laten uitvallen van mijn hond (???) En dat die andere hond vast moet, dat mocht ik natuurlijk niet zeggen. Dat als die hond aangelijnd was, dat dit dan niet gebeurd was ook niet. Baasje werd alleen maar bozer. Misschien omdat de zogeheten "vechthonden" nu zoveel in het nieuws zijn. Ik zou het niet weten. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" En waarom ik werd uitgevoeterd, ik zou het niet weten. Ik werd oa beschuldigd van het expres wachten op het / laten uitvallen van mijn hond (???) En dat die andere hond vast moet, dat mocht ik natuurlijk niet zeggen. Dat als die hond aangelijnd was, dat dit dan niet gebeurd was ook niet. Baasje werd alleen maar bozer. Misschien omdat de zogeheten "vechthonden" nu zoveel in het nieuws zijn. Ik zou het niet weten. 
 
  "

Ach, het is altijd makkelijk om de schuld maar bij een ander neer te leggen.

Die mensen weten ook heus wel dat ze fout zijn, maar willen het eigenlijk niet weten. Daarom doen ze dan een beetje gek.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Altijd balen zoiets, ik zou het ook melden, de hond moet gewoon aan de lijn of ze moet hem bij zich houden.

 

In zo'n situatie dat je de hond niet meer kan ontwijken probeer ik het eerst maar te sussen.  Ik roep dan zoiets als: "heee wie hebben we daar, dat is gezellig, kom je even bij ons kijken" met een enthousiaste stem, in de hoop hiermee bij beide honden spanning weg te nemen.

Tot nu toe is dat altijd gelukt op 1x na toen een jonge herder toch gewoon op mijn oudere hond sprong, terwijl ze zelfs al op haar rug was gaan liggen om hem te kalmeren, wat ze normaal nooit deed.

En een paar keer was ik gewoon te laat om iets te kunnen voorkomen. Dan brul ik wat boze commando's.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Jammer genoeg herkenbaar..

Vroeger liet ik het ook maar toe, maar als er nu een hond op die van mij afkomt kijk ik naar zijn lichaamstaal. Als die aan komt rennen met snelheid sta ik voor mijn hond en blokkeer de doorgang en zeg 'neen' met mijn hand omhoog. Luisteren ze niet, dan strek ik mijn been uit (zonder op de hond te schoppen) zeg nog eens 'neen' dan druipen ze wel af. Op een andere hond wild afstormen is heel associaal gedrag en een aangelijnde hond VS een loslopende hond is zowiezo al niet verstandig. Komt de hond echter rustig kijken, zend ie kalmerende signalen (hoofd wegdraaien, snuffelen..) mogen ze kennismaken van me (mits mijn hond ook goed reageert) dan geef ik mijn hond meer ruimte door zijn riem los te laten, zo kunnen ze kennismaken, vertrouw je het toch niet? Sta voor je hond en jaag de ander weg zonder agressief te worden. Soms krijg ik een boze blik van het baasje maar als ik het niet vertrouw, laat ik het niet toe, punt..

 

Dan roepen ze 'hij doet niets hoor' dan denk ik ; toch wel, hij luistert niet 

 

En (sorry!..) maar er zijn enkele rassen die ik zowiezo niet toelaat bij mijn hond o.a. een Stafford enz ook al vertoont ie sociaal gedrag, ik neem geen risico's. Als hij t aan de stok krijgt met een cocker spaniël of met een stafford... Is een verschil hoor

 

Als de hond toch al bij je is en je te laat bent, zoals hierboven omschreven. Wees vriendelijk tegen de hond 'hallo, kom jij ff kijken? Waar is jouw baasje?..' 

 

Maar vanaf ik een losloper zie, ook al is die nog ver houd ik Raiko al dicht bij me (zijn flexi is normaal 8m) wel jammer voor mijn hond dan.. maar zo ben ik er wel op tijd bij als die losloper besluit te komen. Heb het al meegemaakt hoor, dat hij ver is maar toch naar ons toe komt rennen.. als je daar goed op let ben je er wel op tijd bij

^