je hond verzekeren... waarom niet??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy, Bam en HarryMaaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Hier ook verzekerd. Het lijkt me afschuwelijk dat je hond ziek wordt of een ongeval heeft en je kunt het niet betalen om hem te laten helpen. 

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

Persoonlijk vind ik dat iedereen dat zelf moet weten. 

Hier hebben we nog nooit een dier verzekerd, ook de paarden niet.

Nog nooit in de problemen geweest hierdoor.

Wel de regel: heeft een paard koliek en zou hij/zij naar de kliniek moeten om geopereerd  te worden: dat doen we dus niet. (heel duur en de kans is groot dat het paard het dan alsnog niet haalt)

 

 

honden page profiel RobRob 1 doggies

honden foto van Rob

wij hebben een potje voor het geval dat. Dus nee, allebei mijn honden zijn niet verzekerd.

Klopt het dat veel hondenrassen niet meer te verzekeren zijn, omdat deze teveel zijn doorgefokt?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 1 doggies

honden foto van Mila & Mara

Hier zijn de honden niet verzekerd. Ik heb even snel berekend wat het zou kosten om mijn honden te verzekeren en dan kom ik op 400 euro per jaar en dat betaal je ook als er niets gebeurt. Ik heb voor allebei mijn honden een spaarpotje, dus als er iets is kan ik alles tot een bepaald bedrag vergoeden. Behalve dat kan je altijd een betalingsregeling treffen bij de dierenarts en kan ik als student altijd bijlenen. Beetje zonde dan om zo'n groot bedrag per jaar misschien voor niets uit te geven.

honden page profiel toto

honden foto van to

Rob er zijn hondenrassen die niet te verzekeren zijn.

 

Hóe kom je aan 400 euro voor 2 honden Mila?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Rob er zijn hondenrassen die niet te verzekeren zijn.
 
Hóe kom je aan 400 euro voor 2 honden Mila? "

 Bij Ohra 17,61 per maand x2 = 35,22 euro per maand 

35,22 x 12 is 422,64 per jaar*

 

Dan zijn ze niet verzekerd voor iets met de ellebogen en knieën , want incl dit kost het 21,86 per hond. Ook vaccinaties, gebit en de aansprakelijkheidsverzekering zitten hier niet bij

 

 

 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Als ik mijn viertal verzeker kost me dat meer als 80 euro per maand  

Ik heb ze verzekerd gehad hoor maar nu zet ik die 80 euro gewoon zo opzij op mn spaarrekening en ze hebben al een mooi zakcentje voor hun uitset. 

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik had een verzekering afgesloten toen Dobby 2 was. De epilepsie was uitgesloten, maar vooruit, bestaande aandoening. Voor Dobby 3 was werden de voorwaarden van de verzekering in mijn nadeel gewijzigd. Eerst moest je 19 euro betalen als je rekeningen in stuurde, al spaarde je ze van een heel jaar op. Dat wijzigde naar 19 euro per rekening. Tja, dan betaal je alsnog 1/4e van een consult.

Ik heb de verzekering opgezegd en sinds die tijd dus al zo'n 1600 euro bespaard. De medische kosten voor Dobby waren in die tijd zo'n 84 euro door een beet van een andere hond, vergoed door die baas. En 300 euro door een ongelukje. Ik heb dus gewoon vette winst door geen verzekering te nemen. Maar mocht het nodig zijn, dan heb ik een potje.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb ook voor Kaylo een verzekering afgesloten en gelukkig maar! Ik heb die premie er al dubbel en dwars uit. Ik betaal zo'n 21 euro per maand en kaylo heeft inmiddels al zeker zo'n 6 bloedonderzoeken gehad, urine onderzoeken en medicatie. Hij blijft voorlopig ook nog wel gewoon verzekerd. Misschien als hij heel oud is en de premie heel duur wordt dat ik hem eruit haal. Maar al mijn straathondjes krijgen gewoon een verzekering, in ieder geval voor de eerste paar jaar

honden page profiel bentebente

Persoonlijk vind ik een verzekering weggegooid geld. Voordat je een hond aanschaft weet je dat het duur is.

Voor mijzelf is dit alleen al 2000 euro voor de pup, sowieso spaar ik nog 1000 euro daarbij voor het eerste jaar en het liefst nog 500 euro daarop voor noodgevallen. Daarna het hele leven van de hond 50-100 euro elke maand.

Maar ik heb ook ouders die eventueel geld willen lenen mocht er iets met de pup gebeuren, en ik spreek over iets wat nog wel een aantal jaar kan duren.

Een hond is nou eenmaal duur, maar met al mijn gespaar, ben ik nog altijd goedkoper uit dan met een verzekering van 12 euro per maand, en daarbovenop een eigen risico. Hoe vaak ga je nou echt met de hond naar de dierenarts? Alleen is er iets mis is, af en toe een check up.. (voor mij dan). Dat vind ik al die extra kosten niet waard.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb mijn hond als pup verzekerd, maar na een jaar heb ik de verzekering opgezegd. De premie steeg snel en ik maakte (gelukkig) geen gebruik van de verzekering. Nu heb ik een potje waar ik maandelijks hetzelfde bedrag in stop, mocht er iets gebeuren. Anders was ik dit geld al kwijt geweest aan de premie, nu heb ik het nog achter de hand.

Ik vind dat iedereen moet doen wat goed voelt. Je weet nooit van tevoren wat de beste beslissing is.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Iedereen moet voor zich zelf weten wat hij doet. 

 

Ik heb mijn hond wel verzekerd. Ik had ook de kat verzekerd. En dan de comfort verzekering van Orha. Is best een uitgebreid pakket zoals tanden heupen vaccinaties enz. Vind het wel makkelijk. In ieder eval nooit geen zorgen over geld. Shadow is 6 jaar en mankeerde nooit iets. Zelfs nog een prachtig mooi wit gebit. Ik had al een hele grote buffer kunnen hebben als ik het geld apart had gezet. En nog steeds heb ik een groot bedrag voor haar apart staan. Mocht er wat gebeuren zal je het eerst zelf moeten betalen voor je het terug kan declareren.

 

Bij de kat had ik alleen de laatste maand kostenm ze had acute nierfalen. Heb het verzekerde bedrag er nooit uit gehaald. Maar dat maakt me niks uit. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" wij hebben een potje voor het geval dat. Dus nee, allebei mijn honden zijn niet verzekerd.

Klopt het dat veel hondenrassen niet meer te verzekeren zijn, omdat deze teveel zijn doorgefokt? "

 

Er zijn enkele rassen, die bij sommige verzekeraars alleen met een clausule verzekerd kunnen worden; bijv. bij Petplan

 

de Cavalier King Charles Spaniel clausule; uitgesloten van  hersen- ruggenmerg- en hartaandoeningen.

 

Old) Engelse Bulldog:

Standaard uitsluiting van alle aandoeningen aan de luchtwegen (inclusief keel en neus) .

 

Franse Bulldog:
Standaard uitsluiting van alle aandoeningen aan de luchtwegen (inclusief keel en neus) .

 

https://www.petplan.nl/veel-gestelde-vragen/

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Gelukkig heb ik Faro verzekerd, de kosten zijn zo hoog, al had ik een potje gemaakt die zou zo leeg zijn.

Wel ga ik een volgende keer naar een andere verzekering denk ik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Bij Ohra 17,61 per maand x2 = 35,22 euro per maand 
35,22 x 12 is 422,64 per jaar*
 
Dan zijn ze niet verzekerd voor iets met de ellebogen en knieën , want incl dit kost het 21,86 per hond. Ook vaccinaties, gebit en de aansprakelijkheidsverzekering zitten hier niet bij
 
 
  "

 Ik ben ook bij ohra verzekerd, ieder jaar komt er iets bij als de hond ouder wordt.....ik betaal 27 euro, en heb de topdekking voor Ogin....heupen en elkebogen zijn verzekerd....vergoeding 5000 per jaar..aansprakelijksheidsverzekering zit bij mij automatisch in mijn eigen aansprakelijkheidsverzkering in......vaccinaties, gebit castratie, niet verzekerd.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Mijn oudje is niet meer verzekerd, die premie werd zo hoog en had zo veel uitsluitingen dat het geen zin meer had. Mede ook omdat hij op zo'n leeftijd is dat ik hem zeker geen grote operatie meer zou laten ondergaan. Al zijn chronische medicatie was uitgesloten.

 

Mijn andere hond zit nog wel in de verzekering en daarblijft ze voorlopig ook nog. Heb wel een andere die bij eventuele chronische aandoeningen wel vergoed. Ook fysio, acupunctuur etc krijgt deels een vergoeding. Zelfs gedragstherapie. Dus vrij uitgebreid. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Senn heeft Giardia gehad. Hij heeft 2x diarreeremmers gehad, 1x panacur en 2x antibiotica. Dat was in totaal denk ik zo'n 200 euro. Het voer wat hij daarna kreeg van de DA was toch niet vergoed geweest. Nog steeds dan goedkoper uit dan dat ik de premie had betaald.  "

 

Hier heeft Puck ook giardia gehad. Helaas was Puck er wel erg slecht aan toe en zo slap als een vaatdoek. Ze wisten eerst niet wat ze had, aan giardia werd toen niet gedacht. Volgens mij kwam dat zo'n 6 jaar geleden nog niet vaak voor ofzo. Zelf had ik er ook niet aan gedacht, want ik kende het niet.

Dus voor ze er bij Puck achter waren wat 't was, was ik al flink wat meer kwijt dan 200,-. Want ze hebben bij Puck ook röntgenfoto's gemaakt en een echo om te kijken of er binnen in het lichaam iets zat wat niet pluis was.

 

Daarnaast de medicatie, het voer om flink aan te sterken...

 

Maar een verzekering voor Puck? Nee, ik verdien genoeg om te kunnen sparen. Maar gelukkig heeft Puck nog niet weer zoiets ernstigs gehad.

Voor een grotere hond zou ik het wel overwegen. Maar Puck is een klein hondje. De keren dat ze wat had (tandjes reinigen, trekken), kostte het echt niet gigantisch veel.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Wij hebben onze honden nooit verzekerd en gelukkig ook nooit iets gehad. 

 

Hebben het laatst nog nagekeken of het een iets was om te doen maar kosten waren hoger dan dat het iets zou opleveren ..... voor geval dat hebben we een potje. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb Balou toen hij een jaar was na veel overdenken bij Kruidvat verzekerd. Kort nadat ik hem in de verzekering had gedaan werd er tijdens de controle voor het zetten van de chip een hartritmestoornis bij hem ontdekt. Hij moest hiervoor naar een cardioloog die meerdere aangeboren hartafwijkingen bij hem ontdekte. Na deze ontdekking moest hij regelmatig naar de cardioloog voor controle onderzoeken, een rekening van 300/400 euro was dan heel gewoon. Ik ben dus blij dat ik hem tegen medische kosten heb verzekerd. Wel heb ik hem er inmiddels weer uitgehaald omdat hij niet meer voor controle naar de cardioloog gaat. Ik weet dat Balou serieuze hartproblemen heeft maar ik wil de achteruitgang niet langer door middel van o.a. echo's volgen. Er is niets aan te doen en het kan alleen maar achteruit gaan. Balou heeft ook patella luxatie maar narcose moet bij hem vermeden worden. De da rade mij aan om hem zo veel mogelijk te laten trekken zodat zijn achterpoot spieren sterker worden en de knieschijf beter op zijn plek weet te houden. Het gaat goed met Balou maar grote ingrepen of ernstige ziekten zal zijn hart niet aankunnen dus de verzekering is overbodig geworden. 

 

Lotus heb ik ook verzekerd, bij haar heb ik dit jaar de kosten er bijna uit omdat ze twee keer kennelhoest heeft gehad en blaasontsteking met stuviet. Ik heb haar in de verzekering gedaan omdat bij kleine honden regelmatig patella luxatie voor komt en de kosten van de behandeling hier van nogal kunnen oplopen. Haar ouders hebben het beiden niet en ze zijn verder ook gezond maar Lotus blijft een kleine kwetsbare hond dus voor de zekerheid heb ik haar tegen medische kosten verzekerd.

honden page profiel GuusGuus 1 doggies

honden foto van Guus

Dat moet iedereen toch zelf weten? Ik vertrouw die verzekeraars niet zo. Daarom sparen wij elke maand. Hebben een apart potje voor de dieren. 

honden page profiel JamaicaJamaica 1 doggies

Met 5 honden, waarvan 4 grote, is verzekeren niet te betalen. Buiten dat heeft er 1 babesia en ehrlichia, dus die kan niet verzekerd worden.

De nodige operaties worden gewoon door ons betaald. Ik zie totaal geen meerwaarde in verzekeren. Als je dier wat mankeert, wringen ze zich in allerlei bochten om niet te betalen. Dat hoor ik overal.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Met 5 honden, waarvan 4 grote, is verzekeren niet te betalen. Buiten dat heeft er 1 babesia en ehrlichia, dus die kan niet verzekerd worden.
De nodige operaties worden gewoon door ons betaald. Ik zie totaal geen meerwaarde in verzekeren. Als je dier wat mankeert, wringen ze zich in allerlei bochten om niet te betalen. Dat hoor ik overal. "

 Wat een onzin, er staat gewoon in de polis wat je vergoed krijgt, niet meer dan dat, je weet wat je terug krijgt, en dat heb je heel snel binnen ook, niks moeilijk doen.

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Met 5 honden, waarvan 4 grote, is verzekeren niet te betalen. Buiten dat heeft er 1 babesia en ehrlichia, dus die kan niet verzekerd worden.
De nodige operaties worden gewoon door ons betaald. Ik zie totaal geen meerwaarde in verzekeren. Als je dier wat mankeert, wringen ze zich in allerlei bochten om niet te betalen. Dat hoor ik overal. "

 Dat laatste is echt de grootste onzin die je schrijft, mijn honden zijn verzekerd, en het geld wat ik terug krijg staat meestal binnen 3 tot 4 dagen op mijn rekening.

 

Behalve een aantal maanden geleden, maar dat was dan ook een bedrag van ruim € 1400,00 wat ik terug kreeg, dit duurde wat langer ( gelukkig heb ik lieve ouders die de operatie even voor wilde schieten )

honden page profiel toto

honden foto van to

Ik ben echt stom verbaast over sommige reacties.

Kijk met 4 of 5 honden snap ik dat het heel duur wordt..

Maar wát o.a. Jamaica zegt over in bochten wringen van de verzekering

maatschappij snap ik echt niet!! Die ervaring heb ik echt niet. Ook lees ik dat de premie heel erg zou stijgen? Zie ik ook niet terug..

Janine een oprechte vraag, waarom dat wantrouwen??

 

Kleine hondjes worden verzekerd vanwege paella luxatie, groter honden vanwege HD... 

Als je de pup meteen verzekerd als je hem ophaald is er niets uitgesloten (behalve een paar rassen)

Heel veel honden hebben tegenwoordig toch te maken met een allergie, huidklachten ect 

Wij hebben bij het mcd gestaan, 2 ogen geopereerd aan entropion en meteen een kanker bultjes laten weghalen 1180 euro. Dan betaal ik maar 20% en heb er voor jaren de premie uit.

 

Er zou meer bewust over nagedacht moeten worden.. er zijn tegenwoordig veel bedrijven die een huisdier verzekering aanbieden.

Het klopt inderdaad wel dat een oudere hond verzekeren iets meer kost dan een pup, in ons geval een paar euro (3 euro per maand)

honden page profiel ..

honden foto van .

Maar wat ik niet snap is dat je steeds door blijft gaan over dat iedereen maar moet verzekeren(heb je er aandelen in ofzo? ).

Iedereen moet dat ZELF weten toch?? Ik denk dat je beter kan gaan plijten voor het feit dat er op welke manier dan ook geld is voor medische zorg bij huisdieren want daar denken veel mensen niet bij na. Al zal je die maar weinig op dit forum vinden. 

 

Het belangrijkste is dat er geld is voor een behandeling/operatie/medicatie als dat nodig is. En of je dat doet via een verzekering, spaargeld of desnoods een klompje goud dat je verkoopt maakt toch helemaal niks uit?? 

 

Als ik graag 5000 euro betaal voor een behandeling en jij daar maar 20% van hoeft te betalen... laat me daar dan blij mee zijn. Zolang mn hond maar de medische zorg krijgt die ze nodig heeft. 

 

*afkloppen* 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Er zou meer bewust over nagedacht moeten worden.. 

 Dat heb ik gedaan, hoor. Heb een offerte laten maken, voor een premium verzekering. Kwam op 800 euro per hond per jaar. Franchise van 100 euro, max. terugbetaald bedrag 2500 euro per jaar.

(in België liggen de premies duidelijk een pak hoger dan in Nederland)

 

Dus in mijn situatie, met twee gezonde honden, is het dat niet waard.

Moest ik honden hebben die constant ziek zijn en altijd wel wat mankeren, zou ik misschien anders denken. Maar nu dus niet.

En de dag dat ze toch zorg nodig hebben, dan krijgen ze die. Want ik ben van het principe dat ik geen levend wezen in huis haal als ik er niet voor kan zorgen.

 

En zo is ieders situatie anders, en kan ieder voor zichzelf de balans opmaken en bekijken wat het beste is. Prima, toch?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna is verzekerd, maar alleen een aansprakelijkheidsverzekering, geen ziekteverzekering.

 

Het is afwegen, ik heb er voor gekozen elke maand wat opzij te leggen.

 

 

Ik ben in elk geval blij dat er geen ziekteverzekeringsplicht voor huisdieren is.  Ik ben nl. bang dat een heleboel dingen die ik belangrijk vindt om mijn hond te genezen helemaal niet vergoed worden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik ben echt stom verbaast over sommige reacties.
Kijk met 4 of 5 honden snap ik dat het heel duur wordt..
Maar wát o.a. Jamaica zegt over in bochten wringen van de verzekering
maatschappij snap ik echt niet!! Die ervaring heb ik echt niet. Ook lees ik dat de premie heel erg zou stijgen? Zie ik ook niet terug..
Janine een oprechte vraag, waarom dat wantrouwen??
 
Kleine hondjes worden verzekerd vanwege paella luxatie, groter honden vanwege HD... 
Als je de pup meteen verzekerd als je hem ophaald is er niets uitgesloten (behalve een paar rassen)
Heel veel honden hebben tegenwoordig toch te maken met een allergie, huidklachten ect 
Wij hebben bij het mcd gestaan, 2 ogen geopereerd aan entropion en meteen een kanker bultjes laten weghalen 1180 euro. Dan betaal ik maar 20% en heb er voor jaren de premie uit.
 
Er zou meer bewust over nagedacht moeten worden.. er zijn tegenwoordig veel bedrijven die een huisdier verzekering aanbieden.
Het klopt inderdaad wel dat een oudere hond verzekeren iets meer kost dan een pup, in ons geval een paar euro (3 euro per maand) "

 

Ik heb erover nagedacht. Maar behalve de keer dat Puck heel erg ziek is geweest, zijn er geen noemenswaardige dingen geweest waarvan ik dacht; verdikke, had ik nu die verzekering maar afgesloten.

Verder is mijn hond goed gezond, al bijna 7 jaar. Buiten de vaccinaties kom ik eigenlijk niet bij de dierenarts.

Dus vind ik het voor mij weggegooid geld. Dure verzekering en nooit nodig.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Maar wat ik niet snap is dat je steeds door blijft gaan over dat iedereen maar moet verzekeren(heb je er aandelen in ofzo? ).
Iedereen moet dat ZELF weten toch?? Ik denk dat je beter kan gaan plijten voor het feit dat er op welke manier dan ook geld is voor medische zorg bij huisdieren want daar denken veel mensen niet bij na. Al zal je die maar weinig op dit forum vinden. 
 
Het belangrijkste is dat er geld is voor een behandeling/operatie/medicatie als dat nodig is. En of je dat doet via een verzekering, spaargeld of desnoods een klompje goud dat je verkoopt maakt toch helemaal niks uit?? 
 
Als ik graag 5000 euro betaal voor een behandeling en jij daar maar 20% van hoeft te betalen... laat me daar dan blij mee zijn. Zolang mn hond maar de medische zorg krijgt die ze nodig heeft. 
 
*afkloppen*  "

 Nee de volkspraat van verzekeringen doen moeilijk over betalen, verhogen hun premies, gewwon al dat gezever is niet waar.

Als je verzekerd kan je precies zien wat je vergoed krijgt en wat niet, en dan hangt het ook nog af welk pakket je neemt, bij een basis worden de entingen enzo niet vergoed, maar sommige verzekeringen hebben een pakket waar het wel allemaal vergoed word, je kan dus kiezen.

Als je voor een verzekering kiest dan is het gewoon duidelijk wat je terug krijgt en je krijgt het best snel terug.

2 jaar gelezen kon je nog zonder geld naar de dierenarts dan declareerde de dierenarts het meteen, dat gaat niet meer, dus je krijgt de rekening, stuurt die op ( kan ook per E mail, en je kan op tijd de rekening betalen.

Sommige dierenartsen willen meteen het geld, dan moet je het voorschieten, mijn dierenarts was niet zo.

Iedereen moet het zelf weten, maar het is wel fijn als je geen grote potten kan sparen om een verzekering te nemen, dan sta je nooit voor de keuze dat je hond geen medische zorg kan krijgen omdat je het niet kan betalen.

En dat zijn best veel mensen die helaas te laat gaan naar de dierenarts, omdat ze het even wilde aankijken om geld te besparen.

Die mensen zouden gewoon een verzekering moeten nemen, daar ben ik het mee eens, ik val daar zelf ook onder.

Nu laat ik mijn hond ook holistisch behandelen, en kruiden krijg ik niet vergoed maar Ohra doet dat wel, acupuntuur word wel vergoed door mijn verzekering, omdat dat een bewezen behandeling is.

Ik had dus eigen een andere verzekering moeten nemen, maar dat is een les voor de volgende keer.

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Zo zeg, heeft er eentje aandelen bij een verzekeringsmaatschappij?

Zowel honden, paarden als katten hebben me hier al dure behandelingen gekost. Allen heb ik ze gewoon betaald zonder morren. Zonder verzekering.
En dat zal zo blijven. Of je dat nu aanstaat of niet.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Rode plekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^