Alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag, heel misschien krijg ik een hond van ongeveer een half jaar. Komt bij iemand vandaan die meerdere honden heeft, geen handelaar.

Zou deze hond nog kunnen leren alleen zijn? 

En hoe leer ik hem omgaan met een volwassen kat. De kat was voor deze bij mij kwam een hond gewend, echter datis een paar jaar geleden. 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Alles kan geleerd worden maar hangt af van de snelheid waarin je het wil bereiken.Wil je de hond gelijk enkele uren alleen kunnen laten?Nee dat gaat niet,een hond van een half jaar die nog niet eerder alleen is geweest zul je net als een pup moeten behandelen en dit heel rustig opbouwen van enkele minuten tot een uurtje enz.Bovendien wat is er mee gebeurd dat eerste half jaar?Is het een hond die bij een liefdevolle baas heeft gewoond,of is het een hond met de nodige bagage?De overstap naar een nieuw huis verschilt per herplaatser hoe ze het oppakken.Mijn laatste herplaatsertje was 14 maanden toen hij kwam en hij was nooit rot behandeld of wat dan ook,toch had hij moeite om zich aan  te passen aan mijn veel rustigere huishouden dan dat hij gewend was bij de kennel met meerdere honden waar hij woonde.Ik denk dat het zeker wel 3 maanden geduurd heeft eer ik kon zeggen dat hij echt het vertrouwen had dat alles goed was.Hij heeft zijn oude baasje best gemist en dat heeft tijd nodig.Ik ben niet bekend met katten dus daar kan ik je niet mee helpen.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Het alleen zijn moet je langzaam opbouwen. De hond moet ook nog wennen aan het nieuwe baasje en de vreemde omgeving waar hij/zij in terecht komt. In het begin zal hij/zij de soortgenoten ook gaan missen.

 

Beide dieren moeten aan elkaar gewend worden. Ja kan ervoor zorgen dat je poes (vind kat zo'n stom woord) een hogere plaats heeft waar hij/zij buiten het bereik van de hond kan gaan zitten. Wil de hond achter de poes gaan jagen zeg je op een kordate toon laat dat of nee. Hoelang het gaat duren voor ze aan elkaar gewoon kan ik niet voorspellen dat hangt ook van beide dieren af.

 

Hier slapen de poezen tussen de poten van de honden en als ze buiten zijn komen ze kopjes geven aan de honden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel voor je reactie. Ik weet hoe ik het aan moet leren, maar lúkt dat nog bij een al wat oudere hond? hebben er mensen ervaringen mee? Is het bij jou gelukt Sjoe's? Drie maanden vind ik netjes om een hond dit aan te leren.

(Ooit heb ik een hond gehad die geen seconde alleen kon zijn en dat is echt een ramp. Dat wil ik liever niet meer meemaken, overigens was dit echt een on-ingeprentte en ongesocialiseerde pup op mensen, dus giga bang.)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Is die hond echt nooit even alleen geweest? In de meeste gezinnen blijft de hond wel even alleen thuis. Je zal toch boodschappen moeten doen, naar de tandarts en dergelijke zaken.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Dank jullie wel voor je reactie. Ik weet hoe ik het aan moet leren, maar lúkt dat nog bij een al wat oudere hond? hebben er mensen ervaringen mee? Is het bij jou gelukt Sjoe's? Drie maanden vind ik netjes om een hond dit aan te leren.
(Ooit heb ik een hond gehad die geen seconde alleen kon zijn en dat is echt een ramp. Dat wil ik liever niet meer meemaken, overigens was dit echt een on-ingeprentte en ongesocialiseerde pup op mensen, dus giga bang.) "

 Ik heb heel veel herplaatsers gehad,de meeste ouder dan 14 maanden,en sommige konden daarvan wel al alleen zijn en andere(oa een ex-broodfokteefje van 2 jr.oud)helemaal niet.Maar is bij allemaal wel gelukt,door gelijk vanaf dag 1 regelmaalt aan te bieden.Ik wandel op vaste tijden,ik voer op vaste tijden en leef eigenlijk zelf altijd via de klok dus ze weten al snel waar ze aan toe zijn.Bij mijn laatste herplaatser van 14 maanden ben ik na een week naar de supermarkt geweest en dat was 15 minuten van huis,dat ging blijkbaar goed.Dus toen ben ik echt iedere dag even naar de supermarkt geweest en ik zeg ook altijd het zelfde als ik wegga.Dus na een paar keer werd dan normaal en toen ben ik steeds wat langer weggegaan.Ik ben alleen zelden langer dan anderhalf uur van huis,maar dat kan hij nu makkelijk.Moet er wel bij zeggen dat ik nog 2 honden heb,dus ze zijn hier nooit echt alleen maar met zijn 3tjes.

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Je hebt het over een hond van een half jaar, en noemt dat een wat oudere hond. Gelukkig voor jou is een hond van een half jaar nog een pup. En ja, misschien een pup met een achterstand op het gebied van alleen thuis staan (al lees ik niet dat hij dat niet al moest bij zijn vorige eigenaar, dus wellicht valt dat al mee), maar nog een prima leeftijd om van alles te leren. 

Misschien gaan de stapjes iets minder hard, maar als er geen trauma's in het spel zijn en je bereid bent het rustig op te bouwen, voorzie ik geen enkel probleem!

 

succes in elk geval! En veel plezier.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^