Blaffende buren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Mijn hond blaft eigenlijk bijna nooit maar sinds de buren een hond hebben die vaak naar onze hond blaft, blaffen ze op elkaar. Ze grommen en blaffen altijd naar elkaar, ook als hij binnen zit en hij ziet de buurhond blaft hij nu al. Normaal begon de buurhond altijd maar Raiko begint nu vaak ook als eerste te blaffen. Iemand tips ? Is het nodig dat de honden 'echt' kennismaken door te snuffelen aan elkaar ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel vervelend, je kan er voor zorgen dat jouw hond stopt met blaffen , hier mag ook niet geblaft worden , ook al is er in de buurt een blaffende hond, ze moeten het van mij negeren, bepraat het eens met je buren dat die het ook gaan aanpakken...blaffen, dan naar binnen...ze hebben het heel gauw door dat hun geblaf sancties zijn, zeker als ze graag buiten zijn.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Samen eens gaan wandelen?

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Wat Sheltie zegt, ik zou ze laten kennismaken. Op een vriend hoef je niet te blaffen. Een hond 'straffen' omdat hij blaft is in mijn ogen een lastige. Het is het aard van't beestje.

 

Laat ze kennismaken, ga samen wandelen, laat hen eens op bezoek gaan bij elkaar...maar dit kan alleen als de andere ook meewerken. Enig idee of zij hiervoor open zouden staan?

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Wat Sheltie zegt, ik zou ze laten kennismaken. Op een vriend hoef je niet te blaffen. Een hond 'straffen' omdat hij blaft is in mijn ogen een lastige. Het is het aard van't beestje.
 
Laat ze kennismaken, ga samen wandelen, laat hen eens op bezoek gaan bij elkaar...maar dit kan alleen als de andere ook meewerken. Enig idee of zij hiervoor open zouden staan? "

 Lijkt me een goed idee, straffen heb ik al gedaan (verbaal door 'neen' te roepen) hij stopt dan voor 5min maar als de ander dan weer begint heeft ie niet echt door dat hij niet mag blaffen, het is inderdaad de aard van het beestje en van mij mag hij gerust eens blaffen maar hij ervaart ook stress want hij gromt op den duur hard naar die hond en is gefocust en vind ik geen leuke gemoedstoestand voor mijn hond.

Ik denk wel niet dat zij zullen willen gaan wandelen .. ik zie de hond nooit uitgelaten worden, ze wandelen er volgens mij nooit mee. Wel zie ik dat er soms eens vrienden langs komen met een hond en dan spelen ze samen maar mijn hond er zomaar bij laten doe ik niet want ze zijn op afstand echt niet aardig voor elkaar, ik vertrouw dat niet tenzij ze wel samen eerst willen wandelen. Uit ervaring weet ik dat dat bij Raiko dan positief eindigt als hij de hond eerst niet mocht

Volgende forumvraag: Hond bijt op poot
^