Wat te doen? Wel of niet doen? Honden laten komen logeren die vlooien (had?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi iedereen!

Chica had van de week 1 vlo. Nu is de vlo waarschijnlijk over gesprongen van haar vriendje Boris op haar. Want die avond voordat ik de vlo vond heeft ze met Boris gespeeld, ik heb mijn moeder gebeld of dat zij Boris ( haar hond ) ook wilde nakijken en ja hoor ze vond diverse vlooien. Ook is er daar een kat in het huis. Me moeder heeft ze allebei uitgebreid gewassen en een pipet gegeven en daarna niets meer gevonden. Nu komt Boris 5 Januari hier een maand lang logeren vanwege renovatie bij mijn ouders thuis. Zal ik dit nu wel doen? Vanwege de vlooien?
Of zal ik mijn moeder vragen of ze Boris nog een keer goed controleerd voor dat ze hem brengt? Of dat ze hem eerst naar de DA brengt om Boris te laten controleren?
Wat zal ik doen?

Groetjes Denise en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen? Wel of niet doen? Honden laten komen logeren die vlooien (had?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik denk dat Boris wel gewoon kan komen logeren. Hij is toch behandeld voor de vlooien? En de poes ook, dus die vlooien zijn wel weg.
Voor de zekerheid kun je je moeder vragen of ze haar beestjes nog wil controleren voor ze hem brengt, maar ik denk dat dat niet nodig is hoor.

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Normaal zou ik zeggen, als ze een pipetje hebben gehad gaan de vlooien dood, en als jou hond ook gewoon regelmatig wordt behandeld is er geen probleem.
Maar jij zegt dat ze de hond eerst in bad heeft gedaan. Normaal als je je hond in bad doet moet je zeker 3 dagen wachten voordat je een pipetje erop kan doen.
Dat spul uit het pipetje verspreid zich over de vetlaag van de hond.
Als je een hond wast dan was je die vetlaag juist weg.. wat niet erg is want die vetlaag komt snel weer terug maar de pipetjes werken dan heel slecht omdat ze niet over het hele lichaam verspreid worden!!

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Wat Laura zegt is wel waar, dat staat op de bijsluiter.
Heeft ze ze ook met antivlooien shampoo gewassen? Want dan kan je hem idd gewoon laten logeren de 5e.
Mocht dat niet zo zijn en het pipetje werkt dus niet goed, kan je hem volgens mij zodra je een vlo ziet weer behandelen. Omdat het pipetje niet werkt als de hondi s gewassen.
Maar als ze vlo vrij zijn en chica ook, dan is er toch niets aan de hand:-)

Liefs,

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

nu gewoon even om de dag controleren of je iets ziet. Zie je tegen 5 jan nog steeds niks kan die gewoon komen logeren hoor. Vlooien houd je toch moeilijk buiten. wij hadden een hondje op de curus waarvan ik vermoed dat deze vlooien had. Indy had dus ook een vlooi te pakken Ik heb heel het huis op zijn kop gezet alles gewassen knuffels in de vriezer en ga zo maar door. (misschien beetje overdreven maar ja ze kunnen maar weg zijn)

als jou hond op straat ineens een heel leuk speel kamaraatje tegen komt en deze heeft vlooien kan je hond ook besmet worden. dus het is gewoon gelukt hebben. en natuurlijk heb je de pipetjes maar deze gebruik ik niet. vind het niet erg goed. en die keer dat indy die vlooi had had ze een week eerder z'n ding gehad....


Maar ik denk dat ie gewoon kan komen logeren hoor

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

@ Femke..

als je hond regelmatig goed met een pipet behandeld wordt dan is het ook geen probleem als je hond buiten met een andere hond speelt die wel vlooien heeft.
De vlooien van die andere hond springen nog steeds over op je hond.. MAAR omdat jou hond behandeld is gaan de vlooien op jou hond snel dood!

het kan dus ook best zijn dat jij je hond een pipet had gegeve en toch een vlo vond. Deze vlo zat er misschien net pas op en had misschien nog niet eens gebeten.. waardoor hij dus ook nog niet dood was.

als de pipetjes echt niet werkte dan had je hond wel meer vlooien dan 1 en hadde die ook weer eitjes gelegt etc. dan was het probleem gelijk veel groter geweest! nu vond je maar 1 vlo.. dat kan altijd gebeure

groetjes Laura

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Zo'n pipet ben ik helemaal niet tevreden over.
Voor Storm hadden we er één gekocht a 10,75 en hebben daarna nog maar een hondenshampoo gekocht omdat die pipet niet hielp..

Maar ik zou die hond alleen laten komen als ik ZEKER wist dat die vlooivrij was..en dan bedoel ik niet voor de hond maar meer voor mijn bankstel etc. dat krijg je er zoo moeilijk uit

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

ok dus de vlooien moeten eerst bijten voor het pipet werkt....

tegen die tijd heb ik al wel in de gaten denk ik dat ze vlooien heeft ;-) denk ik hoor.

ma ja van mij hoeft ze die pipetjes niet meer hoor.

misschien dat het straks weer moet als ze als zorghond gaat werken maar dat weet ik nog niet.

honden page profiel M@rijkeM@rijke

honden foto van M@rijke

gewoon laten logeren bij je ;-) jouw hond kan ook vlooien oplopen van andere honden die buiten lopen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vlooien springen niet van de ene hond op de andere hond, dat is onwaarschijnlijk. kijk maar eens op internet, google maar eens rond, een vlo die lekker huist bij de ene hond, die blijft daar zitten.

het kan zijn dat je hond toch ergens anders die vlo heeft mee genomen. mijn hond is ook niet in aanraking geweest met andere honden, en had toch vlooien, wat bleek ? een egel waar ze aan geroken heeft zat stijf onder de vlooien, en dat beest lag daar dood.

google er maar eens even naar. daar wordt uitgelegd hoe vlooien leven op hun gastheer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb het nog even voor jullie opgezocht, maar het mag niet gecopieerd worden, kijk op internet, bij google

en kijk dan bij....hondenvlooien.

daar staat dat het onmogelijk is dat een vlo springt van de ene hond op de andere hond, dus je kan de hond met vlo gewoon te logeren houden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen? Wel of niet doen? Honden laten komen logeren die vlooien (had?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^