dringen hulp nodig! Muilkorf ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Storm, onze witte herder, valt hier in het trappenhuis al heel lang uit naar andere honden. In eerste instantie was dit puur en alleen wat geblaf, naar mate de tijd voorbij streek is dit stapje voor stapje steeds erger geworden. Zo ging hij van alleen wat blaffen naar blaffen en grommen, toen naar blaffen, grommen en trekken enz enz....

Nu hebben wij tussendoor elke x flink met hem getraind. We gingen constant aandacht vragen en kaasjes en een bal mee om te zorgen dat hij de andere hond volledig zou negeren. Dit ging elke x wel heel goed en dan ging het dus ook steeds weer beter. Helaas is zijn gedrag gekomen door een traumatische gebeurtenis voor hem. Elke x dat het beter ging werd hij weer opnieuw aangevallen en konden we weer helemaal opnieuw beginnen met hem.

Zo langzaam aan zijn wij steeds meer in de stress geraakt door deze hele situatie en namen wij onbewust dus ook een andere houding aan. De houding van: ojee daar komt een hond, jullie begrijpen het denk ik wel. Dit heeft de hele situatie dus veel erger gemaakt en versterkt juist het gedrag van Storm helaas.

Nu is het de laatste tijd dus zo erg geworden, dat hij in het trappenhuis afentoe ook naar mensen uitvalt. Ook valt hij nu op meerdere plaatsen naar honden uit aan de riem.

Wij zijn toch bang dat hij misschien wel een x zal bijten, zeker omdat hij zo vaak aangevallen wordt. Na elke x dat hij weer aangevallen wordt is hij weer een stukje feller.

Wij weten niet meer hoe we het moeten aanpakken, we lopen nog steeds elke x met kaasjes en weet ik het wat. Maar het begint nu toch behoorlijk op te breken en mijn man wilt hem al het liefste herplaatsen, iets wat ik absoluut nog niet wil en dus ook nog niet gaat gebeuren.

Nu gaan wij eind februarie/maart verhuizen naar een eengezinswoning. Hier is dan in ieder geval het probleem van het trappenhuis weg, maarja ook daar kan er weer iets gebeuren en kan hij nog steeds uitvallen.

Nu gaan wij hem zeer waarschijnlijk naar de interne training van de martin gaus hondenschool sturen om zo hopelijk verder te komen en het gedrag van Storm om te buigen ofzo. Dit willen wij dan vlak voor onze verhuizing doen zodat hij na de training ook niet meer terug komt in het trappenhuis hier. Maarja tot die tijd moeten we het dus uitzingen met hem en daardoor zitten wij nu te denken aan een muilkorf zodat hij in ieder geval niet kan bijten en wij daar dus iets meer rust in kunnen hebben.

Wat is jullie mening hier nu over? Ik ben bang dat een muilkorf het misschien allemaal alleen maar erger maakt. Storm is gewoon overdreven bang, heel onzeker dus waardoor ik bang ben dat wij het gedrag alleen maar zullen versterken met een muilkorf. Heb ik dit goed of kan het volgens jullie geen kwaad??

Sorry voor het enorm lange verhaal, maar wij zitten echt met de handen in het haar en hebben echt dringend wat hulp/meedenkers nodig!

We gaan hem trouwens ook castreren omdat ik gehoord heb dat hij dan misschien meer naar een teefje ruikt en wellicht dus minder vaak doelwit is van andere reuen.

Ik hoop dat jullie ons wat verder kunnen helpen, want tot nu toe is er helaas niet zo veel op mijn andere topics hierover gereageerd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dringen hulp nodig! Muilkorf ja of nee? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

hoi hoi.het enige wat ik kan bedenken is inderdaad naar martin gaus en in de tussentijd zou ik gewoon raad vragen aan de da.ik heb zelf een klein hondje.maar als jou hond bang is dan krijg je dat er alleen uit met een training.
veel succes


groetjes noor en jazzy

honden page profiel HILLHILL 3 doggies

honden foto van HILL

Zou hulp er bij halen...voor dat nog meer uit de hand loopt,,enne honden voelen als je zelf ook angstig bent door de situatie? snap het wel hoor,,bah wat vervelend voor jullie nou sucses ermee.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Muilkorven zou kunnen maar iets over de snuit kan ook voor een hond die snel gestresst is nog maar stress opleveren.

Als jullie mensen tegenkomen dan is het zaak om de afstand groot te maken. Hoe dit nou te doen? Door het heft in handen te nemen. Niet afleiden maar de halsband vast te pakken met 1 hand en rustig tegen hem te spreken en met de andere hand kaas te geven. Je gaat daarbij ook nog zelf tussen Storm en de andere staan (hond of mens) en daardoor kalmeer je Storm ook nog.

Hij krijgt nu nl. steeds de kans om uit te gaan halen doordat hij de ruimte krijgt (de lijn nl.)

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Als je een gentle leader omdoet en je maakt die vast aan zijn halsband, dan kun je hem desnoods aan de zijkant van zijn GL vastpakken en ergens langsloodsen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Die ruimte van de lijn krijgt hij dan absoluut niet meer. We kunnen ook niet weglopen of wat dan ook. Een trappenhuis is maar krap en je weet nooit van te voren of er iemand uit de lift komt of niet daardoor is het dus heel moeilijk om deze situatie aan te pakken. Buiten gaat het wel veel beter, want dan hebben wij ook de ruimte om een afstand te creeeren en desnoods weg te lopen van de situatie.

Een GL durf ik eigenlijk niet goed aan omdat ik bang ben dat hij erdoor heen trekt?

Daarbij komt om hem in het trappenhuis met 1 hand vast te houden en de andere hand voor voertjes gebruiken is geen optie omdat hij zo sterk is en wij dus wel beide handen nodig hebben dan.

Hij heeft nu zo'n k9 tuig met een handvat bovenop. Bij dit tuig kunnen we hem dus ook bij het handvat pakken en hebben we zo iets minder kracht nodig om hem te houden.

Esther, wat je zegt daar ben ik dus ook heel bang voor dat een muilkorf de situatie alleen maar erger maakt. Hij is zo bang geworden en daardoor in het algemeen steeds onzekerder ook.

Hij is in het jaar dat wij hem nu hebben denk ik zo'n 30 x aangevallen en dit overdrijf ik echt serieus niet. En dan bedoel ik niet van die aanvallen waarbij er een beetje op elkaar gejaagd wordt of zoiets. Maar dat hij ook echt gebeten werd

Het begint dus steeds meer angstagressie te worden bij Storm :'(

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Je kunt ook met z'n tweeën te gaan wandelen. 1 op wacht bij de lift en houdt dan de lift vast.

Bij zijn tuigje vast houden kan wel maar zijn kop moet en zal afgewent moeten worden dus dan lijkt een GL wel een optie.

Je moet dan de lijn bij de halsband vast maken en bij de GL. 2x dus.

En een optie zou kunnen zijn, pension of idd intern bij Martin Gaus en dan z.s.m.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Esther, we lopen nu inderdaad zo goed als altijd met z'n tweeen en dat scheelt inderdaad wel. Maar dit is niet altijd mogelijk aangezien we ook nog een dochtertje van nog geen 2 hebben en als zij slaapt kan er 1 van de 2 dus niet mee.

We hebben wel zo'n tuig waarbij je de riem op de rug kan vast maken en op de borst. Zo kan je hem dan sturen zeg maar. Ik weet niet of dit dan misschien toch beter is? Het is alleen heel moeilijk om een hond te sturen die in de riem hangt met zijn 30 kilo.

Esther, denk je dat de interne training baat zal hebben bij Storm?

Ik ga zowiezo maandag weer contact opnemen met het gedragscentrum van Martin Gaus en dan ook vragen of ik een x kan langskomen. Ik wil wel even zien hoe het er daar aan toe gaat en hoe Storm daar reageert.

Maar denk je dat het beter is om Storm nu gelijk op die training te sturen waardoor hij dan dus weer terug komt in de flat, of denk je dat het beter is nog even te wachten zodat als hij terug komt hij gelijk in de nieuwe woning komt??

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Ik zou er zeker hulp bijhalen.

Kun je mensen in de buurt vragen om met je te oefenen?
Dit zou nog het allerbeste zijn, het telkens in scene zetten van ontmoetingen in het trappenhuis. Maar omdat jij nu de controle over de situatie, namelijk ook de andere persoon hebt, kun je het telkens goed laten aflopen.

Wat ik zou doen is het is met een ontspannen lijn het trappenhuis in lopen. Die ontspannen lijn is ontzettend belangrijk. Zodra je daar spanning op zet is het voor de hond een teken dat er iets 'engs/spannends' aan zit te komen en belangrijker: dat jij, de leider dit ook vindt.

Je moet even goed gaan letten op de tekenen die Storm geeft voordat hij uit gaat vallen, ver voordat hij uit gaat vallen.
Wat gebeurt hij als hij geluiden hoort in het trappenhuis?
Let op zijn houding: verandert de stand van zijn oren? waarin? Hoe gaat zijn staart staan? Verstart zijn postuur? Gaat hij steviger op zijn poten staan, met gestrekte poten, of maakt hij zich een (al is het maar een ietsje) kleiner, iets gekromde poten, gekromde rug?
Gaat hij staren? Is hij nog bereikbaar? Neemt hij nog wat lekkers aan?

Het kan zijn dat als hij iets hoort in het trappenhuis er nog weinig aan de hand is, wanneer ga je wel verandering zien?
Een hond laat al een heel repetoir zien aan gedragingen voordat het hem uiteindelijk teveel wordt en hij uitvalt.
De eerste tekenen dat het hem teveel wordt (kan zijn verstarren, fixeren maar ook ineen kruipen, grommen, tanden laten zien, vaak tongelen enz) moet je al op reageren.
De ene hond laat die tekenen uitgebreid zien, de andere hond geeft ze heeeel subtiel aan, zodat ze je niet opvallen als je er niet echt op let.

Bij die eerste tekenen zorg jij voor de veiligheid, ik zou zeggen, omdraaien en weglopen van het gevaar. Wachten op een plekje waar meer ruimte is, de aandacht van Storm vasthouden met wat heeeel lekkers (hij moet dit normaal nooit krijgen, en je moet het afwisselen, bijvoorbeeld de ene keer stukjes pens, de andere keer gekookte kipfilet enz. het is een verrassing wat hij voor lekkers krijgt)
Als hij zijn aandacht bij jou houdt dan praat je rustig, maar met een vrolijke stem tegen hem, 'oeeee goed zoooo stormpje! dat is braaaf zeg, grote hond hoor' dat soort dingen. Het lekkers wat je in je hand hebt, mag niet op zijn voordat degene goed is gepasseerd. Je hebt dus voldoende en je laat hem een beetje knabbelen en geeft hem steeds kleine stukjes, maar er zit nog genoeg in je hand! Honden zijn namelijk erg slim, eten eerst je hand leeg, dan is er niets meer om voor bij jou te blijven en vallen vervolgens nog even uit.. :-)
Dus belangrijk, je moet genoeg in je hand hebben en maar kleine stukjes geven.
Je zorgt ondertussen dat er GEEN spanning op de lijn staat, je hebt de lijn wel zo kort, dat als hij uitvalt hij niet bij de persoon kan komen. Maar er zit, hoe klein ook, een boogje in de lijn! Ook heel belangrijk.
Dan nog een laatste belangrijk punt: je geeft duidelijk aan wat wel goed is, maar ook wat niet goed is.
Jij staat met Storm met je hand met lekker voor zijn neus, hij kijkt van je weg naar de passerende persoon, dan zeg je duidelijk met rustige! zware stem: 'nee' of een ander woord (heb ik liever) als 'no'. Zodra hij reageeert op jouw nee, dan is hij weer (met een kalme vriendelijke stem) braaffff en grote hond! Reageert hij niet op jou nee, dan neem je hem onmiddelijk mee een aantal passen achteruit, van de persoon weg en laat hem daar weer zitten. Belangrijk is dus dat jouw nee een duidelijke consequentie heeft die hij niet leuk vind. Maar! Hij heeft daarin een keuze: je waarschuwt hem met je 'strafwoord', hij kan naar je luisteren, dan is er niets aan de hand. Doet hij dat niet, geen lekkers en geen vriendelijke woorden en weg van hetgeen hij wil intimideren. Daarna krijgt hij uiteraard weer een kans.

Dit 'nee' kun je trouwens ook oefenen met snoepjes. Je legt er een aantal op de grond. Telkens eentje, je zegt als hij het wel mag hebben: 'pak maar'. Dus: je legt iets neer: 'pak maar' en storm eet het op. Herhaal je een paar keer.
Dan leg je iets neer, je zegt niets. Storm wil het pakken, je zegt: 'no' en legt je hand op de snoepjes. Zodra hij weer afstand neemt, haal je je hand weg. Gaat hij er naar toe, is het weer 'no' en je hand erop.
Gaat hij niet naar het lekkers maar kijkt hij naar jou, dan is ie braaf, pak je een aantal snoepjes uit je hand en die mag hij allemaal in 1 keer hebben! Een soort Jack pot.
Vervolgens zeg je voor die snoepjes op de grond, 'pak maar'. En zo ga je dat verder oefenen.
'No' krijgt daardoor de betekenis: stop waar je mee bezig bent en het levert je meer op, als je maar naar je baas kijkt!

Nou, heel verhaal.
Nog even de belangrijke punten:
- Voorkom spanning op de lijn, die je er zelf op zet. (trek hij, zet hij m erop en draai je dus om)
- Bevestig wat hij goed doet, maar laat hem ook weten wat je niet goed vindt met de 'no'
- Loop weg bij de eerste tekenen van uitvallen en ga dan oefenen.
- wissel je lekkers af, zo hou je het interessant.

Zoals je ziet is het nogal wat om op te letten. Mijn ervaring is dat het voor baasjes ontzettend moeilijk is om op al die dingen te letten, zeker ook nog met de zenuwen in je keel omdat je bang bent dat ie uitvalt.
Daarom is het erg handig om er iemand naast te hebben staan, die je stap voor stap verteld wat je moet doen. In het begin kan diegene de riem vasthouden bijvoorbeeld, zodat jij je alleen maar hoeft te focussen op op tijd belonen en de keuze te geven. Degene die de lijn vast heeft let ook maar op twee dingen: geen spanning, maar wel veilig genoeg dat hij niet bij de persoon kan komen die hij wil bijten.


Succes!

Margje

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola deed in het begin ook soms uitvallen, naar sommige mannen met pet of stok. Ten eerste probeerde ik dat zoveel mogelijk te ontwijken, maar als ik dan toch eens vlak langs een man moest lopen zei ik iets vrolijks geruststellends tegen haar bijv.: "zo, nu nemen we de riem maar iets korter en in twee handen en lopen we gewoon lekker verder". Ik hield dan inderdaad de riem in twee handen zodat, mocht ze eventueel opspringen naar die man dat technisch al onmogelijk is. (de hond loopt links van je, uiteinde van de riem in rechterhand en met linkerhand tegenhouden) Ook zorgde ik ervoor dat ze echt naast me loopt en niet voor me, dat werkt echt want toen ik er pas niet aan dacht en ze een beetje voor mij uitliep viel ze toch ineens weer uit.
Dit bovenstaande doe ik in het geval dat je iemand van dichtbij moet passeren.

Soms heeft Lola zelf al een oplossing: ze blijft dan gewoon staan en gaat semi ongeintresseerd in de persoon ergens snuffelen, als de persoon voorbij is lopen we dan verder.

Soms ook, op een smal bospaadje ofzo laat ik haar met iets heel lekkers in mijn hand voor me zitten zodat ze daarop gefixeerd is en niet in de passant.

Dit dus alleen maar wat eigen ervaringen en oplossingen. Ik hoop dat je er misschien iets aan hebt tot de tijd dat je hulp gaat krijgen. Belangrijk is ook er zelf weer vertrouwen in te krijgen en zelfverzekerd overkomt zoals je zelf al aangaf.
Misschien m ook voorlopig even weghouden van andere honden tenzij het een hond is die hij goed kent, zodat hij voorlopig geen slechte ervaringen opdoet met andere honden en daardoor weer een terugval krijgt.

groetjes Arina

honden page profiel dorine dorine 3 doggies

honden foto van dorine

Wat vind ik dit rot voor je.

Jammer genoeg weet ik niet wat je zou moeten doen, maar ik hoop dat je wat hebt aan de bovenstaande tips.

Heel veel sterkte de komende tijd.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Enorm bedankt al voor alle tips en al het meedenken, echt super!!

De tips die jullie geven zijn heel goed en er staan ook inderdaad dingen bij die wij nog niet zo gedaan hebben, die zullen we zeker alvast gaan proberen. Het probleem is alleen dat een hoop van de dingen niet te trainen is hier in het trappenhuis.
Buiten het trappenhuis werken deze tips allemaal super en kunnen we er ook wel heel veel mee. Alleen in het trappenhuis dus niet.

Margje, de mensen in de buurt zijn niet bereid hiermee te helpen helaas. Dit hebben we een aantal maanden geleden namelijk al aan alle hondenbezitters in de flat gevraagd.

Wat je zegt over het opletten over zijn houding en bij de eerste tekenen gelijk terug gaan enzo, dat gaat hier dus niet. In het trappenhuis is hij namelijk standaard opgefokt. Er hoeven geen geluiden te zijn, er hoeven geen mensen of honden te zijn enz enz... Hij is zodra we de deur op de galerij uitlopen opgefokt.

Hij is wel ondanks dit nog bereikbaar, het kost wel veel moeite maar hij neemt dan nog wel lekkers aan. Het afwisselen van lekkers hebben we inderdaad ook gedaan (nog steeds trouwens), ook met dingen die hij anders inderdaad nooit krijgt enzo.

Ik ben het wel echt met je eens dat we hier hulp bij nodig hebben omdat het inderdaad gewoon heel moeilijk is om het zelf allemaal zo te zien. Ik denk, weet bijna wel zeker, dat wij hier ook fouten in maken alleen zien we ze zelf niet zo goed denk ik.

Ik geloof zelf dat het hier in het trappenhuis niet meer op te lossen is. De mensen hier willen alles behalve meewerken, de stress en angst van onze kant in het trappenhuis is te groot, de ruimte is veels te klein en de onmacht (geen controle over de situatie) is te groot.

Misschien ligt dit laatste ook aan ons, dat wij er dus inderdaad gewoon geen vertrouwen meer in hebben en het zo juist erger maken.

Ik heb zelf afentoe echt het idee dat we niet meer te redden zijn, tja klinkt heel dramatisch. Maar omdat ik jullie tips lees en weet dat wij bijna alle tips al geprobeerd hebben en nog steeds proberen :'( .

Ik weet dat jullie tips buiten wel werken en dat het buiten dus wel goed af te leren is zeg maar, alleen in het trappenhuis lijkt echt helemaal niets meer te werken en daar worden wij ook weer moedeloos van.

Ik weet jammer genoeg dat onze houding een groot probleem vormt bij Storm zijn gedrag en dat dit het veel erger maakt, maarja het is niet makkelijk om een andere houding aan te nemen hierin

Ik hoop nog steeds dat jullie wel blijven meedenken want wij beginnen steeds meer vertrouwen te verliezen en op dit moment heb ik dus vooral jullie die mij nog wat vertrouwen weer kunnen geven door inderdaad nog mee te denken enzo.

Dat van het no met die snoepjes daar hebben we lang geleden wel een begin mee gemaakt, maar nooit voldoende geleerd zeg maar. Ik zal dat dus weer gaan oppakken met hem zodat hij dit dus inderdaad leert zoals margje zegt.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Hoi Chocomelk,

Ik zou in het trappenhuis een muilkorf aanraden (nylon snuitje). Ik gebruik deze heel af en toe in m'n trimsalon bij honden die absoluut niet willen dat je bepaalde dingen doet die toch moeten gebeuren, zoals nagels knippen, poten uitkammen enz. Mijn ervaring is dat doordat een hond een snuitje om heeft en je weet dat hij niet kan bijten je zelf rustiger wordt doordat je niet constant op moet letten dat je niet in je handen wordt gebeten, wat weer z'n terugslag heeft op de hond (die wordt over het algemeen ook rustiger). Lang niet alle honden vinden het erg om iets over hun snuit te hebben, zeker als ze merken dat jij er rustiger van wordt. Eenmaal buiten kan je het snuitje weer af doen. Vooral omdat het hier om een tijdelijke oplossing gaat zou ik het zeker proberen.
Ik heb Storm op de wandeling in de Soesterduinen meegemaakt en het is absoluut geen agressieve hond. Je hebt grote kans dat hij als hij uit deze stressvolle situatie is het een heel andere hond wordt. Volhouden tot de verhuizing dus.
Veel succes en sterkte!

Carla

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom???? 3 doggies

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

honden die zeer angstig zijn in bepaalde situaties zullen als ze zich te in het nauw gedreven voelen zeker een keer bijten, die kans is dan echt wel groot, daar ben je je al van bewust, dus erg verstandig om een nylon muiltje of gewone muilkorf aan te schaffen, en zeker een goede training inderdaad met hem gaan doen met iemand waar je vertrouwen in hebt en die ervaring heeft in dit soort gedrag.
Maar die muilkorf zou ik in iedergeval zo snel mogenlijk aanschaffen, want wat als ie inderdaad eens iemand bijt met aslle gevolgen van dien, terwijl je al wist dit kan fout gaan maar je had geen voorzorgsmaatregelen genomen...


Sterkte en succes met trainen, hoop dat het goed komt

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Maar was de vraag van Chocomel niet of dat wel goed zou zijn die muilkorf, zou hij daar niet nog meer gestresst en angstig door worden? Het is al zo n gevoelige hond, zelf zou ik er liever voor zorgen dat de situatie voorkomen wordt dat hij kan bijten, maar dat is mijn mening.

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom???? 3 doggies

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

tuurlijk wil je niet dat de hond angstiger of gestrester word, maar ik wou alleen even aangeven dat als de hond eens bijt dat je dan nog verder van huis bent,wat is dan belangrijker ...... ik zou het risico niet willen nemen eerlijk gezegd dan gaat de veiligheid van de situatie in mijn geval voor, maar dat is MIJN mening!

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Je kan er alleen achter komen door het te proberen. Zo gauw je merkt dat het averechts werkt, en dat merk je snel genoeg, doe je het snuitje weer af en moet je naar een andere oplossing zoeken.
Het is alleen om vanuit de flat naar buiten te komen heb ik begrepen en slechts voor korte periode.
Je moet er niet aan denken dat het in de laatste maanden in die flat nog misgaat, dan is Storm wel de dupe.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja wat Carla zegt is wel waar. Het is inderdaad alleen om vanuit de flat naar buiten te komen en inderdaad voor 2, maximaal 3 maanden nog.

Ik denk ook dat we het gewoon gaan proberen en dan zien we wel of hij er inderdaad gestrest van wordt of niet. We kunnen altijd de muilkorf weer afdoen natuurlijk als het de situatie erger maakt.

Het is ook zo dat het heel moeilijk is om situatie's te voorkomen aangezien we nooit weten wie of wat er uit of in de lift komt enz enz... We kunnen mensen niet ontlopen, een gallerij is maar 1 meter breed ofzo, als er iemand moet passeren kun je dus geen kant op.

Ik denk dat Carla maar ook Dobry gelijk hebben. We moeten voorkomen dat Storm bijt, want als hij bijt dan hebben we echt een heel erg groot probleem. Ik denk dat we dus toch zo'n muilkorf moeten proberen om in ieder geval te voorkomen dat hij in het trappenhuis kan bijten in die laatste maanden

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou er eerlijk gezegd voor kiezen om tussen nu en de verhuizing/ intern gaan bij Martin Gaus een muilkorf om te doen. Het word steeds erger zeg je, ook naar mensen toe. Dadelijk hapt hij iemand. Jij bent het toch met die verkeerde politie agent als buren? Als je hond hapt en dat word bij hem bekend dan ben je de pineut. En Storm ook. Voor hetzelfde geld word hij in beslag genomen en getest, ook stress en wie weet hoe hij dan reageert. In het ergste geval is hij zo gestresst en angstig dat hij als vals bestempeld word.

Ik denk dat Storm het beste af is bij jullie, zeker als jullie verhuizen. Dus is het zaak te zorgen dat Storm die tijd veilig en zonder incidenten haalt.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Alsjeblieft geen snuitje! maar een echte muilkorf gebruiken in het trappenhuis.

Met een snuitje kan je hond ook zijn bek niet openen om zijn warmte kwijt te kunnen. Voor de korte periode voor hij naar de interne training gaat zou ik zeggen een muilkorf is een goed idee om in het trappenhuis om te doen. Je hebt daar immers geen ruimte om op zij te gaan en dat is nou juist ook waarom storm dit doet. Hij zit vast en er is geen ruimte om te vluchten dus wat is dan het beste om te doen als je heel onzeker bent.... de aanval in zetten. Met een muilkorf om kan hij in iedergeval niet bijten. Je kunt hem buiten of binnen weer af doen. Dit geeft bij jezelf ook meer rust en hoef je ook niet bang te zijn dat hij een keer een kans heeft om te grijpen.

Het enige waar je met een muilkorf tegen aan loopt is dat als je hem buiten ook om laat en hij komt een andere hond tegen en het komt met elkaar in contact dat hij zich dan niet kan verdedigen als dat noodzakelijk zou zijn. Maar de muilkorf is het meest vriendelijke wat je in deze korte tijd als hulpmiddel kan gebruiken. De GT is erg gevaarlijk vind ik zelf. Een hond die veel kracht zet kan de touwen van de GT door zijn spieren trekken en bovendien kan hij nog steeds naar voren schieten en toch grijpen want zijn bek is immers vrij.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja Chocomelk jij kent Storm het beste, ik denk als je het gevoel heb dat je het moet proberen met de muilkorf het dan gewoon moet doen. Jullie hebben ook wel gelijk hoor, veiligheid gaat natuurlijk voor alles. Het is toch een afwegen wat op dit moment het beste is.
Het is toch even de tijd overbruggen tot de verhuizing op een manier die voor iedereen goed is, voor Storm maar ook jullie en de flatbewoners.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Ik zou toch de muilkorf gebruiken voorlopig. (geen snuitje, maar een echte muilkorf)
Je wilt Storm niet onzekerder maken, maar je wilt al helemaal niet dat hij iemand gaat bijten toch? Je moet hem beschermen tegen zichzelf vind ik.

Door de wetenschap dat hij niemand kwaad kan doen, zul je jezelf weer zekerder voelen en dit zal Storm aan je merken.

Ook moet je zorgen dat je het heft in handen neemt denk ik. Kom je een hond tegen, terug naar boven lopen. Of naar beneden. Gewoon uit de weg gaan. Ik denk dat het belangrijk is dat Storm erop kan vertrouwen dat jij zorgt dat hij niet in akelige situaties raakt.

Wens je heel veel sterkte,
ik weet hoe vervelend het is, onze Dobber doet ook zo

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Pfff Chocomel je zit wel echt in een hele moeilijke situatie :'(

Ik zou echter ook voor deze tijd nog voor een muilkorf gaan. Denk dat jij je daardoor wat lekkerder/zekerder gaat voelen in het trappenhuis en dat daardoor Storm zich misschien ook wat veiliger/zekerder gaat voelen.

Het is hopelijk maar voor een korte tijd totdat je hem intern bij een Martin Gaus school kunt onderbrengen.

Ik wens jullie en Storm heel veel rust en succes toe de komende tijd en hoop dat de verhuizing snel plaatsvindt.

Gr. Esther

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Het is nog voor een korte tijd lees ik.. dus ik zou wel proberen om confrontaties zoveel te vermijden, zodat hij het niet mee gaat nemen in nieuwe situaties (van ohw, dat werkt goed hier, eens kijken of dat buiten op een smal paadje ook zo goed werkt, dat grommen uithalen..)

Wat ik zou doen is op een dag zo vaak mogelijk naar het trappenhuis gaan, simpele oefeningtjes doen voor normaal voer, of iets een beetje lekkerder dan gewoon voer (ander voer) en dan weer naar binnen gaan.
Zo ga je dan na een paar keer, een paar treden af, weer oefeningentjes, weer naar boven, klaar.
En zo bouw je het uit. Trappenhuis gaat dan niet automatisch iets engs betekenen.
Begint de spanning al voor het trappenhuis, dan begin je daar al met simpelen oefeningetjes, spelen met een leuk speeltje die je alleen daar gebruikt enzovoorts.
Je moet een beetje die koppeling trappenhuis met angst/agressie zien kwijt te raken.

Gelukkig ga je verhuizen, dan zul je het probleem hopelijk oook kwijt zijn, iig in het trappenhuis!!

Groetjes, Margje

honden page profiel XXXXXXXX 3 doggies

honden foto van XXXX

Ik zou geen muilkorf gaan gebruiken o.i.d.!
Daar wordt hij alleen maar onzekerder van!
Ik denk dat de hond heel goed merkt dat jullie zelf hier erg onzeker van zijn geworden, probeer daar wat aan te doen, want als jij al onzeker bent, dan wordt de hond het nog erger!!
Gebruik een GL en iedere kkeer als je iemand tegen komt op de trap keer je om, gaat weer een stukje naar boven of naar beneden, haal hem zo en met een zelfverzekerde houding terug bij de les, zodat hij zijn aandacht op jou moet richten!
Ga ook als er niemand in het trappenhuis is, gewoon op en neer met hem, steeds op verschillende plekken en overwachts, zorg steeds voor een zelfverzekerde houding, desnoods oefen je het 's nachts of laat op de avond als er niemand is en zorg dat je de aandacht van jou hond op jou gericht houd en beloon goed gedrag!!

Pak als belonong iets heel erg lekkers, bv rookworst of kipfolet broodbeleg, voer hele kleine stukjes, hij hoeft niet veel, het is eigenlijk alleen het voeren van de neus en houd hem zo aan een ruime lijn naast jou knie en dan kan je ook aan een kant langslopen dat de hond langs de muur.leuning moet lopen!!

Let er wel op, dat hoe strakker jij jou hond houd hoe onzekerder hij wordt, hij zal dan denken, ojee er gebeurt iets engs en ik moet aanvallen of op mijn hoede zijn

Ik hoop dat je er iets mee kunt!
succes!!

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Chocomelk, probeer de gentle leader eens zoals Linda al adviseert. Op die manier kun je hem prima onder controle houden. Advies had ik je al via pb gestuurd.

Probeer zelf maar ook je partner wat minder gestresst met de situatie om te gaan. Het feit dat het niet meer zo heel lang duurt is al een gerustellende gedachten. Storm pikt jullie gedrag op, probeer wat zekerder van jezelf te zijn.

Liefs,
Wilma

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik zal even vertellen hoe we het nu doen met Storm en hoe onze mogelijkheden liggen hier in de flat.

Nu lopen wij over het algemeen met z'n 2en, dan gaat 1 de lift halen en kijken of er geen honden enzo lopen. Als dit dus allemaal goed is dan komt de ander met Storm.

Mijn man gaat dan met Storm achter in de lift staan en laat Storm zitten. Ondertussen wordt er wat lekkers voor zijn neus gehouden zodat hij wat rustiger is en meer op ons gefocust is. Ik ga dus voor hun staan zodat ik kan zien als er iemand de lift in wilt of dat er iemand staat als wij de lift uit moeten, zo sta ik er altijd tussen.

Als de deur van de lift open gaat wilt hij er al gelijk blaffend uit vliegen, ongeacht of er iemand staat of niet. Nu houden wij hem dus tegen met onze been zodat hij eerst rustig kijkt en zo wat rustiger de lift uit gaat, dit doen we ook zo met de lift in gaan. Tijdens het verlaten of ingaan van de lift houden we wat lekkers voor zijn neus en roepen hem kalm en vriendelijk mee.

Als we toch alleen moeten lopen dan gaat degene die met hem moet lopen eerst alleen de gallerij op, gaat vervolgens eerst kijken of er honden ofzo lopen en de lift halen. Dan Storm uit huis ophalen. En dan zo'n beetje hetzelfde verhaal als hierboven.

Wat hebben we zoal gedaan: Op de hoek van de flat gestaan en maar oefenen op het negeren. Constant als iemand of een hondje langs kwam dan aandacht vragen in ruil voor wat lekkers.
1 van ons gaat bij de lift wachten terwijl de ander al in de lift is zonder dat Storm dit gezien heeft. Dan de lift uit komen zonder wat te zeggen en ondertussen afleiden met lekkers enzo.
Familieleden uit de lift laten komen die Storm heel leuk vindt zodat hij er ook positieve ervaringen mee krijgt.
Met onze eigen andere honden uit de lift komen of de trap op of af komen.
Rustig mee lokken als hij toch "fel" werd bij het zien van andere honden door bijv. wat lekkers voor zijn neus, kalmerings signalen afgeven, met strenge stem "foei" en verder niets zeggen en doorlopen met hem, volledig negeren en gewoon doorlopen, hem bij de nekvel pakken (waar we achteraf spijt van hebben), balletje naar de andere kant van het trappenhuis gooien voor afleiding enz enz....

Verder wonen wij in een flat met ongeveer zo'n 100 buren, ja het is een hele grote flat. Er wonen hier mensen, ook bij ons op de verdieping, met nachtdiensten. Er is hier dus constant beweging, er is altijd wel iemand die de flat in of uit loopt. We hebben het nu wel zo voor elkaar dat we over het algemeen nu op tijden lopen dat er praktisch geen andere honden hier lopen. Zo proberen we dus zoveel mogelijk te voorkomen dat wij een hond of iemand tegen komen, maar je weet nooit of er wel of niet iemand is.

Een GL ben ik echt heel erg bang dat hij daar doorheen trekt en zo zijn eigen spieren door snijdt. Hij trekt echt verschrikkelijk als hij andere honden ziet, verder loopt hij altijd rustig mee en trekt nooit.

Het is zo dat wij hem echt moeten meetrekken in het trappenhuis als hij zo "fel" doet. Om in het trappenhuis op zo'n moment de lijn slap te laten en gewoon te blijven staan is echt geen mogelijkheid. Dit wordt absoluut niet gewaardeerd door de buren en wij zijn op zo'n moment dan ook te bang dat er iets gebeurd en durven dit risico dus niet te nemen.

Ik vind het echt super dat jullie zo met me meedenken en zoveel fijne tips hebben, echt een pluim voor jullie!!!

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Wilma, klopt je had me inderdaad ook al goede info/advies via de pb gegeven. Daar zijn we ook langzaam aan mee begonnen met die tips.

Maar het probleem ligt inderdaad ook bij onze houding en het is heel moeilijk om die houding nu te veranderen. Het gaat vaak volledig onbewust jammer genoeg. Het is ook zo dat wij op het moment door onze buurman bedreigd worden, zelfs ons dochtertje van nog geen 2 jaar is door hem bedreigd. Hierdoor is onze stress dus nog vele malen groter dan het al was. Deze stress staat niet in verband met Storm, maar de stress is er wel en daar reageert Storm natuurlijk ook weer op.

Al met al is het een super moeilijke situatie jammer genoeg.

In ieder geval hebben wij voor nu het volgende besloten: We gaan alvast beginnen met jullie tips die we nog niet gedaan hebben, daarnaast gaan we toch een muilkorf kopen en kijken hoe hij hierop reageert. Reageert hij rustig dan blijven we deze in het trappenhuis gebruiken totdat we weg gaan, reageert hij nog onrustiger dan halen we de muilkorf weer weg. Daarnaast blijven we zoveel mogelijk proberen om mensen en honden in de flat te ontlopen. Dan sturen wij Storm op de interne training en als hij terug komt zitten we in ons nieuwe huis. Zo komt hij niet weer terug in de situatie van nu en kunnen wij weer fris met hem verder trainen. Ik snap dat wij dan alsnog degene zijn die met hem verder moeten trainen enzo, maar zo is er in ieder geval al een goed begin met hem gemaakt en kunnen wij heel even wat bijkomen en ook werken aan onze houding enzo.

Wat denken jullie hiervan?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Choc, daar trekt hij niet doorheen. Daarnaast kan je zijn hoofd veel makkelijker naar je toe halen (zoals Linda al aangaf). Geef hem daarnasst ook wat minder eten desnoods zijn hele maaltijd zodat hij op jullie gaat letten.Een hond die voldaan is zou minder voor zijn eten doen als een hond die honger heeft.Laat hem af gaan of gaan zitten ook dat geeft rust.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ok dan zal ik toch ook eens gaan kijken voor een GL inderdaad, zal ik komende week gelijk naar gaan kijken dan.
Het honger gevoel is er wel genoeg. Hij heeft wel altijd genoeg aandacht voor lekkers, maar desondanks valt hij toch uit.
Wij geven hem nu ook heel bewust pas laat zijn eten zodat hij in principe de hele dag door dus zin heeft in wat lekkers. Zo krijgt hij 's ochtends zijn maaltijd tijdens de uitlaatronde en 's avonds krijgt hij pas om een uur of 8 te eten. De laatste uitlaatbeurt is pas om een uur of 12 en dan is er zelden iemand met een hondje te zien en is het honger gevoel dus ook iets minder hard nodig dan anders.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dringen hulp nodig! Muilkorf ja of nee? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^