dikke schrik !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Vanavond na het eten nog even lekker een ontspannen wandeling langs de IJsseldijk. Daar kan Pepper ook los (reageert in de buurt reactief) en kan hij lekker samen razen met Kaleb. Het gebied kenmerkt zich door uiterwaarden  met sloten en rietlanden en een grote dijk waar je overheen loopt. Veel vogels zoals zwanen, zangvogels en diverse soorten ganzen. Het meest kwetsbare gebied is niet toegankelijk en afgezet met hekken en door sloten. We hebben al heel wat uurtjes ontspannen daar gewandeld tot vandaag. Eerst kwamen we een meneer tegen op de fiets met een hond aan de lijn. Kaleb en Pepper gingen even polshoogte nemen en besnuffelden de mooie dame waardoor de meneer even moest afstappen. Ik begroette de meneer vriendelijk, maar kreeg geen groet terug, maar wel een kwaaie blik ... Halverwege de wandeling zag Pepper een zwaan in een van de afwateringssloten. Hij joeg er achteraan, en het arme dier kon niet opstijgen omdat de sloot te smal was om zijn vleugels uit te slaan. Hij probeerde aan de overkant door het rietland te ontsnappen, maar daar bleven zijn vleugels op het riet hangen. Pepper dook de sloot in, kroop aan de andere kant de kant op en viel op de zwaan aan. Gelukkig kon het dier draaien, en had Pepper respect voor de blazende snavel en na tien minuten geraas, droop hij toch af en kwam achter mij aan.

Op de terugweg zat die oliebol van een zwaan er nog steeds en herhaalde het scenario zich, en begon ook Kaleb zich ermee te bemoeien. Pepper zwom blaffend achter de zwaan aan, Kaleb raakte helemaal opgewonden en rolde pardoes in de sloot en eindelijk na een hoop geraas kon ik Pepper pakken en meenemen waarna Kaleb na een paar minuutjes volgde, de zwaan achterlatend met stresslevel van hier tot tokio, en ikzelf met een bloeddruk van 200.

Eenmaal bij de auto had in twee vreselijk stinkende honden, die door hun jachtpartij helemaal hyper waren. Hoezo lekker relaxed...

Als ik er op terugkijk vraag ik me een paar dingen af. Hoe reageren jullie als jullie hond achter wild en/of vogels aangaat. De natuur zijn gang laten gaan of grijp je ( zo mogelijk) in?

En kan een niet-jachthond zoals Kaleb/ rottweiler "leren" jagen van een jachthond? (Pepper is een beagle mix).

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het liefste dat ze het niet doen, natuurlijk. 

Black is ook wel eens achter een haas of konijn gegaan, maar gelukkig geeft hij het vrij snel op. 

En Black is helemaal gek van zijn bal.

Die neem ik altijd mee naar het bos.

Dan vergeet hij dat hij ook achter sporen van wild aan kan gaan.

Het liefste wil hij dat ik heel erg vaak de bal weggooi op moeilijke plekken (echt de bosjes in, zodat hij moet zoeken).

Ik laat hem wachten zodat ik wel 50 m wegloop en dan de bal weggooi de bosjes in, hij is reuze fanatiek in het zoeken en apporteren.

Maar ik gooi de bal veel minder vaak weg, dan dat hij wil. 

Dus hij blijft erg alert op mij omdat ik de bal heb.

Of hij nu jaagt of wild of op een bal, dat is hem om het even.

Maar op deze manier kan ik zijn jacht instinct gebruiken.

Als ik dat niet doe, gaat hij ook z'n neus achterna en gaat zelf dingen zoeken om op te jagen.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

Ik snap niet dat jij nadat wat op de heen weg gebeurde nogmaals plaats vond op de terug weg. mensen zoals jij verpesten het voor anderen die wel de regels kennen en uitvoeren , hou in het vervolg je hond aan de lijn . tot hij geleerd heeft dat jagen en gejaagd worden een no go is, Hein.

honden page profiel --

honden foto van -

Inderdaad in het vervolg je hond even aan een lange lijn houden als je in een gebied loopt waar je bijvoorbeeld zwanen tegen kunt komen. En ik snap wel dat je een boze blik kreeg van de meneer op de fiets hoor, is niet fijn als jij met je hond naast de fiets aan het fietsen bent en er komt een loslopende hond op je af! Je kunt geen kant op en ook je hond niet want die zit aan de lijn, absoluut niet elke hond is hiervan gediend. Van mij had je ook geen vriendelijk woordje gekregen hoor. Maar goed, dat is achteraf. Als ik jou was zou ik echt goed gaan opletten in je omgeving of je mensen of dieren ziet waar jouw hond naartoe zou kunnen gaan en zie je die, dan moet je eigenlijk je hond voor zijn en hem alvast aanlijnen zodat hij de kans niet krijgt. En lukt je dat niet, ook prima maar dan aan de lange lijn

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik ben iemand die vaak te fiets is met mijn hond en ik kan je zeggen dat het strontvervelend is als mensen hun loslopende honden op mij af laten lopen terwijl ik aan het fietsen ben. Gelieve je honden bij je te houden, ook al zijn ze vriendelijk, je valt zo die fietser lastig en daarom gaf hij je een kwade blik.

 

Met het wild heb je nu je les geleerd, honden vast doen, dan gebeurt dit in het vervolg niet meer. 

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Bedankt voor jullie reactie. Ik had de fietser niet aan zien komen, en misschien heb ik teveel vanuit mezelf geredeneerd. Ik vind het des honds dat ze elkaar opzoeken, en snuffelen willen. Pepper gaat alleen los daar waar het is toegestaan. Dus bossen waar het mag, en andere vrije gebieden.

De vraag die ik stelde is of het jagen van hond geaccepteerd is. Daarover zijn de meningen verdeeld, jullie vinden van niet, en dat is een duidelijk en prima antwoord.

Om een nuance aan te brengen, ik ben veel in de natuur door werk en hobby en zie wat er gebeurt in het veld. Ik vind onderdelen van herten, halve kippen, leeggeroofde nesten en weet dat dat gebeurt door marters,ratten, roofvogels en andere predatoren. Dat is real life. Ook de doorsnee huiskat komt met vogels, muizen en konijnen thuis. Wat is dan het verschil tussen een hond die een haas vangt en de kat die mij vriendelijk een specht brengt?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 2 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Het verschil is dat je een boete krijgt als je hond iets opjaagt of vangt op het moment dat er een diender je spot.... het is gewoon verboden.

 

Daarnaast mogen mijn honden (beide jacht) gewoon niet voor hun eigen plezier het leven van een ander vergallen, afnemen of compleet de stress in laten schieten... veel wild overleeft de jacht op zich misschien nog wel, maar sterft ten gevolge van stress of oververmoeidheid.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik sluit mij aan bij witte draak.

Zelf fiets erg veel in de week met mijn hond, ook ik ben net zo als de man in je verhaal niet vriendelijke als een hond aan komt rennen om te snuffelen of spelen op het moment dat wij bezig zijn.
Wij zitten samen in een flow, mijn hond kan geen kant op en dan komen twee honden (twee of meer komen al bedreigend over op een hond) "vriendelijk" kennis maken?
Nee nee, hond bij je houden!

Ook sluit ik me aan bij Ina.

Mijn hond is ook een jachthond, soms moeilijk uit zijn drift te halen maar situaties zie ik nu aan komen.
Geen haar op mijn hoofd die er over piekert dat hij zijn gang mag gaan!

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

Ik vind het ook niet leuk als mijn kat met een muis of vogel aan komtom die reden draagt hij in het broedseizoen een hals band met ver klinkende belletjes. verder is hij 19 jaar oud en dus niet de snelste, ik heb 2 jacht honden , maar zij weten dat ik jagen niet tolereert kwestie van op voeden , en zolang jou hond niet luisterd hou je hem an de lijn . verder zou i niet blij zijn als er een hond aan mijn hond komt snuffelen . wat jij denkt moet je zelf weten maar ik vind het niet nodig dat mijn hond besnuffeld word met het oogpunt ze willen vriendjes worden nou mijn honden hebben zat vriendjes maar wel opgevoede vriendjes. ik hoop je ook nooit tegen tekomen leer je hond eerst manieren voor je hem loslaat. en blijf met deze jagende hond aub weg uit natuur gebieden hein.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Bedankt voor jullie reactie. Ik had de fietser niet aan zien komen, en misschien heb ik teveel vanuit mezelf geredeneerd. Ik vind het des honds dat ze elkaar opzoeken, en snuffelen willen. Pepper gaat alleen los daar waar het is toegestaan. Dus bossen waar het mag, en andere vrije gebieden.
De vraag die ik stelde is of het jagen van hond geaccepteerd is. Daarover zijn de meningen verdeeld, jullie vinden van niet, en dat is een duidelijk en prima antwoord.
Om een nuance aan te brengen, ik ben veel in de natuur door werk en hobby en zie wat er gebeurt in het veld. Ik vind onderdelen van herten, halve kippen, leeggeroofde nesten en weet dat dat gebeurt door marters,ratten, roofvogels en andere predatoren. Dat is real life. Ook de doorsnee huiskat komt met vogels, muizen en konijnen thuis. Wat is dan het verschil tussen een hond die een haas vangt en de kat die mij vriendelijk een specht brengt? "

 Je zou van mij ook niet een al te fijne blik krijgen, ook in een losloopgebied zijn er regels... je hond mag geen overlast veroorzaken en mag het wild niet verstoren.

 

Die wilde dieren jagen om te overleven. Huiskatten zie ik liever niet zonder toezicht buiten en anders met belletje om en die krijgen, net zoals honden, hun bakje thuis.

 

Nala en Kira joegen op onze kippen en Nala ging ook achter konijnen aan maar dat zijn ze nu afgeleerd. Zet Nala toch de spurt in achter een konijn dan wordt ze meteen terug geroepen en niet na 10 minuten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Jagen door honden op dieren in de vrije natuur? Nee dat vind ik geen goed idee. T kan een keer gebeuren, maar dan direct aanlijnen en nooit meer los in risicogebied.

 

Gun je het je hond wel, dan is een cursus jachttraining misschien wel een idee.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ok, baasje verwijderd! Tja.

honden page profiel ..

honden foto van .

Puk is een 'kadaver jager' die komt altijd aan met dieren die al gedood zijn door andere honden/dieren. 

Soms zou ik willen dat ze eens wat levends zou vangen, de aanblik,geur en al het andere zou dan wel een stuk beter zijn denk ik 

 

Puk die 'jaagt' soms wat vogels weg.. Maar voordat Puk in de buurt is zijn die vogels allangggggg weg. Ook graaft ze op mollen en muizen maar mijn mutsje vergeet dat als ze uit enthousiastme gaat blaffen in het gat dat al die mollen en muizen allang verdwenen zijn! 

Mocht ze echt willen gaan jagen en dieren in de stress brengen of gaan verwonden dan grijp ik zeker in! 

 

Ook mag Puk van mij niet naar fietsers toe. Tenzij ze op het VOETPAD rijden. Dan ga ik absoluut niet aan de kant voor ze. 

 

Het wel of niet kennis laten maken met een andere hond vind ik een lastige. Als een hond langs de fiets loopt heeft Puk er niks te zoeken. Maar lopen er honden in een losloopgebied in een park (geen groot bos) dan vind ik dat je als baas wel mag verwachten dat er andere honden naar je toekomen. Soms worden bazen boos op mij omdat mijn hond zwart is en hun hond niet tegen zwarte honden kan. Dat is mijn probleem niet lijkt me! Ook gaan mensen er hun onhandelbare honden uitlaten en worden ze boos als mijn hond losloopt (zelfs zonder dat ze er naar toe gaat). Ook dan vind ik dat je in zn dergelijk losloopgebied niks te zoeken hebt. Niet voor niks een LOSLOOP gebied lijkt me. 

In een groot bos vind ik dit weer iets anders. Daar heb je veel meer ruimte om je hond alleen los te laten en minder de kans dat je hond andere honden ontmoet en dan snap ik best dat je liever niet hebt dat elke hond zomaar op je af komt. 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nee natuurlijk mogen honden niet op wild jagen. We moeten trots zijn op ons stukje wildernis in Nederland. 

Jouw hond is geen wild en als iedereen op 1 dag zijn hond zoals jij jouw hond liet doen naar die ene zwaan. Nou dan had die zwaan niet meer geleefd. Er komen op die dag mogelijk wel 50 honden langs en dus echt natuurlijk kan je het dan ook niet noemen want als wij onze honden dat toe staan te doen dan is binnen de kortste keren al het wild in Nederland dood (gebeten of door de stress). Is het idd een vos die die zwaan pakt om op te eten en dus om te overleven, ja dat is idd natuur.

Als ik mijn hond haar gang liet gaan dan joeg zij ook alles op. Maar ik wil dit echt niet hebben een probeert het idd altijd te voorkomen. 

 

En ook in een losloop gebied probeer ik,  mits ik op tijd ben, mijn hond aan te lijnen als er een andere aangelijnde hond aan komt. En al helemaal als deze naast de fiets loopt. Die eigenaar heeft en een hond en een fiets vast dus kan eigenlijk helemaal niets. Ook zijn hond kan eigenlijk niets, niet spelen want dan trekt hij misschien wel de eigenaar en fiets om, kan niet wegkomen als de hond de begroeting spannend vind want de hond zit vast aan een korte lijn.

Nee als ik die man was geweest had ik je ook niet vriendelijk aangekeken...

 

Maar ja ik ben ook wel eens net iets te laat in zo'n situatie maar dan bied ik ook altijd mijn excuses aan dat ik ze te laat zag. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mijn mening is, een hond hoort zich te gedragen. Toen jij de fietser opmerkte had je op zn minst pogingen kunnen doen om je hond terug te halen. Die andere hond zit immers niet voor niks aan een lijn vast he.

 

Het jagen achter die zwaan? De eerste keer kan gebeuren, maar je laat je hond er geen 10 minuten plezier mee hebben!  je doet je best om je hond weer op te halen. 

 

Als je hond zich niet gedragen kan tijdens loslopen, dan hoort hij aan de lijn. Net zo lang tot hij alle commando's wel snapt.

 

Ik lees dat je je verwijderd hebt. Jammer dat je bang bent voor commentaar. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat had je immers kunnen verwachten met het openen van dit topic. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een ding wat ik niet begrijp, je hond vermoord bijna een zwaan en op de terug weg kom je er weer langs en  lijn je hem niet aan?

 

Mijn hond vind dat watervogels in het water horen. Als ze op de kant zitten, jaagt ze ze in het water. Als ik watervogels op het land zie, lijn ik Luca aan. Het is gewoon vreselijk naar als dieren worden opgejaagd.

Ik wil het gewoon niet hebben.

 

Die zwaan, heeft hij verwondingen? Hij kan alsnog door de stres overlijden. 

 

Ik zorg, dat anderen geen last hebben van mijn dieren.

Toen je die fietser met zijn hond zag, had je je honden gelijk bij je moeten roepen. Ik snap die ergernis van die man volkomen en hij heeft nog gelijk ook.

Allereerst, voed je honden op, leer ze wat je wel en niet goed vind. Lijn ze optijd aan, als nodig.

Zorg dat ze nooit meer op een ander dier kunnen jagen en zorg dat andere geen overlast ervaren van je honden.

We leven op een kleine aardbol met een hoop mensen, samen moeten we het doen, houd rekening met elkaar.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn mening is, een hond hoort zich te gedragen. Toen jij de fietser opmerkte had je op zn minst pogingen kunnen doen om je hond terug te halen. Die andere hond zit immers niet voor niks aan een lijn vast he.
 
Het jagen achter die zwaan? De eerste keer kan gebeuren, maar je laat je hond er geen 10 minuten plezier mee hebben!  je doet je best om je hond weer op te halen. 
 
Als je hond zich niet gedragen kan tijdens loslopen, dan hoort hij aan de lijn. Net zo lang tot hij alle commando's wel snapt.
 
Ik lees dat je je verwijderd hebt. Jammer dat je bang bent voor commentaar.  "

 Baasje verwijdert?

 

Wat is dat toch, mensen stellen een vraag om kennelijk te willen horen hoe goed ze zijn?

Is al zo vaak gebeurd, dat als je een eerlijk antwoord geeft, wat kennelijk niet in hun straatje valt, dat ze dan maar hun profiel weghalen, of alle nuttige antwoorden afkappen, gewoon niet verder willen kijken dan hun neus lang is.

Ik begrijp dat niett. Het is een openbaar forum, wat verwachtten mensen?

De vele gasten die een vraag stellen en vervolgens nooit meer reageren, ook zoiets. 

 

Nou ja, zonde van de moeite en energie!

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Berner is officieel ook geen jacht maar zit er bij sadi echt wel in.

Nu mag sadi door een temperatuurprobleem niet geheel los wel lange lijn.

Maar bij vrije dieren wild hoe je t noemen wil gaat ze ten alle tijden kort. En had ze geen EIH gehad had ze er ook niet los gemogen.

 

t Was in elk geval een stressvol uitje zo zal die zwaan er ook over denken.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Jah zonde weer dan inderdaad.

Aurelia (Gast)

" Bedankt voor jullie reactie. Ik had de fietser niet aan zien komen, en misschien heb ik teveel vanuit mezelf geredeneerd. Ik vind het des honds dat ze elkaar opzoeken, en snuffelen willen. Pepper gaat alleen los daar waar het is toegestaan. Dus bossen waar het mag, en andere vrije gebieden.
De vraag die ik stelde is of het jagen van hond geaccepteerd is. Daarover zijn de meningen verdeeld, jullie vinden van niet, en dat is een duidelijk en prima antwoord.
Om een nuance aan te brengen, ik ben veel in de natuur door werk en hobby en zie wat er gebeurt in het veld. Ik vind onderdelen van herten, halve kippen, leeggeroofde nesten en weet dat dat gebeurt door marters,ratten, roofvogels en andere predatoren. Dat is real life. Ook de doorsnee huiskat komt met vogels, muizen en konijnen thuis. Wat is dan het verschil tussen een hond die een haas vangt en de kat die mij vriendelijk een specht brengt? "
 

 Er zijn veel meer honden in Nederland dan 'natuurlijk'  zou zijn, omdat wij mensen ze als huisdier houden. Dit betekent dat de wildstand in Nederland er beslist niet op berekend is om een extra jager te voeden. Het mag dan wel in de natuur van sommige honden zitten om wild op te jagen, maar de natuur in Nederland zou het helemaal niet aan kunnen als al die honden dat zo maar zouden gaan doen. Niet laten jagen, dus.

Onze hond wil wilde dieren opjagen, dat is haar drijfinstinct.... maar dat laat ik haar dus ook niet doen. Desalniettemin komt het in losloopgebieden wel eens voor dat er een haas wegvliegt vlak voor ons (wat we allebei niet doorhadden tot de haas begon te rennen), tja, dat kun je niet voorzien. Maar in het geval van de zwaan had je op de terugweg je honden bij je kunnen houden :)

 

Wat betreft de fietser, daar zou ik ook niet van gediend zijn als fietser... losloopgebied of niet, je bent verplicht je hond onder controle te houden. En als een andere hond aan de lijn is, om welke reden dan ook, dan is het niet beleefd om jouw loslopende hond er op af te laten gaan. Met een hond aan de lijn bij een fietser kun je waarschijnlijk zelf wel bedenken dat er een flink risico is dat de fietser omvalt als de hond aan de lijn trekt om de loslopende hond te ontwijken dan wel te besnuffelen.

 

Ik hou er rekening mee dat veel mensen niet zo beleefd zijn, dus ik zou zelf niet gaan fietsen in een losloopgebied. Maar als we wat meer bewustzijn kunnen creëren hiervoor, dan kan dat geen kwaad. Volgende keer dus eventjes honden bij je houden!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Zeker "dikke schrik" maar voor wie?

Voor degene die van zijn fiets moet springen omdat er 2 honden komen afgelopen naar zijn hond en voor de zwaan.

honden page profiel JessicaJessica

" Bedankt voor jullie reactie. Ik had de fietser niet aan zien komen, en misschien heb ik teveel vanuit mezelf geredeneerd. Ik vind het des honds dat ze elkaar opzoeken, en snuffelen willen. Pepper gaat alleen los daar waar het is toegestaan. Dus bossen waar het mag, en andere vrije gebieden.
De vraag die ik stelde is of het jagen van hond geaccepteerd is. Daarover zijn de meningen verdeeld, jullie vinden van niet, en dat is een duidelijk en prima antwoord.
Om een nuance aan te brengen, ik ben veel in de natuur door werk en hobby en zie wat er gebeurt in het veld. Ik vind onderdelen van herten, halve kippen, leeggeroofde nesten en weet dat dat gebeurt door marters,ratten, roofvogels en andere predatoren. Dat is real life. Ook de doorsnee huiskat komt met vogels, muizen en konijnen thuis. Wat is dan het verschil tussen een hond die een haas vangt en de kat die mij vriendelijk een specht brengt? "

 Als mens zijnde ben je volgens de wet ten aller tijde verantwoordelijk. Zonder met de vinger te wijzen naar iets anders. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Dit soort eigenaren is dus de reden dat er steeds minder losloop gebieden zijn. En honden zo'n beetje overal verboden worden.. 

Nee jij bent gewoon asociaal. Punt.

Niets meer niets minder. 

Jou honden horen niemand met een fiets lastig te vallen. Losloop gebied of niet.

En jouw honden horen helemaal niet dieren op te jagen. Dit is bij wet verboden...

En geen verschil met jagen door dieren in de natuur? Nou voor iemand die zo gezegt in de natuur werkt weet je er weinig van af...

Ik zou zeggen koop een boek... en begin dan even met een boek over hondjes opvoeden. En daarna even de honden etiquette lezen...

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Was er eindelijk een andere labrador/beagle kruising hier.. Is die weg 

 

Allemaal jullie schuld!!! 

 

Nee hoor grapje . Haar eigen keuze dat ze niet meer reageerd en zich verwijdert na kritiek. 

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Bink is, toen hij losliep, ook regelmatig achter een dier aangegaan. Van wilde zwijnen tot fazanten.

Als hij een fazant had gepakt had het me eigenlijk vrij weinig uitgemaakt. Hij was alleen nooit snel genoeg. Muizen heeft hij ook wel eens uitgegraven. Toen hij achter een wild zwijn aan ging vond ik dat iets minder grappig.

Natuurlijk, een hond heeft zich 'te gedragen', maar wat is gedragen? Bink was een terriër. Vastberaden, volhoudend en uitermate koppig. Volgens zijn instinct heeft hij gedaan wat hij moest doen. Logisch.

Ik heb er niets tegen als een hond een wild dier pakt (mits het dier natuurlijk geen hert of zwijn o.i.d. is, dat wordt lastig doodmaken in je eentje.) Zo gaat dat.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bink is, toen hij losliep, ook regelmatig achter een dier aangegaan. Van wilde zwijnen tot fazanten.

Als hij een fazant had gepakt had het me eigenlijk vrij weinig uitgemaakt. Hij was alleen nooit snel genoeg. Muizen heeft hij ook wel eens uitgegraven. Toen hij achter een wild zwijn aan ging vond ik dat iets minder grappig.

Natuurlijk, een hond heeft zich 'te gedragen', maar wat is gedragen? Bink was een terriër. Vastberaden, volhoudend en uitermate koppig. Volgens zijn instinct heeft hij gedaan wat hij moest doen. Logisch.

Ik heb er niets tegen als een hond een wild dier pakt (mits het dier natuurlijk geen hert of zwijn o.i.d. is, dat wordt lastig doodmaken in je eentje.) Zo gaat dat. "

 

Nee, daar ben ik het niet mee eens. Je bent in een natuurgebied en zult daar met respect op bezoek zijn. Dus denkend aan andere dieren die er wonen en die met rust laten.

 

Hier bij mij thuis, veel grasland. Een stuk wat bij de wijk hoort. Uiteraard ook veel konijnen. Al vind mn hond ze nog zo lekker, ze zal ze met rust moeten laten. Ik laat daarom mijn hond aangelijnd uit en als ik zie dat er nergens beesten te bekennen zijn, dan mag ze even los.

 

Ook in het bos, aan de lijn. Bij een overzichtelijk stuk los, maar altijd iets bij me waarvoor ze terug komt. Bij me in de buurt blijft en ze gaat gelukkig uit haarzelf de paden niet af.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Bink is, toen hij losliep, ook regelmatig achter een dier aangegaan. Van wilde zwijnen tot fazanten.

Als hij een fazant had gepakt had het me eigenlijk vrij weinig uitgemaakt. Hij was alleen nooit snel genoeg. Muizen heeft hij ook wel eens uitgegraven. Toen hij achter een wild zwijn aan ging vond ik dat iets minder grappig.

Natuurlijk, een hond heeft zich 'te gedragen', maar wat is gedragen? Bink was een terriër. Vastberaden, volhoudend en uitermate koppig. Volgens zijn instinct heeft hij gedaan wat hij moest doen. Logisch.

Ik heb er niets tegen als een hond een wild dier pakt (mits het dier natuurlijk geen hert of zwijn o.i.d. is, dat wordt lastig doodmaken in je eentje.) Zo gaat dat. "

 Uhhh en mijn terrier wil graag de katten en maltezer van de buren opeten (instinct),  tja zo gaat dat.

Waarom zou een wild dier wel ok zijn? 

 

Het is bij mij ook echt wel eens gebeurt dat ze bijvoorbeeld een gans op een veld opjaagt. Maar de volgende keer dat ik erlangs loop zorg ik er dan voor dat ik haar afleid of indien nodig aanlijn.

 

Zelf wil ik dat niemand last van mijn hond heeft en dat probeer ik dan ook ten alle tijden te voorkomen. 

Het is ook niet heel lastig, dus begrijp niet waarom iemand zn hond perse los wil als dat dus niet kan begrijp ik niet. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Bink is, toen hij losliep, ook regelmatig achter een dier aangegaan. Van wilde zwijnen tot fazanten.

Als hij een fazant had gepakt had het me eigenlijk vrij weinig uitgemaakt. Hij was alleen nooit snel genoeg. Muizen heeft hij ook wel eens uitgegraven. Toen hij achter een wild zwijn aan ging vond ik dat iets minder grappig.

Natuurlijk, een hond heeft zich 'te gedragen', maar wat is gedragen? Bink was een terriër. Vastberaden, volhoudend en uitermate koppig. Volgens zijn instinct heeft hij gedaan wat hij moest doen. Logisch.

Ik heb er niets tegen als een hond een wild dier pakt (mits het dier natuurlijk geen hert of zwijn o.i.d. is, dat wordt lastig doodmaken in je eentje.) Zo gaat dat. "

 Uhhh en mijn terrier wil graag de katten en maltezer van de buren opeten (instinct),  tja zo gaat dat.

Waarom zou een wild dier wel ok zijn? 

 

Het is bij mij ook echt wel eens gebeurt dat ze bijvoorbeeld een gans op een veld opjaagt. Maar de volgende keer dat ik erlangs loop zorg ik er dan voor dat ik haar afleid of indien nodig aanlijn.

 

Zelf wil ik dat niemand last van mijn hond heeft en dat probeer ik dan ook ten alle tijden te voorkomen. 

Het is ook niet heel lastig, dus begrijp niet waarom iemand zn hond perse los wil als dat dus niet kan begrijp ik niet. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

Nee, daar ben ik het niet mee eens. Je bent in een natuurgebied en zult daar met respect op bezoek zijn. Dus denkend aan andere dieren die er wonen en die met rust laten.

 

Hier bij mij thuis, veel grasland. Een stuk wat bij de wijk hoort. Uiteraard ook veel konijnen. Al vind mn hond ze nog zo lekker, ze zal ze met rust moeten laten. Ik laat daarom mijn hond aangelijnd uit en als ik zie dat er nergens beesten te bekennen zijn, dan mag ze even los.

 

Ook in het bos, aan de lijn. Bij een overzichtelijk stuk los, maar altijd iets bij me waarvoor ze terug komt. Bij me in de buurt blijft en ze gaat gelukkig uit haarzelf de paden niet af. "

 



Een vrouwelijke fazant zie je echt niet zitten in een groot grasveld. Een schuilend konijn ook niet. Als ze ze eenmaal op het spoor zijn kun je vaak roepen wat je wilt. Nee, ik ben geen moordlustig persoon die erop kickt dat zijn hond dieren verwondt of pakt. Maar ik, persoonlijk, heb gewoon weinig moeite met de dood van een wilde vogel.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn hond blijft maar rijden...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^