Welke hondenbrokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BordercolliecamielBordercolliecamiel

Ik verwacht binnenkort mijn puppy maar ik weet niet welke hondenbrokken ik moet kopen. Ik heb veel gelezen dat merken zoals Royal Canin, Eukanuba, etc. heel slecht zijn omdat er veel schadelijke stoffen inzitten en dat het merk Orijen veel gezonder is omdat er 80% vlees inzit en biologisch is maar toch hoor ik van verschillende mensen dat het toch niet zo geweldig is.

Nu is mijn vraag, welke brokken zijn gezond, waar zitten er geen schadelijke stoffen in en genoeg vlees?

Alvast bedankt!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou gaan voor een brok waar weinig graan(soorten), geur/kleur/smaakstoffen en extra toevoegingen in zitten.

Zoals Taste of The wild, Orijen, Acana, Carnis schijnen allemaal goede brokken te zijn. Je zou even je budget af kunnen wegen welke brok het beste bij jouw portemonnee past en uiteraard ook waar de pup het beste op reageert! (geen diarree, geen jeukende huid, geen schilfers etc.)

 

Ik zelf voer KVV (vlees), maar dat is natuurlijk weer een heel ander soort voer, maar in mijn ogen de betere keuze voor een hond! ;)

honden page profiel BordercolliecamielBordercolliecamiel

Hartelijk dank!

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Oei, en waarom is Royal Canin slecht dan? Ons Queeny eet dat ook omdat ze die bij de kweker al at... 

honden foto van Love is a four-legged word

Geen enkel voer is perfect voor iedere hond.

Als jouw hond het ergens goed op doet, is het in principe gewoon prima. Er zijn honden die oud worden op de goedkoopste supermarktbrok en honden die ziek worden van de duurste premium brokken. Daarom bestaat er geen perfecte brok, iedere hond is anders. Wel is het zo dat je in veel gevallen betaalt voor de naam. Royal Canin is wat betreft ingrediënten geen haar beter dan een goedkopere graanbrok, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Persoonlijk vermijd ik brokken die bepaalde granen (zoals tarwe en mais), goedkope vulstoffen als bietenpulp, suiker, en plantaardige bijproducten bevatten. En ik kies bewust voor een brok waarvan de oorsprong van de ingrediënten bekend is. Dus geen 'vlees en dierlijke bijproducten', want dat kunnen net zo goed slachtafval en gemalen kippenveren zijn. Dit kun je allemaal vinden in de ingrediëntenlijst op de zak of op internet. Verder is het gewoon een kwestie van gevoel en uitproberen.

Brokken als Orijen, Acana, Taste of the Wild, Wolfsblut en Dog Lovers Gold zijn wat ingrediënten betreft goed. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Wolfsblut en Dog Lovers Gold, omdat ik hier zelf goede ervaringen mee heb.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo zat bij de fokster op Pedigree. De fokkers krijgen gratis pakketten, om aan de nieuwe baasjes te geven en ze zo over te halen levenslang Pedigree te geven. Pedigree zit vol zout, graan en chemie. En bevat weinig vlees! En dat voor een vleeseter! RC en Hills precies zo! Romeo krijgt vers, wat in mijn ogen veel beter is en hij doet het er prima op! 

 

honden page profiel Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Ja, Ons Chiva heeft ooit Pedigree gegeten, natvoer voor pups ( zij wil absoluut geen brokken eten) en ze had daar wel plattere stoelgang van. Nu eet ze gewoon (raar maar waar) natvoer van de supermarkt en dat gaat goed en haar stoelgang is goed. Ons Queeny eet de puppybrokken van Royal Canin en ze heeft daar precies toch geen last van. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Leuk een puppy! 

Ik vind dit een erg goede brok. Kwa prijs ook goed.

http://www.eko4petz.nl/c-3112488/carnilove-into-the-wild/

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Oei, en waarom is Royal Canin slecht dan? Ons Queeny eet dat ook omdat ze die bij de kweker al at...  "

 Er zit vrij weinig vlees in en helaas conserveer middelen en andere chemische toevoegingen.

Zit weinig voedings waarde in en dus moet je er in verhouding veel van voeren, willen ze aan hun dagelijkse benodigde behoeftes komen.

Ook zijn er een hoop honden die huidproblemen krijgen door de chemische toevoegingen en het hoge percentage granen wat een hond niet goed kan verwerken.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zelf geef ik de voorkeur aan graanvrije brokjes.

 

Ik heb vele merken geprobeerd; o.a. Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish, Acana, Orijen, Purizon en Taste of the Wild. Toch kom ik elke keer weer terug bij Taste of the Wild; verschillende versies, waar mijn hondje het goed op doet en stevige ontlasting heeft.

 

Je kan op http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken?&&&&&&keys=&page=1

veel info vinden over brokken.

 

honden page profiel BordercolliecamielBordercolliecamiel

Allemaal hartelijk dank! :-D

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Lijkt wel een eeuwig vraagstuk.. heb er zelf ook mee gezeten, want er zijn zoveel soorten met zoveel verschillende prijzen.

 

Ken je http://www.voerwijzer.com/ al?

Ik heb deze site helemaal uitgeplozen en ben er veel wijzer van geworden, maar blijft lastig.

Hier kun je brokken vergelijken: http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

Of zelf brokken beoordelen: http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

 

Denk dat je dan al veel verder komt. Verschilt ook per ras, per hond.. de ene hond kan het ergens heel goed op doen en de ander juist weer niet.

 

Wij gaven bij Jackie vanaf pup CaroCroc... beviel heel goed, weinig ontlasting.. stonk amper en geen scheetjes terwijl ik weet van mensen die het vreselijk vonden. Zitten veel granen in. Tot 8 maand ging het goed en daarna vaak slechte ontlasting en met 10 maand wilde ze er niet meer van eten.

We zijn toen ook flink op onderzoek uit geweest. Als het nodig was of ik het geld had, zou ik Taste of the Wild geven... maar wij geven nu een maand Dog Lovers Gold en bevalt ons heel goed bij beide honden. 

 

Succes met je zoektocht.

 

Rilana (Gast)

Wij hebben 2 honden, ze krijgen bij ons rauwvlees van kvv, soms krijgen ze ook brok Acanabrokken er zit veel vlees in, ik ben zeer tevredeb over dit product en de prijs ervan. 

honden page profiel BordercolliecamielBordercolliecamiel

Is kvv schadelijk voor de tanden, kunnen ze daar rot van worden? Kan je het vervangen door gewone brokjes?

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Doordat Romeo rauw krijgt en goede kauwproducten heeft hij nog steeds schone en goede tanden. Dat een hond brokken moet eten voor de tanden, wordt meestal gezegd door dierenwinkelmedewerkers, die de brokken verkopen. Ik vind juist dat door kvv de tanden schoon blijven! 

Rilana (Gast)

Onze honden hebben prima tanden, en stinken niet uit hun bekkies, ik ben zeer tevreden over het merk Kivo (Kvv)Ook krijgen onze honden pensstaafjes, runderhuid etc daar kunnen ze flink op kauwen, is goed voor de tanden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Honden die rauw eten hebben meestal juist een beter gebit. In brok kunnen suikers zitten, ook granen. In granen zitten gluten, komt van glue, lijm. Gluten zorgt voor plak.

Als je brok gaat voeren, dan graan vrij en vrij van conserveer middelen

Volgende forumvraag: Arden Grange brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^