Brokproblemen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Miriam en Max (Gast)

Hallo allemaal. Een probleempje met onze lieve Cocker Spaniel Max... De laatste weken poept hij slecht. Soms wel vier keer per dag en dan vaak ook nog een keer vloeibaar. Hij heeft problemen met het opeten van zijn brokken... Vandaag liet hij het staan. Ook scheten laten zit erbij en hij eet vaak gras. Kortom: ik wil andere brokken. Max komt uit het asiel en heeft paradontitis (gebitsprobleem). Ons werd aangeraden brokken te voeren zodat zijn tanden schoon slijten, hij heeft ook tandsteen en tandplak. Bovendien is het voor ons praktisch gezien niet mogelijk om bijvoorbeeld zelf wat te maken... Ik wil het allerbeste en de prijs maakt mij niet uit. Ik merk dat Max zich niet lekker voelt. Ik heb ook aan KVV gedacht en zou dit zo graag willen! Alleen t is te zacht voor zijn tanden. Kunnen jullie alsjeblieft helpen? Max zit nu op de Hills brokken.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Ik dacht juist dat granen in brokken voor tandplak en tandsteen zorgen. Zal zeggen stap lekker over op KVV en geef je hond natuurlijk kauwmatriaal zoals kophuid of bullepees. Heeft hij lekker wat om op te kauwen en het reinigt gelijk zijn gebit.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel vervelend dat Max tandvleesontstekingen heeft.

 

Met paradontitis kan een hond geen brokken eten, dat veroorzaakt te veel pijn; dus kan je beter op KVV overstappen en kijken of hij dat goed binnen kan krijgen met zijn pijnlijke tandvlees. Je kunt op de volgende site en pagina vergelijkingen vinden van een aantal KVV merken http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken

Lukt dat ook niet dan zou ik, tot dat de tandvleesproblemen zo ver over zijn en Max weer normaal kan eten, blikvoer van goede kwaliteit geven. Als dit nodig is, vraag dan in dit topic nog even naar kwalitatief goed blikvoer.

 

Gezien de problemen zou ik bij de dierenarts een gebitsreiniging laten doen. Een slecht gebit met plaque en tandsteen kan hartproblemen veroorzaken. Ook zou ik  zijn ontlasting laten onderzoeken op o.a. wormen en Giardia. 

 

 

 

Miriam en Max (Gast)

Schrik me rot! Nooit gedacht dat hij pijn zou krijgen van de brokken :(. Ik ga direct op die site kijken. Zag dat ik iets vergeten was, Max heeft beginnende paradontitis. Volgens de dierenarts die niet van het asiel was, was een gebitsreiniging genoeg. Hebben we gedaan... Hij zei dat Max geen gebitsproblemen meer had.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Gewoon een goede kvv geven. 

Je zult zien dat hij op meerdere vlakken daar profijt van gaat hebben. 

Verder sluit ik me aan bijde informatie van Loesje. 

Miriam en Max (Gast)

Ik vind het heel moeilijk waar ik op moet letten. Enige wat ik weet is dat het graanvrij moet zijn... Heeft iemand een merk voor mij?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Schrik me rot! Nooit gedacht dat hij pijn zou krijgen van de brokken :(. Ik ga direct op die site kijken. Zag dat ik iets vergeten was, Max heeft beginnende paradontitis. Volgens de dierenarts die niet van het asiel was, was een gebitsreiniging genoeg. Hebben we gedaan... Hij zei dat Max geen gebitsproblemen meer had. "

 

Wat goed dat er al een gebitsreiniging is gedaan. Je kan nu Max zijn tanden en tandvlees poetsen om het bij te houden. Je schrijft in je openingspost dat Max ook plaque en tandsteen heeft. Dat heeft de dierenarts dan toch weggehaald bij de gebitsreiniging?

 

Als het een beginnende paradontitis is, is het probleem minder groot.

 

Je kan kijken of Max op botten kan kluiven met bijv. runderhuidbotten en bullenpezen. Geef vooral geen dentastix; zit vol granen en veroorzaakt plaque.

 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Op www.voerwijzer.com is veel over KVV te lezen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Filmpje over tandenpoetsen hond.

Gebruik geen mensentandpasta, maar speciale voor de hond; verkrijgbaar in dierenwinkels.

https://www.youtube.com/watch?v=uYrXKQpz5w8

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik geef darf eko en tammenga. 

Tinlo, Tamro,  Carnibest, Haaksbarf, Alaska zijn zo wat merken die prima zijn.

Koop niet teveel, ga eerst wat uitproberen met merk en smaak. 

Ik weet niet of je een verkooppunt in je omgeving hebt? 

Eventueel kun je ook als proef wat smuldier halen bij de supermarkt om mee te beginnen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Gaat t verder goed met m?

Hij was toch een herplaatser? 

Miriam en Max (Gast)

@Loesje: tandsteen en tandplak is inderdaad weggehaald. Maar de DA zei dat dit heel snel terug kon komen bij Max. Ook als we wel poetsen, wat we nu doen. Ik heb voor max alle boten en pezen die de dierenwinkel heeft geprobeerd. Hij ruikt en dan is het klaar.. Maar van die goedkope troep dat lust die wel hoor! Een bot van bonzo bijvoorbeeld. Maar dat wil ik hem niet geven. Max is op zijn zachts uitgedrukt nogal kieskeurig..

Anoniem (Gast)

@Santa: dankjewel voor de tip! Met Max gaat het harstikke prima. Hij kwam uit het asiel. Zo'n lieverd!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Miriam,

Ik denk toch dat Max nu geen botten kan kauwen i.v.m. de beginnende paradontitis. Over een tijdje als het beter gaat met het tandvlees, blijven proberen.

Miriam en Max (Gast)

Bedankt Loesje! Ik kijk het eventjes aan. Hoop dat het lukt om een goede KVV voor max te vinden. :)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Kan je een account/profiel aan maken? Dan kan je een foto van Max plaatsen. Ben benieuwd hoe hij er uit ziet. Cocker Spaniëls zijn zulke lieve honden. Weet je wat van zijn achtergrond? Hoe oud is hij?

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Hehe daar zijn we dan. Kon maar niet in ons account. Ach Maxie ken je toch? :P Ligt lekker uit te slapen nog na het wandelen..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

oh; je had al lang een account.

 

Als Max slechte ontlasting blijft houden, zou ik toch echt de ontlasting laten onderzoeken. Vraag dan ook om in het onderzoek Giardia mee te nemen. Van wormen en parasieten kan Max zich ook niet lekker voelen en ziek worden.

Ter ondersteuning van maag en darmen kan je Max ook het multifunctionele veendrenkstof geven (1 1/2 -2 theelepels per dag).

http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_voersupplement/maag_darm/52487

link noemt alleen kat, maar is ook voor honden.

Volgende forumvraag: Dat ene huis ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^