terratorium gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Hallo

ik hoop dat iemand tips heeft of kan helpen. Mijn hond is een hele lieve hond. En leuk haar broertje die ze heel lang (toen ze puppy was) kwam voor het eerst op bezoek. Eerst buiten kennis maken toen was ze al fel. Binnen nog erger. Gewandeld en ze speelde zonder te grommen. Komen weer thuis. Hond komt ook binnen en echt zo fel ze reageerde. Mijn partner deed haar in bench en sprak haar vermannend toe maar ze bleef maar doorgaan. Ik denk ook niet dat dat de oplossing was.

Toen maar even boven gelegd.

Hoe de volgende keer te handelen??

ik wil toch dat mensen met hun hond kunnen binnenkomen.

Missy is teefje andere was reu

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De bench is geen straf plek. Vermanend toespreken heeft ook geen zin, wat begrijpt je hond daarvan? Die weet echt niet wat die fout doet.

Als je andere honden op visite krijgt, leg je alle speeltjes, kauwbotten en snoepjes weg. Dat is de meeste aanleiding voor gegrommel tussen 2 of meer honden. Ook even zorgen dat er 2 waterbakken staan, mochten ze beide op hetzelfde moment willen drinken kunnen ze beide bij een bak. Zorg wel dat ze een paar meter uit elkaar staan.

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Mijn hond was zo fel en ik had alles al weggezet. De andere hond deed niets verder.

die bleef rustig.

Ik zei dat ook al tegen mijn partner een bench is haar veilige plek en mag geen strafplek zijn. Mijn partner moet ik dus in deze ook opvoeden (-;

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Mijn hond was zo fel en ik had alles al weggezet. De andere hond deed niets verder.
die bleef rustig.
Ik zei dat ook al tegen mijn partner een bench is haar veilige plek en mag geen strafplek zijn. Mijn partner moet ik dus in deze ook opvoeden (-; "

 

Hihi, denk je klaar te zijn met opvoeden van de hond, kun je bij je partner beginnen!

 

Ik begrijp dan inderdaad ook niet waar het gedrag vandaan komt.

Beet je hond ook? Ik zou haar anders eens gewoon laten gaan. Het kan ook blaffen zijn omdat er iets gebeurt wat eigenlijk onbekend is?

Zolang de andere hond rustig blijft, kan jou hond het misschien 'afkijken' en dan ook rustig worden?

honden page profiel Loco en ikLoco en ik 3 doggies

honden foto van Loco en ik

Ik weet niet hoever haar broertje bij jullie vandaan woon? Anders is het een idee om voorlopig alleen op neutraal terrein af te spreken en daar samen te wandelen en spelen. Ben je rond geweest allebei weer naar eigen huis. Zodat de honden elkaar leren kennen. Na verloop van tijd zal het waarschijnlijk geen probleem meer zijn als haar broertje mee naar binnen ga.

 

Mijn vorige hond was ook territoriaal. Een vreemde hond hoefde niet binnen te komen, want dat gaat niet goed. Maar honden die hij goed ken had hij geen problemen mee. Laat regelmatig een hond uit de buurt uit. Die kon hij heel goed. Dat was geen probleem dat die binnen kwam.

 

De hond van mijn moeder heeft ook moeite met vreemde honden in huis. Met Loco eerst regelmatig samen met haar hond gewandeld op neutraal terrein voor ik Loco mee naar haar toe nam.

Anoniem (Gast)

Ze wonen helaas wat verder weg. En idd bij honden die ze wat vaker heeft gezien doet ze dat niet. Misschien idd beter eerst op neuetraal terrein beter geweest want ook de oprit hoort natuurlijk ook bij het huis. We gaan daar volgende keer naar toe en zal ook tegrn hen zeggen eerst naar neutraal terrein in de buurt te gaan. Verder hadden we misschien het anders moeten doen. Even beide apart enz.maar door de felheid en niet weten hoe je het misschien verkeerd.

bij een volgende vreemde hond in huis het in iedere geval anders doen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Verkeerd, wat is verkeerd, vreemde honden inderdaad kennis laten maken op neutraal terrein, en niet te snel mee nemen naar huis , het is even aftasten wat doe je hond, en wat doet de ander.....zeker als een hond alleen is , zijn/ haar huis , en er komt een ander bij is dat en wennen en accepteren, vandaar ga een paar keer wandelen op vreemd terrein, is het verder weg dat dat niet zo voor de hand ligt dan een mooie dag uitzoeken samen  wandelen , en dan in de tuin verder kennis laten maken, minder bedreigend dan binnen.....

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Oeh.. de bench mag geen strafplek zijn. Je had dit zelf ook al door. Weet je ook waarom? Jou hond kan dan negatieve sociatie krijgen naar die andere hond (als die er is, moet ik in de bench en wordt er ook nog vermanend naar mij gesproken).

 

Buiten kennismaken, op neutraal terrein of achterhuis ofzo?

Ik was naar een open plek geweest, rustig elkaar snuffelen etc. en dan eventueel spelen en dan samen naar binnen.

 

Binnen ieder op een plek leggen (mand, kleed). En erbij blijven zitten. Zodra een omhoog wil, weer neerleggen (zachtjes, niet op de rug, maar dat ze gewoon op die plek blijven). Belonen als ze daar blijven. Dan goed op lichaamstaal van je hond letten, als die rustiger wordt, laat haar maar rondsnuffelen en kijken wat die hond van je broer doet.

Soms is niet verkeerd om ze zelf uit te laten zoeken (zolang je hond niet in de aanval wil in ieder geval). Ze moeten leren van elkaar wat ze wel en niet leuk vinden. Allebei botje of oortje laten kauwen. Of bijvoorbeeld allebei bij je laten zitten en lekkers geven (tenzij je hond te gefocust is op die andere). Sommige honden kunnen dan wel ineens bij elkaar zitten.

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Aldoende leert men ook van die bench maar ook op nutraal gebied. Nu weten we het voor een volgende keer. Denk ook dat we zo blij. Waren beide baasjes van de honden dat we gewoon dachten die vinden elkaar meteen leuk. Bij een andere hond deden we dat ook op kleedje leggen zodra ze ons teveel wilde beschermen en belonen.

 

leermomenten. Leermomenten.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Tessa

Meestal hebben de baasjes een soort van romantische ideeën over een ontmoeting met nestgenootjes of moeder Maar mijn ervaring is dat ze elkaar meestal niet meer als zodanig herkennen en ze gewoon beschouwen als een vreemde hond.

Mijn honden accepteren ook geen vreemde honden binnen, ik zou dus gewoon lekker gaan wandelen als dat wel goed gaat en daarna het broertje lekker in de auto zetten en niet mee naar binnen nemen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom wil je dat er mensen met honden komen? Mij Luca heeft ook totaal geen behoefte aan honden in ons huis. De hond van mijn zus, die ze al van af pup af aan kent, is welkom, de rest gewoon niet.

Het is ook het huis van mijn hond, zij moet zich welkom voelen.

 

Wil je perse een andere hond in huis, doe ze beide aan de riem, een stuk bij elkaar uit de buurt. Geef ze elk iets lekkers, hou ze op grote afstand van elkaar.

 

Je hond heeft het recht geen vreemde honden in huis te willen, het is zijn huis.

Volgende forumvraag: Denk speelgoed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^