Inentingen vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bandida Bandida

Hallo
Graag geen negatieve reacties
Maar ik ben niet erg fan van honden jaarlijks inentingen dit om allerlei redenen maar goed.
Mijn vraag aan jullie mijn hond heeft dus niet elke jaar haar enting gehat nu willen we voor het eerst met de hond op vakantie wat moet ik nu regelen en ik moet ze nu dus late intengen maar doen ze moeilijk omdat ze niet elke jaar haar inentingen heeft gehat ?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb het ooit gevraagd aan mijn dierenarts. Alleen rabiës schijnt verplicht te zijn, ontwormen (door dierenarts) ook vaak of altijd. Op Dogsincluded.nl kun je ook wel wat info daarover vinden. In de linkerkolom, bij 'invoerregels', kun je je vakantieland aanklikken en dan zie je wat je wel en niet moet doen.

 

Ik weet niet wat voor hond je hebt, maar sommige rassen worden niet overal toegelaten, dus daar zul je wel even op moeten letten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

titeren? 

 

Voor buitenland heb je rabies nodig is 3 jaar geldig 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

http://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html

 

mijn hond krijgt geen cocktailenting meer tot 2020, omdat middels titeren is gebleken dat hij tot die tijd genoeg antistoffen heeft.

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Om te reizen is alleen Rabiës verplicht voor de meest gangbare Europese landen. Voor sommige landen worden extra eisen kwa ontworming, teekpreventie en een standaard gezondheidsonderzoek gevraagd. Wat precies per land nodig is kun je oa. Hier vinden. Er is altijd een kans dat je dierenarts je er op aanspreekt dat je niet volgens schema ent/ geënt hebt maar uiteindelijk ligt de keus bij jou. Denk er wel aan dat de Rabiës enting minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven moet worden. En al ent je niet volgens schema is een jaarlijks bezoekje aan de DA voor een gezondheidscontrolle natuurlijk geen luxe.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik vind het juist goed van je dat je hier wat informatie inwint, entingen zijn  niet verplicht behalve de rabies...........drie weken van te voren een enting halen als je de grens over gaat.........ga ook informatie inwinnen over bepaalde landen waar wat meer verplicht is, zoals vlooien en ontworming.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik vind het juist goed dat je je hond niet jaarlijks blootstelt aan de cocktails.

Wij titeren ook  sinds dit jaar, alleen zullen we wel jaarlijks titeren, gewoon om zeker te zijn dat ze nog steeds beschermd zijn.  De antistoffen in het lichaam zijn onderhevig aan bv. ziekte of verminderde weerstand waardoor er op een bepaald moment toch geënt moet worden.  Zelfs al waren er het jaar daarvoor nog voldoende stoffen aanwezig.

 

Enkel rattenziekte of leptospirose moet je blijven doen, als je je hond wil beschermen ten minste.  De entingen hiervoor blijven zelfs minder dan een jaar werkzaam.

 

Wat betreft entingen in het buitenland, hondsdolheid is inderdaad verplicht, de rest moet je land per land bekijken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het hangt er vanaf naar welk land en hoe je reist.

Ik weet bijvoorbeeld dat als je naar Zweden vliegt, de papieren en chip van je hond uitgebreid gecontroleerd worden op het vliegveld.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Volgens mij is dan alleen de rabiës verplicht

 

Ik zou even de regels van het land waar je heen gaat (en alle landen waar je doorheen reist) opzoeken voor wat ze eisen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^