Alles moet stuk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BorisBoris

Hallo,

Mijn naam is Boris, Boris de Boxer. Ik ben nu ruim 6 maanden en de pubertijd is aangebroken, zo blijkt !

Ik ben altijd een lieve speelse knuffelbeer, hoe meer aandacht ik krijg, hoe liever ik het heb! Ik ben zachtaardig, ravot graag op de wei en kan slapen (aka SNURKEN!) als de beste (een typische boxer dus). Uiteraard moeten mijn baasjes ook centjes verdienen en hierdoor ben ik in de week tussen 8u en 17u alleen. Ik heb een leuk hok en heel wat speeltjes in de tuin, dus bij lekker droog weer kan ik heel de dag leuk buiten spelen. Tegenwoordig vind ik het wel leuk om het vliegenraam aan flarden te scheuren en mijn hok plankje per plankje af te breken. Bad boys, bad boys, whatcha gonna dooooo ???

Nu het wat frisser/natter wordt, mag ik van mijn lieve baasjes lekker warm binnen blijven en ik daag ze maar al te graag uit met: verstop je spullen beter, want wie niet weg is eet ik op! De post, reclamefolders, papa zijn badge, mijn koekjespuzzel,..., alles moet kapot !

Vooraleer mijn baasjes vertrekken, maken ze allebei met mij nog een wandeling. Papa is er altijd vroeg bij om 6u(!) en mama maakt me daarna een lekker ontbijt. Wanneer ze om 8u vertrekt, maken we eerst samen nog eens een ommetje. Daarna vult ze een bal met koekjes/een kong met koekjes/de puzzel met snoepjes en laat ze voldoende speelgoed achter. Maar na een tijdje begin ik me toch te vervelen en ga ik op zoek naar frulletjes om stuk te bijten.

'S middags komt mama nog eens langs om met mij te gaan wandelen. Wanneer ze binnenkomt en alle rommel ziet, merk ik dat ze precies een beetje teleurgesteld is. Boos wordt ze gelukkig nooit! Samen gaan we wandelen en spelen, vervolgens geeft ze me nog eens een dikke zoen en laat ze me achter zoals vanmorgen (met de nodige snacks/speeltjes).

Even later komt papa thuis en probeer ik hem even blij te maken met mijn vernielprestaties, maar ook hij kijkt maar sipjes. Gelukkig is alles alweer gauw vergeten, zodra we in het park zijn.

Maar toch, het zijn die droevige snoeten die ik graag in een lach wil omtoveren. Daarom doe ik een oproep naar de nodige tips en tricks waarmee ik me kan amuseren in huis zonder dat mijn baasjes droevig thuis komen.

Alvast bedankt!

 

Groetjes en een high five!

Boris

 

honden page profiel ElianeEliane

Wanneer een hond alleen zit tja dan gaat hij van alles zoeken om zich zelf bezig te houden.

Voor een boxer mag je rekenen dat het makkelijk tot zijn 3 jaar duurt eer hij volwassen is.

Veel mensen sluiten de hond dan in een klein hokje op genaamd de bench. Wat ik persoonlijk verschrikkelijk vind.

Ik zou heil zoeken in een oppas

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

6 maanden en dan al hele dagen alleen, geen wonder dat de hond gaat slopen. Misschien kan je tussen de middag thuis komen en de hond uitlaten en aandacht geven of anders een uitlaatservice regelen.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" 6 maanden en dan al hele dagen alleen, geen wonder dat de hond gaat slopen. Misschien kan je tussen de middag thuis komen en de hond uitlaten en aandacht geven of anders een uitlaatservice regelen. "

 'S middags komt mama nog eens langs om met mij te gaan wandelen. Wanneer ze binnenkomt en alle rommel ziet, merk ik dat ze precies een beetje teleurgesteld is.

 

Staat er dat ze dat al doen

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat lees ik er niet zo duidelijk uit eliane.....

Maar zelfs als boxer s middags nog even uitgelaten wordt....

Hij zit toch 5 dagen per week te lang alleen. Zonder baasjes die wat met m ondernemen , hem sturen en bezighouden.

Ik snap wel, er moet geld verdient worden.

Maar kun je dan geen oppas regelen, of een ' dagopvang' ( veel hondenpensions hebben dat) of desnoods een hondenuitlaat service? Als is het maar 2 of 3 dagen per week.....

Dat breekt de sleur voor hem, maakt m lekker moe en tevreden en hij doet nieuwe indrukken op. En leert ongetwijfeld ook veel!

Echt,  dat kan een behoorlijk verschil maken. Nu komt hij in de pubertijd en het zal niet lang duren voor hij, als er niets veranderd, zn hok zal gaan opvreten of nog erger.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jullie zijn in het geheel niet echt boos over de vernielingen die door de hond gedaan wordt.................en wel een beetje teleurgesteld in het gedrag van jullie hond, er moet gewerkt worden dat staat vast , julli werken met zijn tweetjes, ga op zoek naar een goede opvang, van smorgens tot savonds, dan hebben jullie in de vroege ochtend en avond plezier van de hond en als jullie dan alle tijd in het weekend besteden aan de hond......top , en zijn jullie goed bezig om jullie hond een fijn leventje te geven..........nu is de hond goed verzorgd maar veels te lang alleen, ga eens samen te raden wat jullie daar aan kunnen doen............... ik woon vlakbij Winschoten en hier is een top dagverblijf kleinschalig, 11 euro per dag, misschien is dat een goeie optie......kijk eens in de buurt bij jullie voor een klein schalige opvang.......vernieling kost ook veel geld, en wees eerlijk een hond verdient toch een fijn hondenleventje, en de opvang is beter dan de hele dag thuis zitten, ook al heb je even tijd voor tussen de middag........

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Een jonge hond met veel energie heeft uitdaging nodig, even een ommetje op de middag en dan weer vier uur alleen is helaas niet genoeg...Inderdaad, zoek een oplossing, spreek buren, familie of een studente die wat verdienen wilt eens aan... Dit sloopgedrag is te wijten aan verveling en als je dat niet wilt dan ga je actie moeten ondernemen...Succes

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

Uit eigen ervaring weet ik dat een oppas niet altijd kan, roepen dat er "maar iets geregeld moet worden" vind ik behoorlijk kort door bocht en niet behulpzaam. Er is echt een sfeer op dit forum van het aanvallen van mensen over hun manier van omgaan met hun hond. Niet iedereen kan de hele dag thuis zijn, dat zou betekenen dat ieder werkend mens nooit een hond kan nemen, wat natuurlijk klink klare onzin is.

Boris, ik heb zelf een franse bulldog van 6 maanden. Op de dagen dat mijn huisgenoten er niet zijn om haar uit te laten rij ik zelf heen en weer om haar uit te laten, hetzelfde wat jullie doen dus. Zij zit zelf in een puppy ren met bench, water, speeltjes etc. dit houdt wel in dat zij een paar uur per x alleen zit, dit gaat prima. Ik moet er wel bij zeggen dat Franse Bulldogen een laag energie niveau hebben (behalve als ze pup zijn ;-)) ik werk regelmatig thuis en dan ligt mijn hond in d'r bench de kauwen op een kauwboje grootste gedeelte van de dag.

ik denk dat je moet gaan kijken naar de wandelingen, hij moet echt moe zijn als jullie hem alleen laten, kost wat meer tijd maar daar heb je denk ik veel aan. Miss s'ochtends een uur wandelen of met hem fietsen? En dan savonds weer een goede lange wandeling. En wellicht kun je een deel van het huis afschermen zodat hij niet overal bij kan nog. Ik herken het kauwen hoor, doet die van mij ook. Laatste optie is investeren in een camera, petcube en nest hebben goeie waarmee je ook kunt praten met je hond, als je ziet dat er wat gebeurd kun je nee zeggen. 

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^