Cavom en toch met regelmaat slappe ontlasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ......

honden foto van ...

Hallo allemaal, we geven onze pup van bijna 14 weken Cavom. Toen we hem ophaalden mengden we zijn voer met de nieuwe maar kreeg zulke slappe ontlasting dus fokker gebeld en gevraagd welke ze gebruikten. Was Cavom dus overgestapt ging binnen twee dagen beter maar nu is t met regelmaat weer slap. Vaker slap dan hard en hij zit ook steeds veel gras te eten als ik niet oplet en dat vind ik allemaal weet terug... Vannacht dus ook te laat beneden en twee keer ontlasting in de bijkeuken waar hij slaapt en een drup bloed ernaast.. Waar die wegkwam weet ik nog niet want dat heeft ie nooit.. Misschien van tevaak moeten.

Nu heb ik gelezen dat er heel veel granen in zitten wat ze moet kunnen verteren. Mijn vraag met de geschiedenis van paarden is worden honden daar ook actiever van van teveel granen? Paarden staan dan nl te stuiteren als die teveel ervan krijgen..

Maar goed wil nu eigenlijk wel overstappen op ander voer zodat de ontlasting wat beter word.

Graag jullie adviezen :-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Misschien issie overgevoelig voor iets in de Cavom? Obi doet het geweldig op Cavom maarja de ene hond is de andere niet. Obi krijgt het overigens alleen als ontbijt. Voor de rest krijgt ie vlees. Heb je netjes ontwormd? Of al eens aan je da voorgelegd?

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja hij word ontwormd. Ja hij deed t er ook goed op mooie glimmende vacht etc dat heeft ie nog. Maar toch om de zoveel dagen is t weer slap. Hij krijgt deze voeding als volledig voer dus nog drie keer per dag.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Anders toch maar even de dierenarts bellen.. Want die druppel bloed zit me ook niet helemaal lekker.. Zat te lezen naar giardia infectie.. En tja tis soms hard en daarna meteen weer ontlasting dan weer dun en heeft ook al een paar keer gebraakt. Soms is die sloom maar ja tis een pup andere moment weer vol leven.

Goh kan me zelf zo wel gek denken mijn man zei gister wel hij is wat sloom sprong tegen hem op en viel ook om. Dacht toen das de moeheid maar nu met de druppel bloed.. Had ook al even erin gekeken kon geen wormen vinden maar goed das ook weer moeilijk met slierten gras om dat te ontdekken..

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Dit klinkt als een klassiek beeld van giardia, ik zou je aanraden iom je dierenarts van 3 dagen ontlasting te verzamelen en dit op te laten sturen voor onderzoek ;)

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ben nu in de wachtkamer van de dierenarts.. Toch maar even extra controle..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ben nu in de wachtkamer van de dierenarts.. Toch maar even extra controle.. "

 Wat slim! Hopelijk komt alles goed.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Weer terug met antibiotica. Dierenarts denkt toch giardia. Aangezien ik niet de ontlasting kon opvangen omdat hij niet meer hoefde. Wou de dierenarts met alle symptomen toch voor de zekerheid starten. Hij was wel goed gegroeid in een week tijd toch bijna 1,5 kilo.

Nu zal het mij benieuwen of een hond ook pijnprikkels heeft bij giardia.. Want dat zou bepaald gedrag wel kunnen verklaren dat t emmertje soms ineens zomaar spontaan bij hem overstroomd en hij bijteriger is en feller. Maar goed dat kan ook zijn eigenschaptrekje zijn. Maar dat zien we later wel. Nu afwachten of t verbeterd dan is het wel de giardia maar goed dan zullen wij ook wel behandeld moeten worden denk ik...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hopelijk is het snel weer beter! Goed dat je snel naar de da bent gegaan

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja hoop dat die snel opknapt.. En dat zijn winderigheid ook wat verdwijnt poehhhh lig op de bank hij lekker naast me op de grond maar tjee haha....

Morgen in ieder geval geen puppycursus om besmetting te voorkomen..wel erg jammer maar goed hij moet eerst maar even opknappen..

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Als het echt giardia is dan kan het zeer hardnekkig zijn. Giardia wordt niet altijd/constant uitgescheden via de ontlasting vandaar dat je als je echt wat wilt kunnen zeggen over de besmetting je monsters van 3 dagen moet verzamelen.

Soms hebben ze wel een kuur of 5 nodig voordat ze er daadwerkelijk vanaf zijn.

Bovenstaande ter info ;)

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja heb afgesproken met de dierenarts om eerst deze kuur af te wachten. Verbeterd t niet dan meteen ontlasting inleveren. Ik weet nu mocht die weer is aan de diarree zijn en ik vertrouw t niet dan verzamel ik meteen wat... Zou ik nu ook doen maar hij hoefde niet meer :(

Hij vermoed dat het dat is vandaar meteen gestart en dan afwachten hoe t zal verlopen.

En voor de zekerheid deze week maar bij de andere hondjes weg blijven..

^