plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

albertha (Gast)

ik heb het volgende probleem wij hebben 3 chihuahua's reuen .. ze slapen s'nachts in een bench .. zodra ik beneden ben is hert 1e wat ik doe ze naar buiten laten met de veel enthousiasme plasje doen, wat ze dan ook keurig netjes doen hoor ...zodra ze binnen zijn krijgen ze stukje korst van mijn broodje .. mar als ik dan op sta uit me stoel om bakje koffie te maken en ik kom terug  is er 9 v/d 10 x  op mijn stoel geplast ...en wat ik ook probeer  belonen dstraffen niets helpt ...overdag gaan ze wel 6 x  naar buiten plassen ed ..maar alsnog  plassen ze overal tegenaan ...ik word er gewoon verdrietig en moedeloos van ...ik was al zover dat ik ze weg wou doen want oze hele huisraad is al vernield op deze manier ....maar omdat ik toch wel heel veel van ze hou zoek ik een ander manier  .... help mij aub  wie weet een oplossing ..  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Smorgens moet er meer geplast worden na een lange nacht......je doet het goed om ze direct uit te laten.....wacht een kwartier en ga dan met allemaal eerst een wandeling maken van een half uur, dan zijn ze uitgeplast....en dan eten......en niet op je stoel laten bivakkeren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dus.....uitlaten, naar binnen........wacht een kwartiertje en dan de wandeling van een halfuur. Uitgeplast.....gegeten ? Dan kan je ze nog even een plas laten doen en dat is dan even.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Woh, ik heb denk ik niet goed begrepen dat ze ook op de dag overal tegen aanplassen ? Doe ze een plasband om, alledrie....je hebt reutjes die mankeren ......plasbandje om dan is het over.....en hoef jij ze niet weg te doen......dat zou voor jou en je hondjes toch vreselijk zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zit op de iPad , en kan je het zo hier niet laten zien wat een plasband voor reutjes inhoudt....coogle naar......plasbandjes voor reutjes, dan kom je op een site waar je deze kan bestellen.....doe ze bij alle drie om, dan is het afgelopen dat geplas overal tegen aan, en buiten kan die dan weer af.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Heb dit wel vaker gehoord bij chihuahua's (vooral bij meerdere in huis ) mijn vriendin heeft er eens 2 opgevangen met hetzelfde probleem .  Regelmatig vaker even uitlaten en belonen als ze wat buiten doen en probeer het binnen voor te zijn en dan corrigeren met een nee en buiten zetten .

 

honden page profiel ElianeEliane

Waarom moeten ze in een bench slapen? En slapen ze daar bijeen?

Om te beginnen vragen we ons best eens af waarom ze dat gedrag vertonen. De kans dat jouw reutjes van elkaar gestresst raken is reëel.

Honden, of ze nou klein of groot zijn, hebben hun persoonlijke ruimte nodig. Als ze dan niet, of onvoldoende hebben. Raakt een hond gestresst en dan beginnen ze te plassen.

Zorg er voor dat ze van elkaar weg kunnen (ver genoeg) als ze er behoefte aan hebben.

Geef hen ook voldoende bezigheid, van speelgoed, natuurlijk kauwmateriaal (dat ze dagelijks een poosje kunnen kauwen).

Lotje (Gast)

Tuin een plas laten doen is leuk maar is zeker niet ideaal voor honden. Zelfs met chi's moet gewandeld worden.... Zou wellicht kunnen helpen dat ze meer uitplas momenten hebben tijdens een wandeling en ze raken hun energie wat meer kwijt.

 Maar ik denk dat internet verder weinig hulp kan bieden omdat buitenstaanders niet kunnen zien wat er daadwerkelijk gebeurd in jullie huishouden waardoor jou hondjes plassen. Dus mijn tip is om een deskundige te laten langskomen om het te observeren en tips en trucs te geven. 

Volgende forumvraag: Renner
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^