Sorry voor deze vreemde vraag.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Hallo,

Ik fok al een aantal jaar Beagle's zonder problemen overegens.
Maar ik heb ook een Chihuahua teefje van nu ruim 2 jaar. Met haar wil ik ook graag gaan fokken en heb ook een hele mooie reu gevonden. (alles natuurlijk MET stamboom!)
Op de 6e dag van haar loopsheid begon ze heer erg met de Beagle teefjes uit te dagen en ging ze ook echt voor hun "staan".
Met mijn Beagle's weet ik dat ze rond de 12e dag gedekt kunnen worden, maar met de Chi was het nog allemaal nieuw voor me......
Op aanraden van een vage kennis ben ik toch maar snel naar de reu toe gegaan en is ze op dag 7 ook door hem gedekt (15 min vast gezeten).Daarna wou ze niks meer van hem weten!
Omdat ze zich vandaag weer opnieuw erg aanbood aan de Beagle's, begon ik te twijfelen of ik toch niet te vroeg was met haar te laten dekken....
Ik heb het reutje opgehaald (omdat het daar bij hun thuis erg onrustig was door kleine kinderen)en serieus 30 seconden nadat ik met hem binnen was, zaten ze alweer vast! (25 min lang). Nu wil ze hem wel en als het aan hun lag het liefst een half uur later weer. Ik doe dat pas morgen weer hoor!
Nu mijn vraag: Is het mogelijk dat ze straks pups draagt van de dekking van dag 7 en nu? En zo ja, wat kunnen de gevolgen daarvan zijn?

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoord.

Groetjes Susanne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sorry voor deze vreemde vraag....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Oja, vandaag zit ze op dag 13. Vergat ik er nog bij te zeggen....

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy 3 doggies

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Volgens mij is dat mogelijk, dan kan het zijn dat er pups bij zijn die te vroeg geboren worden....

honden page profiel TanjaWDDTanjaWDD 3 doggies

honden foto van TanjaWDD

Ja dat kan zeker wel,soms is een teef erg vroeg vruchtbaar in de loopsheid.
Onze Luna is ook op haar 7de dag gedekt en was toch echt dragend van 2 mooie pups die helaas alweer een aantal weekjes weg zijn nu.

Ik zou dus eigenlijk zelf niet meer laten dekken nu,er zit teveel dagen tussen met dag 7 en heb je grote kans op pups die te "vroeg" geboren gaan wrden.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik weet niet of het kan, van beide dekkingen drachtig, maar ik zou haar in ieder geval niet meer laten dekken. (Eigenlijk had ik dat nu al niet meer laten doen.) Stel dat het kan, dan zijn de oudste pupjes straks oud genoeg om geboren te worden, terwijl de jongsten nog niet levensvatbaar zijn. Zeker voor een kwetsbaar ras als de chihuahua vind ik dat nogal gevaarlijk.
Ik had liever afgewacht of er van de eerste dekking wat komen zou. Zo ja, mooi, zo nee, dan is dat gewoon pech hebben.

honden page profiel haha 3 doggies

Hoi, een teef is twee tot drie dagen vruchtbaar en de pups zijn vanaf zo'n 60 dagen al levensvatbaar, dus het lijkt me sterk dat er pups zijn die niet levensvatbaar zullen zijn. Ik zou me er maar niet bezorgd om maken, de natuur regelt dit allemaal prima.

honden page profiel elsels 3 doggies

honden foto van els

Misty is op dag 6 en 8 van haar loopsheid gedekt, resultaat 5 prachtige pups!
Kan dus wel! De fokker waar de reu vandaan kwam vertelde mij dat een teef die niet rijp is niet gedekt kan worden, dus het kan goed zijn dat je over n dag of 60 pups hebt.

Groetjes Els

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Makkelijk antwoord, de natuur regeld het wel. Het zal je nog eens vies tegenvallen!

Je hond kan inderdaad nu pups hebben van 2 grote en dat kan gevaarlijk zijn. Zeker chihuahua's zijn geen hondjes om makkelijk mee te fokken, ookal word het eigenlijk veel te veel gedaan! Maar goed ieder zijn keus.

Vraag bij de echo of ze kunnen zien of er grote verschil in zit. En anders later een foto laten maken..

Succes

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Grote kans op pups van de verschillende dekkingen. Als de (oudste)pups klaar zijn om geboren te worden, dan zijn de latere pups prematuur. Geen leuk vooruitzicht. Dit had je als Beagle fokker toch moeten weten. Ik heb altijd gepropageerd, als de teef zich laat dekken, dan een dag later nog een keer en daarna niet meer. (Er zijn ook teven die zich tot het eind van de loopsheid willen laten dekken.)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is jammer zo, maar je kan inderdaad de echo laten kijken of er een verschil zit in de pups daar. vind ik een goeie oplossing, en als het zo is ? dan goed de hond in de gaten houden als het zover is. want te veel pups is natuurlijk bij zo,n klein ras niet aan te raden. laat het maar weten hoe het verder gaat met je hondje.

honden page profiel nicole de nnicole de n 3 doggies

honden foto van nicole de n

Hoi ,

Ja het is mogelijk dat je puppies hebt die een week uit elkaar zitten.De kans er op is niet zo groot , omdat een teefje meestal maar een paar dagen vruchbaar is en sommige teven laten zich al te vroeg dekken, wanneer ze nog niet echt vruchtbaar zijn.
Dat wilde Chicca , mijn chihuahua ook !

Er zit natuurlijk ook helaas nog een kans in dat je een teefje met een sprong in haar vruchtbaarheid hebt. Sommige teefjes zijn 2 dagen vruchtbaar , dan een week niet ( de sprong ) , en dan weer een paar daagjes. Als dit , wat niet vaak voorkomt, het geval is ben ik bang dat je puppies het niet allemaal halen. De oudste puppies zullen rond de 62 dag wel komen en de andere zijn dan nog niet oud genoeg om te overleven.

Helaas kan je er nu nog weing van zeggen , maar waarschijnlijk is er geen reden voor paniek. Ik zou de eerste dekking niet als een dekking zien en nu gewoon twee maal dekken en hopen dat alles ok is.

Mijn chi's heb ik op de achtste dag ook al regelmatig op elkaar zien zitten , maar ik haalde ze toen uit elkaar op tijd . Was niet zo makkelijk want toen zaten we op de camping.

De echte dekking is toen op de 12 en de 14 dag geweest, toen was ze echt vruchtbaar.
Er was ook wel een verschil in gedrag bij mijn teefje.
De achtste dag bleef ze wel staan en vond ze het ok , maar de 12 dag ging ze mijn reu echt verleiden. Met haar kontje draaien , haar heupen zo ver mogelijk naar achter kantelen , echt zo van : KOM MAAR HOOR !

Veel succes met de zwangerschap en de bevalling.

groetjes Nicole

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Bedankt voor jullie heldere andwoorden allemaal.
En jacko1, ik had dat als Beagle fokker inderdaad moeten weten ja. Maar met mijn Beagle's heb ik zo iets nog nooit mee gemaakt, bij hun weet en merk ik dat ze zo rond de 12e dag er klaar voor zijn! Maar ook hun heb ik dat moeten leren......
Met de Chi is het weer nieuw voor me, haar heb ik nog nooit laten dekken, vandaar.
Ik heb me (helaas) ook een beetje laten leiden door iemand die wel bekend is met het fokken met de Chihuahua. Zij adviseerde mij toen ik zei dat ze met dag 6 zich al heel erg aanbood aan de Beagle's om haar naar de reu te brengen. Zij had al 2x een teefje gehad die zich vanaf dag 6 al liet dekken en ook pups daarvan droeg!
Omdat mijn chi wel heel erg interesse toonde in de reu (en hij natuurlijk ook in haar), heb ik haar daar een paar dagen gelaten. De 2e dag heeft ze zich laten dekken, maar ik denk zelf achteraf omdat ze misschien wel moe was van het feit dat hij het constand bleef proberen en omdat het daar in huis best wel erg druk was met meerdere kleine honden en kinderen. Na die ene x werdt ze ook echt boos op hem als hij het weer probeerde.
Toen ze met dag 12 weer de hele buurt probeerde te versieren, begon ik te denken dat ik misschien wel een beetje te snel was geweest .......
Daarom heb ik het reutje toen opgehaald om te kijken of ze nu wel wou en ik me misschien toch vergist had in haar dekrijpheid. Haar gedrag in het algemeen was namelijk ook veranderd, ze wou vanaf dag 10 graag meer naar buiten, maar werdt ook veel liever en rustiger naar van alles om haar heen. Dat hebben mijn Beagle's ook als ze er klaar voor zijn. Toen dacht ik dus ineens, he wacht eens even, ik zat een paar dagen eerder fout!
En dat bleek ook zo te zijn! Ze wou nu wel heel erg graag en het liefst had ze de reu de hele dag achter haar aan en ze jankten beiden de hele dag door als ze niet bij elkaar waren. Ze is nu gedakt op dag 13 en 14.
Volgen mij dierenarts (die ik gisteren gesproken heb), lijkt het haar onwaarschijnlijk dat ze een gepleten loopsheid heeft (komt zelden voor) en zit ik nu wel goed om te dekken.
Waarom heb ik hier niet eerder over nagedacht voordat ik het reutje op ging halen?!
Laten we het maar houden op menselijke entausiasme.....
Als ik helemaal fout zit en ze inderdaad pups draagt van 4 dagen er tussen, heb ik een grove fout gemaakt en zal ik de gevolgen daarvan moeten dragen.....
Het lijkt misschien wel zo dat ik maar een beetje aanklungel, maar toch is dat niet zo!

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

In de derde regel bedoel ik natuurlijk: Maar ook bij hun heb ik dat moeten leren......

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Het is soms moeilijk om uit te maken wanneer een teef er klaar voor is. Heb nog gehoord dat er teven zijn die redelijk vroeg in de loopsheid zich zetten voor een reu en ook effectief dekrijp zijn.
Mijn teef zette zich hier tegen de reu vanaf dag 8, maar omdat mijn reu niet als dekreu gebruikt werd, heb ik ze natuurlijk apart gehouden. Op dag 9 ben ik dan naar de dekreu geweest en die wilde wel, maar toch zette zij zich niet. Pas op dag 11 heeft ze zich effectief laten dekken en 2 dagen later ging het ook vanzelf.
Soms is het een beetje zoeken.
Mijn hebben ze gezegd dat zolang een teef rood bloedverlies heeft ze niet klaar is om gedekt te worden. Voor de reu zou die smaak te bitter zijn en de teef zou op dat moment ook nog niet echt klaar zijn. Bij mij was het zo. Vanaf het moment dat het bloedverlies heel helder werd, was ze klaar om gedekt te worden.
Ik zou zeker een echo laten doen als ik jou was en dan kunnen ze toch al iets zien. Ofwel een rx zodat je duidelijkheid hebt over het aantal pups. Misschien dat ze daarop ook beter kunnen zien of er een groot verschil is bij de pups.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik zou bij een volgend nestje maar progesteron laten prikken, dan weet je tenminste zeker wanneer je teefje vruchtbaar is. Hopelijk is er toch de eerste, of de tweede dekking niks van gekomen.
Als je op een echo wilt zien of er verschil zit tussen de pupjes moet je daarvoor wel naar een dierenkliniek gaan waar ze hele goede apparatuur hebben en heel veel ervaring met het maken van echo's. Ik weet bijvoorbeeld dat er in Sneek eentje zit die dat kan. Maar je zal wel net aan de andere kant van het land wonen ;-)

honden page profiel CarmenCarmen 3 doggies

honden foto van Carmen

maatk niet uit hoor,

zoals hier al staat is de teef zelf maar 2 of 3 dagen echt vruchtbaar, op die dagen zal ze opnemen en innestelen, daarbuiten niet, dus verschillen van een week in de puppen kan gewoonweg niet

heb hier met jonge eigen reuen ook wel gedekt en voor hun ervaring ze gewoon laten gaan, bij de eerste keer zat er ruim 5 (dacht zelfs 6) dagen tussen de eerste en de laatste dekking, terwijl de pups echt gewoon goed volgroeid en ontwikkeld waren bij de geboorte.....

ken een teef die uit Canada kwam voor een dekking, die heeft zich de hele tijd dat ze hier waren laten dekken (3wk lang)
daar zijn gewoon puppen geboren vanaf rond de schatte opname dag (dat ze het beste stond) en daar zijn dus geen prematuurtjes oid geboren.....(ze had 9 puppen, allen levend)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Nienke, normaal laat ik mn teefjes (als ik ook maar iets twijfel)inderdaad prikken. Nu heb ik dat niet gedaan omdat die dagen net heel vervelend uitkwamen in het weekend (ik moest werken)en ik bang was te laat te zijn. Nogmaals, met mijn Bagle's weet ik wel hoe of wat, maar met de Chi was het even nieuw en werd ik onzeker.
Ja, ik woon inderdaad net aan de andere kant van het land, in Dodewaard om precies te zijn :-D Maar hier bij ons in het dorp zit gelukkig een hele goeie dierenkliniek met de juiste aparatuur en ik laat ook een echo doen met 4 weken dracht. Dat doe ik eigenlijk altijd om te weten waar ik een beetje aan toe ben.

Ik heb nu echt wel het verschil gemerkt tussen hoe ze was de 1e x met dekken en de 2e keer. Als alles goed gaat en ik dan ooit nog eens een nestje met haar doe, weet ik hoe ze reageerd en zal haar dan ook voor de zekerheid wel laten prikken.

Carmen bedankt, ik voel me een stuk geruster nu......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sorry voor deze vreemde vraag....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^