Belangrijke dingen uitzoeken voor je hondje op vakantie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

Hallo allemaal,

 

De vakantieperiode is er weer en dit jaar gaan wij lekker met Bobby op vakantie! Ik heb thuis wel meerdere honden gehad, maar die gingen gewoon naar een pension. Bobby daar in tegen is nog al 'shuw' voor vreemde mensen en erg aanhankelijk naar ons toe. Dan vind ik een pension ook geen vakantie voor hem..

 

We gaan gewoon 1 weekje in Nederland aangezien het zijn eerste vakantie is. We hebben dan ook gekeken naar een gebied waar voor Bobby ook genoeg te beleven is, want ik wil hem niet alleen laten aangezien het natuurlijk geen vertrouwde omgeving voor hem is.

 

Als dit goed gaat wil ik in de toekomst ook graag met hem naar het buitenland (niet in het hoogseizoen waar het heel warm is, want dit vind ik ook sneu!) maar dan vraag ik me af hoe dat zit qua bijvoorbeeld dierenartsen? Verdiepen jullie je van te voren hierin? 

 

Ik vind het dit jaar anders aangezien we maar 2 uurtjes van huis zijn, de taal spreken en weten hoe het hier met dierenartsen zit in Nederland. Maar wil toch goed voorbereid zijn voordat we met hem naar het buitenland zouden gaan.

 

Ik hoor het graag van jullie!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Op het verplichte dierenartsbezoek in Noorwegen na waar we wel vooraf een dierenarts voor hadden opgezocht, zoek ik eigenlijk nooit van tevoren dierenartsen in de omgeving op. In Denemarken hebben we er een keer eentje nodig gehad. Onze sheltie had een flinke teek, de tekentang was kapot gegaan en de teek was per ongeluk uitgeknepen. Aangezien ik altijd zorg dat ik internet heb in het buitenland heb ik toen gewoon een dierenarts gegoogled, daar konden we gelijk terecht en we hebben zelfs niks hoeven afrekenen voor het bezoek! 

 

Hoe Zuid Europa is qua dierenartsen weet ik niet, want wij gaan altijd naar het noorden, dus daar kunnen andere mensen je misschien beter mee helpen 

honden page profiel ellenellen 3 doggies

honden foto van ellen

wij gaan met de hondjes naar Spanje, we hebben geboekt bij dogs included, dan krijg je per mail de informatie die je nodig hebt met honden, ook een lijst met dierenartsen/klinieken in de buurt van je appartement. Ook hebben we een lijst met hotels waar je hond welkom is gekregen, voor een overnachting onderweg.

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

" Op het verplichte dierenartsbezoek in Noorwegen na waar we wel vooraf een dierenarts voor hadden opgezocht, zoek ik eigenlijk nooit van tevoren dierenartsen in de omgeving op. In Denemarken hebben we er een keer eentje nodig gehad. Onze sheltie had een flinke teek, de tekentang was kapot gegaan en de teek was per ongeluk uitgeknepen. Aangezien ik altijd zorg dat ik internet heb in het buitenland heb ik toen gewoon een dierenarts gegoogled, daar konden we gelijk terecht en we hebben zelfs niks hoeven afrekenen voor het bezoek! 
 
Hoe Zuid Europa is qua dierenartsen weet ik niet, want wij gaan altijd naar het noorden, dus daar kunnen andere mensen je misschien beter mee helpen  "

Wat ontzettend balen zeg, dat je op vakantie een dierenarts nodig hebt! maar zo zie je maar weer je weet nooit..

 

En gelukkig is het tegenwoordig inderdaad een stuk gemakkelijker met internet bij de hand. Alleen is het dan natuurlijk nog de vraag of een dierenarts ook altijd in de buurt zit. (want naar mijn idee hebben ze in sommige landen echt een stuk minder honden)

 

Dankjewel in ieder geval voor je reactie!

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

" wij gaan met de hondjes naar Spanje, we hebben geboekt bij dogs included, dan krijg je per mail de informatie die je nodig hebt met honden, ook een lijst met dierenartsen/klinieken in de buurt van je appartement. Ook hebben we een lijst met hotels waar je hond welkom is gekregen, voor een overnachting onderweg. "

Oh dat is wel echt super netjes! En goed om te weten dat het ook zo kan. Heb net even op de site gekeken, wat een fijne site zeg! Hou deze zeker bij de hand bij het boeken van onze volgende vakantie. Dankjewel!

Volgende forumvraag: Vaccinatie en het immuunsysteem
^