Puppyklasje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Hallo,

ik vraag me af vanaf welke leeftijd jullie met je pup naar het puppyklasje gaan? Wij willen dit zeker doen met Noa, maar ik wil het wel veilig houden...
Ze is sinds vrijdag bij ons, en ze had zoals eerder verteld wat diaree, die nu gelukkig aan de beterhand is. En ze is wel levendig dus ik denk niet dat ze zich ziek voelt.

Ik heb een goede hondenschool gevonden met de Martin Gaus methode waar ik met haar naar het puppyklasje wil gaan. Gisteren was ze exact 7 weken. Ik weet het heel jong, maar het is echt onze fout niet, want de fokker had gezegd dat ze 8 weken zou zijn als we ze gingen halen en toen stond in haar boekje dat ze pas 20 okt geboren was. Denk dat we haar niet op de beste plaats gekocht hebben, maar ik was al zo compleet staplgek op haar dat ik het daarom niet ging laten haar mee naar huis te nemen...

Nu op de website van die hondenschool staat dat je de puppyklas best zo vroeg mogelijk kan beginne, op 8 weken dus want tussen 8-12 weken leert een pup het meest.

In haar boekje staat dat ze een inenting gekregen heeft op 6 weken, maar volgens onze Da doet dit er niet toe want inentingen onder de 9 weken halen volgens haar niet uit. We hebben nu gepland een inenting op 9 weken en de volgende inenting 4a5 weken later.

Maar is het dan wel veilig om met haar naar de puppyklas te gaan als ze nog niet alle inentingen gehad heeft?? Ze heeft al diarree met wat bloed gehad enzo en ik heb me daar zo ongerust in gemaakt... Ik zou niet willen dat ze ziek wordt.

Maar op de wbesite van die hondenschool staat dat ze weten dat het een risico is als de pup nog niet alle inentingen gehad heeft, maar dat de socialisatie vanaf 8 weken heel belangrijk is want anders heb je een gezonde hond maar een die asociaal is...

Wat zouden jullie doen?

Alvast bedankt voor het advies!

Groetjes,
Jenny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppyklasje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

vreemd waarom krrijgt hij niet de enting als hij twaalf weken is zoals het hoord?

honden page profiel Janneke van BommelJanneke van Bommel 3 doggies

honden foto van Janneke van Bommel

Hallo,

allereerst proficiat met jullie nieuwe huisgenoot.

Eerder had ik een hondenschool en daar starten de hondjes indien mogelijk met de 9 weken ongeveer. Ervan uitgaande dat ze met de 8 weken bij hun nieuwe baasje waren gekomen. Ik wilde dat de hond altijd een week de tijd had om aan hun nieuwe huisje te wennen.

wel snel beginnen dus om de socialisatie en inprentingfase zo goed mogelijk te benutten! En wat enten betreft. Als j de moeder van je hond altijd voldoende is geent dan kan er vrijwel niks gebeuren. je hondje heeft dan de anti-stoffen van moeder mee gekregen. Nu lees ik wel dat je niet zo goed weet of je je pup bij een juiste fokker hebt gehaald...

Maar mocht je hondje ziek worden zonder enting, was hij dat ook wel geworden met enting. Das echt zo. een hond heeft dat dan al in zich...

Ik wens je veel succes met je keuze!

Janneke.


honden page profiel ankieankie

honden foto van ankie

Hallo

Wij kregen onze pup ook met 7 weken. Ook onze fokker vertelde dat de inenting met 9 weken niet nodig was. Maar ik heb het wel gedaan. Ga je nl. op puppycursus dan komt ze toch in aanraking met andere honden. Saartje heeft met 9 weken ook een neusinenting gehad tegen kennelhoest. Je moet het gewoon even doen. dan weet je zeker dat je met een veillig gevoel naar die cursus gaat. Bij onze cursus was het inenten met 9 weken trouwens verplicht anders mochten ze niet meedoen. saar is met net geen 8 weken aan de cursus begonnen. we zijn 4 keer geweest. Op zich wel handig allemaal maar voor ons ging het te snel.We hebben ook nog een groot gezin dus ze krijgt heel veel aandacht..maar ook soms helaas verkeerde commando's...(ja ik weet kids moet je erbij betrekken maar ook die kids moeten leren omgaan met een hond en in het begin kan dat ook een enkele keer mis gaan) saar kon ik de eerste lessen niet belonen omdat ze geen brokjes/snoepjes off kaas luste. dan moest ik het maar eens met knakworst proberen...Nou dat vond ze heel lekker maar dat is zo slecht. Ze dronk hartstikke veel ..dus daar ben ik mee gestopt. Nu heb ik hondenkoekjes gevonden die ze best lekker vindt. Ze kan al een paar commando's en voor een speeltje doet ze heel veel. Ik ga in januari hier in de buurt opnieuw aan een cursus beginnen. Dan zijn de drukke dagen voorbij en hebben saar en ik beiden meer rust om er aan te werken. Saar is opzich een heel lieve hond...vriendelijk en speels maar ook heel slim...Ach het zal vast allemaal goedkomen. maar mijn advies is dus ...laat je hondje inenten en begin niet te vroeg aan een puppycursus...De hond moet ook aan zijn nieuwe omgeving en baasje wennen. Geef hem de tijd!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Normaal zou ik idd gelijk met 8 weken gaan, maar aangezien jij een hondje hebt wat misschien helemaal niet ge-ent is en zelf ziek zou ik wachten. Jou hondje kan de rest besmetten.
Wacht tot de 9 weken enting en tot ze zeker niet meer ziek is en een week erna mag je dan gaan.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Bedankt voor jullie reacties!

Ze krijgt zowiezo een inenting op 9 weken, en dan eentje op 13 weken. Zo wil ik het het liefst doen, en dat is wat de DA ons aangeraden heeft. Volgens de fokker moest ze enkel nog een inenting krijgen op 13 weken... Ja, ik geloof dus gene bal meer van wat die vetn zegt he. Ik luister enkel nog naar de DA en vraag extra info of dubbelcheck dat graag hier...

Ik zou haar dan toch graag op 9 weken laten beginnen aan het puppyklasje, dan zal ze ongeveer 2.5 weken bij ons zijn. Het is echt wel een speelvogeltje en ik heb de indruk dat onze "neen" of "foei" niet veel uithalen. Ze heeft precies wel een ferm karaktertje :-) Dus ik zou ook niet te lang willen wachten met de puppyklas.

Ik heb nog een vraagje. Mijn mama heeft een reutje, West Highland white terrier, die niet zo gek is op andere honden. Nu willen we wel absoluut dat zij overeen komen, want als een van osn op reis is gaan de hondjes op logement bij de kindjes of bij de oma :-) De DA had gezegd dat ik haar dan best zo snel mogelijk met hem laat kennis maken omdat de kans heel klein is dat hij iets aan een jonge pup zou doen, zeker niet aan een teefje... Ik wou dat eigenlijk volgend weekend proberen, maar mag dit dan al wel als zij haar inenting van 9 weken nog niet heeft gehad?
Kan zij hiervan ziek worden? Mijn mama's hond is wel gezond.

Bedankt!

Jenny

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou haar, als ze nu niet ziek is, direct naar de hondenschool laten gaan. Ze heeft al een socialisatie-achterstand opgelopen waarschijnlijk bij de fokker. Het is heel belangrijk dat de pup onder de mensen komt en met honden leert omgaan. Er is een kans dat een pup ziek wordt, maar die kans is heel klein. En entingen garanderen niets. Als je toch wilt wachten op de 9-weken enting, zorg dan dat je thuis en in de buurt wel aan de slag gaat met de hond. Met andere mensen en honden in contact brengen. De poepveldjes vermijden.

Ik weet niet of het wel zo'n slim plan is om je pup bij een hond te zetten die niet met honden overweg kan. Je kunt een hond niet dwingen om met andere honden overweg te kunnen. In het ergste geval zit je met een probleem: dat de 2 honden niet samen kunnen. Je zou de honden op neutraal terrein kunnen laten kennismaken met elkaar, maar als de terrier niet goed reageert op de pup, de pup uit de situatie halen. En niet meer bij elkaar zetten, want dat brengt schade aan de socialisatie van de pup. Een beetje brommen is niet erg, maar als het te heftig is, moet je je pup daar niet mee confronteren.
De entingen maken niet zoveel uit. Ook met enting kan een hond ziek worden en de terrier is gezond, dus dan zit het wel goed.

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs

honden foto van Lisa & doggs

hoi
die van mij heeft vandaag haar derde enting gehad met 12 weken zoals ze moet hebben
bij ons bij de cursus
met 9 weken met enting

honden page profiel ~Margriet & Teun~~Margriet & Teun~

honden foto van ~Margriet & Teun~

Teun is ook ingeënt met 6 weken, 9 weken en 12 weken. Wij zijn met 12 weken met de cursus begonnen maar dat was omdat er in de zomervakantie geen cursus was.

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Hier zijn we toen ook begonnen voor de 12 wkn enting met puppycursus (ook martin Gaus)

Woezel was toen 10 wkn.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

Hoi hoi hier iemand die geeeen fan is van martingaus maar ben er wel mee eens zo vroeg mogelijk te beginnen. Wij zijn met 9 weken begonnen dit ging super!! DUs ik zou gewoon lekker optijd beginnen. En vergeet niet dat je buiten de hondenschool ook nog heeeel veel moet doen he!!!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hier is het inschrijven mogelijk vanaf 8 weken,nadat de pup minimaal de 1e enting heeft gehad!

Ik zou het toch nog een keer navragen en anders misschien een andere school zoeken?

Succes!

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla

honden foto van Kelly en Scylla

sorry maar wie is Martin Gaus? Een naam die ik regelmatig zie terugkeren.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

hahahha,
kelly ken je die echt niet???
DIe man vind zich zelf de hondentrainer. Heeft ook een tijd een dierenprogramma gehad meen ik. En heeft overal in nederland hondenscholen en uitlaatservise. dus hij is best bekend. Ik geef er persoonlijk niet veel om. Maar ik moet zeggen dat ie sommige dingen wel aan het bijstellen is. Hij deed het eerst op de oude manier maar begint steeds meer met positief trainen. Maar nog niet helemaal mijn ding

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla

honden foto van Kelly en Scylla

Ligt het nu echt aan mij of is die man in België onbekend? ha ha ... zal wel aan mij liggen?
;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zitten ook Martin Gaus scholen in België, maar wel veel minder als in Nederland.

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla

honden foto van Kelly en Scylla

ha ha ha... net zoals ik wel dacht:
HET LIGT AAN MIJ ! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppyklasje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^