gebeten worden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pitt (Gast)

Onze golden retriever van 11 mnd wordt nu in eens heel vaak zomaar gebeten. Ze is onderdanig en gaat meteen op haar rug liggen. En dan geeft ze zich toch over en wordt dan gebeten. Ze speelt met alle honden vogels en kinderen! Het is zn schatje. 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb dat ook met mijn Golden pup van 4,5e maand! Lijkt wel alsof normaal minder "stoere" honden misbruik maken van het feit dat ze nu zelf eens de baas kunnen spelen over een andere hond... Ik weet ook niet hoe ik daar goed mee om moet gaan, dus ik volg je topic even misschien komen er handige tips!

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Toevallig is Bertus bij ons gisteren voor het eerst uit het niets gepakt door een herder .

In de ochtend kwam ik deze hond ook al tegen ,toen was hij samen met een vriendje van Bertus ,was er niks aan de hand .

 

Dus toen we elkaar in de middag tegen kwamen hadden wij(de baas van de herder en ik ) dat gaat wel goed ....niet dus zo uit het niets greep de herder Bertus en lag hij gillend op de grond en de herder ging dus gewoon door pffft ...

Gelukkig greep de herderbaas meteen in en hij begreep er ook niks van ...

Dit is dus hond 4 van mij die gepakt is door een herder ....en het ging zo goed ....

 

En ook Bertus is een onderdanige hond die met alle honden overweg kan ... 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Oeh wat erg!  Vooral als hij op de rug gaat liggen is er naar mijn mening geen reden om te bijten.. Mijn hond doet ook wel eens stoer naar andere honden ( heeft nooit gebeten hoor, is heel sociaal) Maar kan blafferig zijn, zodra een hond zich op de grond werpt is ze stil en doet ze heel lief. Ook mijn hond werpt zich regelmatig op de grond als er een hond op haar af komt, is ook niet gebeten omdat ze onderdanig zijn. 

 

Ik weet ook niet wat je er tegen kan doen? Doet je hond iets van te voren? Welke signalen geeft ze af? 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Als je hond alsmaar gepakt en zelfs gebeten wordt door andere honden, zou ik even niet toestaan dat er gespeeld wordt met vreemde honden. Dan moet je haar gewoon even in bescherming nemen.

Komt er een andere hond aan, er met een boogje omheen lopen en niet laten kennismaken.

Je moet nl eerst de signalen leren lezen wanneer een hond ' in de aanval' gaat, of te ver gaat met spelen. Dat is lastig om te herkennen, maar het kan wel. Maar voor die tijd dus even niet doen....

Wat in ieder geval al belangrijk is: als jouw hond bij een ontmoeting al stress signalen afgeeft (" ik vind jou een enge hond, echt!") dan kan dat bij de andere hond een trigger zijn om haar te corrigeren.

En zéker als het baasje van die hond vlakbij blijft staan; die hond voelt zich dan gesteund door zijn baas. En zal sneller te stoer doen.

Bijvoorbeeld boven over jouw hond heen gaan staan terwijl zij al laag is, dat moet je dan al afkappen. Die hond wegsturen en zelf doorlopen.

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel vervelend, zoek honden uit die je kent waar je hond rustig mee kan spelen, als het vreemde honden zijn die jouw hond willen overheersen aan jou om je hond in bescherming te nemen en weg te gaan.

tuurlijk wil je graag dat je hond heerlijk kan spelen met anderen maar zoek ze uit die dat willen en kunnen, zoniet dan vervolg je je weg.

Volgende forumvraag: jonge hond
^