Melkklier tumor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Renée MettrieRenée Mettrie

honden foto van Renée Mettrie

Sorry, was daarnet ingelogd als gast, ik stel hier mijn vraag opnieuw...
Gisteren bij mijn husky teefje van 12 een tumor aan een melkklier vastgesteld. De dierenarts is gezien haar leeftijd niet erg te vinden voor het verwijderen ervan, samen met sterilisatie. Anderen raden het dan weer aan. Ik denk dat zo een operatie risico's inhoudt, o.a. voor uitzaaiingen. De hond is nog fit en heeft de hele winter meegelopen in mijn team. Ik sta ook open voor homeopathische behandelingen. Iemand tips, ervaringen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijn vorige hond is tot op hoge leeftijd steeds geopereerd als dat nodig was. Bij mijn vorige hond is dat steeds gedaan door een specialist op het ukg. 

Ik vind leeftijd niet zo'n goed argument als de hond verder gezond is. Als je eigen dierenarts dat zelf niet durft, dan moet ie voorstellen je door te sturen. Hoe langer je wacht, hoe ouder je hond en hoe groter de tumor.

En je moet zelf bedenken hoe oud je zou kunnen worden. Voor een hond die tot 12 nog voor een slee loopt lijken er nog wel wat jaren in te zitten. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als haar hart goed klinkt, waarom niet opereren. Alleen waarom ook steriliseren, of bedoel je castreren? Dat in nl een zware operatie. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je schrijft niet hoe oud je hond is, voor de slee nog vol energie, dan zou ik zeker nog opereren, een hond die lusteloos is en echt bejaard is zou ik twijfels over hebben, en wat al aangegeven is als je dierenarts dat niet wilt doen, dan een kliniek op zoeken die het geen bezwaar vind.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sorry 12 jaar, maar vol energie, anders kan je hond niet mee voor de slee. Zou er echt over nadenken hoor, en je hond nog wat jaartjes er bij geven.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

ik zou zeggen doen! 

je hond is top fit 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wij hebben een teef gehad die met ongeveer 10 jaar melkklier kanker bleek te hebben. Dit is toen verwijdert + gecastreerd. Ze had het na de operatie zwaar, maar eenmaal opgeknapt was ze weer de oude en ging ze weer een paar jaar mee.
Omdat we het vrij laat ontdekten, was de kans op uitzaaingen groot, maar daar hebben wij gelukkig nooit wat van gemerkt.

Als je niet opereert, zal het alleen maar erger worden en zal je hond zowiezo niet lang meer hebben.

Zijn er veel uitzaaingen dat je da niet wil opereren?

Castratie doen ze meestal om de hormonen stil te leggen in de hoop dat ze eventuele uitzaaingen minder snel laten groeien.

Ik zelf zou opereren, ook met het risico op overlijden ivm leeftijd. Vraag om gas narcose, dat is duurder, maar zou veiliger zijn.

Volgende forumvraag: laulier in jus
^